ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Ταπείνωση κι όχι μόνο...

«Η συμφωνία η οποία έχει προταθεί στην Ελλάδα είναι πολύ κακή», διαμήνυσαν κυβερνητικές πηγές που συνομίλησαν με ξένους ανταποκριτές στις Βρυξέλλες. Όπως αναφέρουν οι ξένοι ανταποκριτές οι Έλληνες αξιωματούχοι χαρακτήρισαν μάλιστα ταπεινωτική και καταστροφική την προτεινόμενη συμφωνία. «Η ελληνική κυβέρνηση αναζητεί λύσεις», σημείωσαν οι Έλληνες αξιωματούχοι.
Σύμφωνα με τις ίδιες διαρροές η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είναι αυτή που κρατάει την πιο σκληρή στάση, σε αντίθεση με τον διοικητή της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο οποίος τηρεί μία στάση υποστηρικτική προς την Ελλάδα.
Με την κατάσταση της ρευστότητας να επιδεινώνεται τις επόμενες ημέρες, οι Έλληνες αξιωματούχοι τονίζουν ότι θα χρειαστεί ένα πολιτικό μήνυμα που να δείχνει συμφωνία, προκειμένου να μην σταματήσει η βοήθεια στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα από τον Έκτακτο Μηχανισμό Στήριξης (ELA).
Αναφορικά με το σχέδιο Σόιμπλε για μεταφορά ελληνικής δημόσιας περιουσίας 50 δις ευρώ σε..
Ταμείο Ιδιωτικοποίησης για την εξυπηρέτηση του χρέους και πενταετές Grexit, οι Έλληνες αξιωματούχοι έκαναν λόγο για «σχέδιο από άλλο πλανήτη».(tvxs)

ΥΓ Οι zoornalistas έγραφαν τα μεσάνυχτα της περασμένης Τρίτης τα κάτωθι αυτονόητα:
Μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής τα μεσάνυχτα της Τρίτης υπήρξε καταιγισμός δηλώσεων με «μαύρα» σενάρια από Ευρωπαίους ηγέτες, θεσμούς κλπ που έστελναν πανομοιότυπα τελεσίγραφα και προέβλεπαν μόνο καταστροφή και Grexit ζητώντας παράδοση άνευ όρων... Στο τέλος βγήκε κι ο Αλέξης Τσίπρας που δήλωσε χαρούμενος διότι από τις τοποθετήσεις των συναδέλφων του συνειδητοποίησε, λέει, ότι δεν έχουμε ένα ελληνικό αλλά ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα στο οποίο πρέπει να δοθεί λύση. Από που αντλεί αυτή την αισιοδοξία ο έλληνας πρωθυπουργός μάλλον είναι κάτι που μόνο αυτός και οι στενοί συνεργάτες του γνωρίζουν. Γιατί όσοι είδαν τις δηλώσεις των «εταίρων μας» κατάλαβαν εντελώς διαφορετικά πράγματα από αυτά που είπε ο Τσίπρας. Δηλαδή ότι δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχτούν άλλο στους κόλπους της ΕΕ ένα «αντάρτικο» από μια κυβέρνηση της Αριστεράς που πάει κόντρα στις πολιτικές λιτότητας και που εν καιρώ σιγουρα θα «μολύνει» και άλλους στην.. Ευρώπη... Mάλιστα οι «εταίροι», που απαιτούν ένα σκληρότατο μνημόνιο, είναι πανέτοιμοι -και με λεπτομερέστατο σχέδιο- να μας βγάλουν από την ΕΕ.