ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Κανέλα από τη Σμύρνη στο Polis Art Cafe

Η διαδρομή μιας γυναίκας στις πιο σκοτεινές δεκαετίες του περασμένου αιώνα: από τις αρχές του Μεσοπολέμου μέχρι τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια.
Τι χωρίζει την τραγωδία από την απόλυτη ευτυχία; Η ευτυχία μπορεί να βρίσκεται δίπλα μας, να ζει και να αναπνέει στο πλευρό μας, αλλά να το αγνοούμε.
Tη Λέλα την πρωτοσυναντούμε σε ένα πορνείο στο Χαλκά Μπουνάρ. Καθώς οι φλόγες περικυκλώνουν τη Σμύρνη και η ανείπωτη τραγωδία ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια της, ένας αξιωματικός του Γαλλικού Ναυτικού θα τη φυγαδεύσει στη Μασσαλία. Και το ταξίδι της αρχίζει… Από το πιο πολύβουο λιμάνι της Ευρώπης και τη συνοικία Λε Πανιέ, τη γειτονιά των φτωχοδιάβολων, στο κοσμοπολίτικο Παρίσι και στα άδυτα μιας Όπερας αλλά και μιας..
ανυπεράσπιστης ψυχής. Καθώς το φορείο με το άψυχο σώμα του τοκογλύφου Χαλφί Λεβόν περνά από μπροστά της, η Λέλα δε γνωρίζει εκείνη τη στιγμή πως τον χειρότερο εφιάλτη της δεν το έζησε ακόμα.
Λίγο πριν τελειώσει η δεκαετία του 1920, η Λέλα θα βρεθεί στην προσφυγική παραγκούπολη της Δραπετσώνας, έγκλειστη πίσω από τον ψηλό μαντρότοιχο των Βούρλων, του διαβόητου οίκου ανοχής του Μεσοπολέμου. Την ώρα που η φθίση και η σύφιλη κυκλώνουν τον προπολεμικό Πειραιά, η Λέλα θα οδηγηθεί με εισαγγελική παραγγελία στο Δρομοκαΐτειο φρενοκομείο.
Σχεδόν δυο δεκαετίες αργότερα, θα δοθούν όλες οι απαντήσεις και θα ξετυλιχθεί από την αρχή το κουβάρι της ζωής της.
Η Λέλα είναι μια γυναίκα που σε όλη τη ζωή της προσπάθησε να γκρεμίσει τους τοίχους των κελιών της και διεκδίκησε με πάθος τον έρωτα, τη δικαιοσύνη και την ελευθερία. Μια γυναίκα που αγαπήθηκε και αγάπησε πολύ. Μια γυναίκα που προσπάθησε να σπάσει τη σιωπή και να αντικρίσει τη δική της αλήθεια.
Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα όπου η μια ανατροπή διαδέχεται την άλλη. Όπως ακριβώς είναι και η ζωή. Το βιβλίο “Κανέλα από τη Σμύρνη” του Θωμά Σιδέρη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ν. & Σ. Μπατσιούλας σε όλα τα βιβλιοπωλεία.
Στο POLIS ART CAFE
Το ταξίδι της «Κανέλας από τη Σμύρνη» ξεκινά την Τρίτη 7 Ιουλίου 2015, στις 8.30 το απόβραδο, στο POLIS ART CAFE, Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, Στοά του Βιβλίου.
Για το βιβλίο του Θωμά Σιδέρη θα μιλήσουν οι: Άννα Χατζησοφιά, Θέμης Μπερεδήμας, Σταύρος Ανεστίδης, Νάσος Μπράτσος και Γιάννης Λευκιμιάτης. Αποσπάσματα θα διαβάσουν η εκφωνήτρια της ΕΡΤ Νικολέτα Λιακοστάυρου, καθώς και οι μουσικοί παραγωγοί της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Φεβρωνία Ρεβύνθη και Αρχοντούλα Πέτρου. Τη σκηνοθετική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο Αντώνης Παπαδόπουλος.