ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

«Φλερτάρει» με ΣΚΑΪ και ο όμιλος Λάτση

Τα χορηγικά προγράμματα και οι σχέσεις Μαριάννας Λάτση - Γιάννη Αλαφούζου

Κοινό μυστικό αποτελεί στην μιντιακή πιάτσα ότι ο Γιάννης Αλαφούζος αναζητεί εναγωνίως επενδυτή - μέτοχο για τον ΣΚΑΪ.
Η απροθυμία των τραπεζών να κάνουν αποδεκτά τα αιτήματά του για νέα δανειοδότηση έχει φέρει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση το αφεντικό του καναλιού του Νέου Φαλήρου. Το κανάλι δεν προσελκύει έσοδα, ενώ το ραδιόφωνο, εκτός από τα οικονομικά προβλήματα, έχει απαξιωθεί σε επίπεδο παρέμβασης. Και ενώ γκρεμίζεται ο ειδησεογραφικός του όμιλος, ο κ. Αλαφούζος προσπαθεί να φτιάξει έναν δεύτερο, αθλητικού περιεχομένου, εξαγοράζοντας ραδιόφωνα και sites. Μπροστά στο σκηνικό του αδιεξόδου, το αφεντικό του ΣΚΑΪ αναζητεί συμμαχίες, αφού η τελευταία δεν ευδοκίμησε. Αναφερόμαστε στην..
επιχειρηματική κολλεγιά που είχε κάνει με τον καταζητούμενο επιχειρηματία Πέτρο Κυριακίδη, ο οποίος, μέσω του γιου του, Γιώργου, κατέχει ποσοστό στην εταιρεία του Φαλήρου.
Εκτός από τον Κυριακίδη, ο Γ. Αλαφούζος κατά το παρελθόν είχε κάνει κάποιες κουβέντες με τον εφοπλιστή Νίκο Πατέρα, αλλά και με τους επιχειρηματίες Ιβάν Σαββίδη και Δημήτρη Μελισσανίδη. Οι συζητήσεις δεν είχαν αίσια έκβαση, αφού μόλις οι ενδιαφερόμενοι έβλεπαν τα νούμερα και τους ισολογισμούς, έφευγαν τρέχοντας. Εσχάτως, υπάρχει μια πληροφορία που θέλει τον Γιάννη Αλαφούζο να βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον όμιλο Λάτση, διερευνώντας ακόμη και το ενδεχόμενο της συνεργασίας σε εταιρικό επίπεδο των δύο ομίλων.
Οπως αναφέρουν οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο, καθοριστικό ρόλο για να έρθει κοντά η Μαριάννα Λάτση με την οικογένεια Αλαφούζου έχει παίξει ο δημοσιογράφος Κώστας Καλίτσης, ο οποίος μετά την αποχώρησή του από το γραφείο Τύπου της Εθνικής Τράπεζας, όπου και ήταν επικεφαλής, προσελήφθη από τον Ομιλο Λάτση.
Για όσους δεν το γνωρίζουν ο K. Καλίτσης, ακόμη και σήμερα, είναι αρθρογράφος στην «Καθημερινή» του Ομίλου Αλαφούζου. Πάντως, όσοι γνωρίζουν τους σχεδιασμούς της οικογένειας Λάτση δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξει εταιρική εμπλοκή της Μαριάννας στον ΣΚΑΪ. Ηδη, άλλωστε, μέσα από εταιρείες του ομίλου των ΕΛ.ΠΕ. υπάρχει μεροληπτική στήριξη των Μέσων του Φαλήρου. Σε κάθε περίπτωση, μια μελλοντική συμμαχία Αλαφούζου-Λάτση παρουσιάζει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον.

- από τα Παραπολιτικά