ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Αλέξη, μείνε!

«Αλέξη,  φύγε τώρα!». Αυτό φώναζαν τα εκατοντάδες μηνύματα που φτάνανε στον 105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ  τα ξημερώματα της Δευτέρας, τις ώρες που κορυφωνόταν το δράμα της Συνόδου Κορυφής.
«Αλέξη, φύγε τώρα!», έλεγε και η καρδούλα μας, όσο κατάφταναν από τις Βρυξέλλες τα μαντάτα  για τις πραξικοπηματικές  απαιτήσεις των δανειστών. Και  όντως, ο Τσίπρας σηκώθηκε να φύγει στις  εφτά  το πρωί, όταν η Μέρκελ επέμενε ακόμη ότι το Ταμείο των ιδιωτικοποιήσεων έπρεπε να έχει έδρα το Λουξεμβούργο και τα 50 δισ. των εισπράξεων να πάνε εξ ολοκλήρου στο χρέος. Τελικά, μετά από παρέμβαση του Τουσκ , ο Τσίπρας παρέμεινε,  η συζήτηση συνεχίστηκε και η Μέρκελ δέχθηκε η έδρα και η διοίκηση του Ταμείου να μεταφερθούν στην Ελλάδα και στο χρέος να πάνε μόνο τα 12,5 από τα 50 δισ.
Τελικά ο Τσίπρας δεν έφυγε, παρέμεινε και υπέγραψε την επαχθή συμφωνία. Την υπέγραψε εκβιαζόμενος από τους δανειστές με αντίποινα ακραία, ο Πάνος Καμμένος αποκάλυψε ότι οι.. σοϊμπλέδες τον απείλησαν με άμεση ρευστοποίηση των τραπεζών και κούρεμα των  καταθέσεων μέχρι μυελού οστέων. Ναι,  το έχουν το δικαίωμα αυτό, τους το έχουν δώσει τα μνημόνια που υπέγραψαν ο Παπανδρέου, ο Παπαδήμος και ο Σαμαράς. Όπως έχουν και το δικαίωμα να κάνουν άμεσα απαιτητά τα δάνεια που έχουν δώσει στην Ελλάδα, κατάσχοντας όποιο ελληνικό περιουσιακό στοιχείο βρίσκεται στο εξωτερικό.
Ο Τσίπρας παρέμεινε και υπέγραψε τη συμφωνία. ΄Εκανε ό, τι έπρεπε να κάνει για να αποφευχθεί η άμεση καταστροφή, που θα την φορτωνόταν ο ίδιος και η Αριστερά. Θα την φορτώνονταν στο διηνεκές, με όρους πολιτικού αφανισμού κι ας ομνύουν κάποιοι στις απεριόριστες- σχεδόν μεταφυσικές- αντοχές του ελληνικού λαού.  Μην τρέφετε αμφιβολίες, ο Τσίπρας και η Αριστερά θα φορτώνονταν την χρεοκοπία, θα έπαιρναν στις πλάτες τους τις αμαρτίες του πολιτικού, οικονομικού και  εκδοτικού κατεστημένου,  που έφαγε και ήπιε ασύδοτα επί σαράντα χρόνια. Σημειωτέον, δε, ότι η πραγματική ζωή διαφέρει από τους θρησκευτικούς μύθους, στην πραγματική ζωή, όταν πεθαίνεις, πεθαίνεις οριστικά.
Ο Τσίπρας υπέγραψε τη συμφωνία και οφείλει να την εφαρμόσει ο ίδιος παραμένοντας πρωθυπουργός  για όσο χρόνο διαρκεί. Σ' αυτό το πλαίσιο, είναι απολύτως ακατανόητη η δήλωση του Γιάννη Βαρουφάκη ότι  «θα είναι έκπληξη αν ο Τσίπρας παραμείνει πρωθυπουργός,  μετά από αυτό το έγκλημα ενάντια στην Ευρώπη». Τι προτείνει, δηλαδή, ο πρώην ΥΠΟΙΚ, να φύγει ο Τσίπρας και να αφήσει τη συμφωνία να εφαρμοστεί από τους άλλους; Από ποιους άλλους, από τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ ή μήπως από τους τεχνοκράτες; Αυτή δεν είναι έντιμη στάση. Έντιμη στάση είναι να μείνει ο Τσίπρας, να μείνει και ο Βαρουφάκης να τον βοηθήσει, κάνοντας αρχή με το «ναι» στην ψηφοφορία της Τετάρτης. Εκτός κι αν θεωρεί ότι ο ίδιος δεν έχει ευθύνες για το ότι φτάσαμε στον εκβιασμό και στα επαχθή μέτρα. Εκτός κι αν θεωρεί ότι το πρόβλημα της χρεοκοπίας θα λυνόταν με τα παράλληλα νομίσματα που κατασκεύαζε στα υπόγεια του υπουργείου του. 

Γιώργος Ανανδρανιστάκης (εφημ. Αυγή)