ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Δικαστική έρευνα στην ΕΡΤ

Έρευνα για πιθανές ατασθαλίες στη διαχείριση της περιουσίας της ΕΡΤ επί ΔΤ και ΝΕΡΙΤ ζητά η Δικαιοσύνη. Πιο συγκεκριμένα, στο μικροσκόπιο θα μπουν τα πεπραγμένα της Αφροδίτης Γουγά, η οποία μετά το «μαύρο» αντικατέστησε τον Γκίκα Μάναλη και ορίστηκε στις 12-2-2014 ειδική διαχειρίστρια της παλαιάς ΕΡΤ.
Τα έργα και οι ημέρες της κυρίας Γουγά, που είχαν πυροδοτήσει σειρά δημοσιευμάτων για ύποπτες αναθέσεις και προμήθειες, θα εξεταστούν ως φαίνεται από την Εισαγγελία.
Έτσι, θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες της κυρίας Γουγά ή άλλων τρίτων προσώπων της παλαιάς διαχείρισης για ατασθαλίες ύψους 26,1 εκατ. ευρώ. Αυτές αφορούν πράξεις ή παραλείψεις τους σχετικά με την καταβολή αμοιβών, οι οποίες έθεσαν σε σοβαρό κίνδυνο τους οικονομικούς πόρους της δημόσιας τηλεόρασης.
Ο φάκελος αποφασίστηκε να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για τα.. περαιτέρω από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.
Υπενθυμίζεται ότι οι επιθεωρήτριες του Υπουργείου Οικονομικών, από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Ελέγχων, Μ. Τριανταφύλλου και Ε. Ζαφειράκη, με δύο πρόσφατες επιστολές τους στις 3 και 12 Ιουνίου 2015 αλλά και με παλαιότερη τον Οκτώβριο του 2014, κατόπιν εντολής του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος ζητούν από την ειδική διαχειρίστρια της ΕΡΤ Αφροδίτη Γουγά να προσκομίσει στοιχεία για τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου.
Επισημάνθηκαν οι ευθύνες που φέρει η ίδια όσον αφορά την αμέλεια ή την άρνηση χορήγησης των ζητούμενων πληροφοριών, καθώς και ότι η ειδική διαχειρίστρια δεν προσκόμισε τα εν λόγω στοιχεία παρότι οι επιθεωρήτριες επισκέφθηκαν τα γραφεία της ΕΡΤ αυτοπροσώπως γι' αυτόν τον σκοπό.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο, κρίνοντας ότι ο τρόπος διαχείρισης των οικονομικών της ΕΡΤ θα πρέπει να ερευνηθεί εξονυχιστικά, έστειλε την υπόθεση στην Εισαγγελία ώστε να εξακριβωθεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις και από ποιους.
Παράλληλα, το δικαστήριο αντικατέστησε την κ Γουγά από τη θέση της ειδικής διαχειρίστριας που κατείχε επί ΔΤ και ΝΕΡΙΤ, και τοποθέτησε νέο διαχειριστή τον άλλοτε διευθυντή της κρατικής τηλεόρασης Χαράλαμπο Παναγιωτόπουλο.
Παράλληλα, με άλλη, δεύτερη απόφαση ασφαλιστικών μέτρων το Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή αίτηση του τέως δικηγόρου της ΕΡΤ Γεωργίου Κόκκα, και στο πλαίσιο της εκκρεμούς εργασιακής του σχέσης επέβαλε την παρουσία του κ. Κόκκα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ κατά τις συνεδριάσεις όπου συζητούνται κρίσιμα θέματα, όπως είναι ο κανονισμός προσωπικού, η τήρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τις κρατικές ενισχύσεις, και άλλα.
- zougla.gr