ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

A quoi joue l' Allemagne?

Η Μέρκελ θα μετατρέψει τον Τσίπρα σε μάρτυρα της Ευρώπης

A quoi joue l'Allemagne? (Πού το πάει η Γερμανία​;) αναρωτιέται η γαλλική εφημερίδα Liberation στο πρωτοσέλιδο της Δευτέρας, εξαπολύοντας ευθείες βολές προς το Βερολίνο για το ελληνικό ζήτημα, την ώρα που είναι σε εξέλιξη η δραματική Σύνοδος Κορυφής. Η Liberation επικρίνει τη στάση της Γερμανίας στο θέμα της Ελλάδας και στηλιτεύει τα παρασκηνιακά παιχνίδια και τις μεθοδεύσεις του Βερολίνου σε βάρος της χώρας μας.
«Η αδιαλλαξία του Βερολίνου και των συμμάχων του υπονομεύει τη διέξοδο από την ελληνική κρίση που φαινόταν πιθανή το Σάββατο. Και φέρνει πίσω την προοπτική ενός Grexit» γράφει χαρακτηριστικά έχοντας μία διόλου κολακευτική..
φωτογραφία της καγκελαρίου Μέρκελ στην πρώτη σελίδα.
Σημειώνεται ότι ένας γάλλος δημοσιογράφος που παρόλο δεν συμπαθεί καθόλου τον Τσίπρα δήλωσε ότι εάν συνεχίσει ετσι η Μέρκελ θα τον κάνει συμπαθή σε ολους και θα τον μετατρέψει σε μάρτυρα της Ευρώπης... Στην Γαλλία πλέον υπάρχει έντονος προβληματισμός  και πολλοι μιλούν για άνοδο του Δ΄ Ράιχ, με την Figaro να γράφει ότι το ζήτημα της Ελλάδας μεγαλώνει την απόστταση μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας.