Οι πρώτες πειθαρχικές διώξεις αφορούν στους Όλγα Τρέμη, Γιάννη Πρετεντέρη, Μαρία..
Σαράφογλου και Μανώλη Καψή από το Μega, τους Σταμάτη Μαλέλη (διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του ΣΚΑΪ) και Νίκο Κονιτόπουλο, αρχισυντάκτη της εκπομπής του Κώστα Μπογδάνου (που δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ), Άρη Πορτοσάλτε και Δημήτρη Οικονόμου από το ΣΚΑΙ και της Μαρίας Χούκλη από τον ΑΝΤ1 (όλοι οι προαναφερθέντες είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ).
Αυτό που πρέπει να σημειωθεί, όπως αναφέρει το σάιτ της «Αυγής», είναι πως την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Πειθαρχικού  της ΕΣΗΕΑ και εξετάζονταν οι καταγγελίες και τα βίντεο από τις επίμαχες τοποθετήσεις των παραπάνω δημοσιογράφων, τα τηλεοπτικά κανάλια επιχείρησαν να διαγράψουν από τις web πλατφόρμες τα επίμαχα τηλεοπτικά αποσπάσματα των βίντεο.
Ο πειθαρχικός έλεγχος αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλους δημοσιογράφους μόλις ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα της ΕΣΗΕΑ.

Απάντηση Μαλέλη
Στην πειθαρχική του δίωξη απάντησε μέσω facebook ο Σταμάτης Μαλέλης αναφέροντας: «Προς τα διάφορα καθεστωτικά κομματόσκυλα. Δεν πρόκειται να με φιμώσετε ότι και να κάνετε. Δεν τα κατάφερε καμία εξουσία δεν θα τα καταφέρετε και εσείς. Έχουμε μία τεράστια διαφορά. Δούλεψα σε όλη μου τη ζωή την ώρα που ζεσταίνατε τις κομματικές σας καρέκλες. Χάνετε το χρόνο σας με τις απειλές. Δεν μασάω. Όποιοι θέλετε με επιχειρήματα εδώ είμαι!».
Διαβάστε ακόμη: 
- Tι κάνουν οι δημοσιογραφικές ενώσεις; 
- ΕΣΗΕΑ, πάρε ταυτότητες!