ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Σε ελληνικό Σεβέζο μετατρέπεται ο Ασπρόπυργος

Η Αττική γίνεται μάρτυρας της ελληνικής εκδοχής του Σεβέζο. Και μπροστά σε αυτές τις συνθήκες έκτακτης ανάγκης, τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης ενεργοποιούνται μόλις τη χθεσινή, τέταρτη ημέρα της πυρκαγιάς, συγκαλώντας την αναγκαία ευρεία σύσκεψη. Μαζί με τις φλόγες στον Ασπρόπυργο, διατηρείται και το τοξικό νέφος στην ατμόσφαιρα της Αττικής.
Ανάλογα με την κατεύθυνση του ανέμου, η οσμή καμένου πλαστικού και οι επικίνδυνες διοξίνες μετακινούνται σε γειτονιές του Λεκανοπεδίου. Παρ’ ότι η φωτιά σιγοκαίει, το νέφος περιγράφεται το ίδιο πυκνό. Αναμφισβήτητες οι επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία των πολιτών.
Επειτα από την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς, χθες, από την Περιφέρεια Αττικής (κατά παντός υπευθύνου, φυσικού ή ηθικού αυτουργού, άμεσου ή απλού συνεργού για παράνομες και..
αυθαίρετες πράξεις από τις οποίες προέκυψε κίνδυνος για τους πολίτες, υποβάθμιση και μόλυνση του περιβάλλοντος), η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια της πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο.
Στόχος, η εξακρίβωση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών. Παρέμβαση απολύτως επιβεβλημένη απέναντι στην απίστευτη ρύπανση που εξακολουθεί να μολύνει το περιβάλλον. Αλλά, καθυστερημένη. Χθες το βράδυ έγινε γνωστό ότι η Αστυνομία προσήγαγε εκπρόσωπο της επιχείρησης, τη στιγμή που αναζητούσε τους ιδιοκτήτες. «Παραδειγματική τιμωρία των ενόχων», ζήτησε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Π. Λαφαζάνης, στο πλαίσιο της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο, έπειτα από πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Ο υπουργός αποκάλυψε ότι το συγκεκριμένο εργοστάσιο έχει καεί τρεις φορές τα τελευταία τρία χρόνια.
«Και όπως με έχουν πληροφορήσει, κατά σύμπτωση ύστερα από κάθε μεγάλη πυρκαγιά μεγαλώνουν και τα στρέμματα του εργοστασίου. Δεν θέλω με αυτό να συναγάγετε κάποιο συμπέρασμα. Το αναφέρω ως πραγματικό γεγονός», συμπλήρωσε.

- από ρεπορτάζ του Στέργιου Ζιαμπάκα στην ΕφΣυν