ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Μην αμφισβητείτε τους συντάκτες του ΣΚΑΪ!..

Κωνσταντοπούλου - Καντέλης
«Είμαστε πλήρως ενημερωμένοι και καταρτισμένοι» απαντούν στο... bullying   της Ζωής Κωνσταντοπούλου - (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολλοί ήταν αυτοί που θύμωσαν που η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος,  απάντησε σε "στοχευμένη" ερώτηση δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ, λέγοντας ότι κάποιος πρέπει να λογοδοτήσει για όσα αποκρύπτονται από τα κεντρικά δελτία «των ΜΜΕ της διαπλοκής που καταδυναστεύουν σαν νέες ερπύστριες τον ελληνικό λαό». Ακόμη περισσότεροι θύμωσαν
επειδή η Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε κάποιους παρουσιαστές του ΣΚΑΪ απληροφόρητους και ανιστόρητους:
Συγκεκριμένα πέρα απο κάποιους πολιτικούς μαϊντανούς, ανακοίνωση εξέδωσαν οι «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» (Αντωνιάδου και λοιποί) για την «ακατανόητη» συμπεριφορά της Προέδρου..
της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία -όπως λένε- επιτέθηκε «με πρωτοφανή βαναυσότητα λόγου και προσβλητικούς υπαινιγμούς επιτέθηκε εναντίον κοινοβουλευτικών συντακτών, αμφισβητώντας την προσωπική και επαγγελματική ακεραιότητά τους».
Τη σκυτάλη πήραν οι «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ» (Κυρίτσης κλπ) που καταδίκασαν τη συμπεριφορά της Κωνσταντοπούλου, «η οποία εξαπέλυσε ανοίκεια, για τον θεσμικό της ρόλο, επίθεση κατά του ΣΚΑΙ».
Την ίδια ώρα ανήσυχοι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ έστειλαν επιστολή προς την ΕΣΗΕΑ αναφέροντας μεταξύ άλλων:
«"Οι δημοσιογράφοι της Τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ με πραγματική ανησυχία παρακολουθήσαμε την Πρόεδρο του κατ’ εξοχήν δημοκρατικού θεσμού της χώρας, της Βουλής, να επιτίθεται αναίτια την Πέμπτη 18 Ιουνίου κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον χώρο του Κοινοβουλίου, στον συνάδελφο Γιάννη Καντέλη λέγοντάς του απερίφραστα ότι δεν κάνει τη δουλειά του, αλλά ότι βρίσκεται σε αποστολή, ενώ την ίδια στιγμή επιτέθηκε και στο σύνολο των παρουσιαστών του ΣΚΑΪ χαρακτηρίζοντάς τους ανιστόρητους και απληροφόρητους.
Θα θέλαμε να πληροφορήσουμε την Πρόεδρο της Βουλής, ότι οι παρουσιαστές και οι συντάκτες του ΣΚΑΪ -γυναίκες και άντρες, νέοι και έμπειροι- είναι πλήρως ενημερωμένοι και καταρτισμένοι, κάνουν δε τη δουλειά τους με ζήλο, αυταπάρνηση και αίσθηση του καθήκοντος για ενημέρωση των πολιτών, μία εργασία που εκτελούν χωρίς παραμορφωτικούς φακούς, όπως για παράδειγμα τους κομματικούς που φέρει η ίδια όταν ανεβαίνει στην έδρα της.
Θεωρούμε επίσης απαράδεκτο και επικίνδυνο -ακόμη και ως σκέψη, πολλώ δε μάλλον όταν εκστομίζεται- τα Μέσα Επικοινωνίας να παρομοιάζονται με ερπύστριες που καταδυναστεύουν τον λαό. Θα θέλαμε να θυμίσουμε στην Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι όταν οι ερπύστριες του ολοκληρωτισμού οποιασδήποτε απόχρωσης, επιβληθούν στην κοινωνία, το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να κλείνουν τα ΜΜΕ, διατηρώντας μόνο ένα που εκφράζει την άποψη των κυβερνώντων. Η επαναλειτουργία πολλών και πλουραλιστικών Μέσων αποδεικνύει και το τέλος της δυνάστευσης των λαών, που σημαίνει ότι η πραγματική Δημοκρατία υπάρχει όταν οι κυβερνώντες μπορούν να αντέξουν όλες τις απόψεις.
Ως εκ τούτου κρίνουμε τους χαρακτηρισμούς της Προέδρου της Βουλής απαράδεκτους και τους επιστρέφουμε, καλούμε δε την ΕΣΗΕΑ, αλλά και την ΠΟΕΣΥ να πάρουν θέση απέναντι στη νέα επίθεση προς τους συντάκτες του ΣΚΑΪ που εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αξιώνοντας στην ουσία, οι δημοσιογράφοι να λένε και να γράφουν μόνο ότι εκείνη θεωρεί ότι πρέπει να λένε και να γράφουν.
Επίσης θα θέλαμε να συγχαρούμε τον Γιάννη Καντέλη, όχι μόνο για τις ερωτήσεις που υπέβαλε στην Ζωή Κωνσταντοπούλου (το ότι την ενόχλησαν αποδεικνύει πως ήταν οι σωστές ερωτήσεις) αλλά και για την ετοιμότητα που επέδειξε αντιδρώντας με δημοσιογραφικό πολιτισμό και ουσιώδη αυτοσυγκράτηση στο θεσμικό bullying που προσπάθησε να του ασκήσει χρησιμοποιώντας την ιδιότητα της, η πρόεδρος της Βουλής.
Οι Δημοσιογράφοι της Τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ"
Δείτε και το βίντεο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.