ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Οι βίλες της Μυκόνου και το κόλπο Λυμπέρη με τον κουμπάρο

Η παρέμβαση του ΣΔΟΕ και η εκδίκαση της αγωγής κατά της Alpha Editions

Μετά από πολλές αναβολές εκδικάστηκε τελικά η αγωγή των πρώην εργαζομένων των Εκδόσεων Λυμπέρη κατά της "Alpha Editions", των Θεοχάρη Φιλιππόπουλου και Δημήτρη Κοντομηνά, ως διάδοχης εταιρείας της "ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ Α.Ε." του Αντώνη Λυμπέρη, που κηρύχθηκε σε πτώχευση.
Η εταιρεία Alpha Editions είναι η εταιρεία στην οποία μεταβιβάστηκαν κατά τον πλέον αδιαφανή τρόπο και με διαδικασίες για τις οποίες πρόκειται να αποφανθεί η δικαιοσύνη, οι τέσσερις πιο εμπορικοί τίτλοι των Εκδόσεων Λυμπέρη (Hello, Εγώ Weekly, 7ΜΕΡΕΣ TV & Tηλεκοντρόλ).
Οι Εκδόσεις Λυμπέρη διέκοψαν τις εργασίες τους τον Νοέμβριο του 2012 με απόφαση του μεγαλομετόχου τους Αντώνη Λυμπέρη και στη συνέχεια κηρύχθηκαν σε πτώχευση, αφήνοντας..
έτσι στο δρόμο τη συντριπτική πλειοψηφία των 200 περίπου εργαζομένων χωρίς να υπολογίζουμε εξωτερικούς συνεργάτες, προμηθευτές κτλ.
Ο επιχειρηματίας, ο όμιλος του οποίου κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών της Alpha Editions, είναι ο Δ. Κοντομηνάς (κουμπάρος του Α. Λυμπέρη), ενώ πρόεδρος του ΔΣ της εταιρειας και αυτός που προσέφερε στέγη για την έκδοση των 4 αυτών περιοδικών, είναι ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος (μέχρι πρότινος βασικός ανταγωνιστής του Α. Λυμπέρη και επίδοξος μέτοχος στο Mega). Επίσης η Ελενα Μακρή - Λυμπέρη εμφανίζεται ως αφεντικό στο περιοδικό Hello...
  Η Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) έχει ζητήσει και την άμεση παρέμβαση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σχετικά με τον τουλάχιστον αδιαφανή τρόπο που τα σήματα των περιοδικών Λυμπέρη πέρασαν στην εταιρεία "ALPHA EDITIONS Α.Ε.
Τελευταία μαθαίνουμε από τις στήλες εφημερίδων μεγάλης κυκλοφορίας και δημοφιλών ιστοτόπων ότι ο Α. Λυμπέρης πούλησε τις δύο από τις τρεις(!) βίλες που διαθέτει στη Μύκονο, αντί του «ευτελούς» τιμήματος των 5 εκατομμυρίων ευρώ και κάνει νέα επιχειρηματικά σχέδια...

Εν αναμονή της απόφασης
 Σχετικά με την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης από τους πρώην εργαζόμενους των Εκδόσεων Λυμπέρη λάβαμε και δημοσιεύουμε:
 «Μετά από τόσες αναβολές, την Τρίτη 9/6/2015 εκδικάστηκε επιτέλους η αγωγή μας κατά της "ALPHA EDITIONS Α.Ε.", των Θεοχάρη Φιλιππόπουλου και Δημήτρη Κοντομηνά, ως διάδοχης εταιρείας της "ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ Α.Ε." του Αντώνη Λυμπέρη, που κηρύχθηκε σε πτώχευση.
Χωρίς βέβαια ούτε και αυτή τη φορά να λείψουν οι εκπλήξεις.
Είχαν δοθεί μέχρι τώρα όλων των ειδών οι αναβολές προκειμένου να μην εκδικαστεί η υπόθεση (μέχρι και τηλεφώνημα για βόμβα λίγο πριν την εκδίκασή της έτυχε την προηγούμενη φορά!).
Αυτή τη φορά παραλίγο, παρότι είχαμε το νούμερο 2 εξ αναβολής στο πινάκιο με 33 συνολικά υποθέσεις, να κινδυνεύσουμε για ακόμα μια φορά να μην προλάβει να εκδικαστεί η αγωγή μας. Και αυτό γιατί ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε ότι οι εκδικαζόμενες υποθέσεις θα χωριστούν σε μονές και ζυγές, ανάλογα με το νούμερο τους στο πινάκιο, και  θα εκδικάζονταν πρώτα όλες οι μονές και μετά θα άλλαζε η έδρα και θα εκδικάζονταν από άλλη πρόεδρο οι ζυγές.
Ευτυχώς παρόλα αυτά τα πρωτοφανή, και μετά από διαμαρτυρία των δικηγόρων μας για την καθυστέρηση, η αγωγή μας κατά της "ALPHA EDITIONS" εκδικάστηκε.
Κατά την ακροαματική διαδικασία, οι δικηγόροι μας Δημήτρης Περπατάρης και Γιάννης Σκορδιαλός παρουσίασαν πολύ πειστικά και τεκμηριωμένα τα στοιχεία της υπόθεσης, αντικρούοντας τους ισχυρισμούς των αντιδίκων.
Επίσης πολύ σημαντική και ουσιαστική ήταν η κατάθεση υπέρ μας του προέδρου της ΕΣΠΗΤ Θέμη Μπερεδήμα.
Τώρα απομένει η έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου, η οποία θεωρούμε ότι θα είναι θετική για μας.
Έχουμε και πείσμα και αντοχή μα πάνω απ'ολα δίκιο.
Καλή δύναμη!»