ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Οι κυράδες του Μοριά

Το βιβλίο της αιγιώτισσας δικηγόρου Μαρίας Αλεξανδροπούλου (φωτό) με τίτλο «Οι κυράδες του Μοριά» (Εκδόσεις Φερενίκη) παρουσιάστηκε την περασμένη Πέμπτη στην αίθουσα J Hall του ξενοδοχείου The Margi στη Βουλιαγμένη.
Για το βιβλίο μίλησαν ο πρόεδρος του «Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ.» και τέως υπουργός Πέτρος Δούκας, η δημοσιογράφος και τέως βουλευτής Νατάσα Ράγιου, η δρ. αρχαιολογίας Ντόρα Κατσωνοπούλου και ο υποψήφιος δρ. Πολιτισμικής Διπλωματίας Πέτρος Καψάσκης.
Λίγα λόγια για το βιβλίο και τη συγγραφέα:
Πρόκειται για ένα ταξίδι στον χρόνο (και στον έρωτα) με επίκεντρο το Αίγιο, την Αχαϊκή πόλη που γνώρισε Ρωμαίους, Γότθους, Φράγκους, Ενετούς και Ιταλούς. Με αγάπη και με πολύ ρομαντική διάθεση, η συγγραφέας συνδέει το Αίγιο του σήμερα με το Αίγιο των Φράγκων και της Φλάνδρας.
Η Μαρία Αλεξανδροπούλου σπούδασε Νομική στη Γαλλία και άσκησε το επάγγελμα της..
δικηγόρου στη Λιλ για δύο δεκαετίες. Εκεί μεγάλωσε δύο παιδιά και πρόσφατα επέστρεψαν όλοι στην Ελλάδα. Αγαπάει με πάθος το Αίγιο. «Οι Κυράδες του Μοριά» (Εκδόσεις Φερενίκη) είναι το πρώτο δημοσιευμένο έργο της.