ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά

Νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκλέχθηκε την Κυριακή η Φώφη Γεννηματά καθώς κατάφερε νίκη από την πρώτη Κυριακή. Η Γεννηματά μέχρια αργά το βράδυ της Κυριακής προηγείτο καθαρά έναντι των άλλων υποψηφίων. Συγκεκριμένα λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής, συγκέντρωνε 17.035 στις 34.145 έγκυρους ψήφους. Δεύτερος ήταν ο Α. Λοβέρδος με 8.579 ψήφους και τρίτος ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος με 8498.
Η Γεννηματά, που γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δέχθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής συγχαρητήρια τηλεφωνήματα από τον απερχόμενο πρόεδρο Βαγγέλη Βενιζέλο και τους συνυποψηφίους της Ανδρέα Λοβέρδο και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.
Η νέα πρόεδρος του ΠαΣοΚ δήλωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη της παράταξης «με απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών», συμπληρώνοντας πως θα παρθούν πρωτοβουλίες «για να ενώσουμε τη δημοκρατική παράταξη». Στη δήλωση της αναφέρθηκε και στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές λέγοντας: «Αναλαμβάνω την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, σε μια ώρα που απαιτείται ευθύνη από όλους. Είναι όμως πρωτίστως  η ώρα της ιστορικής ευθύνης του πρωθυπουργού..
Λογοδοτεί στον Ελληνικό Λαό και όχι στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ώρα της αλήθειας, της εθνικής ομοψυχίας και ο πρωθυπουργός οφείλει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς επιτέλους ουσιαστικά και πραγματικά».
Ο Ανδρέας Λοβέρδος από την πλευρά του δήλωσε μεταξύ άλλων: «Συγχαίρω τη Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της και της εύχομαι κάθε επιτυχία στα νέα καθήκοντά της. Θα είμαι παρών, στην Βουλή και το κόμμα, ως στρατιώτης. Θα είμαι παρών στις μάχες που είναι  μπροστά».
Ο έτερος υποψηφιος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος συνεχάρη την Γεννηματά λέγοντας: «Θέλω να ευχαριστήσω τους  χιλιάδες πολίτες για τη δύναμη που μας έδωσαν. Συγχαίρω  τη νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και τον Ανδρέα Λοβέρδο. Στην πιο δύσκολη φάση της χώρας θα δώσουμε μαζί την μάχη της ευθύνης».
Ο απερχόμενος πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, επικοινώνησε με τη Φώφη Γεννηματά, την οποία συνεχάρη για την εκλογική νίκη της. Τη Δευτέρα (στις 12.30 μ.μ.), ο Βενιζέλος θα συναντηθεί με τη Γεννηματά, παρουσία Λοβέρδου και Κωνσταντινόπουλου.