ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

EΛΠΕ: τραγωδία χωρίς τέλος...

Και τέταρτος νεκρός από την έκρηξη στον Ασπρόπυργο

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στα ΕΛΠΕ από την έκρηξη της 8ης Μαΐου στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις Ασπροπύργου καθώς εξέπνευσε και ο τέταρτος σοβαρά τραυματισμένος εργαζόμενος. Πρόκειται για τον Κώστα Μαγγούρα, που ήρθε να προστεθεί στον θλιβερό κατάλογο με τους άλλους τρεις νεκρούς των ΕΛΠΕ: τον Αντώνη Αβράμπο, τον Μπάμπη Δευτεραίο και τον Ντελιλάι Ραμαντάν. 
Οι άλλοι δύο τραυματίες έχουν διαφύγει τον κίνδυνο και ο ένας, μάλιστα, έχει επιστρέψει στο σπίτι του.
Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Απόστολος Αλεξόπουλος, δηλώνουν συντετριμμένοι από την αναγγελία του θανάτου του Κ. Μαγγούρα και γνωστοποιώντας ότι η διοίκηση των ΕΛΠΕ έχει καλέσει σε απολογία για το τραγικό δυστύχημα εννέα στελέχη της..  επιχείρησης, υπογραμμίζουν: «Αυτό πρέπει να είναι μόνο το πρώτο βήμα σε μια προσπάθεια παραδειγματισμού και ευθύνης απέναντι στην ασφάλεια των εργαζομένων, καθώς είναι αναγκαία η πλήρης και ουσιαστική τήρηση των εργασιακών σχέσεων και των ωραρίων στην εταιρεία, πράγμα που, πέραν των άλλων, είναι απαραίτητο για ασφαλείς συνθήκες εργασίας».
Το υπουργείο Εργασίας τρεις εβδομάδες μετά την φονική έκρηξη, υπογραμμίζει ότι «οι αιτίες του δυστυχήματος θα εντοπιστούν με ακρίβεια και οι τυχόν ευθύνες θα αποδοθούν χωρίς αμφιταλαντεύσεις». Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αυτό «είναι αυτονόητη υποχρέωση, αλλά και καθήκον προς τους νεκρούς».