ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Aγνοια ή σκοπιμότητα; Ή μήπως και τα δύο;

Για διαστρέβλωση της πραγματικότητας κατηγορεί το υπ. Εργασίας τον "Ελεύθερο Τύπο"

Άγνοια ή σκοπιμότητα; 'Η μήπως και τα δύο; Πολλά τα ερωτήματα που προκαλούνται από το ολοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» με τίτλο «Κλαδική σύμβαση με μείωση μισθών υπέγραψαν ΟΜΕΔ και υπ. Εργασίας», στο φύλλο Σαββάτου 2 Μαΐου. Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι "το καθημερινό «σήριαλ» της ανακρίβειας, της διαστρέβλωσης και της συσκότισης της πραγματικότητας, που «μεταδίδεται»  από τη συγκεκριμένη εφημερίδα, για τα συγκεκριμένα θέματα, ξεπέρασε τα όρια".
Το υπουργείο αναφέρει χαρακτηριστικά: "Είναι φανερό ότι αν πρόκειται για σκοπιμότητα, οι διευκρινίσεις περιττεύουν. Εάν όμως, πρόκειται για άγνοια, το υπουργείο, επισημαίνει τα εξής:..
Ο υπουργός Εργασίας δεν εμπλέκεται στις αποφάσεις της Διαιτησίας του ΟΜΕΔ και οπωσδήποτε, δεν τις υπογράφει ή εγκρίνει.
Το υπουργείο Εργασίας δεν καλλιεργεί «μύθους», ούτε επιδίδεται σε επικοινωνιακή «ρητορική», όπως υποτιμητικά  αναφέρει  το «ρεπορτάζ». Αντιθέτως, προωθεί συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες, με τις οποίες επιδιώκει να βελτιώσει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του ΟΜΕΔ, βάσει του οποίου εκδίδονται ακόμη αυτή την περίοδο οι αποφάσεις του.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να αποκατασταθεί η δυνατότητα των εργαζομένων να προσφεύγουν στον ΟΜΕΔ, αλλά και η εισαγωγή κανόνων λειτουργίας που να «θωρακίζουν» τις τελικές αποφάσεις ή συστάσεις του, από οποιαδήποτε αμφισβήτηση.
Τέλος, θυμίζουμε ότι ετούτη την ώρα, τα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων γενικά, αλλά και οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, βρίσκονται στο στόχαστρο των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων αντιλήψεων στην ΕΕ, οι οποίες θέλουν συνέχιση και ένταση του επώδυνου  «πειράματος» σε βάρος του ελληνικού λαού."