ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Μήνυμα από τους καναλάρχες το μαύρο της Digea;

Οι επιπτώσεις του ψηφιακού μονοπωλίου

Tις παραιτήσεις των μελών της διοίκησης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Δικτύων, επιρρίπτοντας ευθέως ευθύνες για το “μαύρο” που έπεσε σήμερα το πρωί στις τηλεοπτικές οθόνες, στη Digea ως εποπτεύουσα αρχή.
Ο Χρ. Σπίρτζης καταλογίζει ευθύνες στην ΕΕΤΤ την οποία χαρακτηρίζει “κατ’ όνομα ανεξάρτητη αρχή”, ενώ κάνει λόγο για έλεγχο που δεν έγινε στις συμβατικές υποχρεώσεις της Digea.
H Digea είναι ο πάροχος δικτύου που πλήρωσε τα 18,6 εκατ. ευρώ και πήρε από το ελληνικό κράτος τον Φεβρουάριου του 2014, επί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το σύνολο των ψηφιακών συχνοτήτων για τα επόμενα 15 χρόνια. Το σήμα της Digea έπεσε για “τεχνικούς λόγους”, πρόβλημα στην τροφοδοσία και την ψηφιοποίηση σήματος, ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία στη σελίδα της στο fb.
Όπως μαθαίνουμε στην κυβέρνηση ανησύχησαν αρκετά, σκεπτόμενοι ότι ίσως η Digea που έχει..
ως μετόχους-ιδιοκτήτες τους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, δηλαδή τους επιχειρηματίες ολιγάρχες Βαρδινογιάννη, Μπόμπολα, Ψυχάρη, Κυριακού, Αλαφούζο, Κοντομηνά με τους οποίους ο πόλεμος βρίσκεται ακόμη στην αρχή του, έστειλε ένα …προειδοποιητικό μήνυμα. Γιατί το τηλεοπτικό σήμα, δηλαδή όλα τα προγράμματα της τηλεόρασης σε όλη την Ελλάδα, και αυτά της κρατικής τηλεόρασης ΝΕΡΙΤ σήμερα, ΕΡΤ αύριο, μπορεί να τα εκπέμψει μόνο η  Digea!
Δηλαδή ένα τεχνικό πρόβλημα της Digea ρίχνει μαύρο σε 110 τηλεοπτικούς σταθμούς. Αυτή είναι η σημαντική επίπτωση του ψηφιακού μονοπωλίου της Digea.                           - από το mediatvnews