ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Στον Γιάννη Φιλιππάκη η εφημερίδα Ἑστία

Αλλάζει χέρια η«Εστία», η μοναδική καθημερινή εφημερίδα που δεν ακολούθησε τη μεταρρύθμιση της ελληνικής ορθογραφίας που έγινε το 1982 και ακόμα χρησιμοποιεί το πολυτονικό σύστημα. Η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ιστορικής εφημερίδας (εκδόθηκε το 1894) έγινε γνωστή μετά από ανακοίνωση της A.E. «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ», της εκδοτικής επιχείρησης του Γιάννη Φιλιππάκη, που δραστηριοποιείται στον ημερήσιο τύπο (εκδίδει τις εφημερίδες «Δημοκρατία» και «Espresso»). Η εταιρεία ανακοίνωσε την συμμετοχή της στην "ΕΣΤΙΑ", αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«H A.E. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ, η μεγαλύτερη εκδοτική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον ημερήσιο τύπο, ανακοινώνει την συμμετοχή της στην ΄΄Α.Ε.Ε. ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΕΣΤΙΑ΄΄, η οποία εκδίδει την ιστορικότερη εφημερίδα που κυκλοφορεί στην Ελλάδα, την εφημερίδα ΄΄ΕΣΤΙΑ΄΄Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις οικογένειες των Αδ. Κύρου και Αλ. Ζαούση για την τιμή που..
μας έκαναν να μας εμπιστευθούν στη συνεργασία για την συνέχιση έκδοσης της αρχαιότερης Ελληνικής εφημερίδας.
Από το 1894, η "ΕΣΤΙΑ" υπηρετεί πιστά την έντιμη δημοσιογραφία. Πρόθεσή μας είναι να συνεχίσουμε το ποιοτικό έργο και να φανούμε αντάξιοι τόσο της εμπιστοσύνης των ιδρυτών όσο και των προσδοκιών των αναγνωστών της έγκριτης εφημερίδας».