ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Ο «ποινικός κώδικας» του ΔΟΛ

Τα πρωτοσέλιδα που εγκαινίασαν την καμπάνια «νόμου και τάξης»
Αν έχει κάτι αξιοπερίεργο η κίνηση του κ. Γιάννη Πανούση, που προκάλεσε τόσες αντιδράσεις, αυτό δεν είναι τόσο το περιεχόμενο του άρθρου του, που φιλοξενήθηκε πρωτοσέλιδο στα «Νέα» με τίτλο «Κραυγή αγωνίας από τον υπουργό» και υπέρτιτλο «Νοείται Αριστερά τού Τίποτα;» (4.4.2015). Οι υπουργοί Μπαλτάς και Παρασκευόπουλος έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι οι αρχές που επικαλείται το κείμενο είναι αυτονόητες και συνταγματικές. Η όποια απόκλιση των απόψεων Πανούση από την επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ συμβαδίζει εξάλλου με την παράδοση που θέλει τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης να δίνουν στην αρχή της θητείας τους δείγματα «σκληρής γραμμής» προκειμένου να εξασφαλίσουν την εύνοια των ενστόλων υφισταμένων τους: από τον Σόλωνα Γκίκα και τον Αναστάσιο Μπάλκο της μεταπολίτευσης έως τον Νικόλαο Δένδια της κυβέρνησης του 2012.
Το μεμπτό για τον υπουργό είναι άλλο: ότι δέχτηκε να γίνει το άρθρο του φόντο στην καμπάνια «νόμου και τάξης» που έχει εγκαινιάσει το συγκρότημα Λαμπράκη, λίγες βδομάδες μετά τη διθυραμβική υποδοχή της κυβέρνησης Τσίπρα. Προηγήθηκε μία μέρα νωρίτερα το -αμετροεπές.. τουλάχιστον- πρωτοσέλιδο με τίτλο «Κατάσταση πολιορκίας;» στην ίδια εφημερίδα, που εμφάνιζε τη χώρα έρμαιο κάποιων δυναμικών ομάδων αντιεξουσιαστών, με αφορμή την είσοδο ομάδας στο προαύλιο της Βουλής και ορισμένες διάσπαρτες εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους φυλακισμένους ομοϊδεάτες τους, με αποκορύφωμα κάποιες ολιγοήμερες καταλήψεις.
Οι εντελώς περιορισμένες και μικρής έντασης σε σχέση με προηγούμενα χρόνια κινητοποιήσεις έγιναν αφορμή για να εμφανίσουν ως αναρχούμενη τη χώρα τα στελέχη του συγκροτήματος. Σκοπός ήταν, βέβαια, να καταγγελθεί η κυβέρνηση ως δέσμια των «αναρχικών» και των «τρομοκρατών» που υποτίθεται ότι δεν θέλει να πατάξει.

- διαβαστε ολόκληρο το κείμενο του Δ. Ψαρρά στην ΕφΣυν (εδώ)