ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ανετος ο Τσίπρας, εκνευριστικός ο Χατζηνικολάου

«Βρισκόμαστε σε μια σκληρή αντιπαράθεση, μια σκληρή διαπραγμάτευση. Ολοι είχαν προεξοφλήσει ότι δεν θα υπήρχε συμφωνία στις 20 Φλεβάρη, όμως μετά τις 20 του Φλεβάρη διεξάγεται μεγάλη μάχη να παρθούν πίσω σημεία της συμφωνίας που ήταν επιτυχία για την Ελλάδα. Δεν σκίσαμε το μνημόνιο σε μία νύχτα, δεν ξεφύγαμε από την επιτήρηση μεμιάς, όμως πήραμε συμφωνία που δίνει δυνατότητες στην Ελλάδα να ξεφύγει από το μέιλ Χαρδούβελη και τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης». Αυτά είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην μεταμεσονυχτια συνέντευξη που παραχώρησε στο STAR και στο Νίκο Χατζηνικολάου προσθέτοντας: «Η Καγκελάριος έχει πρόθεση για λύση. Μια χρεοκοπία θα ήταν αποτυχία για εμάς και την κυρία Μέρκελ, η οποία όμως βρίσκεται εγκλωβισμένη στην πολιτική της αδυναμία να παραδεχθεί ότι το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε επί πέντε χρόνια στην Ελλάδα ήταν αποτυχημένο».
(Παρένθεση: παρεμπιπτόντως ο Νίκος Χατζηνικολάου αρκετές φορές ήταν άκρως..
εκνευριστικός για τους τηλεθεατές καθώς δεν άφηνε τον Τσίπρα να ολοκληρώσει, σε μια προσπάθεια να δείξει ότι είναι σκληρός απέναντι στον πρωθυπουργό κι ότι τον στριμώχνει με τις ερωτήσεις του. Βλέπετε τον παρακολουθούσαν και οι ξένοι συνάδελφοί του... Αντίθετα ο πρωθυπουργός ήταν πολύ καλός, άνετος και πειστικός . Kι όπως έγραψε κι η Τζώρτζια Κοντράρου στο Fb: Γιατί αγωνιά τόσο ο Χατζηνικολάου; Θέλει να αποδείξει ότι ασκεί δημοσιογραφία επιθετική και αντικειμενική ακόμη κι αν έχει απέναντι του τον πρωθυπουργό ή δίνει κάπου, σε κάποιους, εξετάσεις;).
«Δεν θέλω να ωραιοποιήσω την πραγματικότητα, αλλά ούτε και να την δραματοποιήσω, πρέπει να πούμε την αλήθεια», τόνισε ο Τσίπρας και ανέφερε ότι η διαπραγμάτευση γίνεται γιατί ακόμα υπάρχουν στο τραπέζι υφεσιακά μέτρα, οι ομαδικές απολύσεις, οι περικοπές συντάξεων. 
«Αν μας εξωθήσουν στα άκρα, ο λαός θα δώσει τη λύση αποφασίσει αλλά όχι με εκλογές» είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Έχουμε μια σαφή εντολή, είμαστε 15 μονάδες μπροστά στις δημοσκοπήσεις. Γιατί να πάμε σε εκλογές;»
«Είναι πλεονέκτημα η πολυσυλλεκτικότητα του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο πρωθυπουργός σχετικά με τις εσωκομματικές πολυφωνίες.
Στη συνέχεια λέγοντας ότι διαπραγματεύεται με εκβιαστικούς όρους  από την άλλη πλευρά, τόνισε, πως σε μια διαπραγμάτευση, όποιος κερδίζει χάνει και στη συνέχεια χαρακτήρισε την αντιπολίτευση «Τρόικα εσωτερικού» λέγοντας «Δεν έχουμε σοβαρή αντιπολίτευση ενώ η χώρα τώρα χρειάζεται συστράτευση».






.