ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Αθώος ο δημοσιογράφος Μάκης Νοδάρος

Ηχηρό μήνυμα της Δικαιοσύνης υπερ της ελευθερίας του Τύπου

Ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα υπέρ της ελευθερίας του Τύπου , την αντικειμενικής ενημέρωσης και της μαχητικής δημοσιογραφίας, έστειλε σήμερα προς κάθε κατεύθυνση, εντός και εκτός Ηλείας, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πύργου Ηλείας .
Μετά από πολύωρη διαδικασία αθώωσε ομόφωνα τον δημοσιογράφο Μάκη Νοδάρο ο οποίος είχε παραπεμφθεί σε δίκη με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης για ανάρτηση που είχε κάνει στο προσωπικό του ιστολόγιο , η οποία αφορούσε τον προβληματισμό πολιτών για τις μαφιόζικες κατεδαφίσεις και τους εμπρησμούς παραλιακών κτισμάτων στην παραλία της Ζαχάρως πριν από μερικά χρόνια.
Τον δημοσιογράφο είχε μηνύσει ο έκπτωτος δήμαρχος της Ζαχάρως και πρώην αστυνομικός Πανταζής Χρονόπουλος.     
Ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή του τεκμηρίωσε σε όλες της τις διαστάσεις την αθωότητα του Μ. Νοδάρου και πρότεινε την απαλλαγή του, κάτι που υιοθέτησε το δικαστήριο ομόφωνα..
Συνήγορος υπεράσπισης του Μάκη Νοδάρου ήταν η δικηγόρος της ΕΣΗΕΠΗΝ από την Πάτρα, Χρύσα Βουλδή η οποία  με μια σειρά επιχειρημάτων και εγγράφων «φωτιά» απέδειξε στο δικαστήριο τους ψευδείς ισχυρισμούς του κ. Χρονόπουλου και του μάρτυρά του Σπυρίδωνα Μπηλιώνη .
Στο δικαστήριο αποκαλύφθηκε επίσης ότι ο μηνυτής  Πανταζής Χρονόπουλος και ο μάρτυράς και πρώην συνεργάτης του  Σπυρίδων Μπηλιώνης ,  για την ίδια υπόθεση(!)  παραπέμπονται να δικαστούν, με Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πατρών, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου με  κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα (παραβάσεις του 299 παρ.1, 381 παρ.1 383 ΠΚ ) (απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και ηθικής αυτουργίας στα ανωτέρω) .
«Η Δικαιοσύνη στην Ηλεία απέδειξε για πολλοστή φορά ότι η ελευθερία του Τύπου αποτελεί υπέρτατο αγαθό της Δημοκρατίας .  Η απόφαση του δικαστηρίου έστειλε ηχηρό  μήνυμα ότι η μαχητική και αποκαλυπτική δημοσιογραφία δεν μπορεί να φιμωθεί από κανέναν , όσο ισχυρός και αν είναι αυτός.  Ευχαριστώ την δικηγόρο μου Χρύσα Βουλδή που στάθηκε στο πλευρό μου και σε αυτή την δίκη .Οι αποκαλύψεις συνεχίζονται…» δήλωσε μετά το πέρας της δίκης ο δημοσιογράφος Μάκης Νοδάρος.