ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Σε ευχαριστώ, ώ Λεωνίδα

Σε ευχαριστώ, ω Λεωνίδα. Πρώτα - πρώτα, γιατί αναγνώρισες ότι έχουν βάση τα κακουργήματα που σου καταλόγιζε η ελληνική δικαιοσύνη. Φοροδιαφυγή τεραστίων διαστάσεων. Και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από πάνω. Μόνο από τη λίστα Λαγκάρντ. Και για να μη βρεθείς στον Κορυδαλλό και σε στερηθούν η ελληνική επιχειρηματικότητα και το έργο των μεταρρυθμίσεων, ξηλώθηκες στο Ελληνικό Δημόσιο ένα αστρονομικό για τους κυνηγημένους των Μνημονίων ποσό. Δείχνοντας έτσι ότι στη σημερινή Ελλάδα δεν υπάρχουν λεφτά, υπάρχουν όμως λεφτάδες.
Σε ευχαριστώ, ω Λεωνίδα. Για το συγκινητικό διάγγελμα που συνέταξε το επιτελείο σου και εκφωνήθηκε ως είδηση στο Mega. Με το κατάλληλο μακάβριο ύφος της παρουσιάστριας. Η οποία δεν κάλεσε -δυστυχώς!- σε συλλαλητήρια συμπαράστασης προς τους διωκόμενους φοροφυγάδες μεγάλης κλίμακας. Αλλά πάντως έβαλε τα δυνατά της για να ακουστεί άκρως καταγγελτική η..
καταγγελία περί της δυσπιστίας που προκαλεί σε επιχειρηματίες και απλούς πολίτες -ωραίο αυτό- η αυστηρότητα απέναντι σε τέτοιου είδους φορολογικές εκκρεμότητες - αυτό ωραιότερο.
Σε ευχαριστώ, ω Λεωνίδα. Όχι μόνο για το υλικό και το ούτως ειπείν ενημερωτικό μήνυμα. Αλλά και για το ηθικό επίσης. Διότι μας έδειξες τι εστί τάτσι - μίτσι - κότσι. Πόσο σέβεστε την κοινωνία που προστατεύετε από το οικογενειακό σας κανάλι. Πόσο σέβεστε το κράτος που αινείτε και τους νόμους που επαινείτε από το οικογενειακό σας κανάλι. Πόσο σέβεστε τους πολίτες που καταναλώνονται από το οικογενειακό σας κανάλι. Και πόσο σέβεστε τον εαυτό σας όταν καταγγέλλετε την αγκίδα στο μάτι του αντεθνικού ταβερνιάρη, αλλά δεν βλέπετε το δοκάρι στο μάτι του εθνικού εργολάβου.
Σε ευχαριστώ, ω Λεωνίδα. Γιατί μπορεί τα δακρυσμένα Mega, τα σιγανά Ποτάμια, τα γαλάζια κανάλια, τα δεξιά λιβάδια, όλος ο υγροβιότοπος στον οποίο πλατσουρίζετε χρόνια τώρα να μην έχει αισθανθεί ακόμα το δοκάρι. Εσύ όμως το έδειξες σε όλη του την ασχήμια σε όλους μας. Πλήρωσες μάλιστα αδρά για να το δούμε. Εξ ου και δικαιούσαι εξέχουσα θέση στην πρωτοπορία της ανεπίληπτης επιχειρηματικότητας. Αλλά και δικαιώνεις την εξέχουσα θέση σου μεταξύ των ενάρετων που στηρίζουν την ανεπίληπτη επιχειρηματικότητα. Απέναντι στην ανυπόληπτη κυβέρνηση.
Σε ευχαριστώ, ω Λεωνίδα. Γιατί έστειλες ένα μήνυμα σε όλους όσοι έκαναν το τάτσι - μίτσι - κότσι καθεστώς. Μήνυμα εύληπτο και οδυνηρό. Κυρίες, κύριοι, και τέκνα κυριών και κυρίων: Προσοχή στο δοκάρι....

Θανάσης Καρτερός (Αυγή)