ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Οι δημοσιογράφοι (και η κυβέρνηση) της Αίγινας

**
Το γνωστό ζευγάρι που εγκατέλειψε την Αθήνα για το νησί του Αργοσαρωνικού

Είναι ένα από τα ζευγάρια που εγκατέλειψαν την πρωτεύουσα με όλες τις ευκολίες και τις ανέσεις της για την επαρχία. Η διαφορά στην εν λόγω περίπτωση είναι ότι και οι δυο τους άφησαν πίσω πετυχημένες καριέρες. Οχι, όμως και το επάγγελμά τους, αφού πηγαινοντας στην Αίγινα συνέχισαν να κάνουν την ίδια δουλειά. Με άλλους όρους βέβαια, σε άλλο περιβάλλον και  υπό άλλες συνθήκες.
Με μακρά θητεία και οι δυο στο ρεπορτάζ δεν προέβλεπαν τη μετεγκατάσταση. Πριν από τέσσερα χρόνια όμως, αποφάσισαν να αφήσουν πίσω την μακρόχρονη δημοσιογραφική τους καριέρα για έναν νέο μεγάλο «έρωτα»: την Αίγινα
Και οι δυο τους, αξιοποιώντας την πολύχρονη πείρα τους ασχολήθηκαν και πάλι με τη δημοσιογραφία, δημιουργώντας και εκδίδοντας το μηνιαίο περιοδικό.. Saronic Magazine που αναζητά λύσεις για τα προβλήματα του νησιού.
Ο λόγος για τη  Σίλα Αλεξίου (δικαστική ρεπόρτερ -Βραδυνή, Τα Νέα) και τον Γιάννη Προβή που επί χρόνια κατέγραφε και σχολίαζε τα πολιτικά τεκταινόμενα για μεγάλα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης,
Η έκδοση του Saronic Magazine προηγήθηκε της μετακόμισης, καθώς όπως εξηγεί, στην εφημερίδα Espresso, η Σίλα Αλεξίου το περιοδικό ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2010 και η απόφαση για το... διαζύγιο με την Αθήνα ήρθε τον Μάρτιο του 2011. Μια επιλογή που το ζευγάρι δεν έχει μετανιώσει καθόλου.
Mάλιστα ο Γιάννης Προβής και η Σίλα Αλεξίου είναι οι άνθρωποι πίσω από το πολυσυζητημένο εξώφυλλο του Saronic Magazine «Η κυβέρνηση της Αίγινας», όπου αποκάλυψαν τις σχέσεις των νέων μελών της κυβέρνησης με το νησί του Σαρωνικού.
«Η Αίγινα δεν ήταν μόνο θέρετρο της καλής κοινωνίας, αλλά είχε αρχίσει από τις δεκαετίες του '20 και του '30 κιόλας να προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών προοδευτικών ανθρώπων της τέχνης και του πνεύματος, με αποτέλεσμα παρά τη συντηρητική πολιτική ρίζα της, όλη αυτή η συνάφεια να εξελιχθεί σε μια ανοιχτή κοινωνία», σημειώνει ο Γιάννης Προβής μιλώντας στην Espresso.

** OΓιάνης Βαρουφάκης με την Δανάη Στράτου στην πρόσφατη απόδρασή τους στην Αίγινα πόζαραν σε κάποιο από τα μαγαζιά του νησιού με το πολυσυζητημένο εξώφυλλο... (από το iefimerida)