ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Οι απλήρωτοι των Σκαναβή - Μπενέκου(!) ζητούν τα δεδουλευμένα τους

Κλιμακώνουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις στον Ελεύθερο Τύπο - Και μέσα σε όλα επέστρεψε κι ο Μπενέκος!

Δεν κυκλοφόρησε σήμερα Τρίτη (03/3) η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος των Αλ. Σκαναβή και Δημήτρη Μπενέκου (ναι, επέστρεψε!)  καθώς οι εργαζόμενοι έχουν κατέβει σε απεργία από τις 6 π.μ. της Δευτέρας, 2 Μαρτίου. Οι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και  τεχνικοί τύπου ζητούν την τήρηση όλων των δεσμεύσεων της εργοδοσίας και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους (τους χρωστάνε την εξόφληση Δεκεμβρίου 2014 και Ιανουαρίου 2015).
Ο Ελεύθερος Τύπος αναμένεται να μην κυκλοφορήσει και αύριο Τετάρτη (04/3) στα περίπτερα,..
καθώς τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α, της Ε.Π.Η.Ε.Α και της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α., σε έκτακτη συνεδρίασή τους αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 17.00 της Τρίτης, 3 Μαρτίου έως τις 17.00 της Τετάρτης, 4 Μαρτίου  για όλους τους εργαζόμενους στην εφημερίδα και στην ιστοσελίδα «www.e-typos.com».
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων διεκδικούν:
• Την άμεση καταβολή όλων των οφειλόμενων δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων μηνός Δεκεμβρίου 2014 και Ιανουαρίου 2015 και την τήρηση όλων των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η εργοδοσία.
• Την εφαρμογή όλων των όρων των συλλογικών συμβάσεων σχετικά με τις ημέρες και την αμοιβή της ετήσιας αδείας με αποδοχές.
• Τη δέσμευση της εργοδοσίας για την εφεξής εμπρόθεσμη καταβολή των μισθών των εργαζομένων.

ΥΓ Μία ακόμη είδηση που αφορά τη «ναυαρχίδα της δεξιάς» (τη διαβάσαμε στο mediatvnews), είναι η επιστροφή του Δημήτρη Μπενέκου στον Ελ. Τύπο με το 50% της εκδοτικής εταιρείας! Ο Δ. Μπενέκος εμφανίστηκε σήμερα ως εκπρόσωπος της ιδιοκτησίας του Ε.Τ στην ΕΣΗΕΑ. Για να πει πως αν οι εργαζόμενοι δεν σταματήσουν την απεργία δεν βάζουν ούτε ευρώ για μισθούς!