ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Λόγος υπέρ Πετρουλάκη...

Ο Ανδρέας Πετρουλάκης είναι καλός φίλος, εξαιρετικός δημοσιογράφος αλλά και γιατρός και ένας από τους κορυφαίους σκιτσογράφους-γελοιογράφους που διαθέτει η χώρα. Άνθρωπος με σοβαρές πολιτικές απόψεις, δημοκρατικές αρχές και κοινωνικές ευαισθησίες. Συνεργάστηκα μαζί του για 20 χρόνια και μπορώ να μαρτυρήσω για την ανθρώπινη και δημοσιογραφική του ποιότητα. Ξαφνιάστκα πολύ όταν έμαθα ότι ο υπουργός Άμυνας και αρχηγός των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος κατέθεσε εις βάρος του αγωγή για ένα άρθρο που έγραψε στο Protagon. Ανέτρεξα στο άρθρο για το οποίο ο Π. Καμμένος απαιτεί να του καταβάλει ο Ανδρέας 1.000.000 ευρώ (ναι, ναι καλά διαβάσατε 1.000.000 -θαρρείς και τα εκατομμύρια είναι στραγάλια) και εξοργίστηκα.
Το άρθρο είναι κείμενο πολιτικής κριτικής. Οξύ σίγουρα, αιχμηρό οπωσδήποτε, αλλά κείμενο στο οποίο ο Ανδρέας διατυπώνει με οξυδέρκεια τις απόψεις του για δημόσια διατυπωμένες θέσεις του πολιτικού Π. Καμμένου και αξιολογεί με ευθυκρισία γεγονότα στα οποία πρωταγωνίστησε ή..
πρωταγωνιστεί ο αρχηγός των ΑΝΕΛ. Ο Ανδρέας, στο κείμενό του δεν κάνει τίποτε περισσότερο από αυτό που οφείλει να κάνει κάθε δημοσιογράφος που σέβεται τον εαυτό του και υπερασπίζεται το λειτούργημα που επιτελεί. Ο σχολιασμός της συμπεριφοράς του πολιτικού Καμμένου γίνεται με χαρακτηρισμούς αυστηρά δημοσιογραφικούς και πολιτικούς, κάτι που οφείλει να κάνει κάθε σοβαρός, ανεξάρτητος και έντιμος δημοσιογράφος.
- διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου του Νίκου Φελέκη στο matrix24