ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Οταν η ΕΣΗΕΑ «γοητεύτηκε» από τον κύριο Πίκουλα

Σε αδιέξοδο οι εργαζομενοι του «Γαύρου»

Λάβαμε και δημοσιεύουμε καταγγελία για τις εργασιακές συνθήκες στην αθλητική εφημερίδα «Γαύρος» και τη στάση της ΕΣΗΕΑ στις επαφές της με τον εκπρόσωπο της ιδιοκτησίας Αντώνη Πίκουλα:
«Εδώ και οι δύο μήνες,οι εργαζόμενοι της εφημερίδας "ΓΑΥΡΟΣ" αποφάσισαν να καταφύγουν
στην ΕΣΗΕΑ προκειμένου να βρεθεί λύση στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εφημερίδα, ιδιοκτησίας Αντώνη Πίκουλα, και αφορούν τις καθυστερήσεις πληρωμών -που φτάνουν μέχρι και τους 12 μήνες(!), τα ωράρια, τις απλήρωτες υπερωρίες, την ανασφάλιστη εργασία κτλ. κτλ.
Δυστυχώς, ενώ η προσπάθεια ξεκίνησε ενθαρρυντικά, κατέληξε στην ίδια πρότερη ή ακόμη χειρότερη κατάσταση. Ο χειρισμός του θέματος δείχνει το λιγότερο ατυχής.
Ιδιωτικές συζητήσεις, χωρίς οι εργαζόμενοι να ενημερωθούν ποτέ επίσημα για το..
αποτέλεσμα αυτών των συζητήσεων μεταξύ της ΕΣΗΕΑ και του κ. Αντώνη Πίκουλα.
Δεν κερδήθηκε τίποτα, -ούτε ένας μισθό επιπλέον από τα πολλά χρωστούμενα δεν πήραν οι εργαζόμενοι, καμία δέσμευση του εκδότη για αποπληρωμή των χρωστούμενων. Απεναντίας, όπως ακούγεται,  η ΕΣΗΕΑ "γοητεύτηκε" από τον κύριο Πίκουλα και τα πράματα ξαναγύρισαν στην πρότερη βαλτώδη κατάσταση.
Παλινωδίες, ασυναρτησίες, «συμβουλές» από διάφορους δεξιά κι αριστερά, και περαιτέρω άνεση και ανακούφιση για τον κύριο Πίκουλα.
Η κατάσταση είναι απελπιστική. Υποτίθεται ότι η ΕΣΗΕΑ είναι συνδικαλιστικό σωματείο και όχι φιλανθρωπικό ίδρυμα που δείχνει τον οίκτο του σε αγαστή συνεργασία με τον εκάστοτε εκδότη.
Και κάπως η ζωή συνεχίζεται κάτω από τον καταγάλανο αττικό ουρανό...»

ΣΗΜ. zoo: Την ίδια ώρα η Εφορευτική Επιτροπή της ΕΣΗΕΑ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη εκπροσώπου στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ των συντακτών – μελών της Ένωσης, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΓΑΥΡΟΣ»:
Υποψήφια: Νικολούδη Ολίβια-Ευγενία
Εγγεγραμμένοι: 8
Ψήφισαν: 7
Έγκυρα: 7
Λευκά-Άκυρα: 0
Έλαβε: Νικολούδη Ολίβια-Ευγενία 7
Εκλέγεται η Νικολούδη Ολίβια-Ευγενία