ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Ο εφοπλιστής που αγοράζει κανάλια...

...και ο ρόλος του Γιάννη Παπουτσάνη

Το 2011 άρχισαν οι φήμες πως ο εφοπλιστής κάνει μεγάλο comeback στα επιχειρηματικά δρώμενα της χώρας. Λιγότερο από δύο χρόνια έτρεχε στα δημοσιογραφικά «ρουλεμάν» η είδηση ότι μπαίνει στον Alpha του Δημήτρη Κοντομηνά. Μάλιστα, ακούστηκε ότι ο τελευταίος τού ετοίμαζε και γραφείο δίπλα από το δικό του, πληροφορία που, όπως αποδείχθηκε, δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα.
Πριν από μία δεκαετία το όνομά του ενεπλάκη στα διοικητικά της ΑΕΚ και εσχάτως εμπλέκεται στην εξαγορά μιας σειράς τηλεοπτικών σταθμών της περιφέρειας.
Ως εκπρόσωπος του συγκεκριμένου εφοπλιστή-επιχειρηματία εμφανίζεται ο άνθρωπος που οδήγησε σε εκδοτικό «ναυάγιο» τη Γιάννα Αγγελοπούλου, ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπουτσάνης. Η παρουσία του τελευταίου έχει αρχίσει να προκαλεί και ψιθύρους που φτάνουν μέχρι και στην εμπλοκή του Θόδωρου Ρουσόπουλου. Ανεξάρτητα από τα όσα ακούγονται στην πιάτσα, έχει αξία..  να δούμε ποια είναι η κινητικότητα που αναπτύσσει το σχήμα που αγοράζει τηλεοπτικούς σταθμούς της περιφέρειας.
Η πρώτη επίσημη εμφάνιση της εταιρείας συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννης Καραγιώργη έγινε με το θεσσαλικό κανάλι TRT, το οποίο πέρασε στα χέρια της offshore The Worldspeaker LTD, με έδρα την Κύπρο. Η εν λόγω εταιρεία άλλαξε τίτλο μόλις τον Αύγουστο του 2014, όπως αποδεικνύεται από τον κατάλογο των εμπορικών σημάτων εταιρειών στη Μεγαλόνησο. Το προηγούμενο όνομά της ήταν Orsum Limited. Το TRT, όμως, δεν είναι το μόνο κανάλι που εξαγοράστηκε το τελευταίο διάστημα. Κατά πληροφορίες, έχουν ήδη μεταβιβαστεί σταθμοί όπως το Attica TV, το Θράκη TV, το Ena Channel στη Λαμία και το ΔΙΟΝ TV στη Θεσσαλονίκη.
Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα περιφερειακών τηλεοπτικών καναλιών που θα έχουν πανελλαδικό χαρακτήρα, ενώ μέρος του προγράμματός τους θα παράγεται στην Αθήνα. Στο TRT, ως εκπρόσωπος της νέας εταιρείας, εμφανίστηκε ο Γιάννης Παπουτσάνης. Οπως αναφέρουν οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο, το κανάλι που θα τροφοδοτεί με υλικό το περιφερειακό δίκτυο θα είναι το Attica TV.  
πηγή: Secret / Μedia