ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Κύριε Ραχόι, λέτε ψέματα

Με αφορμή τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ισπανός πρωθυπουργός Ραχόι επιτέθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό, λέγοντας πως ψάχνει έναν εχθρό στο εξωτερικό για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Επικριτικός προς τον Αλέξη Τσίπρα ήταν και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσους Κοέλιου.
Ραχόι και Κοέλου απέστειλαν κοινή επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει πως οι επιθετικές συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης σε συνεργασία με την κυβέρνηση Σαμαρά είχαν στήσει παγίδα για να ρίξουν την νέα ελληνική κυβέρνηση στα βράχια -πριν καν αναλάβει- και πως η κυβέρνηση βρέθηκε απέναντι σε έναν άξονα δυνάμεων, με πρωτεργάτες τους Ισπανούς και τους Πορτογάλους.
Όταν ο Ισπανός πρωθυπουργός Ραχόι λέει πως ο Αλέξης Τσίπρας ψάχνει για εχθρούς στο..  εξωτερικό, λέει ένα μεγάλο ψέμα.
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ψάχνει για εχθρούς στο εξωτερικό.
Η Ισπανία και η Πορτογαλία δεν είναι στο εξωτερικό. Η Ισπανία και η Πορτογαλία είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη, όπως είναι και η Ελλάδα.
Άρα, η Ισπανία και η Πορτογαλία είναι στο εσωτερικό. Είμαστε όλοι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι αποφάσεις των πρωθυπουργών της Ισπανίας και της Πορτογαλίας στο Eurogroup επηρεάζουν όχι μόνο τις πολιτικές τους καριέρες, όχι μόνο τις ζωές των πολιτών των χωρών τους αλλά και τις ζωές των Ελλήνων πολιτών.
Οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας και της Πορτογαλίας ξέρουν καλά πως η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και πιθανή επιτυχία του στη βελτίωση της κατάστασης στην Ελλάδα θα αποτελέσουν ταφόπλακα για τα κόμματά τους και τους ίδιους, στις εκλογές που θα γίνουν τους επόμενους μήνες σε Ισπανία και Πορτογαλία.
Η επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ θα τροφοδοτήσει τα αριστερά κόμματα σε Ισπανία και Πορτογαλία αλλά και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες· είναι η συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με το Podemos -βλέπε φωτογραφία Τσίπρα με Ιγκλέσιας- που έχει ταράξει τον Ραχόι.
Άρα, δεν υπάρχει εσωτερικό και εξωτερικό στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Είναι όλες οι χώρες στο εσωτερικό.
Το τι συμβαίνει σε μια χώρα επηρεάζει άμεσα τις εξελίξεις στις άλλες χώρες.
Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία και οι άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι όλες στο εσωτερικό. Δεν υπάρχει εξωτερικό.
Είμαστε όλοι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
(Διάβασα την απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στις διαμαρτυρίες του Ισπανού και του Πορτογάλου πρωθυπουργού αλλά δεν σκέφτηκαν να απαντήσουν πως η Ισπανία και η Πορτογαλία δεν είναι στο εξωτερικό και πως δεν υπάρχει εξωτερικό σε μια πραγματική ένωση χωρών. Αν το έκαναν, θα είχαν βγει από δεξιά στον Ισπανό και τον Πορτογάλο πρωθυπουργό, ενώ θα είχαν στείλει και ένα βροντερό και περήφανο μήνυμα ενότητας στους πολίτες της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την επόμενη φορά, αν υπάρξει, να τους θυμίσετε πως δεν υπάρχει εξωτερικό στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είμαστε όλοι Ευρωπαίοι. Με κοινή πατρίδα και κοινή μοίρα. Θα μείνουν παγωτό. Αλλά πρέπει να σας τα λέω εγώ;)

Πιτσιρίκος