ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Σάλος για αγγελία που ζητούσε γραφίστα «μη εβραίο»

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αγγελία εταιρείας, η οποία ζητούσε γραφίστα, «ει δυνατόν, όχι εβραίο». Ακόμη περισσότερο οργισμένες αντιδράσεις όμως προκαλούν οι άστοχες απόπειρες της εταιρείας να δικαιολογηθεί, έπειτα μάλιστα από την απόφαση της αντιρατσιστικής οργάνωσης SOS Racisme να κινηθεί δικαστικά.
Αρχικά η εταιρεία προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μία πολύ απαιτητική δουλειά, με πολλές ώρες εργασίας, γεγονός που σημαίνει ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι «απαλλαγμένοι από πολιτιστικές και θρησκευτικές ανάγκες».
Σε μια δεύτερη απόπειρα να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, η NSL Studio επανήλθε με ένα tweet,.. στο οποίο αφενός ισχυρίζεται ότι έπεσε «θύμα κυβερνοεπίθεσης» και αφετέρου ευχαριστεί εκείνους που ανέδειξαν το ζήτημα!..
Για την ιστορία η αγγελία έκανε την εμφάνισή της στο σάιτ της εταιρείας NSL Studio, με έδρα το Παρίσι, τη Δευτέρα. Το τρίτο όμως σε μία σειρά άλλων κριτηρίων τα οποία θα έπρεπε να πληρούν οι υποψήφιοι - «να μην είναι εβραίοι-ες» - πυροδότησε ποταμό αντιδράσεων, με αποτέλεσμα η εταιρεία να αποσύρει την αγγελία σε λιγότερο από μία ώρα.
Το περιστατικό ήρθε να προστεθεί στο ήδη βαρύ κλίμα που επικρατεί στη γαλλική εβραϊκή κοινότητα, έπειτα από τον θάνατο των τεσσάρων Εβραίων στο εβραϊκό παντοπωλείο, στις τρομοκρατικές επιθέσεις του περασμένου Ιανουαρίου, στο Παρίσι.