ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Από τη Μεταπολίτευση στο Αύριο

Το Ινστιτούτο Συντηρητικής Πολιτικής (conservatives.gr) και ο χώρος βιβλίου και πολιτισμού «Εν Πλω» διοργανώνουν κύκλο δημοσίων συζητήσεων με θέμα: «Από τη Μεταπολίτευση στο Αύριο / Πολιτικές συναντήσεις για το συλλογικό μας παρελθόν και μέλλον».
Σε αυτές τις συζητήσεις για τις παρελθούσες και τις μελλοντικές συλλογικές μας επιλογές, θα επιχειρηθεί να εξεταστεί το τί πήγε στραβά με την εποχή που αφήνουμε οριστικά πίσω μας ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη στο μέλλον. Ποιές στάσεις και επιλογές οδήγησαν στο αδιέξοδο. Επιλογές πολιτικές, αξιακές, οικονομικές, επιλογές ταυτότητας, επιλογές ιστορικές.
Την συζήτηση με τον εκάστοτε καλεσμένο θα συντονίζει ο Σωτήρης Μητραλέξης (δρ. φιλοσοφίας–Freie Universität Berlin). Το προγραμμα έχει ως εξής:..
** Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου, 7:00-9:00μμ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ, εκδότης του περιοδικού manifesto
** Δευτέρα 2 Μαρτίου, 7:00-9:00μμ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ, δημοσιογράφος, με αφορμή το βιβλίο του "Από την κλεπτοκρατία στην χρεοκοπία" (Πατάκης 2011)
** Πέμπτη 12 Μαρτίου, 7:00-9:00μμ
ΑΡΙΣΤΟΣ ΔΟΞΙΑΔΗΣ, οικονομολόγος και κοινωνιολόγος, με αφορμή το βιβλίο του Το αόρατο ρήγμα: Θεσμοί και συμπεριφορές στην ελληνική οικονομία (Ίκαρος 2013). Συζήτηση με τον Λεωνίδα Σταματελόπουλο
** Πέμπτη 19 Μαρτίου, 7:00-9:00μμ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΟΞΙΑΔΗΣ, μαθηματικός, συγγραφέας, σκηνοθέτης

ΙΝFO: Είσοδος ελεύθερη. Οι τέσσερις συναντήσεις νοούνται ως ενιαίο σύνολο, οπότε οι προσερχόμενοι ενθαρρύνονται να τις παρακολουθήσουν ως τέτοιο.
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 211 11 98 900-1 ή στο e-mail: info@enploeditions.gr
Χώρος βιβλίου και Πολιτισμού «Εν Πλω», Εμπορικό Κέντρο ATRIUM, Χαριλάου Τρικούπη 6-10, 106 79 Αθήνα.