ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Γιατί γκρινιάζουν οι εργαζόμενοι του Facebook

Εργασιακός παράδεισος δεν υπάρχει τελικά. Ακόμη και στο Facebook, μία εταιρεία που πληρώνει πλουσιοπάροχα τους υπαλλήλους του, οι οποίοι είναι καθημερινά σε ένα περιβάλλον που περιγράφεται ως το ιδανικό για να δουλέψει κάποιος, έχουν παράπονα. Δεν είναι ένας και δύο. Ανθρωποι που είτε εργάζονται ακόμη στην εταιρεία, είτε πέρασαν κάποια στιγμή από εκεί, τα... χώνουν στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ μέσω ιστοσελίδας. Το Business Insider μάζεψε μερικές από αυτές τις μαρτυρίες. Tις παραθέτουμε:

- Για έξι εβδομάδες το χρόνο, είμαι σε επιφυλακή όλο το 24ωρο, κάθε ημέρα
Κατά τη διάρκεια της βάρδιάς τους, οι τεχνικοί έχουν την ευθύνη να μείνει «ζωντανή» η σελίδα. Αυτό σημαίνει ότι για τις συγκεκριμένες εβδομάδες, δεν ησυχάζουν ούτε το σαββατοκύριακο, καμία ώρα της ημέρας, γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί κάτι.
 -Δεν μπορείς ποτέ να ξεφύγεις από τη δουλειά, ούτε καν όταν κάνεις διακοπές
Υπάρχουν group στο facebook για κάθε ομάδα ή πρότζεκτ, οπότε διαρκώς οι εργαζόμενοι..
λαμβάνουν ενημερώσεις, ακόμη και στην άδειά τους. Επίσης είναι απίστευτος ο όγκος email (μπορεί να ξεπερνούν και τα 1.600 την ημέρα) σε εσωτερικές επικοινωνίες.
- Οι περισσότεροι μάνατζερ δεν έχουν ιδέα πώς να δημιουργήσουν μία ομάδα
Οι μάνατζερ του Facebook έχουν τέτοια εμμονή με το πώς να προωθήσουν τον εαυτό τους, που δεν δίνουν καμία σημασία στο να δημιουργήσουν ομάδες που δουλεύουν μαζί πρότζεκτ.
- Δεν υπάρχει λειτουργική δομή
Ανθρωποι που έχουν δουλέψει εκεί λένε πόσο πιο δύσκολο είναι να κάνεις πρωτότυπα πράγματα με μία ομάδα 4.000 ανθρώπων, από ότι αν τα δοκίμαζες με 500 υπαλλήλους.
-Είναι μία τεράστια εταιρεία που προσπαθεί να λειτουργήσει σαν νέα
Ανθρωπος που πέρασε από εκεί λέει πως παρότι το Facebook είναι μία τεράστια τεχνολογική εταιρεία, προσπαθεί ακόμη να λειτουργήσει σαν startup. «Είναι σαν μία ταινία του Ανταμ Σάντλερ, στην οποία μεγαλώνει αλλά προσπαθεί να κάνει τον έφηβο».
- Ηταν η χειρότερη επαγγελματική μου εμπειρία
«Μου έδιναν ελάχιστες οδηγίες ή υποστήριξη, είχα τους δύο χειρότερους επικεφαλής που έχω αντιμετωπίσει ποτέ», λέει πρώην εργαζόμενος, που αναφέρει επίσης ότι οι συνάδελφοί του στην εταιρεία ήταν σνομπ, αγενείς, ενώ σημειώνει ότι υπήρχαν κλίκες εκεί μέσα.
- Μου ζήτησαν να ολοκληρώσω πραγματικά ακατάλληλες εργασίες

Πρώην εργαζόμενος αναφέρει ότι η ομάδα του τον αντιμετώπιζε σαν σκουπίδι και τον έβαζε να κάνει πράγματα όπως το να ξεχωρίζει τα άπλυτα ρούχα του διευθυντή του.
- Οι οδηγίες δεν είναι ξεκάθαρες
Κάποιοι λένε ότι μερικές φορές πρέπει να μαντεύουν τι να κάνουν, κάτι που οδηγεί σε σχεδόν βέβαιη αποτυχία.
- Ασχολούμαστε υπερβολικά με το τι κάνει η Google
Αυτή η συνήθεια, αντί να επικεντρώνεται η εταιρεία στη δική της δυναμική και αποστολή, ενοχλεί πολλούς εργαζομένους.
- Ξεχάστε το δωρεάν φαγητό, ο χώρος εργασίας είναι απαίσιος
Τεράστια δωμάτια γεμάτα με ατελείωτες σειρές από τραπέζια στα οποία ο ένας κάθεται δίπλα στον άλλον. Για κάποιους αυτό σημαίνει μηδέν ιδιωτικός χώρος και κατά συνέπεια, ένα μεγάλο μείον.
- πηγή: iefimerida