ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Η πρώτη κόντρα με την ΕΕ

Αντίθετη η Ελλάδα σε νέα μέτρα κατά της Ρωσίας
 
Η πρώτη σύγκρουση της κυβέρνησης Τσίπρα με την ΕΕ είναι γεγονός. Η Αθήνα εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια για απόφαση των «28» σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής περαιτέρω περιοριστικών μέτρων κατά της Ρωσίας, Σχετική ανακοίνωση του γενικού Γραμματέα του υπουργικού Συμβουλίου, Δ. Τζανακόπουλου, αναφέρει:
Η δήλωση «Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ» που δημοσιεύθηκε σήμερα, κυκλοφόρησε χωρίς να έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την εξασφάλιση συναίνεσης των κρατών-μελών και ειδικότερα χωρίς να εξασφαλισθεί η συναίνεση της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζεται ότι δεν έχει τη συναίνεση της χώρας μας. Δυσαρέσκεια για τη μεθόδευση αυτή..  εκφράστηκε τόσο στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνομιλίας του Πρωθυπουργού με την ΥΕ/ΕΕ κα Mogherini, όσο και στο κατάλληλο επίπεδο, από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ.
Αφορμή για την πρώτη σύγκρουση της νέας ελληνικής κυβέρνησης με την Ε.Ε., στάθηκε η κοινή δήλωση που εξέδωσαν οι «28», στην οποία αναφέρουν ότι το επικείμενο έκτακτο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών θα εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής περαιτέρω περιοριστικών μέτρων στη Ρωσία για την επιδείνωση της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία.
Το έκτακτο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, ενώ το ζήτημα της Ουκρανίας θα συζητηθεί και στη σύνοδο κορυφής της 12ης Φεβρουαρίου με τον νέο υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά να σχολιάζει ότι η θέση της Ελλάδας «θα είναι δημοκρατική».