ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Με τη γίδα στην πλάτη ο Σκαναβής της «ναυαρχίδας»

Η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» θεωρείται η... ναυαρχίδα της «Νέας Δημοκρατίας». Αυτό το ξέρει ο καθένας στην Ελλάδα.
Τις τελευταίες μέρες ο «Ελεύθερος Τύπος» έχει περάσει, κατ' εντολήν, μάλλον, του επικοινωνιακού επιτελείου της Δεξιάς, σε μια διαρκή επίθεση διαστρέβλωσης των απόψεων της Αριστεράς, διαφημίζοντας ότι «έκανε αυτό που πρέπει να κάνουν όλοι οι πολίτες πριν ψηφίσουν, δηλαδή διάβασε τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην επίσημη ιστοσελίδα του».
Το κόλπο είναι πολύ απλό, όταν είναι πασίγνωστο και σχετικά λογικό στην Ελλάδα ότι οι δεξιοί αναγνώστες του «Ελεύθερου Τύπου» δεν υπάρχει σχεδόν καμιά περίπτωση να έχουν οι ίδιοι, από πρώτο χέρι, ενημερωθεί (χωρίς, δηλαδή, τη...
διαμεσολάβηση του κόμματος και της εφημερίδας τους) για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Κι αυτή η προπαγανδιστική τεχνική είναι γνωστή από την εποχή του... Γκέμπελς. Λες, δηλαδή, στο πόπολο κάτι τερατώδες σε όσους σε πιστεύουν και κάτι θα μείνει από το ψέμα σου να δηλητηριάζει τα μυαλά και τις ψυχές τους.
Σήμερα ο «ΕλεύθεροςΤύπος» για να συσπειρώσει τους φοβισμένους «νοικοκυραίους», τους οποίους έχουν ήδη τρομοκρατήσει η μνημονιακή παράταξη και τα ΜΜΕ της διαπλοκής, ισχυρίζεται ότι «έπιασε τον Τσίπρα με τη γίδα στην πλάτη».
Και αντιμετωπίζει τις επίσημες διαψεύσεις της Κουμουνδούρου με τη σχετική αλαζονεία και τη δήθεν ελαφρότητα της μεταμοντέρνας εμφυλιοπολεμικής Δεξιάς, η οποία νομίζει ότι η διακυβέρνηση της χώρας τής ανήκει δικαιωματικά: «Ψάχνει από χθες ο ΣΥΡΙΖΑ να διαψεύσει το αποκλειστικό ρεπορτάζ του “Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής” για τα χαράτσια που θέλει να καθιερώσει η Κουμουνδούρου στις τραπεζικές συναλλαγές, αλλά δεν μπορεί (...) Ανυπόστατο χαρακτήρισε το δημοσίευμα ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλώντας το γέλιο σε όσους έχουν ακόμη την κοινή λογική, εκτός εάν ο κ. Τσίπρας θεωρεί ανυπόστατο το πρόγραμμα που έχει συμπεριλάβει στην ιστοσελίδα του κόμματος».
Αλλά ας αφήσουμε τα αστεία ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσθέσει χαράτσια στον λαό κι ας δούμε την οικονομική και ηθική κατάσταση αυτού που εκτοξεύει τις φοβερές και τρομερές κατηγορίες κατά της Αριστεράς.
Οι διοικήσεις όλων των σωματείων του Τύπου έχουμε ερευνήσει ενδελεχώς την κατάσταση της εφημερίδας και βεβαίως έχουμε επανειλημμένα συγκρουστεί μαζί της, δηλαδή με το αφεντικό και συνιδιοκτήτη της, ένα πρώην στέλεχος του κ. Μπόμπολα ονόματι Αλέξης Σκαναβής (που, αν θυμάμαι καλά, τον είχαμε δει στην περίφημη λίστα Λαγκάρντ).
Η εταιρεία του κ. Σκαναβή επιβιώνει χωρίς να υφίσταται τις συνέπειες των νόμων, έχοντας φεσώσει κάπου με 5.000.000 ευρώ εργαζόμενους, ασφαλιστικά ταμεία, εφορία κ.λπ. και έχοντας λάβει δάνεια άλλα κάμποσα εκατομμυριάκια από τις τράπεζες, τα οποία και με μαγικούς τρόπους τα... ανακυκλώνει, αναδιαρθρώνει, ανακεφαλαιώνει, επιμηκύνει κ.ο.κ.
Εμείς, λοιπόν, οι εργαζόμενοι στον Τύπο είμαστε αυτοί που από καιρό τώρα έχουμε το δικαίωμα να λέμε και να γράφουμε ότι όντως έχουμε πιάσει τον Σκαναβή με μπόλικες γίδες στην πλάτη...

Δ. Τρίμης (Εφ.Συν.)