ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Θα έπαιρναν αντικαταθλιπτικά...

Γράφει ο Τάσος Παππάς 

Έχω εκπλαγεί με το ρυθμό που εκδίδει ανακοινώσεις επί παντός του επιστητού ο επικοινωνιακός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας. Έβηξε ο Τσίπρας; Ανακοίνωση αμέσως γιατί ο βήχας και ο έρωτας για τη δραχμή δεν κρύβονται. Είπε ο Λαφαζάνης ότι πρέπει οι πολίτες να σηκωθούν από τους καναπέδες και να εμπλακούν πιο ενεργά στην πολιτική; Δελτίο τύπου από τη Συγγρού γιατί η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να εγκαταστήσει κομμουνιστικό καθεστώς στην Ελλάδα.
Οι άνθρωποι είναι σταχανοβίτες και θα δικαιούνταν το μετάλλιο εργασίας αν στη χώρα μας είχαμε σοβιέτ. Έτσι μου ήρθε μια ιδέα. Λίγο καθυστερημένα βεβαίως γιατί ακόμη κι αν την διαβάσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και τους αρέσει δεν προλαβαίνουν να την εφαρμόσουν.
Θα την μοιραστώ όμως μαζί σας..
Υπόθεση εργασίας: Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ υποχρεώνει τους υποψηφίους του κόμματος σε όλη την επικράτεια σε 48ωρη αφωνία. Ούτε εμφανίσεις στις τηλεοράσεις ούτε συνεντεύξεις στα ραδιόφωνα ούτε άρθρα στις εφημερίδες ούτε ομιλίες σε σπίτια και καφενέδες ούτε τηλεφωνικές συνομιλίες. Πλήρης απουσία από το προσκήνιο. Εννοείται ότι αυτό θα ισχύει και για τα ξένα δίκτυα. Καμία επαφή με δημοσιογράφους ντόπιους και ξένους ούτε και εκμυστηρεύσεις γιατί ουδείς είναι βέβαιος ότι δεν θα διαρρεύσουν.
Μπορείτε να φανταστείτε την κατάσταση πανικού στην οποία θα περιέλθουν οι μετρ της νεοδημοκρατικής μονταζιέρας; Οι άνθρωποι θα τρελαθούν. Θα μείνουν ξαφνικά χωρίς δαίμονα. Τι θα κάνουν; Θα σερβίρουν ξαναζεσταμένο φαγητό-παλιές δηλώσεις; Θα είναι άνοστο. Θα κατασκευάσουν οι ίδιοι δηλώσεις και θα τις χρεώσουν στους αντιπάλους τους; Το έχουν ξανακάνει αλλά τώρα θα καταγγελθούν για προβοκάτσια και δεν θα μπορούν να απαντήσουν πειστικά. Θα χρησιμοποιήσουν δηλώσεις στελεχών από ξένα κόμματα που είναι συγγενή με τον ΣΥΡΙΖΑ (Podemos, Die Linke κ.α) στη λογική «πες μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι»; Αδύναμο. Θα βάλουν λυτούς και δεμένους για να παρακαλέσουν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να αναθεωρήσει τη στάση της και να επιστρέψει στη μάχη; Αναξιοπρεπές. Θα περιοριστούν στις αψιμαχίες με τα άλλα κόμματα; Αδιάφορο. Άλλο τερτίπι δεν μπορώ να επινοήσω.
Καταλήγω λοιπόν στην πρόβλεψη ότι θα το ρίξουν στα αντικαταθλιπτικά και στην ψυχανάλυση για να μην καταρρεύσουν. Ευτυχώς γι αυτούς, δυστυχώς για όλους τους υπόλοιπους, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σκέφτηκε τη συγκεκριμένη ιδέα.
(Εφ. Συν.)
.