ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Ναι της Αριστερής Πλατφόρμας στην κυβέρνηση

Μετά από διεργασίες και έντονο προβληματισμό η Αριστερή Πλατφόρμα αποφάσισε να συμμετέχει στην κυβέρνηση με την επιφύλαξη να εξεταστεί και το συνολικό πλαίσιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αριστερή Πλατφόρμα έχουν προταθεί δύο υπουργεία.   Εχει προταθεί στον Παναγιώτη Λαφαζάνη το (υπερ)υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, που θα περιλαμβάνει τη βιομηχανία, τις βιοτεχνίες, την αγροτική παραγωγή, την ενέργεια και το περιβάλλον, ενώ στον Δημήτρη Στρατούλη έχει προταθεί το υπουργείο Εργασίας.
Στην αρχή υπήρχε σκεπτικισμός για το εάν η Αριστερή Πλατφόρμα θα έπρεπε να συμμετέχει σε μία κυβέρνηση που δεν είναι μία αυτοδύναμη κυβέρνηση της αριστεράς και ενδεχομένως γίνουν.. κάποιοι συμβιβασμοί που θα τους φέρουν σε δύσκολη θέση.  Μετά από συνάντηση των στελεχών της όμως, και κατόπιν εισήγησης της πλειοψηφίας,  αποφάσισαν τελικά τη συμμετοχή τους, διατηρώντας απλώς μία επιφύλαξη πριν το οριστικό ναι, προκειμένου να γίνει γνωστό και το ευρύτερο πλαίσιο.

Βασιλική Σιούτη / thepressproject