ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Ο Μίκης, ο Αλεχάντρο και η συναυλία στην Κούβα

Με τον Μίκη Θεοδωράκη συναντήθηκε ο Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, το απόγευμα της Πέμπτης  8 Ιανουαρίου και είχαν μια θερμή συνομιλία για περίπου δυόμιση ώρες.
Ο Κάστρο μεταβίβασε τους χαιρετισμούς του πατέρα του Ραούλ και τις ευχές του για τα 90  χρόνια του Έλληνα συνθέτη. Ο Μίκης Θεοδωράκης, είπε, είναι ένας από τους πιο αγαπητούς φίλους της Κούβας. Ο κουβανικός λαός εκτιμά τον ίδιο και  θαυμάζει το μουσικό  του έργο.
Ο Κάστρο εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη του στην Ελλάδα, την συμπάθειά του στον ελληνικό λαό και τον θαυμασμό του στην ελληνική ιστορία. και δώρισε στον Μίκη Θεοδωράκη το βιβλίο του, «Το τίμημα της ισχύος-Η αυτοκρατορία του τρόμου»  και συζήτησαν πάνω  στο περιεχόμενό του. Για τις τελευταίες εξελίξεις στην Κούβα, είπε, ότι θεωρεί σημαντικό το γεγονός..
ότι ο Ομπάμα αναγνώρισε ότι ήταν λάθος η πολιτική των προηγούμενων 10 Προέδρων.
Ο Μίκης Θεοδωράκης, με την σειρά του, έστειλε τους χαιρετισμούς του στον Ραούλ και τον Φιντέλ Κάστρο και εξέφρασε την φιλία του στον Κουβανικό λαό. Εξιστόρησε τις επισκέψεις του στην Κούβα, όπου στο πρώτο του ταξίδι το 1962 , δέθηκε με δεσμούς φιλίας με τον Τσε Γκεβάρα και τον Φιντέλ Κάστρο και  αφηγήθηκε την συναυλία που έδωσε  στην Αβάνα το 1985, στην οποία παραβρέθηκαν ο Φιντέλ και ο Ραούλ.
Οι δύο άντρες συζήτησαν, επί μακρόν και έως την λήξη της συνάντησης,  για θέματα τέχνης και πολιτισμού και ειδικά για την μουσική.