ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Κασιδιάρης εναντίον Βουλέλη και Ψαρρά

Δημοσιογράφοι και ΜΜΕ και πάλι στο στόχαστρο των υπόδικων χρυσαυγιτών

Στο στόχαστρο των υποδίκων στελεχών της Χρυσής Αυγής βρίσκονται οι δημοσιογράφοι και τα Μέσα Ενημέρωσης, που αποκαλύπτουν τη δράση της, υπό δικαστική διερεύνηση, ναζιστικής οργάνωσης.
Μάλιστα οι χρυσαυγίτες επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν και το δικαστικό μηχανισμό για να εκφοβίσουν και να εξαναγκάσουν σε σιωπή όσους τολμούν να ερευνούν τη δράση του ναζιστικού μορφώματος.
Τελευταίο κρούσμα είναι η μήνυση Κασιδιάρη εναντίον των δημοσιογράφων της «Εφημερίδας των Συντακτών»,  Νικόλα Βουλέλη και Δημήτρη Ψαρρά, με την κατηγορία της «εξύβρισης» και της..  παραβίασης «προσωπικών δεδομένων». Η δίκη θα διεξαχθεί την Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015. Η ΕΣΗΕΑ έχει διοργανώσει, μέσω του Μορφωτικού της Ιδρύματος, Ημερίδα και Διεθνή Συνάντηση για την αντιμετώπιση του νεοναζισμού. Και θα παρακολουθήσει από κοντά όλες αυτές τις υποθέσεις, που θίγουν τον πυρήνα της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα.