ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Διάκριση για την Εφημερίδα των Συντάκτων

Μεταξύ των κορυφαίων καλύτερων διεθνώς κατατάσσει τα δύο πρωτοσέλιδα της «Εφημερίδας των Συντακτών», για τη σφαγή στο «Charlie Hebdo», το γαλλικό περιοδικό «Courrier International».
Το περιοδικό στην ειδική εκδοσή του για την τραγωδία στο Παρίσι δημοσίευσε δύο πρωτοσέλιδα, της Εφ.Συν. κατατάσσοντάς τα ανάμεσα στα 10 και 20 καλύτερα, αντίστοιχα, μεταξύ εφημερίδων από ολόκληρο τον πλανήτη.
Πρόκειται για το φύλλο που κυκλοφόρησε την επομένη της επίθεσης (8 Ιανουαρίου) με το σκίτσο του Μιχάλη Κουντούρη να δεσπόζει στην πρώτη σελίδα και αποκλειστική συνέντευξη της ανταποκρίτριας του «Charie Hebdo» στην Αθήνα, καθώς και το φύλλο της 12ης Ιανουαρίου με τον τίτλο «Δεν φοβόμαστε», που απεικονίζει την ογκωδέστατη.. διαδήλωση στο Παρίσι και ειδικότερα το πανό με τα μάτια του αδικοχαμένου σκιτσογράφου Σαρμπ.
Η επιλογή του πρωτοσέλιδου της «Εφημερίδας των Συντακτών», όπως γράφει ο Δ. Φαναριώτης,  έγινε ανάμεσα σε εφημερίδες-κολοσσούς, όπως οι «El Pais», «La Stampa», «Τimes», «Tageszeitung», «Independent», αλλά και κορυφαία περιοδικά, όπως τα «Economist» και «New Yorker».
To «Courrier International» εκδίδεται από τον όμιλο της «Le Monde» κι εδώ και σχεδόν 30 χρόνια έχει γράψει τη δική του ιστορία. Είναι ένα μοναδικό στο είδος του περιοδικό, καθώς μεταφράζει και παρουσιάζει επιλεκτικά άρθρα από 1.500 πηγές (οι περισσότερες εφημερίδες και περιοδικά) απ’ όλες τις χώρες του πλανήτη.