ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Ανήθικη «φάρσα» του ΑΝΤ1

Τι κρύβει η απόλυση της Ερρίκας Βαλλιάνου

της Άντας Ψαρρά
Με την ιδιόρρυθμη συρτή φωνή, με την έντονη προσωπική χροιά και άποψη στο ζυγισμένο της ρεπορτάζ, συνηθίσαμε 20 χρόνια τώρα να ακούμε στον ΑΝΤ1(ραδιόφωνο και τηλεόραση) την Έρρικα Βαλλιάνου να κάνει το δικαστικό ρεπορτάζ. Από τη νέα όμως χρονιά με τις πολλές, μεγάλες και πολύπλοκες δικαστικές υποθέσεις, η έμπειρη δικαστική συντάκτρια θα σταματήσει να παρεμβαίνει στα δελτία.
Αιτία η ξαφνική απόλυση της συναδέλφου, παραμονές της Πρωτοχρονιάς και μάλιστα με θυροκόλληση στο σπίτι της. Χωρίς καμία αφορμή, χωρίς καμία προειδοποίηση και φυσικά χωρίς κανένα απολύτως επιχείρημα η διοίκηση του ΑΝΤ1 θέλησε να υποχρεώσει τη συνάδερφο να βγει.. 
στη σύνταξη με το ζόρι με τον πέλεκυ της απόλυσης πάνω από το κεφάλι της.
Στην επιστολή που απέστειλε η κ. Βαλλιάνου στην ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει «ρατσιστική, βάναυση και προσβάλλουσα για την προσωπική και επαγγελματική μου αξιοπρέπεια, απόλυση μου από τον ΑΝΤ1», ενώ αναφέρεται και στον απαράδεκτο τρόπο που της κοινοποιήθηκε.
Επηρεασμένη ίσως η διοίκηση του καναλιού από την ειδικότητα της συναδέρφου σκέφθηκε να την στείλει δικαστικό επιμελητή στο σπίτι. Μια ανήθικη «φάρσα» σε ένα συνεργάτη που, όπως μας τόνισε η ίδια στη συνομιλία μας, ποτέ δεν υπήρξε για το δικό της ρεπορτάζ η οποιαδήποτε μήνυση, αγωγή ή διαμαρτυρία έστω από κάποιον θιγμένο, μέχρι σήμερα.
Η αναγκαστική επιλογή που τέθηκε στην συνάδερφο ήταν να δηλώσει σύνταξη για να λυθεί ομαλά η σχέση. Ο ίδιος ο διευθυντής Β. Πελέκης της δήλωσε ότι «στην ανδρική του τιμή» δεν γνώριζε τίποτα και ότι δεν είχε λόγο στις απολύσεις αν και εκ των υστέρων συμφώνησε. Όταν η συνάδερφος τον ρώτησε αν έχει λόγο στις προσλήψεις απάντησε καταφατικά. Η απόλυση υπογράφεται από τον γενικό διευθυντή Στρατή Λιαρέλλη.
Η Έρρικα μας είπε ότι θεωρεί την απόλυση της μεθοδευμένη και με στόχο αποκλειστικά την ίδια, μάλλον και τη θέση της θα συμπληρώναμε εμείς, δεδομένου ότι τελευταία είχε σχετικές ενδείξεις: «Πάντα είχα την άποψη μου και πολύ ευγενικά πάντα έβρισκα τη χρυσή τομή στο ρεπορτάζ. Αυτό το δύσκολο ρεπορτάζ το έκανα όσο καλύτερα μπορούσα. Τον τελευταίο καιρό, ενώ υπήρχαν τόσο σημαντικές ειδήσεις, με περιέργους τρόπους δεν έπαιζε παρά ελάχιστα το δικό μου ρεπορτάζ και ειδικά στην περίπτωση της δίκης Κασιδιάρη( για το γρονθοκόπημα στην Λιάνα Κανέλλη) πήρα εντολή να μην πάω διότι… μπορεί να γίνουν επεισόδια και καλύτερα να πάει… ένας άνδρας».
Την επιστολή της συναδέρφου καλείται να συζητήσει το αποδυναμωμένο συνδικάτο της ΕΣΗΕΑ , που βλέπει τις απολύσεις να περνούν, το εργατικό δίκαιο να καταργείται και περιορίζεται πλέον σε ανακοινώσεις, καταγγελίες και δηλώσεις συμπαράστασης.
Όσο για τη συνάδερφο, της ευχόμαστε να γίνει δυνατή η ανάκληση της στοχευμένης απόλυσης της με τα θολά και αδιαφανή κριτήρια στον βαθμό που, όπως είπε και η ίδια, μπορούν να μας προσλαμβάνουν ή να μας απολύουν αλλά δεν μπορούν να μας επιβάλουν τις επιλογές που κάνει ο καθένας για τη ζωή του.
- από την Εφημερίδα των Συντακτών (πηγή:crimenet)