ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Αλήθειες και ψέματα για Λιάγκα και Παπαδάκη

Θα αντικαταστήσει τον κυρ Γιώργο όταν αυτός αποσυρθεί ή όχι; - Τι κρύβει το ξέσπασμα του τηλεπαρουσιαστή (ΒΙΝΤΕΟ)

Mάταια η Φαίη Σκορδά προσπαθούσε την Παρασκευή το πρωί να συγκρατήσει τον σύζυγό της Γιώργο Λιάγκα που έξω φρένων απειλούσε κι έβριζε θεούς, δαίμονες και... δημοσιογράφους.
Αιτία του ξεσπάσματος υπήρξε μία ερώτηση που απηύθηνε συνάδελφός του προς τον Γιώργο Παπαδάκη, λέγοντας πώς θα του φαινόταν αν έπαιρνε τη θέση του ο Γιώργος Λιάγκας.
«Δυστυχώς, κάποια παιδάκια ανεγκέφαλα έχουν καταντήσει το επάγγελμά μας σκουπίδι! Ντρέπομαι να λέω ότι είμαι δημοσιογράφος» ωρυόταν στην εκπομπή του φωνάζοντας: «Προκαλώ τη συνάδελφο -αν και δεν κάνω εγώ την ίδια δουλειά με αυτή- να βρει δήλωση που έχω πει εγώ ότι θέλω να..

Μεταξύ νοικοκυραίων ειλικρίνεια

Το πικρό παράπονο ενός νοικοκύρη ο οποίος ξαφνικά -εκεί που όλα πήγαιναν να στρώσουν- νιώθει τη γη να φεύγει κάτω απ’ τα πόδια του και βλέπει τον πρωθυπουργό να τον απειλεί κραδαίνοντας ένα θηριώδες Grexit.
Λοιπόν, κύριε Σαμαρά μου, έφτασε νομίζω η στιγμή, εδώ στη ρωγμή του χρόνου, να μιλήσουμε οι δυο μας σαν καλοί νοικοκυραίοι.
Σε άκουσα να λες εχθές ότι κινδυνεύουμε ξαφνικά να βγούμε από το ευρώ. Καταλαβαίνω βέβαια ότι αυτά συμβαίνουν εξαιτίας της αντιπολιτεύσεως. Από την άλλη, όμως, οφείλω να σου δηλώσω ότι με αιφνιδίασες λιγουλάκι. Δεν πάει καιρός που μου ’λεγες ότι τα φαινόμενα απατούν και ότι όλα πάνε καλά. Ότι έχουμε βγει ήδη στις αγορές οι οποίες μας πάνε με χίλια, ότι τέλειωσαν τα βάσανά μας και τώρα θα πηγαίνουμε όλο και καλύτερα, ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, ότι θα μειωθούν άμεσα οι φόροι και θα διορθωθούν οι αδικίες.
Η αλήθεια είναι ότι όλ’ αυτά δεν με ένοιαζαν εμένα και τόσο, όσο η διαβεβαίωσή σου ότι οι μέρες..

Υπάρχει κάποιος που πιστεύει πως θα παραδώσουν την εξουσία στον ΣΥΡΙΖΑ;

Οι 180 βουλευτές για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Δημοκρατίας δεν υπάρχουν, οπότε η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές και πρώτο κόμμα θα αναδειχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα σχηματίσει κυβέρνηση. Αυτά λένε οι αριθμοί και η λογική. Είναι έτσι, όμως;
Αλήθεια, πιστεύει κάποιος πως Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ που ήταν κυβέρνηση επί 40 χρόνια -και ουσιαστικά είχαν γίνει το ίδιο το κράτος- θα επιτρέψουν τόσο εύκολα σε ένα άλλο κόμμα να κυβερνήσει;
Πιστεύει κάποιος πως οι Έλληνες ολιγάρχες που έκαναν όμορφα τις συμφωνίες τους και τις δουλίτσες τους με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας -και τις στήριζαν μέσα από τα ΜΜΕ των οποίων οι άδειες τους είχαν παραχωρηθεί δωρεάν- θα πουν σε ένα νέο κόμμα «παρακαλώ, περάστε»;
Πιστεύει κάποιος πως οι Ευρωπαίοι εταίροι, οι οποίοι κρατούσαν από τα αχαμνά την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ -αφού μαζί τους έκαναν τις συμφωνίες επί δεκαετίες και ήξεραν όλες..

Αιφνίδια παραίτηση Μπακατσέλου στον «Αγγελιοφόρο»

H οικογένεια Μπακατσέλου σε πλήρη απαρτία
Άρθρο 99 ή πτώχευση, δηλώνει ο εκδότης στους 125 απλήρωτους εργαζόμενους

Στη δίνη ισχυρής καταιγίδας στροβιλίζεται από την Πέμπτη το απόγευμα, το συγκρότημα του «Αγγελιοφόρου», μετά την παραίτηση του εκδότη Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου.
H αποχώρηση του γνωστού επιχειρηματία από τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ, την οποία κατείχε επί σειρά ετών, ανακοινώθηκε με αιφνιδιαστικό τρόπο μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail) λίγο πριν από τις 3 μ.μ. Επέσυρε δε αμέσως την αυτοδίκαιη διάλυση του διοικητικού συμβουλίου, αφήνοντας ακέφαλη την εταιρία και εμβρόντητους τους 125 απλήρωτους εργαζόμενους.
Ο Μπακατσέλος προτίθεται να αποποιηθεί εντός των ημερών και την εκ του νόμου ιδιότητά του ως.. 

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Ποιοι δεν ήθελαν τον Πιτταρά σε επιτελικό ρόλο στον ΣΚΑΙ;

 ** Μπορεί να του έταξαν στην αρχή ότι θα αναλάβει επιτελικό ρόλο στον τομέα των ειδήσεων και συγκεκριμένα τη θέση του προϊσταμένου του πολιτικού ρεπορτάζ, αλλά τελικά οι παλιοί είχαν άλλες προθέσεις και διαθέσεις! Ο λόγος για τον Γιάννη Πιτταρά που – δεν είναι κακό – ανέλαβε το κυβερνητικό ρεπορτάζ στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, αφού το δίδυμο των αρχισυντακτών, όπως λένε οι κακές γλώσσες στο Φάληρο «πάτησαν» πόδι!

** Σε άδεια ή εκτός ALPHA η Σασλόγλου; Σε τροχιά εξόδου από τον ALPHA λέγεται ότι είναι η διευθύντρια προγράμματος του καναλιού Ιζαμπέλα Σασλόγλου. Μαθαίνουμε ότι το στέλεχος βρίσκεται σε άδεια και τα στοιχήματα που πέφτουν στην Κάντζα δείχνουν ότι δύσκολα θα επιστρέψει! Αιτία η εκπομπή «Όλα παίζουν» και πιο συγκεκριμένα.. 

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

H Eλλη Στάη ξεσκεπάζει τον «πληροφοριοδότη»

Γνωστή κυρία της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας η «παπαγαλίνα» του Salon de Bricolage που παρέσυρε το iefimerida

Πολύ την έχουν εξοργίσει την Ελλη Στάη τα περί μυστικού δείπνου  του Αλέξη Τσίπρα με τις κυρίες Μαριάννα Λάτση και Γιάννα Αγγελοπούλου στο πριβέ κλαμπ του Κολωνακίου  Salon de Bricolage. Οπως αναφέρει το σάιτ της Στάη, το TheToc (κάποιοι λένε πως το χρηματοδότησε και η Μαριάννα),  το περίφημο «μυστικό δείπνο» για το οποίο έγραψε το «προβοκατόρικο» (όπως το αποκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ) σάιτ iefimerida, δεν υπήρξε ποτέ. Οπως δεν υπήρξαν και οι – ακόμη πιο... «μυστικές» - φωτογραφίες του Πάρι Κουκουλόπουλου. Υπήρξε όμως, λέει, ο πληροφοριοδότης ή, κατά το κοινώς λεγόμενον, «παπαγάλος». Και εντοπίστηκε. Εντοπίστηκε στα πέριξ του Salon de Bricolage, του Κολωνακίου και του τηλεοπτικο-δημοσιογραφικού γίγνεσθαι.
Για την ακρίβεια δεν ήταν καν «παπαγάλος». Ηταν «παπαγαλίνα»: Μια γνωστή, γνωστότατη κυρία της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας, με μακρά εμπειρία στο πολιτικό – ενίοτε και παρασκηνιακό πολιτικό – ρεπορτάζ, η οποία εμπνεύσθηκε (;), διακίνησε και προώθησε τις δήθεν «έγκυρες» και...

O Χάρης Ξύδης στο sdna του Β. Παπαθεοδώρου

Και ο Χάρης Ξύδης στην ομάδα των δυνατών ονομάτων που θα περιβάλει το sdna.gr τού Βασίλη Παπαθεοδώρου. Ο δημοσιογράφος που έστησε δυο επιτυχημένες αθλητικές εφημερίδες, τη Sportime (η οποία έφερε το πραγματικά καινούργιο στοιχείο στον αθλητικό Τύπο) και την Goal News, περιλαμβάνεται στους βασικούς αρθρογράφους-μπλόγκερ του νέου αθλητικού σάιτ που ετοιμάζεται να ανέβει στο διαδίκτυο. Όπως έχουμε γράψει στόχος ήταν το sdna να αρχίσει τη λειτουργία τέλη Νοέμβρη, αρχές Δεκέμβρη, αλλά η πρεμιέρα μετατέθηκε για τα μέσα του μήνα, με επικρατέστερη ημερομηνία τη 15η Δεκεμβρίου
Στη σελίδα του σάιτ στο facbook (που πλησιάζει τα δυόμισι χιλιάδες like χωρίς καλά καλά να..

Ο Μαλέλης, το κορίτσι της τουαλέτας και ο Λιάγκας

Καινούργιο βιβλίο βγάζει ο Σταμάτης Μαλέλης και άρχισε τις εμφανίσεις σε διάφορα κανάλια καλεσμένος από τηλεοπτικούς του φίλους. Για παράδειγμα σήμερα είδαμε τον Μαλέλη στο πρωινάδικο του «μαθητή» του Γιώργου Λιάγκα που μαζί με τη Φαίη Σκορδά του έκαναν ερωτήσεις για την κατάθλιψή που πέρασε, για τα βιβλία του, για την καριέρα στην τηλεόραση κλπ κλπ.
Εκεί ο Μαλέλης επανέλαβε ότι άλλα ήθελε να κάνει, όταν νεαρός πήγε κλητήρας στην Καθημερινή και άλλο του βγήκε αφού «κόλλησε» με τα ΜΜΕ. «Εγώ πίστευα ότι αυτό θα ήταν κάτι παροδικό, για άλλα πήγαινα αλλά τελικά έμπλεξα με τα media και ήρθαν όλα τα υπόλοιπα» είπε χαρακτηριστικά.
Ο δημιουργός της lifestyle... ενημέρωσης είπε ότι καθιέρωσε τις «λάιτ» (ο θεός να τις κάνει) ειδήσεις γιατί αυτό ήθελε το κοινό που εκτός από ενημέρωση ζητάει και διασκέδαση. Φυσικά υπερασπιζόμενος τις επιλογές του είπε ότι εκτός από τα «νεανικά κοινά» και σοβαροί, μορφωμένοι.. 

Ο Κουκουλόπουλος ξεφτιλίστηκε βάσει σχεδίου ή για να περάσει η ώρα;

Μετά την «απεργία πείνας» του Γιάννη Μιχελογιαννάκη, το δεύτερο πιο γελοίο ζήτημα των τελευταίων ημερών ήταν ο ανένδοτος στη διαπλοκή που κήρυξε ο τιτανοτεράστιος ο Πάρις ο Κουκουλόπουλος.
Ο σπουδαίος υπουργός της λαοφιλούς κυβέρνησης δήλωσε ότι υπάρχουν φωτογραφίες από μια συνάντηση Τσίπρα-Μαριάννας Λάτση-Γιάννας Αγγελοπούλου, τις οποίες και ο ίδιος σκοπεύει να δώσει στη δημοσιότητα.
Τελικά, απολύτως τίποτα δεν συνέβη, εκτός του ότι στενός συνομιλητής του Ευάγγελου Βενιζέλου συκοφάντησε και εξόργισε ένα σημαντικό τμήμα των οικονομικών συμφερόντων της χώρας. Αναρωτιέμαι ειλικρινά αν υπήρχε κάποιο βαθύτερο σχέδιο πίσω από όλη αυτή τη γελοιότητα ή αν πρόκειται για αγνή, ανόθευτη..

Το Mega «πουλάει» τον Γιάννη Πρετεντέρη

Τον «κόβεις» τον Πρετεντέρη ή όχι; Η ερώτηση απευθύνεται τόσο προς τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και προς το Mega.
Η ιστορία είναι γνωστή: Προκειμένου να συμμετάσχει στο δελτίο ειδήσεων του Mega ο Πάνος Σκουρλέτης -πολύ εύκολα ξεχνάει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης, δεν είναι το μόνο άλλωστε- ζήτησε να μην είναι παρών και ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο μόνιμος σχολιαστής του καναλιού. Απίστευτο. Ένα ολόκληρο κόμμα να εγείρει τέτοιες παράλογες απαιτήσεις. Αντιδημοσιογραφικές και αντιδημοκρατικές. Λες κι έχει να φοβηθεί κάτι. Ή, μήπως, έχει; Ας μην πήγαινε ο εκπρόσωπός τους αν δεν τους άρεσε το πάνελ, η σύνθεσή του. Δεν ξέραμε πως θέλει να επιλέγει τους δημοσιογράφους από πριν ο ΣΥΡΙΖΑ. Ας είχε αρνηθεί την πρόταση. Αυτό θα ήταν κατανοητό. Μήπως στο μέλλον θα θέλει να του στέλνουν από πριν και μία-δύο ερωτήσεις να τις βλέπει, να κρίνει;
Αλλά και το Mega; Πως «πουλάει» έτσι τον βασικό σχολιαστή του; Πως τον παραμερίζει; Πως τον..

Στο Eιδικό Δικαστήριο παραπέμπτεται ο Γ. Παπακωνσταντίνου

H ώρα του Ειδικού Δικαστηρίου έφτασε για τον Γ. Παπακωνσταντίνου. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, με αμετάκλητο βούλευμα του δικαστικού συμβούλιου κατά πλειοψηφία (4-1), είναι πλέον αντιμέτωπος με τα αδικήματα της νόθευσης δημοσίου εγγράφου και της απόπειρας απιστίας, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Δεν παραπέμπονται η εξαδέρφη του, Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμέων Σικιαρίδης και ο Ανδρέας Ρωσσώνης (σύζυγος της εξαδέλφης τού πρώην υπουργού, Μαρίνας) που αρχικά βαρύνονταν με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στη νόθευση δημοσίου εγγράφου, που αποδίδεται ότι διέπραξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
Η δίκη πρέπει να ξεκινήσει εντός του επόμενου διμήνου από σήμερα και ο πρόεδρος της Βουλής..

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Είπαν όχι στις απολύσεις και τους ασκήθηκε δίωξη...

Διώξεις εναντίον του δημάρχου Χαλανδρίου, Σίμου Ρούσσου και της δημάρχου Ζωγράφου Τίνας Καφατσάκη, ασκήθηκαν από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας επειδή είχαν αρνηθεί να δώσουν στοιχεία των υπαλλήλων τους για την αξιολόγηση και να επιτρέψουν τον επανέλεγχο των συμβάσεων καθώς κάτι τέτοιο θα έθετε πολλούς εργαζομένους σε άμεσο κίνδυνο απόλυσης .
«Στην ουσία επρόκειτο για σύγκρουση καθηκόντων», λέει ο Σίμος Ρούσσος και επισημαίνει: «Ο επανέλεγχος των συμβάσεων, με κριτήρια διαφορετικά από αυτά που όριζε το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου, γινόταν για να βρεθούν τα κεφάλια που ζητούσε η τρόικα για τις απολύσεις. Ως Δήμαρχος δεν μπορούσα να συναινέσω στην διάλυση των υπηρεσιών του Δήμου. Το μισό περίπου προσωπικό είναι εργαζόμενοι με συμβάσεις που είχαν γίνει αορίστου χρόνου με το συγκεκριμένο Π.Δ. Μιλάμε για την καθαριότητα, τους παιδικούς σταθμούς, όλες τις νευραλγικές υπηρεσίες του Δήμου».
Οι δυο δήμαρχοι είχαν αρνηθεί να δώσουν στοιχεία των υπαλλήλων τους για την αξιολόγηση μετά..

Αλέφαντος για Πρόεδρος

Ο (provocateur) Χρήστος Ξανθάκης έχει να καταθέσει τη δική του πρόταση για Πρόεδρο Δημοκρατίας κοινής αποδοχής

Άσε Αντώνη τις μαγκιές με τον κυρ Σταύρο τον Δήμα κι έλα στον Αλέφαντο να μάθεις μπαλίτσα. Ναι, το ξέρω ότι τον πρότεινες ήδη τον πρώην επίτροπο και πρέπει να την υπερασπιστείς την επιλογή σου. Θα την πατήσεις όμως στις 17 του μηνού. Κι αφού την πατήσεις και στις 23, στην επαναληπτική, μπορεί να βάλεις λίγο, τοσοδά μυαλό. Και στην τελευταία εκλογή να παίξεις όχι το χαρτί το καμένο, αλλά το χαρτί του Αλέ. Και θα σου δώσω εγώ τους λόγους, για να είσαι σένιος και με το κόμμα σου και με τη συνείδησή σου:
1) Όταν όλοι οι άλλοι μασάνε τα λόγια τους, ο Αλέφαντος τα λέει χύμα και τσουβαλάτα. Δεν μασάει από θεούς και δαίμονες και δεν σέβεται εξουσίες και προσχήματα. Αυτό τον Πρόεδρο..

Τους τρέλανε όλους ο Μισέλ...

Διαβάζω σε διάφορα σάιτ στο διαδίκτυο μια είδηση που αναπαράγεται συνεχώς και λανθασμένα:
"Λουκέτο και στην εφημερίδα «Εξέλιξη» βάζει ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης. Ο εκδότης ανακοίνωσε στους εργαζόμενους πως αναστέλει την έκδοση του εντύπου για έναν μήνα, χωρίς να εξηγήσει τους λόγους. Προηγήθηκε η αναστολή έκδοσης της «Ενημέρωσης» και η αντικατάστασή της από την «Εξέλιξη»".
 Το λουκέτο στην κυριακάτικη «Εξέλιξη» το έχει βάλει ο Ανδρουλιδάκης προ πολλών εβδομάδων. Το νέο λουκέτο στο οποίο αναφέρονται στο διαδίκτυο, προφανώς αφορά την εφημερίδα «Ενημέρωση» η οποία αντικατέστησε την έκδοση της «Εξέλιξης». Στην «Ενημέρωση» εμφανίστηκε κι ο Σπύρος..

«Να επικοινωνήσουμε με τη σχολή για να μη χαθεί το εξάμηνο»

Νίκος Ρωμανός: Υψώνω τη γροθιά μου...

Αμέσως μετά την απόφασή του να σταματήσει την απεργία πείνας ο έγκλειστος και νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», Νίκος Ρωμανός σε δήλωση του, χαρακτηρίζει σημαντική νίκη της υπερψήφισης της τροπολογίας Αθανασίου. Στο κείμενό του, που δημοσιεύτηκε σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου, ευχαριστεί τους «αλληλέγγυους» συντρόφους και τους γιατρούς του νοσοκομείου που όπως αναφέρει, «αρνήθηκαν να υποκύψουν στις εισαγγελικές πιέσεις για αναγκαστική σίτιση και με στήριξαν όσο μπορούσαν».
Νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον δάσκαλό του στις φυλακές, Πέτρο Δαμιανό, ο οποίος έγραψε στον τοίχο του στο Facebook, ότι ο Ρωμανός του είπε: «Κύριε Πέτρο να επικοινωνήσουμε με τη σχολή για να μη χαθεί το εξάμηνο».
Ακολουθεί το κείμενο του Νίκου Ρωμανού:..

Eκκαθάριση εργαζομένων στα σάιτ του Κοπελούζου

Δώδεκα απολύσεις σε newsbeast.gr και news.gr

Σε «εκκαθάριση» εργαζομένων προχώρησαν οι διοικούντες των σάιτ newsbeast.gr και news.gr του Χρ. Κοπελούζου (γιου του Δημήτρη Κοπελούζου). Οι δώδεκα απολύσεις που ξεκίνησαν από το πρωί της Τετάρτης ανακοινώθηκαν στους δημοσιογράφους των ειδησεογραφικών σάιτ και τους εργαζόμενους σε άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες του ομίλου, από τον διευθυντή Βίκτωρα Μοντζέλι. Στην Prime Media επικρατεί αναβρασμός καθώς οι εργαζόμενοι θεωρουν ότι οι απολύσεις θα συνεχιστουν και τις επόμενες ημέρες.
Σχετική ανακοίνωση έβγαλε και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ που καταγγέλλει την εργοδοσία των διαδικτυακών μέσων «newsbeast.gr» και «news.gr» για τις παντελώς αναίτιες, άδικες και..

Η ΕΣΗΕΑ να γιορτάσει τα 100 της χρόνια με αγώνες

Ανακοίνωση της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος για τα 100 χρόνια της ΕΣΗΕΑ

Την ώρα που η ΕΣΗΕΑ οργανώνει εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων του σωματείου των δημοσιογράφων,
1) ο δημοσιογραφικός κόσμος βιώνει τη χειρότερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών. Η ανεργία πλήττει περισσότερους από τους μισούς συναδέλφους. Οι συλλογικές συμβάσεις είναι ανύπαρκτες, οι μισθοί κατακρεουργημένοι, τα ταμεία λεηλατημένα ενώ ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι βρίσκονται σε απόγνωση.
2) όσοι ακόμη διατηρούν την εργασία τους, κάτω από αυτές τις συνθήκες, βιώνουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία, κλίμα φόβου αλλά και λογοκρισίας, που απαιτεί από αυτούς μνημονιακή..

Η πρόσκλησή σας επιστρέφεται ως απαράδεκτη

 Τα 100 χρόνια της ΕΣΗΕΑ, η πρόεδρος και ο Πρόεδρος

Γράφει η Πόπη Χριστουδουλίδου

Καλά, η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και του Μορφωτικού, Μαρία Αντωνιάδου μας καλεί με πρόσκληση, την Κυριακή,στις 12 το μεσημέρι, να... γιορτάσει τα 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΗΕΑ, με τον ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ....
Αλλά, την πρόσκληση ΔΥΣΤΥΧΩΣ υπογράφει και η γραμματέας του Μορφωτικού, Φανή Πετραλιά... Φανή πας καλά; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ;
Λέω να έρθω, αγαπητή, αλλά όχι μόνη κι όχι μέσα. Απέξω...Και με κάλεσμα ναρθει κόσμος...
Για να μάθετε κάποτε, πως, η ΕΣΗΕΑ, για να γιορτάσει πρέπει να πράττει το καθήκον της και δεν το πράττει.
Να σας ρίξουμε κατάμουτρα μια "πατσαβούρα", όταν εκατοντάδες συνάδελφοι μας δεν γιορτάζουν, αλλά περνούν δραματικές ώρες, άνεργοι, απλήρωτοι ή με τρείς κι εξήντα μισθό, φοβισμένοι,..

Τι κρύβει το άνοιγμα(;) Αλαφούζου προς τον ΣΥΡΙΖΑ

Η στροφή του αφεντικού του ΣΚΑΪ και οι επαφές του Αλέξη Παπαχελά με τον Σαμαρά

Μια νέα τάξη πραγμάτων διαμορφώνεται σταδιακά στον ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος, πέραν των σοβαρών προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει, καλείται να αναπροσαρμόσει και τη στρατηγική του σε σχέση με τις τρέχουσες (αλλά και τις μελλοντικές) πολιτικές εξελίξεις.
Από τη μία, η προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ και, από την άλλη, η σταδιακή αλλαγή των ισορροπιών με την παρουσία του Παύλου Τσίμα στη συνέντευξη με τον Αλέξη Τσίπρα είναι δείγματα αλλαγών στο κανάλι του Φαλήρου.
Η κυριαρχία του Μπάμπη Παπαδημητρίου στην παραγωγή της γραμμής του καναλιού, μετά την εκπαραθύρωση του Χρήστου Παναγόπουλου, περιορίζεται. Ο σταθμός από το 2010 είναι από τους πλέον φανατικούς υποστηρικτές του μνημονίου, και συγκεκριμένα πρόσωπα, όπως ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Αρης Πορτοσάλτε, ταυτίστηκαν με την εφαρμογή του. Η επιλογή αυτή «κούρασε» τόσο το κοινό όσο και τα στελέχη και η διοίκηση του ΣΚΑΪ προετοιμάζεται για την..

Ο στρουθοκαμηλισμός βλάπτει σοβαρά την ενότητα

Λάβαμε και δημοσιεύουμε κείμενο που υπουγράφει η Δημοσιογραφική Ανανέωση & Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων:
«Οι πρόσφατες εξελίξεις στο Ασφαλιστικό δεν αφήνουν το παραμικρό περιθώριο για αυταπάτες σε κανέναν. Δύο μήνες μετά το συνέδριο της ΠΟΕΣΥ (Οκτώβριος 2014), οι κυβερνητικές προθέσεις είναι πλέον ολοκάθαρες.
Συγκεκριμένα:
■Η γνωμοδότηση (http://wp.me/pyE2b-12r) του νομικού συμβούλου της ΠΟΕΣΥ, μετά από ομόφωνη απόφαση του νέου Δ.Σ. της, αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση δεν εξαιρεί (όπως πολλοί εσφαλμένα νόμιζαν) ΕΔΟΕΑΠ και ΤΕΑΣ.
■Η τελευταία εγκύκλιος (3 Δεκεμβρίου 2014) του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (etapmme.wordpress.com/egyklios4254.pdf), από την 1η Ιανουαρίου 2015 δρομολογεί τη δημιουργία ατομικών λογαριασμών εισφορών και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα Επικουρικά της Β’ και Γ’ Διεύθυνσης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
■Η ομιλία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή (http://wp.me/pyE2b-12O), αποσαφήνισε ακόμη περισσότερο τι ακριβώς σκέφτεται για τα ΝΠΙΔ των δημοσιογράφων και τους αλληλοβοηθητικούς λογαριασμούς, με τη φράση: «Ήδη από τη δεκαετία..

Η Σοφία Βούλτεψη «έκλεβε» στα χαράτσια


Της Ντίνας Καράτζιου

Την κυβερνητικό εκπρόσωπο ξεσκεπάζει ο Νίκος Φωτόπουλος παρουσιάζοντας στοιχεία σύμφωνα με τα οποία πληρώνει σχεδόν τα μισά χαράτσια και τους υπόλοιπους φόρους περιουσίας αποκρύπτοντας 140 τ.μ. από την κατοικία της.
Ο κύριος Φωτόπουλος δικάζεται σε λίγες ημέρες για την προηγούμενη αποκάλυψη που είχε κάνει σχετικά με τις χαριστικές ρυθμίσεις Βενιζέλου στους ολιγάρχες και τα επιμέρους σκάνδαλα, όπως αυτό του ΣΚΑΪ που δεν κατέβαλε κανένα φόρο ακίνητης περιουσίας ή χαράτσι. 
Γεναιόδωρη «έκπτωση» στα χαράτσι, για την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη, καταγγέλει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος και μέσω του ΤPP της απευθύνει το εξής ερώτημα:
«Κυρία Βούλτεψη, πως ως κυβερνητική εκπρόσωπος, κουνάτε το δάκτυλο και δίνετε μαθήματα..

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

«Τα σάιτ του ΔΟΛ "κλέβουν". Κι όχι το αντίθετο»!

Από τακτικό αναγνώστη λάβαμε και δημοσιεύουμε σχόλιο - απάντηση σχετικά με την ανάρτησή μας για τον ΔΟΛ «Σε ποιο site κάνει αγωγή ο ΔΟΛ επειδή του "κλέβει" κείμενα;»:
«Αν αληθεύουν τα περί αγωγής του ΔΟΛ σε σάιτ επειδή, λέει, του "κλέβει" κείμενα, αυτό είναι τουλάχιστον τραγικό. Κι αυτό γιατί ο ΔΟΛ είναι ο πρώτος διδάξας στην κλοπή των ειδήσεων. Τα κείμενα στο σάιτ του ηλεκτρονικού Βήματος είναι πιστή αντιγραφή άλλων κειμένων. Διαγράφει το όνομα του υπογράφοντα δημοσιογράφου και το αναρτά στο σάιτ του Βήματος. Η δε -σε υπέρτατο βαθμό- κλοπή των πνευματικών δικαιωμάτων από το ηλεκτρονικό Βήμα εδώ και χρόνια, είναι δείγμα της πτωτικής πορείας της ναυαρχίδας, όπως αποκαλούν το Βήμα μέσα στο ΔΟΛ. Τα ελάχιστα δυνατά στελέχη του ΔΟΛ μένουν στο ψυγείο και κυριαρχούν οι λίγοι..

Ελευθεροτυπία: και απλήρωτοι και ξεσπιτωμένοι

 Σαν να μην έφταναν οι μήνες απληρωσιάς, τα χρεωστούμενα δεδουλευμένα που ξεπερνούν το ενάμιση εκατομμύριο ευρώ, το lock out της εργοδοσίας και η άδηλη τύχη των 140 εργαζομένων για την "Ελευθεροτυπία" και το Enet, η διοίκηση της Τρίτης Οψης αποφάσισε να αλλάξει κλειδαριές στο κτίριο της Μίνωος, κλειδώνοντάς μας απέξω.
Επίσημη δικαιολογία, ο φόβος για "λεηλασίες και δολιοφθορές". Για όποιον ξέρει τι συνέβη τα τελευταία 3 χρόνια, είναι τουλάχιστον προσβολή. Το κτίριο είχε μείνει επί ένα χρόνο ανενεργό, αλλά δεν έλειψε από αυτό ούτε μια καρφίτσα. Οι εργαζόμενοι περιφρουρούσαν το χώρο εργασίας τους, δείχνοντας περισσότερο ενδιαφέρον γι΄αυτόν απ' ότι η ιδιοκτήτρια εταιρεία.
Στα δυο χρόνια που η εφημερίδα εκδίδεται από την Τρίτη Οψη, οι εργαζόμενοι δούλεψαν για μέρες χωρίς νερό, χωρίς θέρμανση, χωρίς Διαδίκτυο, χωρίς ειδησεογραφικά πρακτορεία, με γεννήτρια..

Oι ασυναρτησίες του Μαραβέγια...

Άλλο παραλήρημα και άλλο λυρισμός κι «ευγένεια ψυχής»

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

 Έχω διαβάσει πολλές παπάρες στη ζωή μου, τόσο από βλαμμένη περιέργεια (Δίδυμος γαρ), όσο και από υποχρέωση επαγγελματική. Και με τα χρόνια ήρθε το πετσί μου και σκλήρυνε και δεν με πειράζουν πια όσο πρώτα. Αλλά οι ασυναρτησίες του Κωστή Μαραβέγια ομολογώ ότι μου βγάλανε το μέσα έξω.
Τέτοια υψηλή συγκέντρωση μπούρδας πολύ σπάνια βρίσκεις. Από τότε που ψόφησε το ανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ και οι πρασινοφρουροί απέκτησαν κοιλιές και πατσές έχουμε να δούμε τέτοιες ομορφιές. Τέτοια μικροαστική ξεδιαντροπιά, τέτοια σοροπάτη ξεφτίλα που αγγίζει τον πάτο του Βούθουλα. Άθελά του, ο Μαραβέγιας έγραψε ιστορία…

Η Λάτση θέλει τις μετοχές Μπόμπολα και Ψυχάρη στο Μega!

«Η Μαριάννα δεν είναι, ούτε σκέφτεται να γίνει Γιάννα»!..

Ηταν να μην πάρει φόρα η Μαριάννα Λάτση... Μετά την είσοδό της στο σχήμα που ελέγχει την ελληνική έκδοση του Huffington Post και τις διαρροές ότι έχει χρηματοδοτήσει και το σάιτ της Ελλης Στάη, τώρα έρχονται πρόσθετες πληροφορίες για νέα ανάμειξη στα media της μεγαλύτερης κόρης του Γιάννη Λάτση...
Η συμμετοχή της Μαριάννας Λάτση στο Huffington Post, φαίνεται πως άνοιξε την όρεξη και ενίσχυσε τις προσδοκίες ουκ ολίγων παραγόντων της μιντιακής πιάτσας που μυρίστηκαν χρήμα και έτρεξαν...
Παραδείγματος χάριν, όπως γράφει ο Κ. Τσαούσης στο "Πρώτο Θέμα", στα σαλόνια της αθηναϊκής υψηλής κοινωνίας συζητείται μετ’ επιτάσεως μια κρούση -«συζήτηση ή και συνάντηση»- που έγινε από την πλευρά του ΔΟΛ αλλά και του Πήγασου προς την πλευρά Λάτση, προκειμένου να βρεθεί..

«Στημένη» η μεσημεριανή σύσκεψη του ΣΚΑΪ

Τι παίζεται με Σία και Μπάμπη - Γιατί δεν φεύγει ο Μαλέλης

Διευθυντή ειδήσεων ακούγεται ότι αναζητούν στον ΣΚΑΙ και όλοι αναρωτιούνται, ακόμη και να βρεθεί πώς θα μακροημερεύσει με τη Σία και τον Μπάμπη στα… πόδια του;
Πάντως ο Παύλος Τσίμας – λένε τώρα οι γνωρίζοντες, δεν φαίνεται να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, παρά τη στροφή του σταθμού στον ΣΥΡΙΖΑ… διότι η θέση απαιτεί «hardcore» χαρακτηριστικά που δεν διαθέτει ο χαμηλών τόνων δημοσιογράφος....
Άλλωστε ο τρόπος που παίζεται το «παιχνίδι» στο κανάλι του Φαλήρου ξεπερνάει τα πρόσωπα και τους ρόλους τους. Ενδεικτική είναι η ιστορία που υποστηρίζει ότι καθημερινά πριν τη μεγάλη μεσημεριανή σύσκεψη για το δελτίο ειδήσεων, Σία Κοσιώνη και Μπάμπης Παπαδημητρίου..

O Πρετεντέρης διαψεύστηκε μέσα σε 5 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα

Το έγκυρο ρεπορτάζ, η εμβριθής άποψη του μεγαλοδημοσιογράφου, αποδομήθηκε μέσα σε χρόνο ρεκόρ.
Όλα αυτά στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του Mega. Ο Γιάννης Πρετεντέρης στο 16ο λεπτό και 25 δευτερόλεπτα δυσκολεύεται να δει το σενάριο της επίσπευσης της προεδρικής εκλογής τον Δεκέμβριο, διότι «18, 19 είναι το Eurogroup οπότε δύσκολο, 20 να ξεκινήσουν, Χριστούγεννα ο 2ος γύρος, παραμονή Πρωτοχρονιάς ο 3ος, λίγο δύσκολο» σημείωνε με αυτό το σαρδόνιο χαμόγελο του δημοσιογράφου που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις. «Θα έλεγα πως η προεδρική εκλογή πάει μάλλον αμέσως μετά». Κι επιχειρηματολόγησε στη συνέχεια πως η κυβέρνησή μας (η αγαπημένη, δεν το είπε, αλλά το εννοούσε) θα χρησιμοποιήσει το χαρτί της προεκλογικής εκλογής ως διαπραγματευτικό μέσο για την πολιτική σταθερότητα του τόπου.
Είμαστε ήδη στα 17 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα. Η Μαρία Σαράφογλου ετοιμάζεται να περάσει..

Σε ποιο site κάνει αγωγή ο ΔΟΛ επειδή του «κλέβει» κείμενα;

Με αγωγή λέγεται ότι απάντησε ο ΔΟΛ σε site που έκλεβε sυστηματικά ειδήσεις από τα έντυπα και τις ηλεκτρονικές εκδόσεις του Οργανισμού. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν πληροφορίες του enimerosi24 που αναφέρουν ότι η αγωγή υπεβλήθη στα τέλη της περασμένης εβδομάδας…
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το εν λόγω site είχε λάβει πολλές φορές προειδοποιητικά μηνύματα από τους αρμοδίους της Μιχαλακοπούλου, προκειμένου να σταματήσει να βασίζει την ύλη του στα κείμενα των Μέσων του Οργανισμού. Οι διαχειριστές όμως της συγκεκριμένης ιστοσελίδας τα αγνόησαν συνεχίζοντας τη μέθοδο του «copy paste». Η πλευρά του ΔΟΛ φέρεται να υποστηρίζει ότι το εν λόγω site έπαιρνε την ύλη τους, άλλαζε..

Που (το) πάει ο Τράγκας;..

...Και ποιος φιμώνει την ελεύθερη, ανιδιοτελή, φωνή του;
Πού το πάει και πού πάει ο Τράγκας; Ποιος φιμώνει την ελεύθερη, ανιδιοτελή φωνή του; Τι δεν τον αφήνει να αναπτύξει τον μαχητικό αντιμνημονιακό του λόγο; Γιατί τώρα που βρίζει χυδαία τον Τσίπρα («το παλικαράκι κατεβάζει το παντελονάκι» στους δανειστές) δεν τρώει πρόστιμα, αλλά όταν έβριζε τη Μέρκελ (που την έχει αφήσει πλέον στην ησυχία της) τον τσάκιζαν στις χρηματικές ποινές;
Γιατί δεν ενοχλεί πια όταν αποκαλεί ακροατή (έστω και ανώνυμο), με στεντόρεια φωνή, «μ@λάκα» και «αρχιμαλ@κα»; (Δείτε εδώ).
Και τι εννοούσε όταν στο τέλος της δευτεριάτικης εκπομπής του, κάνοντας αποφώνηση, είπε «...και από εμένα (σ.σ: χαιρετισμούς) που δεν ξέρω πόσο θα συμπράττω, αλλά θα σας τα λέω και να με..

Βορίδης: Εμας προτιμούν οι δανειστές...

Δεν μπορούσε να πιστέψει στα αυτιά του, αυτό που άκουγε ο Χατζηνικολάου. "Εγώ, πάντως, αν ήμουν στην θέση σας, δεν θα διαφήμιζα πως με προτιμούν οι δανειστές".
Ο Βορίδης απάντησε, πως, οι δανειστές, τους προτιμούν γιατί ειναι πιο αξιόπιστοι.
Και εκεί, έπεσε η δευτερη μαχαιριά: "Σας προτιμουν επειδη είστε αξιόπιστοι, ή επειδή κάνετε πιο ευκολή την ζωή τους;"
Και αμεσως μετά: "Να σας πω κ. Βορίδη, τι με ρωτούν οι πολίτες, οταν ακούνε για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Τι χειρότερο μπορεί να μας συμβεί?»".
Ο Βορίδης, προσπαθώντας να πάρει μια μικρή ρεβάνς το ριξε στην ειρωνεία: "Πάντα υπάρχει..

Η Μαριάννα μίλησε!..

«Κατασκευασμένη η είδηση συνάντησής μου με Τσίπρα» -  Ευθεία επίθεση στον Π. Κουκουλόπουλο 

Οργισμένη ανακοίνωση - διάψευση έβγαλε η Μαριάννα Λάτση μετά τους ισχυρισμούς του στελέχους του ΠαΣοΚ και αν. υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρι Κουκουλόπουλου, ότι ο Αλ.Τσίπρας συναντήθηκε με την ίδια και την Γιάννα Αγγελοπούλου στο πολυτελές πριβέ κλαμπ Salon de Bricolage τoυ Κολωνακίου!.
Ο Κουκουλόπουλος επανήλθε με αυτόν τον τρόπο στο δημοσίευμα του iefimerida (24/11) το οποίο είχε διαψεύσει η Κουμουνδούρου και ο Ν. Παππάς που είχε χαρακτηρίσει «προβοκατόρικο» το σάιτ του Χρ. Ράπτη. Ο Κουκουλόπουλος υποστήριξε ότι υπάρχουν φωτογραφίες από την εν λόγω συνάντηση και κάλεσε τον Τσίπρα να τις.. 

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Απειλές και βία κατά των κατοίκων που προσέφυγαν στο ΣΤΕ για την ΑΕΚ

Τραμπούκοι επιτέθηκαν χθες το απόγευμα στo σπίτι κατοίκου της Νέας Φιλαδέλφειας, ο οποίος έχει προσφύγει στο ΣτΕ κατά των διατάξεων του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας που αφορούν το γήπεδο της ΑΕΚ και το Αλσος Ν. Φιλαδέλφειας. Κομβόι από μηχανές έφτασε την Κυριακή στις 4.30 το απόγευμα στην κατοικία ενός από τους 17 πολίτες που υπογράφουν το κείμενο της προσφυγής. Εσπασαν το αυτοκίνητό του, αφήνοντας την υπογραφή «Μόνο ΑΕΚ», και κατέστρεψαν την είσοδο του σπιτιού του, προσπαθώντας πιθανόν να εισβάλουν. Την ίδια υπογραφή, μαζί με την απειλή «Θα πεθάνεις» έγραψαν με σπρέι στη γειτονική γκαραζόπορτα. Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της Ασφάλειας και του τμήματος Κατά της Αθλητικής Βίας.
Πρόκειται για κλιμάκωση της βίας και των απειλών που ήδη δέχονται οι 17 κάτοικοι που κατέθεσαν την προσφυγή, οι οποίοι στοχοποιήθηκαν καθώς η ΠΑΕ ΑΕΚ δημοσίευσε τα ονόματα και τις διευθύνσεις τους στην επίσημη ιστοσελίδα της. Το πρωί του Σαββάτου βρήκαν στις εξώπορτες..

Διάγγελμα Σαμαρά για το όνομα του υποψηφίου Προέδρου

Στις 17 Δεκεμβρίου η πρώτη ψηφοφορία

Επισπεύδουν οι Σαμαράς και Βενιζέλος τη διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι δύο αρχηγοί που συναντήθηκαν σήμερα, αφού ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Βουλής να κινηθεί το ταχύτερο η διαδικασία Προεδρικής Εκλογής και η σχετική ψηφοφορία να διεξαχθεί την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014. Ο Σαμαράς μέσω διαγγέλματος αναμένεται να ανακοινώσει αύριο Τρίτη και το όνομα του υποψηφίου για την Προεδρία.
Η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή, όπου όπως και στην πρώτη απαιτείται αριθμός 200 βουλευτών που θα υπερψηφίσει τον υποψήφιο, θα γίνει στις 23 Δεκεμβρίου, ενώ η τρίτη, όπου απαιτείται ο αριθμός των 180 βουλευτών, θα γίνει στις 29 Δεκεμβρίου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «απέλπιδα προσπάθεια να κρυφτούν τα νέα μέτρα και να εκβιαστεί η ψήφος των βουλευτών». Όπως αναφέρει, η χθεσινή ψηφοφορία για τον..

Εξπέρ στο παρκούρ οι αναρχικοί

Ενα διαφορετικό ρεπορτάζ του ΑΝΤ1

Ο ΑΝΤ1 είχε αποκλειστικό ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων του Σαββάτου: Πετούσαν μολότοφ από μπαλκόνια και πηδούσαν από κτίριο σε κτίριο οι αναρχικοί! Και καλά το πρώτο, αλλά το ό,τι έγιναν και σπάιντερμαν οι αναρχικοί, δεν το περιμέναμε. Το ρεπορτάζ ήταν για γέλια και για κλάματα. Ιδού:
«...Πολλοί από τους νεαρούς αναρχικούς, [...] πηδώντας από κτίριο σε κτίριο κι από ταράτσα σε ταράτσα, πετώντας μολότοφ από διαφορετικά σημεία, οδηγώντας κάποια στιγμή τους επικεφαλής αξιωματικούς των αστυνομικών δυνάμεων και οργανωτές του σχεδιασμού, να κατευθυνθούν προς δύο επιλογές. Η πρώτη ήταν να σηκώσουν ελικόπτερο με προβολέα, που να φωτίζει και να «σημαίνει» τους αναρχικούς στις ταράτσες και η δεύτερη, από την στιγμή που είχαν καταγράψει τις πολυκατοικίες με τον μεγαλύτερο αριθμό..

Στρατηγική της έντασης ελέω ΜΜΕ

Γράφει ο Τάσος Παππάς 

Σε όλα τα τηλεοπτικά δελτία, πρώτη είδηση ήταν τα επεισόδια και οι καταστροφές που έγιναν κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της πορείας για τα έξι χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η ίδια η πορεία, το μέγεθός της και τα αιτήματα των διαδηλωτών ή απουσίαζαν ή υποεκπροσωπήθηκαν. Συγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι κάλυψη γεγονότος, αυτό είναι προμελετημένη καταδολίευση της πραγματικότητας. Θα μου πείτε πού βρίσκεται η έκπληξη. Πάντα αυτό κάνουν οι τηλεοράσεις.
Είναι στη φύση του μέσου να αναδεικνύει το εντυπωσιακό και να μινιμάρει το θέμα, ιδιαίτερα αν αυτό δεν συνάδει με την τρέχουσα καθεστωτική λογική. Η μαζικότητα της συγκέντρωσης ξάφνιασε τα επιτελεία των τηλεοπτικών μέσων. Φρόντισαν λοιπόν να την προβοκάρουν προβάλλοντας τα επεισόδια, χωρίς να πουν λέξη για την ύποπτη δράση οργανωμένων ομάδων που κυκλοφορούσαν με άνεση μεταξύ των αστυνομικών και με την κατάλληλη ενδυμασία χτύπαγαν διαδηλωτές, έκαιγαν κάδους και έσπαγαν βιτρίνες. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με τις παραδοσιακές παρακρατικές..

«Σήμερα θα φάτε καλά»!..

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλλει τη συστηματική άσκηση αστυνομικής βίας σε βάρος φωτορεπόρτερ. H EΦΕ αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της για τα γεγονότα της 6ης Δεκέμβρη:
«Tο πρωί της 6-12- 2014, στα Εξάρχεια, πέντε φωτορεπόρτερ απειλήθηκαν φραστικά από άντρες ομάδας ΔΕΛΤΑ, οι οποίοι τους είπαν : Σήμερα θα φάτε καλά.
Ο Πρόεδρος της ΕΦΕ, Μάριος Λώλος, επικοινώνησε αμέσως με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ όπου τον διαβεβαίωσαν ότι κανένας φωτορεπόρτερ δεν θα παρενοχλείτο κατά την άσκηση του επαγγέλματός του
Το ίδιο βράδυ, ο συνάδελφος Γιώργος Νικολαΐδης προσήχθη αναίτια στη ΓΑΔΑ ενόσω κάλυπτε φωτογραφικά τα γεγονότα στα Εξάρχεια.
Μετά την αδυναμία του αρχηγού της ΓΑΔΑ, στις 15-11-2014, να επιβάλει την εντολή του προς τις..

Λογικό είναι να μη σας νοιάζει για το Ρωμανό... Μήπως νοιαστήκατε για τα παιδιά σας;

του Δημήτρη Παπαδημητρίου

Εξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου
Έτσι λοιπόν έξι χρόνια μετά το φόνο του Γρηγορόπουλου ένα συνονθύλευμα ημιμαθών και ηλιθίων, θρασύδειλων "πουθενάδων", συμπλεγματικών απολιτίκ, φασιστοειδών και βολεμένων νεόπλουτων δεν ενδιαφέρονται και πολύ για το αν θα πεθάνει και ο Ρωμανός ή όχι. Και μάλιστα έχουν και... "ισχυρά" επιχειρήματα...
- "Όταν πήρε το καλάσνικοφ δεν ήθελε να σπουδάσει;"
- "'΄Αντε ρε το πλουσιόπαιδο!"
“ Να μη λήστευε τράπεζες τότε!”
“Για τα δικά μας τα παιδιά ποιος νοιάστηκε;”
“Δηλαδή να σπουδάσουν και όλοι οι άλλοι εγκληματίες της φυλακής;
“Ψόφο στον βρωμοαναρχικό!

Έχω λοιπόν να σας πω και γω ότι σας καταλαβαίνω, είναι λογικό να σκέφτεστε έτσι.
Εδώ δεν ενδιαφέρθηκατε όταν δεν υπήρχαν γιατροί και νοσοκομεία για τα παιδιά σας...
Δεν ενδιαφερθήκατε όταν δεν υπήρχαν δάσκαλοι και καθηγητές για τα παιδιά σας...

«Αυτό το παιδί φεύγει από κοντά μας» - «O πρωθυπουργός δεν δεσμεύτηκε για τίποτα...»

«Ο πρωθυπουργός δεν δεσμεύτηκε για τίποτα. Δεν βρέθηκε λύση στο πρόβλημα. Αυτό που ζητώ είναι να γίνει δεκτό το αίτημα του Νίκου. Το παιδί μου θα συνεχίσει την απεργία. Είναι σε κρίσιμη κατάσταση». Αυτά δήλωσε ο Γιώργος Ρωμανός, πατέρας του απεργού πεινας Νίκου Ρωμανού, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
«Σαν γονιός συμμερίζομαι την αγωνία για την υγεία του παιδιού σας, όμως ως πρωθυπουργός που σέβεται τη διάκριση των εξουσιών δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να παρέμβω στη δικαιοσύνη», είπε ο Σαμαράς απευθυνόμενος στον πατέρα του απεργού πείνας. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου...
Την ίδια ώρα ο δικηγόρος του Νίκου Ρωμανού δήλωνε χαρακτηριστικά: «Η ζωή φεύγει από τον..

Τρυφερά σκίτσα για σκληρά χρόνια

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, από τις 12.00 το μεσημέρι, στο χώρο του βιβλιοπωλείου του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη (Σόλωνος 98 & Ιπποκράτους, τηλ.: 210-3661212) θα βρίσκεται ο σκιτσογράφος ΣΤΑΘΗΣ για να συνομιλήσει με το κοινό και να υπογράψει αντίτυπα του νέου λευκώματός του με τίτλο ΤΑ (ΕΚ)ΛΟΓΙΚΑ.
Το νέο λεύκωμα του Στάθη περιέχει μια ανθολογία σκίτσων των δύο τελευταίων ετών, που δημοσιεύτηκαν στη Real News, στα Επίκαιρα και στο Παρόν.
Σκληρά χρόνια και τρυφερά σκίτσα. Διότι αυτή είναι η δύναμη της γελοιογραφίας, να μάχεται με το χαμόγελο ένεκεν ελπίδας. Ακόμα και οι πιο πικρές γελοιογραφίες για τόσο σκληρούς μνημονιακούς καιρούς είναι αγαπητικές, διότι στη λογική προσθέτουν το συναίσθημα και στα πράγματα την ψυχή.
Στα χάρτινα ανθρωπάκια αυτής της ανθολογίας βλέπουμε τον εαυτό μας –το χρονικό της ζωής μας–, την καθημερινότητά μας, τις στιγμές μας έτσι όπως τις έχουν τσαλακώσει τα σφυριά των..

Ο Αλαφούζος, τα νούμερα και η σιδηρά κυρία του ΣΚΑΪ

«Τα έχει πάρει όλα επάνω της». Με αυτή τη φράση που ακούγεται όλο και συχνότερα στους διαδρόμους του Φαλήρου, περιγράφεται η απόφαση του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΙ Γιάννη Αλαφούζου να παραδώσει τα πάντα όλα στην ισχυρή κυρία, που φαίνεται πως ελέγχει πλέον απόλυτα την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Και όταν λέμε όλα εννοούμε όλα, δηλαδή από την οικονομική διαχείριση έως το πρόγραμμα.
Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η ιδιοκτησία εμπιστεύεται τον έλεγχο του «μαγαζιού» στην «σιδηρά κυρία»… Σχετικά πρόσφατα, στα τέλη του καλοκαιριού υπήρξαν συντονισμένες αντιδράσεις στον 6ο όροφο, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη να υποχωρήσει και να περιοριστεί στα καθήκοντά της. Τι άλλαξε από τότε;
Η κακή πορεία του προγράμματος της τηλεόρασης που σημειώνει καθημερινά μονοψήφια νούμερα τηλεθέασης,ς, σε συνδυασμό με την καθίζηση του ραδιοφώνου, αλλά και τις διοικητικές αρρυθμίες σε όλα τα επίπεδα, έφεραν ξανά στο προσκήνιο την..

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Περίεργη αστυνομική έρευνα...

...στο αυτοκίνητο δημοσιογράφου, μέλους του προεδρείου της ΠΟΕΣΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταγγέλλει την περίεργη «έρευνα» στο σταθμευμένο αυτοκίνητο της συναδέλφου και μέλους του προεδρείου του Δ.Σ της Ομοσπονδίας, Νέλλης Σπηλιοπούλου, από αστυνομικούς – κατά δήλωσή τους – της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Προκαλεί απορία και έκπληξη, εάν μετά από οποιαδήποτε ανώνυμη καταγγελία, μπορεί να αποκλείεται ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο και να γίνεται φύλλο και φτερό το αυτοκίνητο ενός δημοσιογράφου, ο οποίος μάλιστα δεν ειδοποιείται ποτέ από καμία αρμόδια αρχή.
Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη οφείλει να δώσει μια απάντηση για τα..

Ποιος σκότωσε τον Μένη Κουμανταρέα;

Νεκρός βρέθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου ο συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας μέσα στο διαμέρισμά του επί της οδού Ζακύνθου 3, στην Κυψέλη. Εφερε εκδορές και τραύματα στο πρόσωπο και στο κεφάλι και οι πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών που έχουν αναλάβει την υπόθεση κατατείνουν στην εγκληματική ενέργεια. Το σπίτι δεν έφερε, εξωτερικά, ίχνη παραβίασης, αν και η εικόνα στο εσωτερικό του προδίδει ότι κάποιοι είχαν ψάξει το χώρο.
Περισσότερα στοιχεία που θα φωτίσουν την υπόθεση αναμένονται μετά την νεκροψία που θα γίνει τη Δευτέρα, ενώ η αστυνομία αναζητά τον άνθρωπο που επισκέφτηκε τελευταίος..

Αστυνομική βία; Αποκλείεται!..

 BINTEO

** Mια φωτογραφία, χίλιες λέξεις, οι εξής τέσσερις: αστυνομική βία και αυθαιρεσία
1η παρατήρηση: Ενας πάνοπλος αστυνομικός τραβάει από τα μαλλιά και χώνει «γονατιά» σε νεαρή διαδηλώτρια. Ατάραχοι παρακολουθούν οι ροπαλοφόροι συνάδελφοί του.
2η παρατήρηση: Τόσο ευδιάκριτους αριθμούς στα κράνη των ΜΑΤατζήδων είχαμε καιρό να δούμε. Το ορίζει και ο νόμος, άλλωστε (αν δεν βλέπετε αριθμούς, δεν φταίνε τα μάτια σας....)
Περιμένουμε να τη δούμε πρωτοσέλιδο σε Νέα και Καθημερινή. (Αλ.Π. / left)

** Ένα βίντεο του δικτύου Reuters, που κάλυπτε την πορεία για Γρηγορόπουλο και Ρωμανό, κατέγραψε τη σύλληψη διαδηλωτή στο κέντρο της Αθήνας από δυνάμεις των ΜΑΤ και την κακοποίησή του από αστυνομικό αστυνομικού εναντίον του. Ο διαδηλωτής ρίχτηκε στο έδαφος, του..  ..

N. Ρωμανός: Ο Σαμαράς γνωρίζει και επικροτεί...

«Το αίτημα των γονιών μου να συναντήσουν τον Σαμαρά είναι κάτι που με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Ο Σαμαράς δεν χρειάζεται να ενημερωθεί για καταστάσεις που γνωρίζει και επικροτεί».
Αυτό αναφέρει σε ιδιόχειρο σημείωμά του ο απεργός πείνας Νίκος Ρωμανός - το σημείωμα κοινοποίησεο δικηγόρος του Φραγκίσκος Ραγκούσης.
Ο Ρωμανός που συνεχίζει για 26η ημέρα απεργία πείνας κάνει λόγο για «πυροσβεστικό ραντεβού».
«Δηλώνω σε όλους τους τόνους ότι το αίτημα των γονιών μου με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Προφανώς κατανοώ την αγωνία τους αφού κινδυνεύουν να χάσουν το παιδί τους» αναφέρει..