ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Διώχνουν την Τατιάνα από το μεσημεριανό του Star

Με το 11% στο γενικό σύνολο και ένα 9% στο δυναμικό που κάνει το Μία μέσο όρο εδώ και δύο μήνες, ήταν λογικό και επόμενο από Μία να πάει στο Καμία. Στο κανάλι έχουν πάρει την απόφαση να βγάλουν την Τατιάνα από εκεί.
Σας είχαμε πει από την περασμένη εβδομάδα ότι στο STAR έχουν στο μυαλό τους ένα πλάνο ριζικής αναδόμησης του προγράμματος τους τις καθημερινές, με στόχο να δώσουν ανάσα σε εκπομπές που βρίσκονται σε δύσκολες ζώνες. Ανάμεσα τους φυσικά και η Τατιάνα Στεφανίδου που ξεκίνησε τη φετινή χρονιά με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να κοντράρει το θέσφατο που λέγεται Ελένη, αλλά έπεσε σε λάθος συγκυρία, μιας και η Μενεγάκη είναι που είναι κυρίαρχη, ήρθε και η εγκυμοσύνη της και δεν άφησε περιθώρια.
Σύμφωνα με την Espresso, στο κανάλι έχουν πάρει την απόφαση να βγάλουν την Τατιάνα από εκεί..

Εξαλλη η Γιάννα με τον Ψυχάρη

Εξαλλη εμφανίζεται η  Γιάννα Αγγελοπούλου με τον Σταύρο Ψυχάρη. Κι όχι μόνο για τις πρωτοσέλιδες επιθέσεις του Βήματος εναντίον της (εδώ) αλλά και απο τις επαφές του αφεντικού του ΔΟΛ με διάφορους επιχειρηματίες που έγιναν στα γραφεία της Μιχαλακοπούλου. Ανάμεσά τους, όπως έγραψαν τα Παραπολιτικά, και ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, αδερφός του συζύγου της Γιάννας, Θόδωρου  (ως γνωστόν τα δύο αδερφια βρίσκονται σε μακροχρόνια αντιπαλότητα για περιουσιακά θέματα)... Συγκεριμένα για τις επαφές αυτές, γράφει το Secret των Παραπολιτικών (φ. Σαββάτου 29/11):
"Πρώτα ήρθε η επαφή με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, από την οποία και προέκυψε το γνωστό άρθρο υπέρ του ΟΠΑΠ και κατά της απελευθέρωσης του «στοιχήματος».
Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, όμως, ο Σταύρος Ψυχάρης συνάντησε τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο στα γραφεία του ΔΟΛ, στην οδό Μιχαλακοπούλου. Η επαφή αυτή έγινε γνωστή και..

Το τόλμημα της «Live», η σιωπή τού Τύπου και η... φυλλάδα ο «Γκάρντιαν»

Με μικρές, χωνευτικές δόσεις οι αποκαλύψεις για το ποδοσφαιρικό παρασκήνιο - Μερικές εικασίες

Η υπόθεση κρατάει μήνες και το ταψί ψήνεται πολύ καιρό στον φούρνο. Περιμέναμε να βγει τον Σεπτέμβριο, μας είπαν για Οκτώβριο, πέρασε ο Νοέμβριος και ξεφουρνίστηκε χθες, 4 του Δεκέμβρη, ανήμερα της Αγίας Βαρβάρας που «βαρβαρεύει το κρύο» όπως λέει ο λαός, άσχετο αν φέτος σκάλωσε στον νοτιά η λαϊκή μετεωρολογική πρόβλεψη.
Στα σοβαρά τώρα: το ταψί βγήκε, αλλά όλοι έχουν μακριά τα χέρια από τις πατάτες. Γιατί; Γιατί είναι καυτές, γιατί την κατηγορία και τα ονόματα πρέπει να τα λέμε συνωμοτικά, στο αυτί, γιατί την πληρέστερη ενημέρωση πρέπει να την έχουμε από Μέσα τού εξωτερικού και γιατί η Ελλάδα δεν είναι Ιταλία, που αφαιρεί τίτλους και ρίχνει ομάδες στη Β΄ κατηγορία, αλλά ούτε Γερμανία που καθαιρεί και φυλακίζει κοτζάμ Χένες τής κοτζάμ Μπάγερν!
Η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο προσφέρεται στο πλατύ κοινό, εδώ και μήνες, με μικρές χωνευτικές δόσεις. Τι μπορείς να υποθέσεις γι’ αυτό;
** Ότι οι πατάτες είναι πάρα πολύ καυτές και δεν υπάρχουν πυρίμαχα γάντια – δηλαδή χέρια αποφασιστικά – για να τις πιάσουν;
** Ότι θέλουν κάποιοι να κρατούν τους εμπλεκόμενους σε διαρκή ΟΜΗΡΙΑ για να τους..

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Bράβευσαν δημοσιογράφο με πλαστά πτυχία

Σωρεία αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας «Κων. Ι Μπότση», να βραβεύσει χθες Τετάρτη τον Κωνσταντίνο Μαργαρίτη «για την αξιόλογη δημοσιογραφική του πορεία σε έντυπα, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της βόρειας Ελλάδας και της ομογένειας».
O κ. Μαργαρίτης είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τον Τύπο, προβάλλοντας, μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας, τους πλαστούς τίτλους σπουδών του με πτυχία-μαϊμού, απ’ αυτά που πωλούνται στο Διαδίκτυο.
Την υπόθεση είχε αποκαλύψει το 2008, ο «Ιός» της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» με μια εκτενή ανάλυση για το προφίλ του Κ. Μαργαρίτη και την όλη δράση του. Τίτλος του άρθρου; «Ακριβό μου ‘ντοκτορά’!». Σημειώνεται πως λίγες μόλις ημέρες μετά τη δημοσίευση του άρθρου αυτού, ο..

Αναζητούν πρόθυμους Εφιάλτες

Η Ιστορία την πρώτη φορά επαναλαμβάνεται ως φάρσα και τη δεύτερη ως τραγωδία. Η φάρσα της σωτηρίας της χώρας είναι η μεταβατική κυβέρνηση υπό τον Λ. Παπαδήμο που αλυσόδεσε τη χώρα στα δεσμά του δεύτερου Μνημονίου, με τα γνωστά αποτελέσματα. Και με συμφωνημένη την παράδοση της εξουσίας στον μέχρι τότε σκληρά αντιμνημονιακό Αντ. Σαμαρά.
Το συνταγματικό εκείνο πραξικόπημα οδήγησε στην εξαέρωση του ΠΑΣΟΚ, στην εκπαραθύρωση του Γ. Παπανδρέου από τον Ευ. Βενιζέλο -που επιτέλους κατάφερε να υλοποιήσει το μεγάλο του όνειρο να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-, στη διάλυση του ΛΑΟΣ, στην εκτόξευση των ποσοστών της Χ.Α. και στον σχηματισμό κυβέρνησης "εθνικής καταστροφής" που εφάρμοσε πιστά τις οδηγίες της τρόικας.
Αποτέλεσμα, ύστερα από δύο χρόνια από τις εκλογές του 2012, η Ελλάδα έχει υποστεί χειρότερη..

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

O κύριος Mπάμπης τους βλέπει αφ' υψηλού...

Τελικά βρέθηκε γραφείο για να στεγαστεί ο Παύλος Τσίμας στον ΣΚΑΙ.
Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτοί που επιμελήθηκαν το θέμα της εύρεσης γραφείου στον προερχόμενο από το Mega δημοσιογράφο, φρόντισαν να τον κρατήσουν σε απόσταση ασφαλείας από τους υπόλοιπους…
Έτσι το γραφείο του Παύλου Τσίμα βρίσκεται στον 1ο όροφο των εγκαταστάσεων του καναλιού στο Φάληρο, δηλαδή απέχει μόλις έναν όροφο από την Σία Κοσιώνη και τον Σταμάτη Μαλέλη που στεγάζονται στο ισόγειο δίπλα στην αίθουσα σύνταξης και τέσσερις ορόφους από τον Μπάμπη Παπαδημητρίου που βρίσκεται στον..

«Όχι άλλα νεκρά παιδιά»

Λιποθύμησε ο απεργός πείνας Νίκος Rωμανός - Επιστολή των γονιών του

Λιποθυμικό επεισόδιο είχε το απόγευμα της Πέμπτης ο απεργός πείνας Νίκος Ρωμανός. Ο 21χρονος έχασε τις αισθήσεις του, επίπτωση στην κατάσταση της υγείας του που θεωρούνταν αναμενόμενη από τους γιατρούς του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», με δεδομένη τη χαμηλή αρτηριακή πίεση στον οργανισμό του έπειτα από 25 ημέρες απεργίας πείνας. Η ανάταξή του έγινε με επιτυχία από τους ιατρούς, οι ειδικοί όμως αναφέρουν ότι ο ασθενής βρίσκεται σε οριακή κατάσταση με τον οργανισμό του να έχει επιβαρυνθεί σημαντικά.

Η επιστολή
Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή που υπογράφεται από τους γονείς του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού στην οποία υποστηρίζεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, παρά τα λεγόμενά του, δεν προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί τους, παρά τα λεγόμενά του.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:
«Όχι άλλα νεκρά παιδιά
Ο κ. Αθανασίου δήλωσε χθες ότι προσπαθεί μάταια να επικοινωνήσει μαζί μας.
Είναι παράδοξο ότι δεν χρησιμοποίησε το τηλέφωνο επικοινωνίας που είχαμε θέσει στη διάθεσή.. 

Ο κυρίαρχος της πολιτικής ενημέρωσης στην Ελλάδα του '14...

Aν δεχθούμε ότι η τηλεόραση είναι το πιο ισχυρό ΜΜΕ για τον επηρεασμό της κοινής γνώμης, σήμερα ο πλέον ισχυρός μηντιάρχης είναι ο Γιώργος Κουρής.
Από τις 8 το βράδι έως την ώρα που τελειώνει η εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου το Kontra έχει τις πιο δυνατές πολιτικά εκπομπές ξεκινώντας από το δελτίο των Παπαγιάννη-Βέλιου.
Στις ειδήσεις του Mega το πολιτικό ρεπορτάζ κρατάει γύρω στο 10λεπτο κι όταν ολοκληρώνει ο Πρετεντέρης το σχόλιό του αλλάζεις κανάλι αβλεπί και προσγειώνεσαι στο Kontra.
Tι θέλουμε να πούμε με αυτό;
Είναι απλό: Παραδοσιακοί καναλάρχες και ισχυροί επιχειρηματίες όπως οι Κυριακού, Μπόμπολας, Βαρδινογιάννης, Ψυχάρης, Κοντομηνάς, δεν διαθέτουν την πολιτική δύναμη πυρός του Γιώργου Κουρή.
Πιθανόν και οι ίδιοι να μην επιθυμούν να κάνουν πιο πολιτικά τα κανάλια τους. Το θέμα είναι ότι..

Ασκήθηκαν διώξεις σε 16 άτομα για τα «στημένα»

Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για 16 συνολικά άτομα για την υπόθεση με τους στημένους αγώνες και την εξαγορά διαιτητών στο ελληνικό ποδόσφαιρο άσκησε η Εισαγγελία Αθηνών και από δω και πέρα τον λόγο έχει ο ανακριτής. Μεταξύ των κατηγορούμενων βρίσκονται επτά παράγοντες του ποδοσφαίρου, περιλαμβανομένων προέδρων ΠΑΕ, στελεχών της ΕΠΟ  και εν ενεργεία διαιτητών. Ανάμεσα στις κατηγορίες βρίσκονται αυτές της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Οι διώξεις ασκήθηκαν εναντίον μεγαλοπαράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, άλλων παραγόντων, στελεχών της ΕΠΟ και εν ενέργεια διαιτητών, που εμπλέκονται στην υπόθεση. Εξ αυτών, οι επτά, κατά το εισαγγελικό πόρισμα συγκροτούν την εγκληματική.. 

Η «τρέλα» και οι εμμονές του Νίκου Μάνεση

H τρέλα, λένε, δεν πάει στα βουνά, πάει όμως ο Νίκος Μάνεσης. Τον παρακολουθούμε τακτικά στην τηλεόραση του Alpha (έχουμε κι εμείς τα βίτσια μας) και διαπιστώνουμε ότι:
Δεν έχει αφήσει ποτάμι για ποτάμι και λίμνη για λίμνη που να μην έχει βρέξει τα πόδια του. Εχει γυρίσει όλα τα ορεινά χωριά (πάντα υπό καταρρακτώδη βροχή και ομίχλη) έχει πιεί νερό από όλες τις βρυσούλες, έχει σκαρφαλώσει άφοβα σε καταράκτες, έχει διαβεί λόγγους, βουνά, ραχούλες και το κυριότερο: Δεν έχει αφήσει στάνη για στάνη που να μην την έχει επισκεφτεί και προβατίνα για προβατίνα που να μην έχει ταΐσει, σε σημείο που κάποιοι διακρίνουν ένας είδος εμμονής με την..

Ο Γιώργος Τράγκας στα νύχια των ΑΤΜ

Περνάει δύσκολες στιγμές ο Γιώργος Τράγκας. Με το που κλείνει τα μάτια του το βράδυ, βλέπει όνειρο ότι βγαίνει στους δρόμους και ψάχνει ΑΤΜ για να βγάλει μετρητά. Πάει στην Εθνική, κλειστό το ΑΤΜ, στην Άλφα, κλειστό το ΑΤΜ, στη Γιούρομπανκ, κλειστό, στην Πειραιώς, κλειστό, στη Συνεταιριστική Χανίων, κλειστό. Τρελαίνεται ο Γιώργος, μπερδεύει το όνειρο με την πραγματικότητα, πάει πρωί - πρωί στην εκπομπή του και αρχίζει να ωρύεται σαν τον προφήτη Ιερεμία: Θα κλείσουν τα ΑΤΜ, θα κλείσουν τα ΑΤΜ, θα κλείσουν τα ΑΤΜ!
Μη κάνεις έτσι, Γιώργο μου, και να κλείσουν τα ΑΤΜ, εσύ δεν πρόκειται να πάθεις τίποτα. Εσύ τα λεφτά σου τα έχεις στην Ελβετία κι εκεί τα ΑΤΜ δεν κλείνουν ποτέ, τα φυλάει ο Γουλιέλμος Τέλος με το τόξο και το μήλο ανά χείρας.
Βρε τι έπαθε ο Γιώργος τώρα στα γεράματα, κατάντησε μεγάφωνο του Αντώνη Σαμαρά, της Σοφίας Βούλτεψη, της Άννης Μισέλ Ασημακοπούλου. Ό,τι λένε το βράδυ ο Αντώνης, η Σοφία και η Άννη χαμηλοφώνως, μεσοφώνως ή μεγαλοφώνως, το παίρνει κάθε πρωί το μεγάφωνο του Τράγκα και το.. 

Οι Ριζαυγίτες

Την επιστροφή στις ρίζες ενός σκοτεινού μέλλοντος οραματίζονται στα υπόγεια της γαλάζιας πολυκατοικίας οι «καλοί Έλληνες» του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.
Χέρι-χέρι με τον στρατό, την αστυνομία και την εκκλησία ετοιμάζουν το ύστατο ανάχωμα στην κομμουνιστική επέλαση, όπως λένε. Δημιουργούν την πολυπόθητη σοβαρή Χρυσή Αυγή, που τόσος τηλεοπτικός χρόνος καταναλώθηκε στο παρελθόν για χάρη της. Και αφού η συμμορία του Μιχαλολιάκου επιτέλεσε το πολιτικό και κοινωνικό έργο της και τέθηκε αναγκαστικά στο σωφρονιστικό περιθώριο, ήρθε η ώρα που το σύστημα έχει την ανάγκη της μετεξέλιξης του μορφώματος.
Αυτή τη φορά οι ανάγκες και οι συνθήκες απαιτούν τη δημιουργία ενός νέου ακροδεξιού φορέα που θα λειτουργήσει ως εξωκοινοβουλευτικός αποδέκτης άστεγων ψηφοφόρων και ταυτόχρονα θα..

Tι (δεν) άλλαξε στην SportDay

Καμμιά αλλαγή στην ταυτότητα, ασαφές ακόμα το ιδιοκτησιακό καθεστώς

Η αναγγελθείσα από καιρό ανανέωση της SportDay, έγινε τελικά στην έκδοση της Τρίτης. Οι αλλαγές δεν είναι μεγάλες ούτε οι αναμενόμενες σε σχέση με την διαφημιζόμενη από μήνες στον Nova-Sport fm ανανέωση της εφημερίδας. Στην ουσία πρόκειται για προσεκτικό, διακριτικό λίφτινγκ. Ως σημαντική νέα στήλη προβάλλεται το «ΟΛΑ τα σφάζω» που υπογράφει «Ο εκδορέας» και η οποία στην πρώτη εμφάνισή της αναφέρει ότι οι υποκλοπές τηλεφωνημάτων στο παρασκήνιο του ποδοσφαίρου μεταξύ παραγόντων πάνε και έρχονται. Γι’ αυτό «εφεξής  όταν πρόκειται να τηλεφωνήσετε σε ποδοσφαιράνθρωπο, καλύτερα να προσέχετε τι λέτε», συστήνει στο τέλος του θέματός του «Ο Εκδορέας».
Στην ταυτότητα της εφημερίδας, πάντως, δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική αλλαγή που θα σηματοδοτούσε και τη διαφοροποίηση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, το οποίο ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει. Είναι άγνωστο, δηλαδή, το ποσοστό συμμετοχής του ομίλου Αλαφούζου, αντίθετα με.. 

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Ο κυρ Σταύρος, τα πούρα της Γιάννας και η Ελλη Στάη

Eνα άρθρο υπέρ της Γιάννας Αγγελοπούλου έγραψε, στο σάιτ της Ελλης Στάη, ο δημοσιογράφος Γιώργος Λακόπουλος ο οποίος πρόσφατα αποχώρησε από τον ΔΟΛ. Ο Λακόπουλος όταν η Γιάννα αγόρασε  τον χρεοκοπημένο Ελεύθερο Τύπο το 2009, είχε φύγει (και τότε) από τον ΔΟΛ και συγκεκριμένα από το ΒΗΜΑ μετά από την δελεαστική (οικονομική) πρόταση της κυρίας που τον ήθελε μαζί με πολλούς άλλους στο πλευρό της στο Blueland.
Μετά το άδοξο λουκέτο που έβαλε στην εφημερίδα η -σύμφωνα με πολλούς- κάκιστη διαχείριση της Γιάννας Αγγελοπούλου, ο Λακόπουλος αναγκάστηκε να επιστρέψει στις υπηρεσίες του Σταύρου Ψυχάρη και του ΔΟΛ. Το τελευταίο διάστημα αρθρογραφούσε στα ΝΕΑ μεχρις ότου ήρθε σε ρήξη..

Η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του Ρωμανού

 H ΕΣΗΕΑ υπερασπίζεται το δικαίωμα του κρατούμενου στη μόρφωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με αφορμή τη στάση της Κυβέρνησης στην υπόθεση Ρωμανού, οφείλει να επισημάνει προς πάσα κατεύθυνση, ότι το δικαίωμα στην παιδεία είναι καθολικό και αδιαπραγμάτευτο.
Με δεδομένη την αυτονόητη θέση αρχής και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών στη μόρφωση, η δημοσιογραφική κοινότητα, όπως και η κοινή γνώμη θεωρούν ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα βρισκόταν λύση στο αδιέξοδο, που δημιούργησε η στάση της Πολιτείας απέναντι στο δίκαιο αίτημα του κρατούμενου Νίκου Ρωμανού, να μπορεί απρόσκοπτα να παρακολουθεί τα μαθήματα της σχολής του στο ΤΕΙ Αθήνας.
Η απόφαση, όμως, του Δικαστικού Συμβουλίου θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του Νίκου Ρωμανού, ο.. 

Αστυνομικοί χτύπησαν δημοσιογράφους στη Μυτιλήνη

Νέο κρούσμα απρόκλητης επίθεσης αστυνομικών εναντίον δημοσιογράφων σημειώθηκε, αυτή τη φορά, στο κέντρο της Μυτιλήνης, την ώρα που κάλυπταν την προσαγωγή διαδηλωτών μετά την συγκέντρωση καΙ πορεία αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας Ρωμανό και Μιχαηλίδη. Συγκεκριμένα διμοιρία των ΜΑΤ το βράδυ της Τρίτη παρατάχθηκε μπροστά από πολίτες και δημοσιογράφους που παρακολουθούσαν τα τεκταινόμενα μπροστά από την είσοδο των Κεντρικών Λυκείων της Μυτιλήνης παρότι κανείς δεν εμπόδιζε την προσαγωγή. Λίγα λεπτά αργότερα κι ενώ οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας «ΕΜΠΡΟΣ», Νίκος Μανάβης και Ηλίας Μαραβάς παρακολουθούσαν και κατέγραφαν τα γεγονότα, παρότι είναι γνωστοί τόσο στους παριστάμενους αξιωματικούς όσο και στην συντριπτική πλειοψηφία των χαμηλόβαθμων, δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση με προφανή στόχο να παρεμποδιστεί η καταγραφή των γεγονότων.
Ένας εκ των αστυνομικών χτύπησε με γκλοπ στο χέρι τον Ηλία Μαραβά προκειμένου να του..

«Μοντάρισμα» των ενοχλητικών δημοσιογράφων...

Με έκδηλη ανησυχία το Δ.Σ. της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου  Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) παρακολουθεί το πολύ σοβαρό ζήτημα που προέκυψε τελευταία και αφορά τις απειλές για τη ζωή και την σωματική ακεραιότητα επαγγελματιών δημοσιογράφων οι οποίοι… τόλμησαν να κάνουν ρεπορτάζ σχετικά με την παράνομη δραστηριότητα πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης στην Δυτική Ελλάδα που σχετιζόταν με την διαχείριση των απορριμμάτων.
Όπως αποκαλύπτεται, τα μέλη  της εγκληματικής οργάνωσης της Ηλείας που εξαρθρώθηκε μετά από την πολύμηνη έρευνα και πληθώρα ρεπορτάζ, εκτοξεύουν μέσα από την φυλακή ευθείες απειλές κατά της ζωής των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη και Μάκη Νοδάρου (μελών της ΕΣΗΕΑ) σε συνομιλίες με συνεργάτες τους η συγγενικά του πρόσωπα .
Από την ανάλυση των ψηφιακών δεδομένων του συστήματος Νόμιμων Επισυνδέσεων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας προκύπτει επίσης η στοχοποίηση των.. 

Χορεύοντας με το θάνατο για 24 μέρες

Kείμενο του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού

Λίγη ώρα μετά την απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, σχετικά με το αίτημά του για εκπαιδευτική άδεια, ο Νίκος Ρωμανός, μέσω του δικηγόρου του Φραγκίσκου Ραγκούση, επανέρχεται με νέα δημόσια επιστολή, σχετικά με την απεργία πείνας, τον αγώνα του και τη στέρηση του δικαιώματός του για συμμετοχή σε σπουδές .
Αναλυτικά το κείμενο του Νίκου Ρωμανού:
"Χορεύοντας με το θάνατο για 24 μέρες
Προσπαθώ να αποτυπώσω σε ένα κομμάτι χαρτί τα τελευταία υπολείμματα συγκροτημένης σκέψης με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και την εκ νέου απόρριψη του αιτήματος της εκπαιδευτικής άδειας.
Από τις πρώτες μέρες της απεργίας είχα πει στην παρέμβασή μου στη συνέλευση αλληλεγγύης που είχε γίνει στο Πολυτεχνείο ότι η απορριπτική απάντηση του Νικόπουλου ο οποίος τόσο καιρό δήλωνε αναρμόδιος είναι η αρχή μιας κρατικής στρατηγικής με στόχο την εξόντωσή μου. Αυτή η πολιτική..

Νέα μισθολόγια συντακτών στον ΟΤΕ-TV

Χρήμα… μισθολογίου και όχι αμοιβή με μπλοκάκι παίρνουν για πρώτη φορά αυτές τις μέρες δεκάδες εργαζόμενοι (συντάκτες, αλλά όχι μόνο) τού OTE-TV, o οποίος αποφάσισε να λειτουργήσει και σε επίπεδο συνεργασιών ως ένας μεγάλος και σοβαρός δημοσιογραφικός οργανισμός. Έτσι, από την 1η Νοεμβρίου μπήκαν στο μισθολόγιο πολλοί αμειβόμενοι με δελτία παροχής υπηρεσιών, γύρω στους 30 όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, και τώρα παίρνουν τον πρώτο τους μισθό.
Στο πλαίσιο της οργάνωσής του (με πρόσθετες εκπομπές και με την εξασφάλιση νέων δικαιωμάτων εκμετάλλευσης μεγάλων διοργανώσεων), ο ΟΤΕ-TV βελτιώνει και τις εγκαταστάσεις του στο μέγαρο του Σκάι στο Νέο Φάληρο. Όπως είναι γνωστό, ο όμιλος Αλαφούζου «τρέχει» το..

Αξιολύπητος εκλιπαρεί τους υπαλλήλους της τρόικας...

Αξιολύπητος, ενδοτικός, «yesmen» της τρόικας εμφανίσθηκε το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς, μιλώντας στο Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο. Ο Πρωθυπουργός της χώρας εμφανίσθηκε να εκλιπαρεί κυριολεκτικά τους εκπροσώπους των δανειστών να του δώσουν ακόμη μία ευκαιρία, ώστε να παραμείνει αγκιστρωμένος στην καρέκλα της εξουσίας.
Η τοποθέτηση όμως του Πρωθυπουργού της χώρας, δεν καταδεικνύει απλώς τον πανικό στο οποίο έχει περιέλθει, δεν αποδεικνύει μόνον ότι βρίσκεται απομονωμένος από τους ηγέτες των Βρυξελλών και έχει καταστεί υποχείριο στα χέρια των δανειστών, αλλά και τους κινδύνους που εγκυμονεί για την χώρα η διαιώνιση της παρούσας πολιτικής κατάστασης.
Ο κ. Σαμαράς, μ΄ ένα «κουτσαβάκικο» ύφος, θέλησε να ρίξει την τελευταία…ζαριά: «Παράλογες και.. 

Ο Μελισσανίδης έβαλε κουκούλα

του Κώστα Εφήμερου

Η ΑΕΚ δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα της τα ονόματα των 17 πολιτών που έχουν καταθέσει αίτημα ακύρωσης για την κατασκευή γηπέδου από την ιδιωτική εταιρία του κυρίου Μελισσανίδη. Κάποιος κακεντρεχής θα μπορούσε να σημειώσει ότι ο οπαδικός στρατός του μπορεί να ενεργοποιηθεί κατά λάθος μετά από τη δημοσίευση.
Άλλωστε δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την επίθεση «φιλάθλων» της ΑΕΚ στην εκδήλωση πολιτών της Νέας Φιλαδέλφειας που ζητάνε να μην γίνει καταπάτηση του δάσους προκειμένου να φτιαχτεί το κιτς γήπεδο της «Αγίας Σοφιάς». Τότε οι διοργανωτές της συζήτησης είχαν δεχτεί προπηλακισμούς και μπουκάλια ενώ κάποιοι είχαν..

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Εξω φρενών ο Μάλλης: «Με καταστρέψατε»!

Το «ψαλίδισμα» της εκπομπής του και ο νέος ρόλος του Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ

Χολωμένος φέρεται ο Σπύρος Μάλλης από τη διοίκηση του ΣΚΑΙ παρά το γεγονός ότι τα νούμερα τηλεθέασης του «Σαββατοκύριακου με Δράση» δεν είναι με το μέρος του! Η απόφαση του σταθμού – αρχικά, να μειώσει κατά μισή ώρα τη διάρκεια της εκπομπής και να τοποθετήσει νωρίτερα το οικολογικό ένθετο «Eco News», εξόργισαν τον παρουσιαστή που είχε συνηθίσει στο lead in του Γιώργου Αυτιά, σημειώνοντας διψήφια ποσοστά τηλεθέασης!
Η νέα όμως απόφαση του σταθμού να καταργήσει το πρωινό δίωρο της Κυριακής και να το αντικαταστήσει αναθέτοντας τη ζώνη στον Τάκη Χατζή, «αποτελείωσε» κατά το κοινώς λεγόμενο τον παρουσιαστή που διαμαρτύρεται φωνάζοντας «με καταστρέψατε»! Η απάντηση της διοίκησης ήταν να του «φορτώσει» τρεις σπουδαστές της Σχολής Μαλέλη!
Πάντως η νέα πολιτική εκπομπή του ΣΚΑΙ που θα παρουσιάζει ο Τάκης Χατζής κάθε Κυριακή..

Παραίτηση Παπαηλιόπουλου από το ΣΚΑΪ...

Ένα ακόμη πλήγμα για το ΣΚΑΪ. Από το σταθμό αποχώρησε ο Πρόδρομος Παπαηλιόπουλος ο οποίος εκτελούσε χρέη αρχισυντάκτη στο πολιτικό ρεπορτάζ και σύμφωνα με πληροφορίες οδεύει προς τον όμιλο του Δ. Κοντομηνά. Ο δημσιογράφος είχε κομβικό ρόλο στον ενημερωτικό τομέα του τηλεοπτικού σταθμού, ενώ είχε παρουσία και στο ραδιόφωνο του Φαλήρου.
Παράλληλα, η  διοίκηση του ΣΚΑΪ απέλυσε μετά από πολυετή προσφορά και παρουσία στο..

Οι συνέπειες για ό,τι συμβεί θα βαραίνουν την κυβέρνηση

Tι είπαν οι γονείς των απεργών πείνας Νίκου Ρωμανού και Γιάννη Μιχαηλίδη


Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ενημερώσουν για την κατάσταση της υγείας των απεργών πείνας έδωσαν στο ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο «Εμπρός» οι γονείς των απεργών πείνας Νίκου Ρωμανού και Γιάννη Μιχαηλίδη, μαζί με γιατρούς, δικηγόρους και αλληλέγγυους.
Η αίθουσα του θεάτρου γέμισε από νωρίς με αλληλέγγυους των απεργών πείνας, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν πορεία στις 6 μ.μ. στο Μοναστηράκι.
«Η απεργία πείνας δεν είναι αυτοθυσία και θυματοποίηση, είναι κραυγή αξιοπρέπειας», ανέφερε αρχικά η γιατρός του Νίκου Ρωμανού, Λίνα Βεργοπούλου, σημειώνοντας πως ο Νίκος Ρωμανός έχει χάσει πάνω από 10% του βάρους του.
«Οι γιατροί δε θα γίνουμε μηχανισμός καταστολής των απεργών πείνας» ανέφερε η γιατρός Όλγα Κοσμοπούλου, εξηγώντας πως στα νοσοκομεία υπάρχει αστυνομοκρατία λόγω των απεργών πείνας.
Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι γονείς των απεργών πείνας, με τον πατέρα του Νίκου Ρωμανού..

«Σφήνα» Μπόμπολα στην Τυποεκδοτική

Οι υποψήφιοι αγοραστές για την εκτυπωτική μονάδα του ΚΚΕ

Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε γράψει ότι η ηγεσία του ΚΚΕ έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην πώληση της εκτυπωτικής μονάδας που διατηρεί εδώ και χρόνια στο Κρυονέρι. Παρά το γεγονός ότι ο χώρος των εκδόσεων βρίσκεται σε παρατεταμένη κρίση, ήδη έχει υπάρξει έντονο ενδιαφέρον από επίδοξους επενδυτές. Σε πρώτη φάση υπήρξαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες είχε συγκροτηθεί μια ομάδα από επιχειρηματίες, πρωτοστατούντος του ιδιοκτήτη της εκτυπωτικής μονάδας «Νίκη», Παντελή Σμυρνιωτάκη, οι οποίοι άρχισαν να μιλούν τόσο με το ΚΚΕ όσο και με τις τράπεζες, προκειμένου να αναλάβουν για τριάντα χρόνια τη διαχείριση της Τυποεκδοτικής. Μόνιμα στο «παιχνίδι» βρισκόταν και ο έμπορος χάρτου Μιχάλης Ταλφανίδης, που είναι ένας από τους μεγάλους πιστωτές της εκδοτικής επιχείρησης του ΚΚΕ. Και ενώ όλα αυτά ακούγονταν στην πιάτσα, εσχάτως πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδιαφέρον για την εξαγορά της Τυποεκδοτικής επέδειξε το αφεντικό του Πήγασου, Γιώργος..

Αντεργατικές κινήσεις από τους παρατύπως διορισθέντες διοικούντες τη ΝΕΡΙΤ

Σε μια ακόμη αντεργατική κίνηση προχωρούν οι παρατύπως διορισθέντες διοικούντες τη ΝΕΡΙΤ, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, καλούν από Δευτέρα τους επιτυχόντες δημοσιογράφους στην πολυπληθή κατηγορία «Σύνταξη-παραγωγή ειδήσεων και εκπομπών» του διαγωνισμού-παρωδία της ΝΕΡΙΤ να υπογράψουν συμβάσεις εργασίας.
Μόνο που οι συμβάσεις εργασίας, τις οποίες παρατύπως ετοιμάζουν οι διοικούντες τη ΝΕΡΙΤ δεν υπακούουν όχι μόνο στην ΚΥΑ, που ισχύει για τους δημοσιογράφους στα δημόσια Μ.Μ.Ε., αλλά ούτε καν στον ιδρυτικό νόμο της ΝΕΡΙΤ και τον Κανονισμό της, ούτε, βέβαια, στις προβλέψεις των οικείων νόμων.
Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ προειδοποιεί πως αν οι παρατύπως διορισθέντες διοικούντες τη..

Έρχεται «ανασχηματισμός» στο Star

Τα σχέδια για την ενίσχυση του προβληματικού Δελτίου Ειδήσεων

Ο ανταγωνισμός σε συνδυασμό με το αδύναμο lead in του Δελτίου Ειδήσεων σε σχέση με την προηγούμενη τηλεοπτική σεζόν κρατούν σε χαμηλά επίπεδα τις ειδήσεις του Star. Η διοίκηση του καναλιού, που είναι ικανοποιημένη από τη δουλειά που γίνεται τόσο από τη Μάρα Ζαχαρέα όσο και από τους υπόλοιπους συντελεστές του Δελτίου, αναζητεί τρόπους που θα τονώσουν τα νούμερά του, ενόψει και των κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων.
Το πρόβλημα, σύμφωνα με τους ιθύνοντες του καναλιού, εντοπίζεται σε δύο σημεία. Το πρώτο..

Ο Μπαλτάκος κάνει κόμμα...

Γράφει ο Γιάννης Παντελάκης

Ο Μπαλτάκος κάνει κόμμα. Είναι μάλλον αδιάφορο πώς θα το λέει. Το μόνο ενδιαφέρον είναι μια μικρή αποστροφή στη συνέντευξή του, στην οποία έκανε τη σχετική ανακοίνωση, και αφορούσε στη σχέση του με τον πρωθυπουργό: «ξέρω τι κάνει, ξέρει τι κάνω». Από αυτήν την αποστροφή κρατάω το δεύτερο μέρος. «Ξέρει τι κάνω». Και το πιστεύω. Ο πρωθυπουργός, είναι πολύ πιθανό να γνωρίζει την πρόθεση Μπαλτάκου. Να δημιουργήσει, δηλαδή, ένα κόμμα «με τη συμμετοχή στελεχών από τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Εκκλησία και την Αστυνομία», σύμφωνα με τη δήλωσή του. Και γιατί δεν κάνει κάτι για να αποτρέψει τον επί πολλά χρόνια στενό του συνεργάτη να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση; Η απάντηση, μπορεί να τεθεί μ' ένα άλλο ερώτημα:
Είναι σίγουρο ότι δεν συμφέρει τη Νέα Δημοκρατία ένα τέτοιο κόμμα; Δεν είμαι σίγουρος.
Ένα ακροδεξιό κόμμα με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, σ' ένα κατακερματισμένο κομματικό.. 

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Οι εξαθλιωμένοι «προλετάριοι» της πληροφόρησης...

...και ο θάνατος του ρεπορτάζ

(...)Από τον ΔΟΛ, τον Σκάι, το Συγκρότημα Μπόμπολα έως και τον ΑΝΤ1 ή το Συγκρότημα Φιλιππόπουλου, εξαθλιωμένοι συντάκτες των 300 έως και 1.000 ευρώ, είναι τοποθετημένοι στην αλυσίδα παραγωγής της ενημέρωσης, κόβοντας και ράβοντας, αντιγράφοντας και επικολλώντας, γράφοντας και ξαναγράφοντας το ίδιο ενημερωτικό «προϊόν». Πληροφόρηση που παρέχεται από τα ίδια κέντρα εξουσίας και προπαγάνδας η οποία διαμορφώνεται, επαναδιαμορφώνεται και μεταδίδεται ανάλογα με τα συγκεκριμένα συμφέροντα του εκδοτικού συγκροτήματος, των ιδιοκτητών και των φίλων τους.
Οι εξαθλιωμένοι «προλετάριοι» της πληροφόρησης ουδεμία σχέση έχουν πλέον με το..

Η Στάη, το βέτο Ψυχάρη και η «κατευθυνόμενη μπουρδοπαραπληροφόρηση»

Ετοιμη να δώσει άλλη μια συνέντευξη είναι η Ελλη Στάη όπου θα μιλήσει για την έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε το τελευταίο διάστημα και αφορούσε το τηλεοπτικό της μέλλον. Μάλιστα τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας έκαναν λόγο για συνεργασία της Στάη με το Mega σε ρόλο σχολιάστριας - μαζί με τον Πρετεντέρη- στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού.
Η συνεργασία όμως με το μεγάλο κανάλι ναυάγησε γιατί, λέει, έβαλε βέτο ο Σταύρος Ψυχάρης λόγω έντονων αντιρρήσεων του Πρετεντερη.
Η Ελλη Στάη πήρε θέση απέναντι σε όλες αυτές τις φήμες και με ένα tweet τις διέψευσε, κάνοντας λόγο για... κατευθυνόμενη μπουρδοπαραπληροφόρηση». Συγκεκριμένα η δημοσιογράφος έγραψε στο tweeter και στον προσωπικό της λογαριασμό στo Facebook.:..

Νέα επεισόδια στην βεντέτα της Γιάννας με τον Ψυχάρη

Επιστολή - απάντηση της Αγγελοπούλου στον Καρακούση του Βήματος

Αμεση ήταν η αντίδραση της Γιάννας Αγγελοπούλου στο νέο δημοσίευμα της εφημερίδας ΒΗΜΑ που μετά τον περίφημο «Ξαφνικό έρωτα της πλουτοκρατίας με τον κ. Τσίπρα» η κυριακάτικη του ΔΟΛ  κρέμασε πάλι στα μανταλάκια την κυρία των Ολυμπιακών Αγώνων διερωτώμενη στο πρωτοσέλιδό της  «Πόσο πλούσια είναι η Γιάννα Αγγελοπούλου;».
Η Αγγελοπούλου έστειλε επιστολή στον διευθυντή Αντώνη Καρακούση με την οποία όπως αναφέρει λυπάται για το δημοσίευμα που είναι «πέρα από κάθε θεμιτό, αποδεκτό και ανεκτό πλαίσιο δημοσιογραφικής προσέγγισης»...
Θυμίζουμε ότι το ΒΗΜΑ υπό τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Πόσο πλούσια είναι η Γιάννα Αγγελοπούλου;» αναφέρθηκε και πάλι στις επαφές της με τον ΣΥΡΙΖΑ. H εφημερίδα του Σταύρου Ψυχάρη..

Η προφητεία του Κωστόπουλου

«Ήμουν έξω από ένα εστιατόριο και βλέπω να κάθονται μαζί ο Λάτσιος, ο Μπούτος, ο Λοΐζος Ξενόπουλος και ο Καλημέρης. Πολύ φοβάμαι ότι θα είναι ένα κανάλι του χρόνου, έτσι όπως τους είδα». Με τα προφητικά αυτά λόγια ο Πέτρος Κωστόπουλος περιέγραφε πέρυσι τον Απρίλιο από την πρωινή εκπομπή του MEGA την εμπειρία του από τις Κάννες που εκείνες τις ημέρες παρουσιάζονταν στους ανθρώπους της τηλεόρασης τα καινούργια τηλεοπτικά προϊόντα!
Με εξαίρεση λοιπόν τον διευθυντή προγράμματος του μεγάλου καναλιού, τα υπόλοιπα τρία στελέχη τελικά – όπως προέβλεψε ο Πέτρος Κωστόπουλος, σε λιγότερο από έναν μήνα θα μοιράζονται την ίδια τηλεοπτική στέγη! Ο Θοδωρής Κυριακού κατάφερε να συγκεντρώσει στον ΑΝΤ1 την dream team της ελληνικής τηλεόρασης, προκαλώντας εκνευρισμό στους «αντιπάλους» του!
Η κίνηση του αντιπροέδρου του ομίλου ΑΝΤ1 χαρακτηρίζεται ως υψηλού ρίσκου, δεδομένου ότι η συνύπαρξη Λάτσιου, Μπούτου, Καλημέρη, μπορεί να αποδειχθεί εκρηκτική στην περίπτωση που οι αρμοδιότητες του ενός εμπλέκονται με του άλλου! Διότι ανεξάρτητα από τις εμφανίσεις τους που.. 

Άκυρες οι ατομικές συμβάσεις εργασίας στον «Αγγελιοφόρο»

Ανίσχυρες και άκυρες είναι εκ των πραγμάτων οι ατομικές συμβάσεις εργασίας που επέβαλε η εργοδοσία του «Αγγελιοφόρου» κατά τον τελευταίο χρόνο σχεδόν σε όλους τους εργαζόμενους και χάρη στις οποίες κατόρθωσε να μειώσει τις μηνιαίες αποδοχές τους κατά 25% και να επωφεληθεί η ίδια από την εξοικονόμηση μισθών.
Με νέα, βαρύνουσα απόφασή του το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης αποφαίνεται ότι ο εκδότης Αλέξανδρος Κ. Μπακατσέλος αθέτησε τις δεσμεύσεις που ο ίδιος είχε αναλάβει κατά την υπογραφή των ατομικών συμάσεων και έτσι τώρα οφείλει να καταβάλει τα χρηματικά ποσά που παρακράτησε από τους μισθούς του προσωπικού.
Κατά της εκδότριας εταιρίας του «Αγγελιοφόρου», της ΕΒΕ ΑΕ, την οποία διοικεί ο κ. Μπακατσέλος, με μετόχους τους Σταύρο Ψυχάρη και Γιώργο Μπόμπολα, προσέφυγαν με τη διαδικασία των..

Κείμενο στήριξης στον Νίκο Ρωμανό από «Ελληνοφρένεια», Πανούση, Λαζόπουλο

Tον πατέρα του Νίκου Ρωμανού φιλοξένησε το μεσημέρι στην «Ελληνοφρένεια» στον Real fm ο Θύμιος Καλαμούκης που μίλησε για την απεργία πείνας του γιού του. O Γιώργος Ρωμανός είπε ότι είνα περήφανος για το πείσμα, την αγωνιστικότητα και την καθαρότητα του αγώνα του γιού του. Μιλώντας στον Καλαμούκη  είπε ότι του επιτρέπουν να δει τον γιό του μόλις 15 λεπτά, μια φορά την βδομάδα! Σημείωσε ότι είναι υπεραπλούστευση να βλέπουμε τον αγώνα του Νίκου Ρωμανού, σαν μια συναισθηματική αντίδραση επειδή είδε τον καλύτερο φίλο του να δολοφονείται μπροστά στα μάτια του το Δεκέμβρη του 2008. «Εχει το δικαίωμα να αντισταθεί όταν παραβιάζονται οι ελάχιστες εγγυήσεις που έχουν σχέση με μια δημοκρατική λειτουργία της εξουσίας» είπεχαρακτηριστικά ο Γιώργος Ρωμανός.
Οι συντελεστές της «Ελληνοφρένειας» Θύμιος Καλαμούκης και Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης μαζί με τους Λάκη Λαζόπουλο, Τζίμη Πανούση και Χριστόφορο Ζαραλίκο (προς το παρόν) υπογράφουν το κάτωθι κείμενο στήριξης στον Νίκο Ρωμανό:..

Αναβρασμός στο Εθνος για τις καθυστερήσεις στη μισθοδοσία

Προειδοποιούν με απεργία οι εργαζόμενοι

Αναστάτωση στο δημοσιογραφικό συγκρότημα του Πήγασου μετά και την νέα καθυστερήση καταβολής μισθών. Σε συνέλευσή τους οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Εθνος» αποφάσισαν, να ζητήσουν από τα σωματεία τους, την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας αν δεν λάβουν από τον εκδότη Φώτη Μπόμπολα, ρητή δέσμευση και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των δεδουλευμένων και του δώρου Χριστουγέννων. Οι εργαζόμενοι, που είναι ενάμισι μήνα «μέσα», ζητούν επίσης και την εξασφάλιση της σταθερότητας (κάθε 1η και 15) στο θέμα της καταβολής του μισθού τους.
Την ίδια ώρα σε καταγγελία κατά της Τρίτης Οψης, που εκδίδει την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία»,..

Να, γιατί ο Γ. Κουρτάκης δεν μιλάει στα τηλέφωνα

 - Εχει διαταχθεί άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του
- «Δεν έχω να φοβηθώ ΤΙΠΟΤΑ, όσες συνομιλίες κι αν καταγράψουν» λέει ο εκδότης

Για «παρακρατικό συμβόλαιο» σε βάρος του κάνει λόγο ο δημοσιογράφος και εκδότης Γιάννης Κουρτάκης στη στήλη του «Πολιτικός Καφές» στην εφημερίδα «Παραπολιτικά». Ο Κουρτάκης αναφέρει ότι εδώ κι ένα μήνα έχει διαταχθεί η άρση απορρήτου των τηλεφωνικών του συνδιαλέξεων μετά την έκδοση βουλεύματος από το Συμβούλιο Πλημμελιοδικών Αθηνών και ενώ της διαδικασίας είχε προηγηθεί ανώνυμη καταγγελία η οποία έφτασε στο  Εσωτερικών Υποθέσεων  της Αστυνομίας...
O εκδότης αναφέρει, μεταξύ άλλων, για το θέμα παρακολούθησης των τηλεφώνων του:
«(...) Εν έτει 2014, στην Ελλάδα του κυρίου Σαμαρά, αρκεί μια «ανώνυμη καταγγελία» ενός πρώην αξιωματικού της ΕΥΠ, που κάνει μεροκάματα σε επιχειρηματίες, για να «ανοίξει» το τηλέφωνο ενός δημοσιογράφου, που τυγχάνει να φέρει και τον τίτλο του εκδότη. Για μένα το γεγονός αυτό συνιστά απόλυτη κατάλυση κάθε έννοιας του..

Ποιοι υπονομεύουν τον ΕΔΟΕΑΠ;

- Το νέο πρόβλημα με την οφθαλμίατρο και τις συμβάσεις με τα ιδιωτικά θεραπευτήρια
- «Καμπανάκι» από τον Γιάννη Αγγέλη και την Πόπη Χριστοδουλίδου

Ανακοίνωση της Πόπης Χριστοδουλίδου (πρόεδρος του ΤΥΠ στον ΕΔΟΕΑΠ) και του  Γιάννη Αγγέλη (μέλος του ΤΥΠ):
«Συνάδελφοι,
Τελευταία, ακόμα πιο έντονα και πιο οργανωμένα, γίνονται, κατά την γνώμη μας,  πράγματα, που μας βάζουν σε σκέψεις «πονηρές». Και μας οδηγούν στο δυσάρεστο συμπέρασμα, πως, δυστυχώς για τον ΕΔΟΕΑΠ ορισμένοι και ορισμένες, εντός και εκτός, στο πίσω μέρος του μυαλού τους, κάτι άλλο, παρά το όφελος του Ταμείου, σκέφτονται.
Όπως είναι σε όλους σας γνωστό,  δεν προσελήφθη για τομεάρχης στο Τμήμα Εσόδων, μέλος του προεδρείου της ΕΠΗΕΑ. Πρόσληψη, την οποία εισηγήθηκαν ως αρμόδια επιτροπή, ο ταμίας, ο..

Παρέμβαση του ΣΔΟΕ για τις «Εκδόσεις Λυμπέρη Α.Ε»

Tι ζητάει η ΕΣΠΗΤ με επιστολή της στον Στ. Στασινόπουλο

Την άμεση παρέμβαση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ζητά η Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, σχετικά με τον τουλάχιστον αδιαφανή τρόπο που τα σήματα των περιοδικών ΕΓΩ, ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ και 7 ΗΜΕΡΕΣ TV, πρώην ιδιοκτησίας των ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΛΥΜΠΕΡΗ Α.Ε, πέρασαν στην εταιρεία "ALPHA EDITIONS Α.Ε." Η επιστολή της ΕΣΠΗΤ απευθύνεται προς τον Ειδικό Γραμματέα  Στ. Στασινόπουλο. Διαβάστε την:..

Οι γονείς των απεργών πείνας καλούν σε συνέντευξη τύπου

Λάβαμε και δημοσιεύουμε:
Οι γονείς των απεργών πείνας Νίκου Ρωμανού και Γιάννη Μιχαηλίδη καλούν σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου στις 11.30 π.μ. στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός (Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή):
Πόσες φορές πρέπει να τιμωρηθεί ένας αναρχικός κρατούμενος επειδή είναι αναρχικός; Στο όνομα ποιών αξιών συνθλίβει ο κρατικός μηχανισμός τους κρατούμενους απεργούς πείνας που διεκδικούν το νόμιμο δικαίωμα της εκπαιδευτικής άδειας; Στο όνομα ποιου πολιτικού συστήματος διαγράφονται οι έγκλειστοι που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους στη φυλακή; Όταν το νομικό οικοδόμημα της αστικής δημοκρατίας καταρρέει μέσα από τις αντιφάσεις του, τα σώματα των απεργών πείνας ενσαρκώνουν..  την ήττα του καθεστώτος. Καλούμαστε όλοι να τα στηρίξουμε απέναντι στην εκδικητική στάση της κυβέρνησης απαιτώντας το αυτονόητο.
Θα γίνει ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας και τα αιτήματα των δύο απεργών πείνας από γιατρούς, δικηγόρους και αλληλέγγυους.

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Ο Ψυχάρης κρέμασε (ξανά) τη Γιάννα στα μανταλάκια!..

Πόσο πλούσια είναι η Γιάννα Αγγελοπούλου;

Πρωτοσέλιδο έκανε ξανά ο Σταύρος Ψυχάρης στο ΒΗΜΑ την Γιαννα Αγγελοπούλου. Μετά τον περίφημο «Ξαφνικό έρωτα της πλουτοκρατίας με τον κ. Τσίπρα» η κυριακάτικη εφημερίδα του ΔΟΛ ασχολείται και πάλι με την... συγγραφέα.
Το ΒΗΜΑ υπό τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Πόσο πλούσια είναι η Γιάννα Αγγελοπούλου;» αναφέρεται και πάλι στις επαφές της με τον ΣΥΡΙΖΑ και την πρόσφατη συνάντηση της με τον Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή. Γεγονός που έδωσε -όπως λέει ο πονηρός ο κυρ Σταύρος- τροφή σε σενάρια και υποθέσεις για τις επιδιώξεις της και για το τι ακριβώς συζήτησαν.
Το δημοσίευμα αναφέρεται στην Γιάννα Αγγελοπούλου αμφισβητώντας το εύρος της οικονομικής της επιφάνειας (του συζύγου της δηλαδή) και εμπλέκει στην όλη ιστορία τα πλοία-γεωτρύπανα του Θόδωρου Αγγελόπουλου με τις μελλοντικές έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο.
Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς τώρα ο Σταύρος Ψυχάρης προχωράει με άμεσες..

«Δεν σε θέλει ο λαός, παρ΄ την πεθερά κι εμπρός!»...

Ανεπιθύμητος στο Ναύπλιο ο «πρωθυπουργός της φτώχειας και του αυταρχισμού» 
 BINTEO

Αστυνομοκρατούμενη πόλη ήταν από το το πρωί της Κυριακής το Ναύπλιο. Κι αυτό γιατί ο πρωθυπουργός Σαμαράς βρέθηκε στην πόλη καταγωγής της συζύγου του, για να παραστεί σε μια τελετή όπου αναγορεύτηκε επιτιμος δημότης της πόλης και παρέλαβε το χρυσό κλειδί της πόλης του Ναυπλίου... Στην πλατεία Συντάγματος είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής και του Σαμαρά... «Δεν σε θέλει ο λαός, παρ΄ την πεθερά κι εμπρός» ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι προκαλώντας την θυμηδία όλων των κατοίκων του Ναυπλίου...
Παρά τα μπλόκα των αστυνομικών δυνάμεων που προσπάθησαν να αποτρέψουν τους συγκεντρωμένους να πλησιάσουν, ο Σαμαράς αποδοκιμάστηκε και γιουχαϊστηκε άγρια σε μια πόλη.. 

Οι νταντάδες του ΣΥΡΙΖΑ

 Οι νταντάδες ασχολούνται ως γνωστό με τα βρέφη. Ή με πολύ μικρά παιδιά. Με τον ΣΥΡΙΖΑ όμως συμβαίνει το αντίθετο. Οι νταντάδες άρχισαν να ασχολούνται μαζί του όταν ξαφνικά έριξε μπόι. Από τη στιγμή μάλιστα που έγινε φανερό ότι ψήλωσε ως το Μαξίμου, μεγάλωσε ο πληθυσμός των νταντάδων. Πρόθυμων πρώτα-πρώτα να το μαλώσουν το παιδί. Αλλά προϊόντος του χρόνου και να το κανακέψουν, να το καθοδηγήσουν, να το διαφωτίσουν, να το προφυλάξουν από τον κακό εαυτό του.
Οι νταντάδες αυτές δεν είναι χτεσινές. Κόμματα και κόμματα πέρασαν από τα χέρια τους. Είναι έμπειρες, κωλοπετσωμένες, κι έχουν στόχο: Το παιδί να γίνει σοβαρός άνθρωπος. Χρήσιμος στην καλή κοινωνία -στη δική τους εννοείται. Να κόψει τις κακές λέξεις που έμαθε στο πεζοδρόμιο, όπως ρήξη, ανατροπή, επανάσταση, εξέγερση. Ή αν τις χρησιμοποιεί να μάθει να μην τις πιστεύει. Γιατί θα κάνουν ακόμα πιο δύσκολη τη δύσκολη..

Παραιτήθηκε ο Φορτσάκης

Παραιτήθηκε λοιπόν το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ αφού, όπως σημειώνει με ανακοίνωσή του, ολοκλήρωσε την αποστολή του. Αυτό σημαίνει μία δημόσια θέση λιγότερη για τον κύριο πρύτανη, τον κ.Θόδωρο Φορτσάκη (ήταν πρόεδρος του απερχόμενου Εποπτικού Συμβουλίου). Ένα Εποπτικό λειψό στην ουσία αφού μόνο τέσσερα από τα επτά μέλη του παρέμεναν στη θέση τους, ο κ. Φορτσάκης βεβαίως, ο κ. Λουκάς Καρυτινός και οι κυρίες Τατιάνα Καραπαναγιώτη και Άννα Διαμιανίδη. Είχαν προλάβει να παραιτηθούν ο Ανδρέας Ζούλας, ο Διονύσης Σιμόπουλος και ο Χρήστος Χωμενίδης. Η δουλειά γινότανε όμως και από τους εναπομείναντες, κανένα πρόβλημα!
Η ανακοίνωση του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ:..

Η Κατερίνα δραπέτευσε...

Αυτοκτόνησε οροθετική που είχε διαπομπευθεί το 2012

Τέλος στη ζωή της έδωσε η Κατερίνα, μία από τις γυναίκες που είχαν συλληφθεί το Μάιο του 2012 ως εκδιδόμενες οροθετικές και τα στοιχεία τους είχαν δοθεί στη δημοσιότητα, μαζί με τις φωτογραφίες τους, στο όνομα της δημόσιας υγείας.
Το γεγονός γνωστοποίησε η Χρύσα Μπότση, γιατρός και μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στις διωκόμενες οροθετικές, στον δικτυακό τόπο Το μωβ. Η ανάρτηση, που έχει τίτλο «Άλλη μια διαπομπευμένη οροθετική λιγότερη» αναφέρει:
«Η Κατερίνα δραπέτευσε. Όσες φυλακές έζησε, όσους παραδείσους κι αν αναζήτησε στα ναρκωτικά ποτέ δεν έφτασαν. Η επιχείρηση δίωξης των οροθετικών χρηστριών πριν τις εκλογές του 2012,..

Ο εραστής Άδωνις και γιατί έκανε αποκαλύψεις η Ευγενία

Η Μανωλίδου είπε στον Λιάγκα, και αυτός το ξαμόλησε στον αέρα, στη ραδιοφωνική εκπομπή που έχουν μαζί (στα Παραπολιτικά fm) ότι «ο Άδωνις είναι ο καλύτερος εραστής στην Ελλάδα».
Το πρόβλημά της, λέω εγώ, μπορεί να αναλυθεί και να αντιμετωπιστεί μόνο από τον Ασκητή.
(Αν και φοβάμαι ότι είναι από τις περιπτώσεις που η επιστήμη σηκώνει τα χέρια).
Διαβάστε πιο κάτω ολόκληρη την «αποκάλυψη» Λιάγκα και μερικές σκέψεις:
Υστερόγραφο 1: Ολόκληρη η αναφορά Λιάγκα, όπως τη βρήκα (γιατί δεν είμαι αυτήκοος γνώστης) είναι: «Παιδιά, στην εκπομπή μας στο ραδιόφωνο λέει διάφορα για τον Άδωνι... Τον λέει παιδαρά, λέει ότι είναι ο καλύτερος εραστής στην Ελλάδα, ότι όταν πέφτουν στο κρεβάτι σείονται οι πολυέλαιοι! [...] Έχει πει ότι έχει ένα...

Στο site του Παπαθεοδώρου κι o Ασβεστάς

Αποχώρησε από το Contra.gr

Ο Άρης Ασβεστάς αποχώρησε από το Contra.gr με πολλές ευχαριστίες για τη συνεργασία μαζί του και αναγγέλλει ότι «πολύ σύντομα θα τα λέμε από αλλού». Η αναγγελία έχει ενθουσιασμό, πίστη για την επιτυχία («ερχόμαστε με φόρα, πιο δυνατοί από ποτέ») και... μυρίζει συνεργασία με το αθλητικό σάιτ που στήνει ο πρώην διευθυντής του gazzeta, Βασίλης Παπαθεοδώρου. Σε ανάρτησή του στο facebook ο Αρης Ασβεστάς αναφέρει:
«Θέλω να πω δημοσίως ένα μεγάλο "αντίο" στο contra.gr, μαζί με πάρα πολλά "ευχαριστώ" σε όσους συνεργάστηκα στις δύο θητείες μου σ' ένα σπουδαίο και ιστορικό site σαν αυτό. Πιο ειδικά, όμως, στον Mανώλη Γρηγοράκη, που ήταν ο άνθρωπος που επέμενε και με έφερε σε δύο διαφορετικές..

Περιστέρη για Πρόεδρος!

Ο Σαμαράς έσωσε το μνημείο στην Αμφίπολη...

Σε επικοινωνιακό φιάσκο εξελίχθηκε η παρουσίαση των υποτιθέμενων επιστημονικών δεδομένων της ανασκαφικής έρευνας στην Αμφίπολη στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού και από το όλο πανηγύρι επιβεβαιώθηκε πλέον η προσπάθεια πολιτικής και επικοινωνιακής εκμετάλλευση της ανασκαφής.
Η ανασκαφέας (και φίλη του Σαμαρά) Κατερίνα Περιστέρη το Σάββατο όχι απλώς δεν προέβη σε επιστημονικές ανακοινώσεις αλλά κατά την διάρκεια της παρουσίασης έπεφτε από γκάφα σε γκάφα, δημιουργώντας δυσφορία στις επικεφαλής της διοργάνωσης, τη γενική γραμματέα του ΥΠΠΟΑ (και φίλη της συζύγου του Σαμαρά) Λίνα Μενδώνη και την υπεύθυνη τύπου (υπεύθυνη τάφου την είπαν κάποιοι) Άννα Παναγιωταρέα.
«Κέρδος μεγάλο είναι η σωτηρία του μνημείου» είπε η Κατερίνα Περιστέρη απαντώντας σε ερώτηση.. 

Τα παιδιά από την Πάτρα

Ο Βασίλης Κικίλιας πήγε στην Πάτρα για να συναντηθεί με στελέχη της Αστυνομίας, ως πολιτικός προϊστάμενος του σώματος. Βρήκε μπροστά του ανώτατους αξιωματικούς. Θύμωσε. Τους είπε ότι «θα ήθελε να δει τα παιδιά» και αποχώρησε θυμωμένος. Πάλι καλά που δεν τους φώναξε και σύνθημα Εξαρχείων. Λίγο αργότερα, βέβαια, πρόσθεσε ότι σέβεται τους αξιωματικούς, πλην όμως αυτός πήγε εκεί «για τα παιδιά».
Αν ο Κικίλιας είναι αγενής προς τους αξιωματικούς, αυτό πιθανότατα έχει να κάνει και με τα αποθέματα αστικής ευγένειας που διαθέτει. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους είναι μεγαλύτεροί του. Μας αφορά βέβαια, στο μέτρο που ο υπουργός οφείλει να συμπεριφέρεται κοσμίως απέναντι σε δημοσίους υπαλλήλους, ανεξαρτήτου ιδιότητος. Αλλά, τέλος πάντων, ας παραβλέψουμε τη.. 

Παπαδάκη, σε πήραμε χαμπάρι...

Ο καλός κι ο κακός μπάτσος σε μια πολιτική εκδοχή. Η άλλη όψη της κάλπικης δεκάρας. Όλα φυσικά για τη δημοσιότητα και τις διαφημίσεις. Άλλος γλείφει, άλλη δείχνει μπούτι, αλλά το σκουπίδι - σκουπίδι. Ο Παπαδάκης σαν πιο έμπειρος, κάνει σαματά.
Θίχτηκε ο Γ. Παπαδάκης από το μπουμπούκο. Θα μου πείτε, αφού ξέρει τι μούτρο είναι, γιατί τον καλεί στην εκπομπή; Καλή ερώτηση, εύκολη η απάντηση: Μα για το σώου. Για το κακοπαιγμένο θέατρο μιας άθλιας προπαγάνδας. Προσέξτε την "είδηση" και θα καταλάβετε:
"Χαμός έγινε στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» μεταξύ του παρουσιαστή Γιώργου Παπαδάκη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη. Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν βαρείς..

Ψήφισμα των εργαζομένων της ΕΡΤ για τον Ν. Ρωμανό

Η Συνέλευση των Αγωνιζόμενων Εργαζόμενων της ελεύθερης ΕΡΤ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στον φυλακισμένο Νίκο Ρωμανό ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας διεκδικώντας το δικαίωμα του στις εκπαιδευτικές άδειες που και σύμφωνα με το νόμο δικαιούται. Εκφράζουμε επίσης την συμπαράσταση μας στον Γιάννη Μιχαηλίδη ο οποίος επίσης πραγματοποιεί απεργία πείνας σε ένδειξη αληλλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό.
Θεωρούμε ότι η στάση της κυβέρνησης και της δικαιοσύνης είναι..