ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Το στοίχημα, και τι άλλο κρύβει ο «πόλεμος» Μαρινάκη - Μελισσανίδη

Η αποκάλυψη του Βασίλη Βέργη για συζητήσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός με την ιδιωτική στοιχηματική εταιρεία Stoiximan.gr, που πρόσφατα έγινε χορηγός φανέλας του μπασκετικού Παναθηναϊκού ήταν, αναμφίβολα, «το θέμα του μήνα» για όσους ασχολούνται με το χώρο. Κατ΄ αρχάς η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από πολλές πηγές. Σε σημείο που να μη μένει καμία απολύτως αμφιβολία για την (δεδομένη, έτσι κι αλλιώς) εγκυρότητα –μέχρι κεραίας- του ρεπορτάζ. Κι ανεξάρτητα από το αν οι συζητήσεις καταλήξουν σε συμφωνία ή ναυαγήσουν και μόνο το γεγονός ότι γίνονται διαπραγματεύσεις δείχνει πως το κομμάτι του «πολέμου» Μαρινάκη – Μελισσανίδη που αφορά στα τυχερά παιχνίδια και τον ΟΠΑΠ, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Και μάλιστα με τόση ένταση, που ξαφνιάζει ακόμη και τους πλέον μυημένους...
Οι «μάχες» είναι όχι μόνο πολυεπίπεδες, αλλά και καθημερινές. Μόλις προχθές ο ΟΠΑΠ κατάφερε μια σημαντική νίκη, παίρνοντας το ιπποδρομιακό στοίχημα, το οποίο διεκδικούσε και η ΙΝΤΡΑΛΟΤ,..

Η Αρια Αγάτσα μεταξύ των πρώτων προσλήψεων στη ΝΕΡΙΤ...

Από τα έδρανα της πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ και τις προεκλογικές μαζώξεις της Νέας Δημοκρατίας, η Άρια Αγάτσα κατοχύρωσε θέση μονιμότητας στη ΝΕΡΙΤ! Το όνομά της, μαζί με άλλα 15 αθλητικών συντακτών, βρίσκεται στην πρώτη λίστα προσλήψεων της ΝΕΡΙΤ, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 17 Σεπτεμβρίου. Βέβαια, διατηρεί και την ιδιότητα της «συμβασιούχου» στη ΔΤ μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2014, με την πρόσφατη ανανέωση των δίμηνων συμβάσεων.
Η λίστα πρόσληψης των 16 αθλητικών συντακτών υπεγράφη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με τη σύμβαση αορίστου χρόνου θεωρούνται οι πρώτοι προσληφθέντες στη ΝΕΡΙΤ. Εκτός από την πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια της ΝΔ Ά. Αγάτσα, θέση μόνιμου έχουν οι..

Το «αγαπημένο παιδί» του εκδότη...

Σε κλοιό ασφαλιστικών μέτρων ο Α. Μπακατσέλος

Σε κλοιό δικαστικών διεκδικήσεων βρίσκεται ο εκδότης του «Αγγελιοφόρου», Αλέξανδρος Μπακατσέλος καθώς για πρώτη φορά μετά το πογκρόμ των τελευταίων ετών, που ο ίδιος εξαπέλυσε και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να εξαφανιστούν από το χάρτη των ΜΜΕ γύρω στις 300 θέσεις εργασίας, ο επικεφαλής του εκδοτικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης ​υποχρεώνεται να προσέλθει στις δικαστικές αίθουσες. Τώρα καλείται, πλέον, να έρθει αντιμέτωπος με τις  δυναμικές και οργανωμένες αντιδράσεις των ιδίων των εργαζομένων του, που έχουν προσφύγει δικαστικώς εναντίον του, έπειτα από πολύμηνη ανοχή. 
Δέκα μέλη του προσωπικού της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ, της εταιρίας που εκδίδει τον «Αγγελιοφόρο» και τον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής», έχουν καταθέσει έως τώρα τρεις..

Nα γιατί απολύθηκε οδοντίατρος του ΕΔΟΕΑΠ

Με αφορμή δημοσιεύματα και μεμονωμένες ανακοινώσεις μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα σε ότι αφορά στη λύση της συνεργασίας με Οδοντίατρο του Οργανισμού:
1)  Μετά τη διαπίστωση παρατυπιών στην Οδοντιατρική υπηρεσία, τις οποίες παραδέχτηκαν ενώπιον του ΔΣ ο πρώην ελεγκτής Οδοντίατρος και ο πρώην Οδοντίατρος , οι οποίοι υπέβαλαν αμέσως τις παραιτήσεις τους, το ΔΣ αποφάσισε τη διενέργεια εσωτερικού ελέγχου στην Οδοντιατρική Υπηρεσία.
2) Στο πόρισμα του ελέγχου που διενεργήθηκε αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν περιπτώσεις εργασιών ασφαλισμένων που πραγματοποιήθηκαν από τον πρώην Ελεγκτή και κοστολογήθηκαν από τον απομακρυνθέντα Οδοντίατρο.
3) Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις το έντυπο κοστολόγησης είχε τα στοιχεία του ελεγκτή γιατρού τα οποία είχαν σβηστεί με στυλό και είχαν αντικατασταθεί από τα στοιχεία του εν λόγω Οδοντιάτρου ο.. 

Ποντάρισμα: με το μαχαίρι στα... δόντια

Το «Ποντάρισμα», που κυκλοφορεί την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, προσφέρει όλη την ειδησεογραφία και τα στατιστικά για τα παιχνίδια του κουπονιού, με προτάσεις 40 ανταποκριτών από όλο τον κόσμο, που σας στέλνουν ταμείο.
Παραδοσιακές κόντρες περιλαμβάνει η τρέχουσα αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Στα... όπλα το Λίβερπουλ για το τοπικό ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, με την ομώνυμη ομάδα να υποδέχεται την Εβερτον, στο «Ανφιλντ». Περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες δεν υπάρχουν, αφού αμφότερες προέρχονται από αρνητικά αποτελέσματα που τους έχουν αφήσει στο δεύτερο μισό της κατάταξης. Επίσης, στο πόδι βρίσκεται το Βόρειο Λονδίνο για την αναμέτρηση Αρσεναλ–Τότεναμ. Οι «κανονιέρηδες» δεν έχουν ηττηθεί ακόμα στο πρωτάθλημα, ενώ έχουν την παράδοση με το μέρος τους, αφού μετρούν 5 σερί νίκες φιλοξενώντας την Τότεναμ.
Ντέρμπι μίσους και στην Μπουντεσλίγκα όπου οι άσπονδες γειτόνισσες Σάλκε και Ντόρτμουντ.. 

H ETEΡ απαντά σε σχόλια «παραγόντων»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΡ  απαντώντας σε «παράγοντες» αναφορικά με το ύψος του κατώτατου μισθού αλλά και τις Συλλογικές ρυθμίσεις που τυχόν υπογράφονται και έχουν μισθολογικές ή θεσμικές αφετηρίες ανώτερες αυτών που οι ίδιοι «επιδαψίλευσαν» στην εργατική τάξη την οποία έχουν κληθεί να υπηρετούν, δηλώνει:
Θεωρούμε πως στην παρούσα κατάσταση μοναδικό μέλημα του εργατικού κινήματος έπρεπε και πρέπει να είναι η ακύρωση και κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντισυνταγματικών νόμων που μας έφερε το μνημόνιο και οι κυβερνήσεις του.
Όλες οι υπόλοιπες τοποθετήσεις - επιδιώξεις έχουν σκοπό τον αποπροσανατολισμό και την.. 

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Power game Μπόμπολα-Ψυχάρη στο Mega...

...για τον διευθυντή ειδήσεων και με φόντο τη συγχώνευση ΔΟΛ-Πήγασου

Πολλές φορές στην 25χρονη ιστορία του Mega οι μέτοχοι του καναλιού, ισχυροί εκδότες και επιχειρηματίες, έχουν βρεθεί να διαφωνούν αλλά τελικά να βρίσκουν την κοινή συνισταμένη μέσα από τη σύνθεση και τις αμοιβαίες υποχωρήσεις. Σήμερα, για πρώτη ίσως φορά ακούγεται η λέξη veto με αφορμή τα πρόσωπα και τη στρατηγική του κεντρικού δελτίου ειδήσεων που ανέκαθεν αποτελούσε τη ναυαρχίδα του σταθμού στο power game της εξουσίας και του κύρους.
Ο Φώτης Μπόμπολας που κατέχει και το μεγαλύτερο ποσοστό από όλους στη μετοχική σύνθεση του καναλιού είναι κατηγορηματικά αντίθετος και δεν δέχεται κουβέντα για την παραμονή του Χρήστου Παναγιωτόπουλου στη θέση του διευθυντή ειδήσεων. Το άλλοτε αγαπημένο παιδί του..

Βρείτε μου Συριζαίους αρθρογράφους!

Φαίνεται πως κάποιοι γνωρίζουν ήδη ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Διότι πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η έγκυρη πληροφορία μας ότι ιδιοκτήτης μεγάλου δημοσιογραφικού συγκροτήματος ζήτησε από δημοσιογράφο που βρίσκεται στο στενό περιβάλλον του Τσίπρα να φέρει, ως αρθρογράφους, στη μάλλον φιλοκυβερνητική εφημερίδα του μια ομάδα 5-6 γνωστών Συριζαίων από το χώρο των γραμμάτων;
Φαίνεται πως το 'χουν πάρει πλέον απόφαση και λαμβάνουν από τώρα τα μέτρα τους...

Ποιοι παίρνουν προκλητικά μπόνους και «μαύρα» στον Ελεύθερο Τύπο

Η ομάδα των 20 που αμείβεται από τις αιματηρές περικοπές στους υπόλοιπους εργαζόμενους...

Εργοδοτικά αίσχη στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" και σκανδαλώδη μπόνους προς τους...  ημετέρους εργοδοτικούς που προέρχονται από τις "αιματηρές" περικοπές στους εργαζόμενους, καταγγέλλονται μέσα από το μπλογκ «Κατάληψη ΕΣΗΕΑ».
Μεταξύ άλλων στις καταγγελίες γίνεται αναφορά σε μια ομάδα περιπου είκοσι ατόμων, που αμείβονται με «μαύρα», «έξτρα» και «μπόνους» που προστίθενται στις μισθοδοσίες και σε κάποιες περιπτώσεις υπερτριπλασιάζουν τους μισθούς τους!
Στην ομάδα αυτή περιλαμβάνονται..

Τελικά είναι τα κέρινα ομοιώματα των Ομπάμα;

Πολλοί ήταν αυτοί που πήγαν στις ΗΠΑ και συμμετείχαν  την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Επίσης πολλοί ήταν αυτοί που φωτογραφήθηκαν με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και την Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα. Ανάμεσά τους ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος με τη σύζυγό του Λίλα Μπακατσέλου, καθώς και ο Κύπριος πρόεδρος Αναστασιάδης με τη σύζυγό του.
Βλέποντας όμως κάποιος τις φωτογραφίες θα παρατηρήσει ότι το ζεύγος Ομπάμα έχει ακριβώς την ίδια στάση, στο ίδιο ακριβώς σημείο και τα χαμόγελα και οι πόζες του είναι ολόιδιες, χωρίς καμία διαφορά! Ετσι εύκολα μπορεί κάποιος να παρασυρθεί και να συμπεραίνει πως πρόκειται για κέρινα ομοιώματα του προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ που δίπλα τους φωτογραφίζονται διάφοροι τουρίστες!

H λέξη που σε κάνει αμέσως δημοφιλή στο facebook

Ιδού ο δρόμος της επιτυχίας αν θες να εκτοξευθούν τα post σου

Όπως ήδη γνωρίζετε πολλοί από εσάς, τα όσα εμφανίζονται στον τοίχο σας στο Facebook δεν προκύπτουν βάση χρονολογικής σειράς των όσων ποστάρουν οι φίλοι σας. Ούτε βεβαίως, αποτελούν προϊόν της τύχης. Τα πάντα, αντιθέτως, καθορίζονται από έναν μυστήριο και πανίσχυρο αλγόριθμο τον οποίο τα τσακάλια της εταιρείας αντιμετωπίζουν ως το ιερό τους δισκοπότηρό.
Ο αλγόριθμος αυτός λαμβάνει υπόψη κάποιες λέξεις-κλειδιά. Όταν ένας χρήστης χρησιμοποιήσει τις λέξεις αυτές, τότε ο αλγόριθμος "σπρώχνει" τα ποσταρίσματά τους σε ολοένα και περισσότερα newsfeed.
Πρόσφατη έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στο New York Magazine, εντόπισε τη βασικότερη λέξη-κλειδί. Aυτήν που αν τη χρησιμοποιήσεις στις ενημερώσεις σου, θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να τις δεις να εμφανίζονται στους τοίχους κάποιου φίλου.
Και η λέξη αυτή είναι..

ΒΒC: Παλαιοκώστας, ο Ελληνας Ρομπέν των Δασών!

Εκτενές φωτορεπορτάζ για τον πιο περιζήτητο καταζητούμενο Ελληνα κακοποιό, τον Βασίλη Παλαιοκώστα φιλοξενεί το βρετανικό δίκτυο ΒΒC υπό τον τίτλο «Ο Απιαστος» και με μια εικαστική σύνθεση που θυμίζει αφίσα χολιγουντιανής ταινίας!
Το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο με αφορμή την πρόσφατη ληστεία που σημειώθηκε στα Ασπρα Σπίτια Βοιωτίας για την οποία οι έρευνες των Αρχών φαίνεται πως στρέφονται γύρω από τον Παλαιοκώστα προχώρησε σε ένα επτασέλιδο αφιέρωμα για τη δράση του ασύλληπτου κακοποιού.
«Πέρασε δεκαετίες παραβιάζοντας τον νόμο. Απέδρασε από τη φυλακή δύο φορές με ελικόπτερο. Εχει δώσει εκατομμύρια στους φτωχούς. Αυτή είναι η ιστορία για το πώς ο Βασίλης Παλαιοκώστας έγινε λαϊκός ήρωας» αναφέρει χαρακτηριστικά το BBC στο ρεπορτάζ του και προσθέτει:
«Μέσα σε ένα ξεφάντωμα εγκλήματος, το οποίο εκτείνεται σε διάστημα τριών δεκαετιών, ο άνθρωπος γνωστός σε πολλούς ως ο Ελληνας Ρομπέν των Δασών, έχει πάρει εκατομμύρια από..

Λόγω Λαζαρίδη η παραίτηση του πρέσβη στη Γερμανία

Ένα ακόμα πλήγμα στην πορεία της κυβέρνησης ήρθε να προσθέσει η παραίτηση του Έλληνα πρέσβη στη Γερμανία, Παναγιώτη Ζωγράφου, μία μόλις ημέρα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο.
Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία δεν είναι το γεγονός της παραίτησης, αλλά το παρασκήνιο αυτής και οι λόγοι που οδήγησαν το συγγενή του πρωθυπουργού σε αυτή την κίνηση.
Σύμφωνα με πηγές από το διπλωματικό σώμα, ο κ. Ζωγράφος ήταν αρχικά ενοχλημένος με το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε επισήμως για την επίσκεψη Σαμαρά στη γερμανική πρωτεύουσα, αλλά το έμαθε από έναν υπάλληλο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Όμως η σταγόνα που «ξεχείλισε το ποτήρι» ήταν η επιλογή του πρωθυπουργού να μην..

Η ΝΕΡΙΤ αρνείται να δώσει στοιχεία...

...παρά την εισαγγελική παραγγελία! 

Τσίρκο έχει καταντήσει η διαδικασία των προσλήψεων στη ΝΕΡΙΤ. Μετά την παρέμβαση εισαγγελέα για τις προσλήψεις και την εισαγγελική έρευνα που έχει ξεκινήσει για τα κριτήρια αξιολόγησης, δύο δημοσιογράφοι που αποκλείστηκαν απαίτησαν να λάβουν τα πρακτικά της αξιολόγησής τους. Η ΝΕΡΙΤ αρνήθηκε να τα δώσει και ύστερα από αυτό κατέθεσαν αίτημα στον εισαγγελέα. Με εισαγγελική παραγγελία για την παράδοση των πρακτικών απευθύνθηκαν πάλι στη ΝΕΡΙΤ, αλλά η Νομική Υπηρεσία της αρνείται να τα παραδώσει! Ο ευτελισμός των διαδικασιών στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής δεν έχει όριο...

Τα μαζεύει μετά τις αντιδράσεις...

Ο Αδωνις παραδέχεται: Ακούστηκε ωμό αυτό που είπα...

Οπως οπως προσπαθεί να τα μαζέψει, μετά τον σάλο που προκάλεσε, ο ανεκδιήγητος Αδωνις Γεωργιάδης, που επιτέλους, συνειδητοποιησε τις ανοησίες που είπε.
«Έχουν δίκιο τα στελέχη της ΝΔ που αντέδρασαν», είπε στην εκπομπή του Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 και παραδέχθηκε ότι μίλησε πιο ωμά απ' ό,τι θα έπρεπε. «Όπως το είπα, ακούστηκε πιο ωμό απ' ότι θα το ήθελα».
Μάλιστα, είπε ότι δεν ήθελε να προκαλέσει φόβο, λέγοντας πως οι τραπεζικές καταθέσεις είναι ασφαλείς: «Η δική μου φράση πυροδότησε μία σειρά εξελίξεων. Πυροδότησε έναν φόβο που...

Δρομολογούνται εξελίξεις στην Goal News

Παραιτήθηκε ο Αλέξανδρος Σόμογλου

Παραιτήθηκε από την Goal News ο Αλέξανδρος Σόμογλου, ένας από την επταμελή Συντακτική Ομάδα της εφημερίδας. Ως λόγοι της παραίτησης αναφέρονται οι υποχρεώσεις που ανέλαβε μετά την εκλογή του στον Δήμο Μαραθώνα με τον συνδυασμό Ψινάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες,ο δημοσιογράφος ζήτησε από την εργοδοσία μείωση των αρμοδιοτήτων του, κάτι που δεν έγινε δεκτό, για να ακολουθήσει προχθές η παραίτηση αφού προηγήθηκε ολιγοήμερη άδεια.
Άλλες πληροφορίες, που δεν επιβεβαιώνονται προς το παρόν, αναφέρουν ότι η απόφαση Σόμογλου.. 

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Μεγάλο deal Μελισσανίδη - Σαββίδη στον ηλεκτρονικό τζόγο

Είναι και οι δύο μεγαλομέτοχοι σε ποδοσφαιρικές ομάδες και είναι και οι δύο Πόντιοι.Ο λόγος για τον μεγαλομέτοχο της ΑΕΚ και μικρομέτοχο του ΟΠΑΠ, Δημήτρη Μελισσανίδη και τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη. Εκτός από την αγάπη για το ποδόσφαιρο και τους ποντιακούς χορούς, σε λίγο καιρό θα τους ενώνουν και κοινές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες καθώς ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε συνεργασία στον χώρο του ηλεκτρονικού τζόγου.
Οι δύο μεγαλοεπιχειρηματίες, σύμφωνα με πληροφορίες της Metrosport που δεν έχουν διαψευστεί φέρουν τους Μελισσανίδη και Σαββίδη να συζητούν τις λεπτομέρειες ενός μεγάλου επιχειρηματικού deal: Στα ηλεκτρονικά μηχανήματα τζόγου (τα λεγόμενα «φρουτάκια») που θα εγκαταστήσει ο ΟΠΑΠ σε όλη τη χώρα...

Πώς μια οικογενειακή υπόθεση γίνεται σόου για τη μικρή οθόνη

Η τηλεοπτική κακογουστιά και υπερβολή των 80's και των 90's καλά κρατεί. Το επιβεβαίωσε η Σταματίνα Τσιμτσιλή προβάλλοντας στην πρωινή εκπομπή της, «Happy day στον Alpha» εκτενές ρεπορτάζ από τα βαφτίσια των δύο παιδιών της. Χωρισμένη στα δύο η οθόνη: στο αριστερό παράθυρο η Σταματίνα παρουσιάστρια παρακολουθούσε με ένα τεράστιο χαμόγελο ικανοποίησης τη Σταματίνα μαμά που από το δεξί παράθυρο μάς μιλούσε για τη χαρά και τη συγκίνησή της.
Για άλλη μια φορά μία οικογενειακή υπόθεση έγινε τηλεοπτικό σόου. Με τη ρεπόρτερ που είχε αναλάβει την κάλυψη του γεγονότος να μας αποκαλύπτει ποιος μόδιστρος έντυσε τη Σταματίνα, από τι υλικό ήταν κατασκευασμένα τα στεφανάκια των παιδιών της, τι περιείχαν οι μπομπονιέρες αλλά και να βγάζει στον αέρα τον..

ΝΕΡΙΤ: προσλαμβάνουν συμβασιούχους από την πίσω πόρτα

Μέσα στο γενικό χαμό για τις προσλήψεις μονίμων, την παρέμβαση εισαγγελέα γι αυτές, τις καταγγελίες για τα κριτήρια, τα όρια, κ.λ.π., η ΝΕΡΙΤ συνεχίζει σαν να μην συμβαίνει τίποτε. Με μια απόφαση για συμβάσεις μουσικών και χορωδών, έχωσαν και την πρόσληψη 10 δημοσιογράφων! Στο άσχετο και χωρίς καμία άλλη εξήγηση, η απόφαση του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ μιλά για πρόσληψη 30 μουσικών και 10 δημοσιογράφων που θα καλύψουν ανάγκες του προγράμματος.
Για τους εν λόγω δημοσιογράφους δεν διαπιστώθηκε αν έγινε κάποια προκήρυξη για τις συγκεκριμένες θέσεις. Απλώς η διοίκηση πήρε το πράσινο φώς για συμβάσεις για τα Μουσικά Σύνολα και ενέταξε σε αυτές τις 10 θέσεις δημοσιογράφων. Με ποιές ακριβώς.. 

Προς απεργία στην Ελευθεροτυπία

Προθεσμία έως την 1η Οκτωβρίου 2014 έχουν δώσει οι 170 απλήρωτοι επί μήνες εργαζόμενοι στον δικηγόρο Χάρη Οικονομόπουλο (της εταιρείας Τρίτη Οψη Α.Ε που έχει νοικιάσει δωρεάν τον τίτλο της εφημερίδας τον οποίο “κατέχει” η …επισήμως πτωχευμένη Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε.).
Αν εκείνη την ημέρα -την 1η Οκτώβρη 2014- δεν τους καταθέσει το “επενδυτικό σχέδιο”  (δηλαδή το όνομα του νέου επενδυτή που θα σώσει την εφημερίδα) το οποίο προηγουμένος θα πρέπει επισήμως να έχει δοθεί στον σύνδικο πτώχευσης (που έχει ορίσει το πτωχευτικό δικαστήριο) και δεν τους έχει πλρώσει τουλάχιστον ένα μισθό, θα κατεβάσουν τα μολύβια και τους διακόπτες.
H Χ.Κ.Τεγόπουλος Α.Ε. κηρύχθηκε σε κατάσταση πτώχευσης με την με αρ. 621/2014 που..

Μικροκομματικές νοοτροπίες

«Δυστυχώς, στην πράξη οι στρεβλώσεις αποδείχτηκαν ακόμη πιο βαθιές και μη αναστρέψιμες απ' όσο θεωρητικά ανέμενε κανείς, κυρίως γιατί συνοδεύονται από νοοτροπίες ξεπερασμένες, που, υποτίθεται, θα έπρεπε να είχαν εγκαταλειφθεί. Και δεν αναφέρομαι εδώ μόνον στο προσωπικό της ΝΕΡΙΤ. Στην πραγματικότητα, μάλιστα, κυρίως αναφέρομαι σε απαράδεκτες ηθικά και μικροκομματικές νοοτροπίες που συμπορεύονται εντός και εκτός του Ραδιομεγάρου».
 Ποιος τα λέει τα ανωτέρω; Κάνας Σκουρλέτης μήπως, έτοιμος να ξεθεμελιώσει τη Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία Ιντερνετ Τηλεόραση; Κάνας άσπονδος εχθρός της Σοφίας Βούλτεψη, από αυτούς τους κακοήθεις που διαδίδουν ότι είναι όλη την ώρα με το τηλέφωνο στο χέρι; Κάνας άσχετος με την τηλεοπτική πραγματικότητα, που δεν έχει ιδέα από όλα όσα διαδραματίζονται εμπρός και πίσω..

NEWPOSTER: Κυκλοφόρησε το έκτο τεύχος του πολιτικού περιοδικού για iPad

Το έκτο τεύχος του NEWPOSTER του δωρεάν ηλεκτρονικού πολιτικού περιοδικού για iPad, κυκλοφόρησε  με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και αποκαλύψεις που θα συζητηθούν.
Σε αυτό το τεύχος το περιοδικό αποκαλύπτει τα σενάρια για τον μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Τα σενάρια του τρόμου για χάος και ακυβερνησία φέρνουν πιο κοντά τον μεγάλο συνασπισμό με την Μέρκελ να θέλει μετά τον Αντώνη Σαμαρά να «χωνέψει» και τον Αλέξη Τσίπρα.
Διαβάστε επίσης:
- Ποιες είναι οι προϋποθέσεις και οι αριθμοί της προεδρικής εκλογής - τα πιθανά πρόσωπα..
-Κεντροδεξιά...  ΝΔ χάνει τους βασικούς πυλώνες αδυνατώντας να υπερασπιστεί τα..

Οχι άλλες θνησιγενείς επιχειρήσεις στον Τύπο

Ο «εκδότης» Μιχάλης Ανδρουλιδάκης και οι καταγγελίες της ΕΣΗΕΑ για τις πρακτικές και τα νέα σχέδια του Μισέλ

Η Ενωση των δημοσιογράφων της Αθήνας (ΕΣΗΕΑ) έχει επανειλημμένα καταγγείλει τις πρακτικές που ακολουθεί ο «εκδότης» Μιχάλης Ανδρουλιδάκης, ο οποίος για πολλά χρόνια «ανοίγει» και «κλείνει» εφημερίδες εν μια νυκτί.
Κυκλοφόρησε, από δημοσιεύματα στον Τύπο, ότι ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης, που αποφυλακίστηκε είτε λόγω «αυτοκτονικού ιδεασμού» είτε λόγω «προβλημάτων υγείας» σχεδιάζει νέα εκδοτική προσπάθεια με έκδοση κυριακάτικης εφημερίδας. Υπενθυμίζουμε, ότι ο συγκεκριμένος «εκδότης» έχει προβεί στη συγκεκριμένη πρακτική και στο παρελθόν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο (Sportime, Tempo, Εξέδρα των Σπορ κ.λπ.). Τα αποτελέσματα ήταν απολύτως καταστροφικά για όλους. Τα ΜΜΕ ιδιοκτησίας του απαξιώνονται σε συντομότατο χρόνο, οι..

Η τηλεόραση αγαπάει τα νούμερα

Τα νούμερα λατρεύουν το γυαλί της τηλεόρασης και η τηλεόραση λατρεύει τα νούμερα (που της δίνουν νούμερα). Οι καραγκιόζηδες που φτύνουν τα τηλεοπτικό κοινό, κινδυνολογούν, κάνουν δηλώσεις για πτωχεύσεις, για οικονομικά κραχ, για τραπεζικές αποσύρσεις, για λιμούς, λοιμούς και καταποντισμούς, επικρίνονται δήθεν από σχολιαστές, αλλά είναι η τροφή των μίντια. Ο καραγκιοζάκος που βρίσκεται σε συνεχή εμπόλεμη κατάσταση λογοδιάρροιας είναι το υπ’ αριθμό Ένα νούμερο σε ζήτηση από τα ραδιοτηλεοπτικά μίντια. Εκεί μετράει, εκεί πουλάει και εκεί μιλάει.
Δεν έχει τόση σημασία τι λέει, έχει σημασία ο τρόπος που εκφέρεται ο λόγος του, επιπέδου και μορφής Δελφιναρίου. Γι’ αυτό και βλέπουμε/ακούμε μόνο τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του. Σκεφτείτε πόσες φορές έχει μιλήσει ο..

O Aνδρουλιδάκης, oι απλήρωτοι της Εξέδρας και η νέα εφημερίδα

Από τους εργαζόμενους της εφημερίδας "Εξέδρα των σπορ" λάβαμε και δημοσιεύουμε:
«Είθισται να ευχόμαστε καλή επιτυχία σε κάθε νέα εκδοτική προσπάθεια, αλλά στην περίπτωση του Μιχάλη Ανδρουλιδάκη και της νέας κυριακάτικης εφημερίδας που απειλεί ότι θα εκδώσει αυτό θα ήταν μάταιο.
Αφού αποφυλακίστηκε είτε λόγω “αυτοκτονικού ιδεασμού”, είτε λόγω “προβλημάτων υγείας”, όπως πληροφορηθήκαμε από σχετικά δημοσιεύματα, ο Ανδρουλιδάκης παρασύρει έναν νέο κύκλο εργαζομένων σε μια περιπέτεια που θα έχει προδιαγεγραμμένα κακό τέλος.
Κατανοούμε ότι στην κατάσταση που έχει περιέλθει ο δημοσιογράφος κλάδος υπάρχουν άνθρωποι.. 

Απολογία Θωμόπουλου...

Συνεδρίασε τη Δευτέρα το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ, με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες που έκανε προς τον πρόεδρό του Θόδωρο Φορτσάκη ο αναπληρωτής πρόεδρος Ανδρέας Ζούλας, για τις κυβερνητικές παρεμβάσεις που δέχτηκε ο γενικός διευθυντής Περιεχομένου Βασίλης Θωμόπουλος και οδήγησαν στη μη μετάδοση της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ του Αλέξη Τσίπρα.
Ο Ανδρέας Ζούλας ήταν ιδιαίτερα καυστικός στις παρατηρήσεις του για τον Βασίλη Θωμόπουλο, επικαλούμενος και την επιστολή προς το Συμβούλιο του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Αντώνη Μακρυδημήτρη, πριν υποβάλει την παραίτησή του.
Τελικά τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου ζήτησαν από τον Βασίλη Θωμόπουλο απολογητικό..

Νόνη Καραγιάννη και Γιάννης Παντελάκης στο τιμόνι του «Αθήνα 9.84»

Δύο νέα πρόσωπα λοιπόν στην... κορυφή του δημοτικού ραδιοσταθμού των Αθηναίων, η (χρόνια στο Γκάζι βέβαια) Νόνη Καραγιάννη γίνεται διευθύντρια και ο Γιάννης Παντελάκης ορίζεται πρόεδρος της ΔΕΡΑ, της δημοτικής επιχείρησης στην οποία υπάγεται το ραδιόφωνο. Ο Γιάννης Παντελάκης ήταν για πολλά χρόνια στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ και, εσχάτως, διευθυντής σύνταξης στην «Εφημερίδα Των Συντακτών».
Θα έχουν πολλή δουλειά και δεν ξέρουμε αν η... καταστροφική ρότα την οποία ακολουθούσε ο «Αθήνα 9.84» τα τελευταία χρόνια, είναι ανατρέψιμη. Ένα πράγμα πάντως μπορούν να το κάνουν και..

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Αλ. Μπακατσέλος: Δεν έχω καμία σχέση με το κανάλι Action24

Διαψεύδει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Κontra Νews του Γ. Kουρή, περί άσκησης κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος του για τα θαλασσοδάνεια του ΤΤ, ο εκδότης του Αγγελιοφόρου Αλέξανδρος Μπακατσέλος.
Ο επιχειρηματίας εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση για το δημοσίευμα της «Kontra News», στο οποίο -μεταξύ άλλων- αναφέρεται ότι η ποινική δίωξη εναντίον του «έχει σχέση με δανεισμό εκατομμυρίων ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο χωρίς τραπεζικά κριτήρια και ότι πρόκειται δηλαδή για πολιτικό ρουσφέτι ενός ακόμα επιχειρηματία που διαπλέκονταν με το πολιτικό σύστημα».
Ο Αλ. Μπακατσέλος κάνει λόγο για συκοφαντίες που προσβάλλουν την προσωπικότητά του, ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με το Action24 και προαναγγέλλει άμεση προσφυγή στη Δικαιοσύνη.
Στην ανακοίνωση -μεταξύ άλλων- αναφέρει χαρακτηριστικά:..

Διον. Παναγιωτάκης: Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μου κανει τον νταβατζή!

Τι απαντά στον Γ. Κουρή για το δημοσίευμα της Kontra news

Εντονη ήταν η αντίδραση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Action24 Διονύση Παναγιωτάκη, στο δημοσίευμα  της Kontra news του Γιώργου Κουρή, που εμπλέκει το κανάλι σε δόλια μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων της PROTON BANK.
«Κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι  η εποχή της μπανανίας δεν τελειωσε. Να ξέρετε όμως, ότι η αθλιότητα έχει τα όρια της. Και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μου κανει τον νταβατζή»!.. αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δ. Παναγιωτάκης για το δημοσίευμα της Kontra news που έγραφε μεταξύ άλλων: «(...)Η Eισαγγελία ερευνά τη μαϊμού-μεταβίβαση ενός τηλεοπτικού καναλιού (σσ Αction24) από τον καταζητούμενο επιχειρηματία Πέτρο Κυριακίδη σε πρόσωπο που διαπλέκεται με το ΠΑΣΟΚ και έχει εξασφαλίσει προνομιακές συμβάσεις με φορείς του δημοσίου. Το κανάλι άλλαξε χέρια με εικονική αύξηση κεφαλαίου, χωρίς δηλαδή ο.. 

Ο Κουρής, ο Βενιζέλος, το Action24 και το σκάνδαλο του ΤΤ

Ενα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της νέας εφημερίδας του Γ. Κουρή προκάλεσε αντιδράσεις, παρεξηγήσεις και σύγχυση. Το πρωτοσέλιδο της Kontra news έγραφε «Διώκεται για κακούργημα ο Α. Μπακατσέλος για θαλασσοδάνεια που έχει πάρει από τράπεζες / Από εισαγγελικές πηγές έγινε γνωστό ότι γίνεται έρευνα και το Action24».To ρεπορτάζ αναφερόταν στο σκάνδαλο με τα επισφαλή δάνεια του ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και το όνομα Μπακατσέλος σήμανε «συναγερμό» γιατί πρόκειται για συγγενή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου. Οι παρεξηγήσεις δημιουργηθηκαν όταν κάποιοι έκαναν λόγο για πεθερό, κουνιάδο κλπ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Τελικά η γυναίκα του Βενιζέλου, Λίλα Μπακατσέλου είναι ανιψιά του -περί ου ο λόγος στο πρωτοσέλιδο της Kontra- Αλ. Μπακατσέλου και αδελφή του προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Μπακατσέλου ο οποίος είναι πρόεδρος της ΔΕΘ.
Ο θείος της συζύγου του Βενιζέλου, Αλέξανδρος Μπακατσέλος, ασχολείται με επιχειρηματικές.. 

Ρε συ, που εξαφανίστηκε ο Ζούγκλας;

Βρέθηκα προχθές σε ένα τραπέζι όπου υπήρχαν και κανά δυο δημοσιογράφοι (απο τους κουτσομπόληδες με τα «φτυάρια») και κάπως ήρθε η κουβέντα και στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

- Ρε συ τι κάνει ο Ζούγκλας; Που εξαφανίστηκε αυτός και δεν υπάρχει στα πλάνα κανενός μιντιάρχη; Θα έχει πουθενά εκπομπή;
- Ξέρω ότι έχει μόνο το zougla.gr και ότι πέρυσι έβγαινε σε αυτά τα περιθωριακά – περιφερειακά κανάλια του Βρυώνη και τον έκοψαν ξαφνικά...
- Υπάρχει περίπτωση να βγεί στο «Ε»;
- Μπα δεν το βλέπω, μάλλον έχει θέσει βέτο ο Φυντανίδης. Δεν θυμάσαι που ο Ζούγκλας είχε..

Θα αφήσω, εγώ, τα λεφτά μου να τα φάει ο Βαρεμένος;

Ο «υπερπατριώτης» Γεωργιάδης προτρέπει: Πάρτε τα λεφτά σας από τις τράπεζες, αν πέσει η κυβέρνηση! (ΒΙΝΤΕΟ)...

«Εσύ θα τα κρατήσεις τα λεφτά σου στις τράπεζες; Αλήθεια πες στον κόσμο! Θα τα κρατήσεις; Οχι μόλις βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόλις πέσει η κυβέρνηση δεν θα μείνει φράγκο. Θα αφήσω εγώ τα λεφτά μου να τα φάει ο... Βαρεμένος;»
Με αυτά τα λόγια κι απευθυνόμενος στο δημοσιογράφο Δ. Καμπουράκη του Mega, ο «υπερπατριώτης»  Αδωνις Γεωργιάδης προέτρεψε τους πολίτες να αδειάσουν τις τράπεζες, (ποινικά κολάσιμο πριν λίγα χρόνια) καλώντας ακόμα και τους δημοσιογράφους της εκπομπής  να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες σε... περίπτωση που πέσει η κυβέρνηση.. 

Πέθανε ο Γιώργος Μπόκας του «Αχελώος TV»

Πέθανε σε ηλικία 63 ετών ο Γιώργος Μπόκας, ιδιοκτήτης του περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού της Αιτωλοακαρνανίας «Αχελώος TV» και αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ενημερωτικών Περιφερειακών Τηλεοπτικών Σταθμών Ελλάδος.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης, «ο εκλιπών υπηρέτησε με πίστη και φανατισμό την ιδέα της υγιούς περιφερειακής τηλεόρασης, συνέβαλε με την λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού "Αχελώος TV" στην σωστή τοπική ενημέρωση, αλλά και στην ευρωπαϊκή πληροφόρηση».
Ο Γιώργος Μπόκας νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες σε νοσοκομείο της Αθήνας. Η κηδεία, θα τελεστεί στις 4 το απόγευμα, στην γενέτειρά του,.. 

Νόμο για τα μπλογκ ζητάει η Μαρία Σπυράκη!

Η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου να βγει νόμος για τα ενημερωτικά μπλογκ! Το είπε η ίδια σε συνέντευξη που παραχώρησε ως ευρωβουλευτής πλέον στην «Ελευθερία».
Όταν την ρώτησαν για το μέλλον των ΜΜΕ, η Μαρία Σπυράκη δήλωσε πως τα ελληνικά ΜΜΕ «πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η νομοθεσία για την αδειοδότηση μπορεί να έχει καθυστερήσει, αλλά είναι σε σωστή κατεύθυνση, γιατί δεν μπορεί οποιοσδήποτε να ανοίγει ένα κανάλι ή ακόμη περισσότερο ένα μπλογκ και να μεταδίδει ειδήσεις».
Αποκαλύπτει, μάλιστα, πως έχει ήδη προτείνει στον Χ. Αθανασίου «να δει το θεσμικό πλαίσιο που.. 

Mε Ελληνοφρένεια το ThePressProject «στο Κόκκινο»

Την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου στις 4 το απόγευμα ξεκινάει η νέα εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή του ThePressProject «στο Κόκκινο» στους 105,5 FM.
Μέσα από τη ραδιοφωνική συχνότητα των 105,5 FM η ομάδα του σάιτ θα μιλήσει με ξεχωριστούς ανθρώπους, θα παρουσιάσει έρευνες και στοιχεία, θα επικεντρώσει σε θέματα που χάθηκαν στην Ελλάδα της κρίσης και, φυσικά, θα μιλήσει για τα ίδια τα ΜΜΕ.
Το ThePressProject εντάσσεται στο νέο πρόγραμμα του Κόκκινου και στην πρώτη εκπομπή αυτή την Παρασκευή υποδέχεται την «Ελληνοφρένεια» με τον Θύμιο Καλαμούκη και τον Αποστόλη..

«Μακεδονία»: νέα τρομοκρατία κατά των εργαζομένων

Ρήγας και Σουλοπούλου εκβιάζουν με το άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα

Τελειωμό  δεν έχουν οι περιπέτειες και ταλαιπωρίες των εργαζομένων στο συγκρότημα της Μακεδονίας. Τόσα έχουν γίνει  όλα τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα το  προ τριετίας σχέδιο σφαγής που έθεσε σε εφαρμογή η εκπρόσωπος του ιδιοκτήτη Ι. Ρήγα, Βίκυ Σουλοπούλου, και απομακρύνθηκαν (εθελουσίως ή απολυθέντες) οι μισοί εργαζόμενοι (!), ενώ όσοι παρέμειναν πληρώνονται με ατομικές συμβάσεις -30%. Κι όλα αυτά, υποτίθεται για να… σωθεί το μαγαζί. Μόνο που η ιδιοκτησία-εκδότρια δεν τήρησε τίποτε από αυτά που υπέγραψε ότι δεσμεύεται να υλοποιήσει –προς τους εργαζόμενους, πάντα (μήνες οι καθυστερήσεις στη μισθοδοσία). Γιατί προς τους τρίτους ιδιώτες ή τις τράπεζες, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Μάλιστα, ως εφημερίδα πιστή στη μνημονιακή κυβέρνηση, κατάφερε να πάρει..

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Αγγελόπουλος - Φελέκης στη νέα εφημερίδα του Κουρτάκη

Το Σάββατο 18 Οκτωβρίου αναμένεται να κυκλοφορήσει η νέα σαββατιάτικη εφημερίδα από το αφεντικό του ομίλου των Παραπολιτικών, Γιάννη Κουρτάκη, η οποία θα στηρίζεται σε μια ομάδα στελεχών και δημοσιογράφων του παλιού “Επενδυτή”. Διευθυντής του φύλλου θα είναι ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος με αρθρογράφους, το Σταύρο Λυγερό και το Νίκο Φελέκη...
Ετοιμος δηλώνει και ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης που έπειτα από προαναγγελίες ενός χρόνου, θα βγάλει στα περίπτερα την κυριακάτικη εφημερίδα «Εξέλιξη». Το φύλλο που θα κυκλοφορήσει την επόμενη Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου θα εκτυπώνεται από την "Καθημερινή" και θα πρόκειται για ένα πλούσιο φύλλο με πολλά ένθετα. Ο εκδότης του, ο οποίος.. 

H Ελλη έρχεται, η Σία φεύγει...

Τα τηλέφωνα της Εύης Κουτσαυτάκη (αναπληρώτριας διευθύνουσας συμβούλου στον ΣΚΑΪ), του Αλέξη Παπαχελά και του Μπάμπη Παπαδημητρίου χτυπούν ασταμάτητα τις τελευταίες ημέρες. Στην άλλη άκρη της γραμμής βρίσκεται συνήθως η Σία Κοσιώνη, η οποία δεν περνά και τις καλύτερες μέρες της στο Φάληρο, μετά τη δημοσιοποίηση των πληροφοριών για ενδεχόμενη έλευση της Ελλης Στάη στο κανάλι.
«Η Ελλη κατά πάσα πιθανότητα θα αναλάβει μια πολιτική εκπομπή Δευτέρα βράδυ, απέναντι από την “Ανατροπή” του Γιάννη Πρετεντέρη και την αντίστοιχη εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο Star», είναι η σταθερή απάντηση των Παπαχελά - Κουτσαυτάκη που παίρνει η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου του ΣΚΑΪ, αλλά φαίνεται πως δεν της αρκεί.
Οι διαβεβαιώσεις που της δίνουν, ότι η Ελλη Στάη δεν πρόκειται να εμπλακεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ούτε ως σχολιάστρια ούτε σε άλλο επιτελικό ρόλο, προφανώς δεν πείθουν τη Σία, η.. 

Τα παράπονά σας στον Παπαχελά...

Γιατί ο Σαμαράς είναι οργισμένος με το συγκρότημα Αλαφούζου

Εξω φρενών είναι στο Μαξίμου με το συγκρότημα Αλαφούζου παρόλο που υποτίθεται ότι ο όμιλος του Φαλήρου στηρίζει την συγκυβέρνηση. Κι αυτό για δύο λόγους: Ο πρώτος και κυριότερος, είναι η δημοσιοποίηση της δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που  παρουσίασε προ ημερών η Σία Κοσιώνη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και έδινε σαφές προβάδισμα 6 ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ με 24% έναντι της Νέας Δημοκρατίας (18%). Μάλιστα στην ίδια δημοσκόπηση εμφανίζεται για πρώτη φορά ο Τσίπρας να υπερέχει του Σαμαρά σε δημοφιλία!
Ηταν τέτοιος ο θυμός του Σαμαρά που,..

Ξεπουλάνε την παραλία της Γλυφάδας

Η δημοτική κίνηση «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» και ο επί κεφαλής της Τάσος Ταστάνης, καταγγέλλουν στο Γλυφαδιώτικο λαό τις δύο νέες απαράδεκτες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Τουρισμού της μνημονιακής συγκυβέρνησης των Σαμαρά – Βενιζέλου (ΚΥΑ 143/11-9-2014 και 148/12-9-2014), με τις οποίες παραχωρούνται στην «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» 20 σημαντικά φιλέτα δημόσιας περιουσίας του παραλιακού μετώπου από το Φαληρικό Δέλτα ως τη Σαρωνίδα. Δείχνει έτσι για άλλη μια φορά το ανάλγητο πρόσωπό της και προωθεί με ταχύτατες διαδικασίες το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και μεγάλου τμήματος της παραλίας της πόλης μας.
Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα και δηλώσεις του προέδρου της «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» η εταιρεία (στο Δ.Σ. της εν λόγω εταιρείας έχει διορισθεί ως μέλος και το..

O «τίγρης» που έγινε γατάκι...

Mε τον επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη ασχολείται για άλλη μια φορά ο εκδότης των Παραπολιτικών, Γιάννης Κουρτάκης, με δύο σημειώματα στην στήλη του «Πολιτικός Καφές». Το ένα έχει να κάνει με τον ΟΠΑΠ του οποίου μέτοχος είναι ο Μελισσανίδης και το άλλο με νέες αποκαλύψεις περί απειλών του επιχειρηματία σε βάρος υψηλόβαθμου στελέχους συστημικής τράπεζας. Μάλιστα ο Κουρτάκης αφήνει και αιχμές κατά του Γιάννη Φιλιππάκη που όπως λέει συνέχισε την επίθεση, κατά του συγκεκριμένου τραπεζίτη, μέσα από τις σελίδες της κυριακάτικης «Δημοκρατίας» -υποτίθεται ότι ο Μελισσανίδης έχει μπει στην «Δημοκρατικός Τύπος» του Γ. Φιλιππάκη...
Ακολουθούν και τα δύο κείμενα του Γιάννη Κουρτάκη περί «τριτοκοσμικού ΟΠΑΠ» και περί «νέων απειλών Μελισσανίδη»:..

Στο πλάι του Γιώργου Καρατζαφέρη

Η Μαρίνα Πετρούτσου για την Σοφία Βούλτεψη (κι ένα εκπληκτικό βίντεο του 1984 με την εκπρόσωπο στα πρώτα της δημοσιογραφικά βήματα στο πλάι του -χέρι χέρι- Γιώργου Καρατζαφέρη)

Χάσαμε τη θεία Σοφία στοπ.
Εξαφανισμένη από τα τηλεοπτικά παράθυρα όπου ξημεροβραδιαζόταν τις τελευταίες μέρες η κυβερνητική εκπρόσωπος. Αναμενόμενο μετά το καθολικό κράξιμο που έχει φάει ακόμη και μέσα από το ίδιο το κόμμα της
Είναι απορίας άξιον πώς κατάφερε μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα που έχει αναλάβει καθήκοντα κυβερνητικής εκπροσώπου να τρώει τόσο άγριο κράξιμο. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Και η Βούλτεψη τον έχει τον τρόπο της…
 Η συμπεριφορά της δεν θυμίζει συμπεριφορά σοβαρής κυβερνητικού εκπροσώπου, αλλά κυράτσας με φακιόλι και μπουγαδοκόφινο που έχει ανέβει στην ταράτσα και βρίζει χυδαία τις γειτόνισσες...

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

«Ο Χατζηνικολάου ξέρει να επιλέγει στελέχη»

Στον όμιλο Χατζηνικολάου κατέφυγε ο Γιάννης Τριάντης

Εδώ κι αρκετό καιρό η προτελευταία σελίδα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία βγαίνει χωρίς την «σφραγίδα» του Γιάννη Τριάντη. Ο δημοσιογράφος είδε κι αποείδε -απλήρωτος κι αυτός όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι- κι άρχισε να ψάχνεται («όσο στήριξα, στήριξα»...) Σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς αν και κομμάτι δύσκολο, κάτι βρέθηκε.
Κι αυτό ήταν στο Real group, του Νίκου Χατζηνικολάου, που εκτός των άλλων προχωράει στη έκδοση  νέου πολιτικοοικονομικού φύλλου. Ετσι αποχαιρέτησε όπως-όπως τους Οικονομόπουλο και Τεγοπούλου, έκλεισε πίσω του την πόρτα της Μίνωος και κατέφυγε στον όμιλο Χατζηνικολάου.
Ο Γιάννης Τριάντης  συμφώνησε με τον εκδότη προκειμένου να αναλάβει επικεφαλής..

Καταδικάζουν τη νέα επίδειξη αστυνομικής βίας και καταστολής

Αγανάκτηση και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η νέα επίδειξη κρατικής καταστολής με απρόκλητες επιθέσεις αστυνομικών σε διαδηλωτές, συλλήψεις και προσαγωγές, κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων για τον ένα χρόνο από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής.
Ανάμεσα στα άλλα αντιδράσεις προκαλεί και η επίθεση ανδρών των ΜΑΤ στην δημοσιογράφο Δήμητρα Κόκκορη, η οποία κάλυπτε δημοσιογραφικά για την «ertopen» την πορεία που διοργανώθηκε στη μνήμη Φύσσα.
Η Κόκκορη επέδειξε, μάταια όπως αποδείχθηκε, την δημοσιογραφική της ταυτότητα στους άνδρες των ΜΑΤ. Αποτέλεσμα της απρόκλητης επίθεσης που δέχθηκε ήταν ο τραυματισμός του δεξιού της χεριού από χτύπημα «γκλομπ». Την ίδια ώρα άγνωστος από τον πρώτο όροφο παρακείμενης πολυκατοικίας απειλούσε την ίδια και άλλους πολίτες με ένα περίστροφο!
Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα εναντίον διαδηλωτών,..

Τα καλόπαιδα της Φρειδερίκης...

...και οι σύγχρονοι γαλαζοαίματοι της διαπλοκής

Την περασμένη Παρασκευή ο τέως, Κωνσταντίνος, γιόρτασε 50 χρόνια γάμου με την Άννα Μαρία. Ο Ναυτικός Όμιλος Πειραιά όπου γιορτάστηκε το γεγονός του μισού αιώνα συμβίωσης, γέμισε από παπιγιόν και τουαλέτες. Καλεσμένοι δεν ήταν αυτοί που πριν από δεκαετίες πήγαιναν κρυφά στο Λονδίνο για να συναντήσουν τον Κωνσταντίνο και να δηλώσουν υπακοή στον γκρεμισμένο θρόνο. Αυτή τη φορά το «παρών» έδωσε όλο το σύστημα της διαπλοκής. Απενοχοποιημένο πια και το ίδιο όπως και ο Γλύξμπουργκ, δεν χρειάζεται να απολογείται για τις σχέσεις με τον τέως τις οποίες βαφτίζει «προσωπικές».
Αν βέβαια τους ρωτήσεις τι είδους προσωπικές σχέσεις έχουν με κάποιον που ευθύνεται για χούντες, για συνωμοσίες, τι είναι αυτό που τιμούν και εκτιμούν στο γιό της Φρειδερίκης που συμβολίζει..

Οι σεμνοί της ΕΣΗΕΑ...

Δεν σταύρωσαν ούτε τον εαυτό τους!

Λάβαμε (από αναγνώστη μας) και δημοσιεύουμε:
Ρίχνοντας μια ματιά στα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την εκλογή αντιπροσώπων της ΕΣΗΕΑ στο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ είδα οτι δυο υποψήφιοι δεν "σταύρωσαν" ουτε τον εαυτό τους!!!
Επίσης, επτά υποψήφιοι "σταυρώθηκαν" μόνον απο τον εαυτό τους, δέκα ψηφίστηκαν και απο άλλον ένα και δώδεκα και από αλλους δυο! Α, και σε μια παράταξη ο τελευταίος (σε αριθμούς ψήφων) υποψήφιος "σταυρώθηκε" απο άλλους πέντε.
Τ. Τσ.
zoornalistas: Το να μην βάλεις σταυρό ούτε στον εαυτό σου δεν είναι απαραίτητα κακό. Φανερώνει, αν..

Δύο χρόνια απλήρωτοι στου Καλοφωλιά...

Τα τρικ της «Εξπρές» για να μην πληρώνει 
 
Oμηροι του Δ. Καλοφωλιά παραμένουν επί δύο και πλέον χρόνια, 85 εργαζόμενοι της εταιρείας ‘‘ΕΞΠΡΕΣ – Δ. Καλοφωλιάς Εκδοτική – Εκτυπωτική Α.Ε.’’ καθώς η εργοδοσία δεν καταβάλει τους μισθούς ενώ χρωστάει στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία,. Επιπλέον όπως προκύπτει από συνεχείς ελέγχους του Σωματος Επιθεώρησης Εργασίας η εταιρεία του Δ. Καλοφωλιά λειτουργεί χωρίς άδεια από το 2008 και χωρίς ηλεκτροδότηση από το 2014.
Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά στις εγκαταστάσεις του Καλοφωλιά λειτουργεί και άλλη επιχείρηση (ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΣΤΑΜΕΛΟΥ Ε.Π.Ε.), χωρίς άδεια, η οποία συνεργάζεται στην εκτέλεση των συμβολαίων έργων της ΕΞΠΡΕΣ. Είναι προφανές ότι η νέα εταιρεία στην..