ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Nα καταλάβουν εκδότες και καναλάρχες, ότι δεν σκύβουν όλοι το κεφάλι

Στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου, τα μέλη της ΕΣΗΕΑ θα εκλέξουν αντιπροσώπους για το 7ο τακτικό συνέδριο της ΠΟΕΣΥ, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Οκτωβρίου. Πρόκειται για ένα συνέδριο το οποίο έχει αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία, για τρεις λόγους: την κατάρρευση του ασφαλιστικού, τον αγώνα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και το (αβέβαιο) μέλλον των σωματείων του κλάδου.
Στο ασφαλιστικό, η επίθεση κυβέρνησης, εργοδοτών και τρόικας στα δικαιώματα και τα Ταμεία μας συνεχίζεται και κλιμακώνεται. Ειδικά ο ΕΔΟΕΑΠ, παρά τις προσπάθειες “συμμαζέματος” στις αυθαίρετες και αδικαιολόγητες δαπάνες, παρά τη συνεχιζόμενη αποκάλυψη κυκλωμάτων που λυμαίνονταν το σύστημα, εξακολουθεί να κρέμεται κυριολεκτικά από μία κλωστή.
Με βασική αιτία, προφανώς, όχι τις δήθεν υπέρογκες συντάξεις και τις γενναίες παροχές προς τα.. 

Λήξη αποχής των δικηγόρων από υποθέσεις του ΙΚΑ

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, εγκρίνει το περιεχόμενο του ιδιωτικού συμφωνητικού σχετικά με τις αμοιβές των δικηγόρων που συνεργάζονται με το ΙΚΑ, όπως αυτό συμφωνήθηκε και απεστάλη από τη διοίκηση του Ιδρύματος.
H Eπιτροπή αποφασίζει τη λήξη της αποχής των δικηγόρων της χώρας από τις υποθέσεις του ΙΚΑ (των δικηγόρων του ΙΚΑ ανά υπόθεση, των δικηγόρων του ΙΚΑ με πάγια αντιμισθία και των δικηγόρων των αντιδίκων του ΙΚΑ),η οποία είχε ξεκινήσει στις 5-5-2014. Κατόπιν τούτου, οι..

Άννα (Καραμανλή) μην κλαις!

(Σκέψου και την Άρια Αγάτσα)

Η Άννα Καραμανλή μίλησε! ΚΑΙ έκλαψε! ΚΑΙ ένιωσε την αγωνία του κοσμάκη. ΚΑΙ τα έβαλε με κοτζάμ υπουργείο Οικονομικών! «Ξέρετε κύριέ μου, ότι οι πολίτες υποφέρουν; Και ότι αυτά που μας λέτε εδώ δεν θα κάνουν τη ζωή τους καλύτερη;» είπε στον εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών που ενημέρωσε τους βουλευτές για τον ΕΝΦΙΑ. Μαζί με όλα αυτά και με το (ιστορικό πια) «πείτε του κυρίου Χαρδούβελη να πάει να απαυτωθεί», η Άννα έκλαψε. Για τους «πολίτες» έκλαψε επειδή (λέει!) ξέρει τι περνούν. Όπως ξέρει ότι γι’ αυτά – τα όσα περνούν – έβαλε και εκείνη το ωραίο δημοσιογραφικό της χεράκι. Ψηφίζοντας ό,τι της φούρνιζαν και της ξεφούρνιζαν.
Ψηφίζοντας, δηλαδή, νόμους και άρθρα που ήταν κατά των πολιτών. Φυσικά και κατά των συναδέλφων της, των δημοσιογράφων και των ανθρώπων του Τύπου γενικώς. Μια μεγάλη μερίδα..

Βρήκαν χρήματα του ALTER σε offshore Γιαννίκου και Αθανασούλη...

...και (κάποιοι) βγάζουν «λάδι» τον Κουρή

Βρήκαν χρήματα του ALTER σε offshore Γιαννίκου και Αθανασούλη...  Αυτό γράφει το σάιτ του Νίκου Χατζηνικολάου, enikos.gr,  βγάζοντας φυσικά «λάδι»  τον συνέταιρο Κουρή.
«(...) Δεν υπάρχει η παραμικρή εμπλοκή της οικογένειας Κουρή η οποία ούτε γνώριζε το τι είχε συμβεί στην εταιρεία αλλά και επανειλημμένα είχε καταγγείλει ατασθαλίες και είχε ζητήσει έλεγχο και από τις φορολογικές και από τις δικαστικές Αρχές(...)» γράφει χαρακτηριστικά το δημοσιευμα στο σάιτ του Χατζηνικολάου. Το ότι η οικογένεια Κουρή (πατέρας Γιώργος και γιος Ανδρέας) έχει πάει φυλακή για το Alter, το ρεπορτάζ του enikos φαίνεται να το αγνοεί.
Ακολουθεί ολόκληρο το ρεπορτάζ του enikos.gr για τη διωξη εναντίον  του Κωστα Γιαννίκου και του Θανάση Αθανασούλη (της Altec) για εικονικές συναλλαγές ύψους 8 εκατομμυρίων..

Μοναδική λύση η επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Την ώρα που η ΝΕΡΙΤ στέλνει ανακοινώσεις ότι το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις Μακρυδημήτρη και Μορώνη, η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει ότι οι παραιτήσεις λαμβάνουν κορυφαία πολιτική διάσταση αφού φέρονται να σχετίζονται με κυβερνητική παρέμβαση προκειμένου να μην μεταδοθεί η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ.
Η νέα παραίτηση της ηγεσίας της ΝΕΡΙΤ, λίγους μήνες μετά την αποπομπή του προηγούμενου Προέδρου Γ. Προκοπάκη, αποδεικνύει το πλήρες αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί η υπόθεση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης της χώρας και αναδεικνύει το μέγεθος της λανθασμένης επιλογής να κλείσει η ΕΡΤ.
Την ίδια ώρα απανωτές δικαστικές αποφάσεις δικαιώνουν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ κρίνοντας παράνομες τις απολύσεις τους, ενώ ο διαγωνισμός προσλήψεων στη ΝΕΡΙΤ έχει γίνει αντικείμενο.. 

Ολα τα ονόματα των 450 υποψηφίων για την ΠΟΕΣΥ

Ανακηρύχτηκαν οι Υποψήφιοι Αντιπρόσωποι για το 7ο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο

Στους 450 έφτασε ο αριθμός των Υποψηφίων Αντιπροσώπων για το 7ο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ, γεγονός που σε κάνει να αναρωτιέσαι όχι ποιος είναι υποψήφιος αλλά ποιος τελικά δεν είναι!
Η Εφορευτική Επιτροπή της ΕΣΗΕΑ εκτός από την ανακήρυξη των υποψηφίων, ανακοίνωσε επίσης, ότι  παρουσία εκπροσώπου της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΣΗΕΑ και άνεργων συναδέλφων, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για την επιλογή των άνεργων δημοσιογράφων που θα απασχοληθούν στη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στο 7ο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ.
Από τους ογδόντα τρείς (83) ανέργους – μέλη της ΕΣΗΕΑ, που εκδήλωσαν το σχετικό ενδιαφέρον,..

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Καραμανλής εναντίον Καμμένου

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος του Πάνου Καμμένου, κατέθεσε ο εκδότης των εφημερίδων «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» και «Karfitsa», Νίκος Καραμανλής
Η ιστορία ξεκίνησε την Πέμπτη όταν ο προέδρος των ΑΝΕΛ, κατά την διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στην ΔΕΘ, ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο της «Καρφίτσας» και του karfitsa.gr Βαγγέλη Στολάκη, αν θεωρεί ότι έχει κάνει ο ίδιος κάποια προσωπικά λάθη τα οποία οδήγησαν στην ανεξαρτητοποίηση και σε διαγραφές βουλευτών του. Ο Π. Καμμένος – που προφανώς θεώρησε στημένη την ερώτηση- όχι μόνο δεν απάντησε αλλά επιτέθηκε και κατά του εκδότη Καραμανλή, υποστηρίζοντας ότι το μόνο λάθος που έχει κάνει είναι ότι δεν…

Τα δάνεια «πνίγουν» τις εταιρείες ΜΜΕ

Σε οικονομική ασφυξία οι εισηγμένες εταιρείες ΜΜΕ στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Τα στοιχεία του εξαμήνου είναι αποκαρδιωτικά. Μόνο οι Αττικές Εκδόσεις έχουν κερδοφορία, ενώ το σύνολο του δανεισμού του Πήγασου υπερβαίνει τα 152 εκατ. ευρώ!
Ο Τηλέτυπος κατόρθωσε να μειώσει τις ζημίες του στα 6,5 εκατ. ευρώ στο α΄ εξάμηνο του 2014 από 9,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του περσινού έτους. Παραμένει, όμως, σε υψηλά επίπεδα ο δανεισμός της εταιρείας, στα 121 εκατ. ευρώ.
Ακολουθεί με αύξηση των δανείων του στα 152 εκατ. ευρώ το προηγούμενο εξάμηνο ο Όμιλος του Πήγασου έναντι 147 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2013. Ο ενοποιημένος κύκλος.. 

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Για παιχνίδια «χειραγώγησης μετοχών» ελέγχεται ο Πέτρος Λεωτσάκος

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζητά από την ΕΣΗΕΑ να εξετάσει τις πρακτικές του οικονομικού site bankingnews.gr σχετικά με τη δημοσίευση θεμάτων για τα stress tests των συστημικών τραπεζών

 Έγγραφο προς την ΕΣΗΕΑ έστειλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με το οποίο ζητάει την εξέταση των πρακτικών που χρησιμοποιεί η οικονομική ιστοσελίδα bankingnews.gr, σχετικά με την πορεία υλοποίησης των stress tests των τραπεζών.
Η Επιτροπή καλεί την Ένωση Συντακτών να εξετάσει αν η πρακτική του δημοσιογράφου και ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου site, Πέτρου Λεωτσάκου να επικαλείται «έγκυρες πληροφορίες», γράφοντας «αποκλειστικά θέματα» που προκάλεσαν σημαντικές μεταβολές στην τιμή των μετοχών των τραπεζών, συνάδει με τις διατάξεις του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ.
Όπως αναφέρει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην επιστολή της προς την Ένωση, «με τα.. 

Tο ΤIME κάθε εβδομάδα με τα Παραπολιτικά

Συνεργασία με το αμερικάνικο περιοδικό ΤΙΜΕ ξεκινά από αυτή την εβδομάδα η εφημερίδα «Παραπολιτικά». Τα πιο ενδιαφέροντα άρθρα του περιοδικού θα φιλοξενούνται σε ειδικό ένθετο της εφημερίδας.
Η ανακοίνωση του περιοδικού ΤΙΜΕ για την έναρξη της συνεργασίας με την εφημερίδα του Γιάννη Κουρτάκη, έχει ως εξής:
«Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη συνεργασίας της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ με το περιοδικό ΤΙΜΕ. Το πρώτο εβδομαδιαίο περιοδικό των ΗΠΑ, που γράφει ιστορία από την πρώτη ημέρα της έκδοσής του, το 1923 στη Νέα Υόρκη, παραμένει σταθερά μία από τις πλέον έγκυρες και αξιόπιστες πηγές ειδήσεων παγκοσμίως.
Το ΤΙΜΕ καταγράφει τα γεγονότα που διαμορφώνουν τη ζωή μας μέσα από την κριτική δημοσιογραφία, τη σύγχρονη γραφή και την εξαιρετική φωτογραφία συνεργατών με ισχυρές.. 

Οποιος φύγει παίρνει μπόνους κι έξι μισθούς!

Ανοιχτοχέρης ο Σκαναβής - Πήρε και τον Γιάννη Αντύπα στον Ελεύθερο Τύπο

Τελικά ο Αλέξης Σκαναβής είναι... ανοιχτοχέρης. Έξι μισθούς, εκτός από τα χρωστούμενα δεδουλευμένα, δίνει σε όσους δεχθούν να αποχωρήσουν από τον "Ελεύθερο Τύπο". Η ανακοίνωση που εστάλη με mail στο προσωπικό είναι σαφής. Οσοι εργαζόμενοι αποχωρήσουν από την εφημερίδα θα λάβουν το σύνολο των οφειλόμενων και μπόνους 6 μισθούς.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν το αίτημά τους να αποχωρήσουν μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου. Και την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά, ο Ελεύθερος Τύπος προσέλαβε τον δημοσιογράφο Γιάννη Αντύπα...
Οι παλιοί πάντως εργαζόμενοι που είτε έφυγαν μόνοι τους είτε απολύθηκαν ακόμη προσπαθούν.. 

Μόνο δύο εργαζόμενους έχει μισθωτούς η ΝΕΡΙΤ!

Η πολυδιαφημισμένη ΝΕΡΙΤ ως δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας που περιμένει να μπει στην ευρωπαϊκή EBU, αυτή τη στιγμή απασχολεί δυο, το ξαναγράφουμε, δυο άτομα με σύμβαση αορίστου χρόνου.
Απασχολεί και καλύπτει ασφαλιστικά μόνο τους Βασίλη Θωμόπουλο, διευθυντή ειδήσεων και τον Νεόφυτο Οικονόμου, εμπορικό διευθυντή της ΝΕΡΙΤ.
Αυτά είναι τα δυο άτομα που έχουν προσληφθεί κανονικά από τη ΝΕΡΙΤ Α.Ε η οποία λειτουργεί με "δανεικούς" συμβασιούχους από το υπουργείο Οικονομικών -αυτούς της Δ.Τ, αναθέσεις εκτός εταιρείας ακόμη και για αλλαγή λάμπας στο ραδιομέγαρο και φυσικά με δεκάδες αναθέσεις σε ιδιώτες, μικρούς και μεγάλους.
Δυο μόνο στελέχη έχουν προσληφθεί κανονικά και για τα οποία έγινε ενημέρωση των ασφαλιστικών..

Στο Μαξίμου έχασαν (και) το χιούμορ τους...

...και το Ποντίκι συστήνει ψυχραιμία

Καθόλου δεν άρεσε στο Μαξίμου το πρωτοσέλιδο της εβδομαδιαίας πολιτικής/σατυρικής εφημερίδας «Το Ποντίκι» και το σκίτσο που φιλοτέχνησε ο Soloup. H αντίδραση ήταν έντονη και από το γραφείο τύπου του Σαμαρά βγήκε αμέσως ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται:
«Το άθλιο πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα “Το Ποντίκι”, οι εμπνευστές του και όσοι κρύβονται πίσω από τους εμπνευστές του, να γνωρίζουν ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν άγεται, ούτε φέρεται, ούτε κάμπτεται από κανέναν».
 Στην ανακοίνωση του Μαξίμου απάντησε  με τη σειρά του «Το Ποντίκι»:
«Φαίνεται ότι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, εκτός των άλλων, έχουν απωλέσει την αίσθηση.. 

Παραιτήθηκαν Μακρυδημήτρης - Μορώνης στη ΝΕΡΙΤ

Μύλος στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής καθώς στη σημερινη συνεδρίαση της διοίκησης, όπως γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης στο enet, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους ο προεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ Αντώνης Μακρυδημήτρης και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και υπεύθυνος προγράμματος της εταιρείας Ροδόλφος Μορώνης.
 Υπενθυμίζουμε ότι ο Μακρυδημήτρης είχε αντικαταστήσει προ ολίγων μηνών τον απομακρυνθέντα Γιώργο Προκοπάκη, καθώς και ότι αύριο λήγει η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ. Γνωστό είναι επίσης, όπως γράφει ο Χρ. Ξανθάκης, ότι τον τελευταίο καιρό παρατηρείτο έντονη ψυχρότητα ανάμεσα στα υψηλά..

Ο Π. Μαυράκης νέος πρόεδρος της ΕΤΕΡ

Μεγάλη προσέλευση στη Γενική Συνέλευση της ΕΤΕΡ και ανασυγκρότηση του Διοικητικού της Συμβουλίου

Με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (Ε.Τ.Ε.Ρ) στο Ε.Κ.Α. Η συμμετοχή των τεχνικών ήταν αυξημένη δείχνοντας έτσι τη συσπείρωση γύρω από την Ένωσή, αλλά και το ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα στο χώρο.
Οι εργαζομενοι ενημερώθηκαν από το Δ.Σ. για τα σχετικά της Διαιτητικής Απόφασης του Ο.ΜΕ.Δ. και για το πώς διαμορφώνεται το εργασιακό τοπίο στο χώρο με τη νέα Σ.Σ.Ε. Επίσης εξουσιοδοτήθηκε το Δ.Σ. να προχωρήσει σε εκκαθάριση του μητρώου της Ένωσης καθώς και στην ενημέρωση των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών για την εφαρμογή και περιφρούρηση της νέας Σ.Σ.Ε.
Στο τέλος της συνέλευσης αναγνώστηκε επιστολή του Δημ. Καμαρινόπουλου μέσω της οποίας.. 

Η ΕΛΣΤΑΤ με Infographics

Η ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική) πρωτοτύπησε φέτος στο περίπτερό της στην Διεθνή Εκθεση θεσσαλονίκης με έντονη παρουσία infographics. Την επιμέλεια και τον σχεδιασμό ανέλαβαν από κοινού εξειδικευμένοι σχεδιαστές στον τομέα των infographics, η Ζωή Κατσιγιάννη απότον Ελεύθερο Τυπο και ο Πάνος Κωνσταντόπουλος από την Καθημερινή, ντύνοντας εξ ολοκλήρου το περίπτερο.
Επτα συνολικά μεγάλες επιφάνειες  και αρκετά μικρά με γραφήματα για την απογραφή, θέματα για την ανεργία, την μετανάστευση, την οικονομία, τον τουρισμό την ενέργεια με μια φρέσκια εικόνα.. 

Σπανοπούλου: Θα σας δω στα γουναράδικα του ΕΔΟΕΑΠ!

«ΔΕΝ θα είμαι υποψήφια, ούτε καν ψηφοφόρος(!) στις επικείμενες εκλογές για την ΠΟΕΣΥ, αφου ο παραταξιακός συνδικαλισμός της ΕΣΗΕΑ φρόντισε με τη ρεβανσιστική, αντιδημοκρατική, και παράλογη διαγραφή μου, να με κρατήσει στον πάγκο!». Αυτό αναφέρει σε δημόσια τοποθέτησή της  η τέως πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, Ελένη Σπανοπούλου που έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της ΕΣΗΕΑ καθώς η προσπάθεια της για αναστολή της πειθαρχικής ποινής με ασφαλιστικά μέτρα απορρίφθηκε. Η Σπανοπούλου στην δημόσια τοποθέτηση της αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Δημόσια τοποθέτηση  και προσφυγή στη Δικαιοσύνη
 για την τιμωρητική διαγραφή μου από την ΕΣΗΕΑ
Συνάδελφοι, ενημερώνω ότι
ΔΕΝ θα είμαι υποψήφια, ούτε καν ψηφοφόρος(!) στις επικείμενες εκλογές για την ΠΟΕΣΥ, αφου ο παραταξιακός συνδικαλισμός της ΕΣΗΕΑ φρόντισε  με τη ρεβανσιστική, αντιδημοκρατική, και..

Ενας Τίγρης στα μίντια...

...και μια απάντηση του Γιάννη Φιλιππάκη για τις απολύσεις και την καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων στην Espresso

«Αληθεύει ότι ο "Τίγρης" έχει αρχίσει να υπόσχεται σε υπουργούς και βουλευτές "καλή μεταχείριση" από τις εφημερίδες Espresso και Δημοκρατία;». Αυτό γράφει ο Γιάννης Koυρτάκης στη στήλη του στα Παραπολιτικά και εμείς θυμίζουμε  ότι -όπως έχει διαρρεύσει- ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης (επονομαζόμενος και Τίγρης) μπήκε με μεγάλο ποσοστό στην εταιρεία Δημοκρατικός Τύπος που εκδίδει τις εφημερίδες Espresso και Δημοκρατία. Την ίδια στιγμή οι Ενώσεις στο χώρο του Τύπου κηρύσσουν δίωρη στάση εργασίας στην Espresso «προκειμένου οι εργαζόμενοι να πραγματοποιήσουν συνέλευση και να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, έπειτα από τις πρόσφατες απολύσεις που πραγματοποίησε η εργοδοσία της εφημερίδας και λόγω της συνεχιζόμενης μη καταβολής των δεδουλευμένων τους».
Τα παραπάνω γράφονται με αφορμή το email που μας εστάλη από την Δημοκρατικός Τύπος του Γιάννη Φιλιππάκη και στο οποίο μας ενημερώνει ότι η «εταιρεία  παραμένει εκ των πλέον συνεπών..

Όπως πάνε, θα κλείσουν μόνοι τους τη ΝΕΡΙΤ...

Σε κάθε πέντε άτομα κι ένας διευθυντής!

Σαν τα ποντίκια πηδάνε από το βαπόρι της ΝΕΡΙΤ ημέτεροι, κουμπάροι και εργολάβοι. Κάποιους αγγίζει ήδη η εισαγγελική έρευνα για τον διαγωνισμό μαϊμού ,τις αναθέσεις και το πλιάτσικο με δικαιώματα μεταδόσεων και ακίνητα.
Στο δρόμο που χάραξε ο Προκοπάκης συνεδριάζει η διοίκηση στην παράγκα της κυβερνητικής ενημέρωσης, όπουμοιράζονται κουστούμια σε καμιά εκατοστή διευθυντές με το οργανόγραμμα Μακρυδημήτρη, με το οποίο διαφωνούν ακόμη και δικοί του.
Είναι τέτοιος ο συνωστισμός και τόσα τα γραμμάτια του Μαξίμου, που σε κάθε πέντε άτομα υπάρχει και ένας διευθυντής με το πακέτο του.
Φαίνεται πως ο Μουρούτης θέλει να προλάβει στη στροφή την Βούλτεψη και το οργανόγραμμα προβλέπει ακόμη:..

Γκρίνιες στον Ψυχάρη για τον διευθυντή των «Νέων»

Μέχρι κι ο Βενιζέλος ενοχλήθηκε...

Μπορεί ανέκαθεν ο Ευάγγελος Βενιζέλος να διατηρούσε προνομιακές σχέσεις με τον ΔΟΛ – ειδικά τα τελευταία χρόνια μετά την ανάληψη της διεύθυνσης των ΝΕΩΝ από τον Χρήστο Μεμή με τον οποίο διατηρεί άριστη σχέση, με αποτέλεσμα η καθημερινή του συγκροτήματος να είχε εξελιχθεί σε… fanzin του προέδρου του ΠΑΣΟΚ… Η ανάληψη της διεύθυνσης των ΝΕΩΝ όμως, από τον Δημήτρη Μητρόπουλο άλλαξε τους συσχετισμούς, αφού..

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Η Ελλη Στάη με εκπομπή στον ΣΚΑΪ

 Η Ελλη Στάη μετά το διαδικτυακό της εγχείρημα, το TheTΟC, θεωρεί ότι ήρθε η ώρα, να ξαναμπεί στα τηλεοπτικά στούντιο.
Ετσι η δημοσιογράφος, με δεδομένες τις καλές σχέσεις που έχει με τον Σταμάτη Μαλέλη (είχαν συνεργαστεί πριν χρόνια και στον ΣΚΑΪ) και την γνωριμία με τον Γιάννη Αλαφούζο, συναντήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης με το αφεντικό του τηλεοπτικού σταθμού στο Φάληρο.
 Στη συνάντηση Στάη - Αλαφούζου, που έγινε στα γραφεία του ΣΚΑΪ,  οπως..

Φίρμα, η Άννα…

...με την ευχή που έδωσε («να πάει να γ…») στο Χαρδούβελη

Εκεί που κανείς δεν ησχολείτο – και γιατί άλλωστε; - με την κυρία Άννα Καραμανλή, ξαφνικά είπε ένα άει γ@... στον Θεοδωρακόπουλο, σύμβουλο του Χαρδούβελη κι όλα τα φώτα της δημοσιότητας πέσαν πάνω της.
Έγινε περιζήτητη, μια ασήμαντη βουλευτίνα η οποία αύριο μεθαύριο θα ξαναψηφίσει – θυμηθείτε το – και τα επόμενα μνημονιακά τερατουργήματα της κυβέρνησης.
Επί του παρόντος, απολαμβάνει τη δημοσιότητα που της προσέφερε η..

Δημοσιογράφοι έρχονται και πάνε

** Η τηλεκριτικός  του ΔΟΛ Αφροδίτη Γραμμέλη εντάχθηκε στο  δυναμικό του Joy (του Δ. Αργυρόπουλου και του Mega), και  θα αναλάβει το κομμάτι των συνεντεύξεων. Αγνωστο ακόμη αν θα αφήσει τη στήλη της στο Βήμα.

** Η πλάκα είναι ότι η Γραμμέλη πέρυσι είχε δώσει συνέντευξη στην Νάνσυ Ζαμπέτογλου (νυν ανταγωνίστρια με το Join Us στον ΣΚΑΪ) μιλώντας για όσα την ενοχλούν στην τηλεόραση.

** Στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα ο  Σταύρος Λυγερός.  Ο  δημοσιογράφος- συγγραφέας έκανε το ντεμπούτο του, την Κυριακή που μας πέρασε, με ένα δισέλιδο αφιέρωμα στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ.

** Με τον Νίκο Χατζηνικολάου γευμάτιζε η Ολγα Τρέμη τις προάλλες στο Deal του Ψυχικού..

Αναστάτωση από τις απολύσεις στην Espresso

Στάση εργασίας και για τη μη καταβολή δεδουλευμένων

Αναστάτωση επικρατεί στο εκδοτικό συγκρότημα του Γιάννη Φιλιππάκη (φωτό) που βγάζει μεταξύ άλλων τις εφημερίδες Espresso και Δημοκρατία.
Οι πρόσφατες απολύσεις στην  Espresso και η μη καταβολή των δεδουλευμένων οδήγησαν τους εργαζόμενους στην εφημερίδα και στην ιστοσελίδα «espressonews.gr», μετά και από απόφαση   Ε.Σ.Η.Ε.Α.,  Ε.Π.Η.Ε.Α. και Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α, να κηρύξουν δίωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τη 1 μ.μ. την Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014.
Η στάση εργασίας κηρύχθηκε  προκειμένου οι εργαζόμενοι να πραγματοποιήσουν συνέλευση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος) και να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.
Θυμίζουμε ότι στην εταιρεία Δημοκρατικός Τύπος μπήκε πρόσφατα και ο επιχειρηματίας και..

Aννα Καραμανλή: Να πάει να γ... ο Χαρδούβελης!

 «Με αυτά που κάνετε δεν θα επανεκλεγούν πολλοί βουλευτές και εγώ θα μείνω άνεργη»!

«Λυπάμαι πολύ που παραφέρθηκα. Δε λυπάμαι καθόλου για την ουσία όσων είπα για τον ΕΝΦΙΑ». Αυτό έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter η Αννα Καραμανλή η οποία χθες στη Βουλή καταφέρθηκε κατά του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.
Η πρωην δημοσιογράφος και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σε έντονο ύφος είπε χθες σε σύμβουλ του Χαρδούβελη: «Ξέρετε κύριέ μου, ότι οι πολίτες υποφέρουν; Και ότι αυτά που μας λέτε εδώ δεν θα κάνουν τη ζωή τους καλύτερη;».
Το μόνο, λένε, που πρόλαβε να πει ο σύμβουλος ήταν: «Γιατί φωνάζετε;».
Τότε, ποιος είδε την Άννα Καραμανλή και δεν την φοβήθηκε... Η βουλευτής κλαίγοντας άρχισε να φωνάζει: «Να πάει να γ... ο Χαρδούβελης». Και συνέχισε, εκφράζοντας το παράπονό της για την ακολουθούμενη πολιτική: «Με αυτά που κάνετε δεν θα επανεκλεγούν πολλοί βουλευτές και εγώ θα.. 

Μπόμπολας - Ψυχάρης συμπλέουν (και) για τον ΕΝΦΙΑ

Και στα ΝΕΑ έξακολουθούν να μην κρατάνε ούτε τα προσχήματα...

Φαίνεται πως έχει πέσει γραμμή για τον ΕΝΦΙΑ: Ναι εντάξει η κυβέρνηση έκανε μια μικρή ανοησία αλλά τώρα δείτε πως τα διορθώνει όλα!
 Για άλλη μια φορα οι εφημεριδες του Μπόμπολα και του Ψυχάρη συμπλέουν με τα πρωτοσέλιδά τους:
-ΕΘΝΟΣ: Ο νέος ΕΝΦΙΑ / Ποιοι χάνουν, ποιοι κερδίζουν και πόσο / Γενναίες μειώσεις σε 4.000 οικισμούς
- ΤΑ ΝΕΑ: Ποιοι κερδίζουν, ποιοι χάνουν από την τελική ρύθμιση του ΕΝΦΙΑ / Ξεκαθάρισε το τοπίο / Κατατέθηκε η τροπολογία με τις διορθώσεις
Η εφημερίδα όμως του Ψυχάρη το πάει πιο μακριά και με επιτιμητικό άρθρο στρέφεται εναντίον εκείνων οι οποίοι δεν... αναγνωρίζουν στην κυβέρνηση ότι προχωρά σε μειώσεις φόρων και τα... 

Η Κύρα Αδάμ επέστρεψε στον «τόπο του εγκλήματος»

«Κυριακούλα έλα πάλι στην Ελευθεροτυπία. Να βοηθήσεις λίγο την κατάσταση. Δεν έχει μείνει και κανένας να αρθρογραφεί και να κάνει ρεπορτάζ»...
Η Κύρα Αδάμ και η Μάνια Τεγοπούλου είχαν ανέκαθεν καλές σχέσεις. Αλλωστε η εκδότρια την είχε κάνει και διευθύντρια λίγο προτού κλείσει η Ελευθεροτυπία.
Βέβαια η Αδάμ που δούλευε για τους Τεγόπουλους από το 1980, τα έσπασε σε κάποια στιγμή με τη Μάνια (τον Μάρτιο του 2012). Κι αυτό όταν αποκάλυψε τις μεθοδεύσεις  και τη σύσκεψη στο σπίτι της Τεγοπούλου όπου προτάθηκε άμεση επαναλειτουργία της εφημερίδας με ένα μέρος των εργαζομένων και με νέο υπολογισμό μισθοδοσίας τους!
Η ίδια η Κύρα Αδάμ είχε δηλώσει τότε ότι απεχώρησε από τη σύσκεψη εκφράζοντας την αντίθεση.. 

Ψάχνουν ψάλτες για τον Ευαγγελάτο...

Τελικά θα κάνει ενημερωτική εκπομπή 6 με 8 στη ΝΕΡΙΤ - Τι συζήτησε με τον Θωμόπουλο

Δεν ξέρω αν παίζετε στοίχημα, αλλά το γάμο ΝΕΡΙΤ-Ευαγγελάτου μπορείτε να τον καταγράψετε ως «σιγουράκι». Ο δημοφιλής άνκορμαν ετοιμάζεται να διαβεί την πόρτα της Αγίας Παρασκευής και να ξεκινήσει ενημερωτική εκπομπή 6 με 8 το απόγευμα. Για να συζητήσει μάλιστα τις λεπτομέρειες του όλου εγχειρήματος, είχε τη Δευτέρα ραντεβού με τον γενικό διευθυντή περιεχομένου Βασίλη Θωμόπουλο. Και έπεται συνέχεια...
Οπως είχαμε γράψει προ ημερών, είναι γνωστό ότι ο Νίκος Ευαγγελάτος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο του Ιντερνετ με μια σειρά από δημοφιλείς ιστοσελίδες. Δεν το κρύβει άλλωστε και συχνά αναδεικνύει τη δουλειά του στις λοιπές δημοσιογραφικές του ασχολίες. Υπήρχε λοιπόν ένα θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού (μην ξεχνάμε ότι το «Ι» στο ΝΕΡΙΤ σημαίνει Ιντερνετ) και.. 

Ο Κουρτάκης ανακοίνωσε την έκδοση νέας εφημερίδας!

Οι νέες συνεργασίες, ο γκουρού του Τσίπρα κι ο ανταγωνισμός με Χατζηνικολάου και Παναγιωτάκη

«Μέσα στον Οκτώβριο ετοιμαζόμαστε να βγάλουμε στα περίπτερα ένα μοντέρνο οικονομικό φύλλο». Αυτό γράφει ο Γιάννης Κουρτάκης στην στήλη του στην εφημερίδα Παραπολιτικά, προαναγγέλοντας κι αυτός (μετά τον Ν. Χατζηνικολάου) την έκδοση νέου φύλλου, οικονομικού περιεχομένου, από την εταιρεία «Παρα Ενα».
Προς το παρόν οι νέες συνεργασίες του ομίλου με γνωστούς τηλεοπτικούς - κι όχι μόνο- δημοσιογράφους φαίνεται και στις υπογραφές. Ο λόγος για τον γνωστό «δεξιό» δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά που έφυγε από τον Ελ. Τύπο, και την «αριστερή» Ελένη Καλογεροπούλου που έφυγε από τον ΣΚΑΪ.
Ο μεν πρώτος υπογράφει μια ολόκληρη σελίδα με παραπολιτικά σχόλια (Παρα-τυπίες ο τίτλος)... 

Λιάτσος: Με κατέστρεψε η «Παρασκευή και 13»

«Έχασα όλη μου την περιουσία, επειδή είχα τρελαθεί με την έκδοση της εφημερίδας "Παρασκευή και 13". Δεν το θεωρώ λάθος, αλλά αποδείχτηκε ότι επιχειρηματικά δεν τα πήγα καλά. Η εφημερίδα δεν άντεξε στην κρίση κι έκλεισε. Έχασα όλα τα χρήματα που είχα αποκτήσει σ' αυτά τα χρόνια που εργάζομαι και πούλησα δύο σπίτια».
Αυτό αποκαλύπτει σε συνέντευξή του ο δημοσιογράφος Αιμίλιος Λιάτσος που - όπως λέει- όχι μόνο δεν αισθάνεται άσχημα για αυτό αλλά αντιθέτως νιώθει πολύ καλά που δεν έχει καθόλου προσωπική περιουσία. «Νιώθω απελευθερωμένος. Έκανα την υπέρβαση μέσα μου και είπα: "Και τι έγινε"» λέει χαρακτηριστικά..
Σχετικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ ο εκδότης της κυριακάτικης «kontra news» αναφέρει:

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Ακυρες οι απολύσεις στην ΕΡΤ

Νέα δικαστική απόφαση δικαιώνει τους απολυμένους της ΕΡΤ ακυρώνοντας τις απολύσεις και υποχρεώνοντας το ελληνικό Δημόσιο, ως διάδοχο της ΕΡΤ, να αποδεχθεί τις υπηρεσίες των εναγόντων τοποθετώντάς τους στις θέσεις που είχαν προ της απόλυσης και με τους ίδιους μισθούς.
Συγκεκριμένα το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αναγνώρισε την ακυρότητα της καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας απολυμένων της Ε.Ρ.Τ ΑΕ και δικαίωσε μερίδα απολυμένων της ΕΡΤ, που εκπροσωπούμενοι από την  δικηγόρο τους κ. Θεοδώρα Κορακά,  προσέβαλαν την απόλυσή τους ως άκυρη.
Το Δικαστήριο αναγνώρισε την ακυρότητα της απόλυσης, υποχρέωσε το Ελληνικό Δημόσιο να αποδέχεται τις υπηρεσίες των εναγόντων με τα προ της απόλυσης τους καθήκοντα και επιδίκασε σε..

Στο κορμί τίνος θέλει να μπει ο Σταρόβας;

Με φιλοσοφικές αναζητήσεις, πολύ ρεαλισμό και χιούμορ ξεκίνησε η νέα εκπομπή του Κώστα Γιαννακίδη και του Δημήτρη Σταρόβα στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89, που μεταδίδεται καθημερινά 4 με 6 το απόγευμα. Στην εκπομπή της Τρίτης, που δυστυχώς ακούσαμε λίγο στο τέλος υπήρχε και μια κοπέλα που έμπαινε σφήνα στο δίδυμο και ρωτούσε τον Σταρόβα στο μυαλό ή στο κορμί τίνος θα ήθελε να μπεί. Στο τέλος ο Γιαννακίδης έδωσε και «χαιρετίσματα στην πατρίδα, επάνω». Δεν μας είπε όμως τι όνομα έχει η εκπομπή...
Επ΄ευκαιρία ιδού και το πρόγραμμα του Alpha 9.89:..

Καμίνης: Δεν έδιωξα εγώ τον Καμπύλη

Ποιος θα είναι ο νέος διευθυντής του 9.84

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης αποποιείται των ευθυνών του στο θέμα της αποχώρησης του Τάκη Καμπύλη από τη διεύθυνση του δημοτικού ραδιοσταθμού 9.84, καθώς πολλοί είχαν κάνει λόγο για αποπομπή και απόλυση... Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM ο Γ.  Καμίνης -και απαντώντας σε σχετική ερώτηση- διευκρίνισε ότι πρόκειται περί παραίτησης, πλέκοντας ταυτόχρονα το εγκώμιο του δημοσιογράφου:
«Ο κ. Καμπύλης είχε μια εξαιρετική θητεία στον 9.84. Όποιος παρακολουθεί ραδιόφωνο μιλάει, για έναν σταθμό του οποίου το επίπεδο ανέβηκε σε τεράστιο βαθμό κατά τη διάρκεια της θητείας του. Υπέβαλλε την παραίτηση. Δεν του την ζήτησα εγώ. Ένιωσε ότι έχει κλείσει τον κύκλο του. Εγώ ευχαρίστως θα δεχόμουν ο κ. Καμπύλης να συνεχίσει να υπηρετεί τον 9.84, γιατί η απόδοσή του ήταν εξαιρετική».
Ο Γ. Καμίνης αναφερόμενος και στον αντικαταστάτη ή την αντικαταστάτρια του παραιτηθέντος..

Eφυγε από τον Αlpha χωρίς καν να χαιρετήσει...

Μετά από 12 χρόνια συνεργασίας αποχωρησε τελικά από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ο πολιτικός συντάκτης Γιάννης Πιτταράς. Οι zoornalistas είχαν γράψει για τους καβγάδες και τα προβλήματα που είχε ο Γ. Πιτταράς στις σχέσεις του με τη διοίκηση του σταθμού και ειδικά με το διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του καναλιού, Βασίλη Παπαδρόσο.
Ο ίδιος ο δημοσιογράφος με ένα μικρό κείμενο  όπου δεν κρύβει την πικρία του, δημοσιοποίησε ότι αποχωρεί από το κανάλι. Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο facebook γράφει:
 «Ευχαριστώ τη διοίκηση του ALPHA για την συνεργασία τα τελευταία 12 χρόνια.
Οφείλω μια συγνώμη στους συναδέλφους δημοσιογράφους της τηλεόρασης του ALPHA που δεν πρόλαβα να αποχαιρετίσω.
Οφείλω επίσης μια συγνώμη στους συναδέλφους τεχνικούς, μοντέρ, οπερατέρ, που.. 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης φτιάχνει web radio

Το Ποτάμι ανοίγει ραδιοφωνικό σταθμό και θέλει να του τον εξοπλίσουμε εμείς

Από την ερχόμενη Δευτέρα το, δεν είναι κόμμα αλλά κίνημα, θα εκπέμπει διαδικτυακά μέσα από το site του, το topotami.gr, «με πολιτικό λόγο αλλά και μουσικές». Θα ξεκινήσει όπως και να έχει τη λειτουργία του όπως καταλαβαίνουμε, είναι κανονικά προγραμματισμένη η έναρξή του, αλλά ζητάει και τα δικά μας χρήματα. «Για να μπορέσουμε όμως να τα καταφέρουμε, σε χρειαζόμαστε» γράφουν. Μας χρειάζονται!
«Βρήκαμε το χώρο, όμως για να ανταποκριθούμε στα υπόλοιπα, θέλουμε τη βοήθειά σου. Τα έξοδα είναι 9.269€ και θα μπορέσουμε να τα καλύψουμε μόνο με τη δική σου συνδρομή. Κατάθεσε ότι ποσό θέλεις εδώ και εμείς, για να σ’ ευχαριστήσουμε, έχουμε κάτι για σένα!». Τι έχουν για μας;..

Η Καθημερινή υπερασπίζεται τον Τσίπρα. Ξέρει κάτι;

«Να δαμάσει τον λαϊκισμό» καλεί η Καθημερινή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα! Μάλιστα σπεύδει προς υπεράσπισή του έναντι των επικρίσεων που δέχτηκε όχι μόνο από «ακραίες συνιστώσες της αξιωματικής αντιπολίτευσης» αλλά και από τη «λαϊκιστική δεξιά επειδή συμμετείχε σε κάποιο κλειστό διεθνές φόρουμ». Γράφει συγκεκριμένα στο πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της η Καθημερινή:
« Ο ανεξέλεγκτος λαϊκισμός είχε αυτή τη φορά ως θύμα τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Εξεγέρθηκαν οι ακραίες συνιστώσες της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και η λαϊκιστική Δεξιά επειδή συμμετείχε σε κάποιο κλειστό διεθνές φόρουμ. Κάποια στιγμή οφείλουμε να ξεπεράσουμε τη μικρονοϊκή αντιμετώπιση τέτοιων συμμετοχών από την πλευρά των πολιτικών μας. Οι Ελληνες πολιτικοί ηγέτες καλό είναι να βρίσκονται παντού, να αντιλαμβάνονται τι πραγματικά συμβαίνει στο..

Ξέρεις κάτι; Η Ελλάδα πεθαίνει

Φτώχεια, λιτότητα, ανεργία. Λέξεις τις οποίες ακούμε καθημερινά τόσο από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όσο και από τους ίδιους τους συμπολίτες μας. Θέλουν να σώσουν την Ελλάδα αλλά να αφανίσουν τους Έλληνες, έλεγαν ορισμένοι «αντιμνημονιακοί» τα πρώτα χρόνια της κρίσης. Τους κορόιδευαν τότε. Σήμερα δικαιώνονται.

Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης

«Ξέρεις κάτι; Η Ελλάδα πεθαίνει. Πεθαίνουμε σα λαός. Κάναμε τον κύκλο μας. Δεν ξέρω πόσες χιλιάδες χρόνια. ανάμεσα σε σπασμένες πέτρες και αγάλματα και πεθαίνουμε. Αλλά αν είναι να πεθάνει η Ελλάδα, να πεθάνει γρήγορα. Γιατί η αγωνία κρατάει πολύ, και κάνει πολύ θόρυβο.», είχε πει ο αείμνηστος Θανάσης Βέγγοςστην ταινία, Το Βλέμμα του Οδυσσέα. Τα λόγια του ίσως μοιάζουν πιο επίκαιρα από ποτέ.
Από μικρό παιδί άκουγα για το σοβαρό πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Μου.. 

«Ένας άλλος κόσμος είναι εδώ, γίνε μέρος του!»

Μέλη διαφόρων δικτύων αλληλεγγύης, συνεργατικών πρωτοβουλιών και λαϊκών καινοτόμων δομών στην Ελλάδα οργανώνουν, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 10 έως τις 12 Οκτωβρίου 2014.
Φέτος έχουν προσκληθεί ομάδες από διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες για να μοιραστούν εμπειρίες, γνώσεις και αγώνες με σύνθημα "Ένας άλλος κόσμος είναι εδώ, γίνε μέρος του!"
Περίπου 200 πρωτοβουλίες απ’ όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στα προηγούμενα φεστιβάλ και εκατοντάδες εθελοντές βοήθησαν στη διοργάνωσή τους. Κοινωνικές κλινικές και φαρμακεία αλληλεγγύης, τράπεζες χρόνου, κοινωνικές κουζίνες, παραδοσιακές τράπεζες σπόρων, οικοκοινότητες, συνεταιρισμοί ή δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης και ανταλλαγής έλαβαν μέρος σε αυτά, όπως το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο..

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Ανάθεμα την ώρα που άνοιξα το ραδιόφωνο..

Ωρα τρεις και είκοσι.  Μποτιλιαρισμένος στην κάθοδο της Κηφισίας μέσα στο παλιό μου φιατάκι. Τι καλύτερο και πιο παρηγορητικό από το να ανοίξεις το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου σου. Οι περισσότεροι -αν όχι όλοι- αυτό κάνουν. Για να περάσει η ώρα και που ξέρεις όλο και κάτι καλό μπορεί να ακούσεις.
Θυμήθηκα πως σήμερα ξεκινάει το ανανεωμένο πρόγραμμα του Παραπολιτικά – είχα και στη μνήμη τους 90,1 οπότε...
Επεσα πάνω σε μια περίεργη γυναικεία φωνή που μεσημεριάτικα αναφερόταν σχεδόν υστερικά σε κάτι που είχε να κάνει με τον πονοκέφαλο του Σαμαρά στη ΔΕΘ, το ξεμάτιασμα και τις βασκανίες. Ενδιάμεσα τραγουδούσε νησιώτικα με τσιριχτή απωθητική φωνή, ξεματιάζοντας με αυτό τον τρόπο τους ακροατές... Μάταια ο παρτενέρ της προσπαθούσε να την μαζέψει με την γλυκιά ευγενική φωνή του... Εκείνη συνέχιζε το ξεμάτιασμα κριτικάροντας κάποιες που κάνουν βασκανίες για να έρθει το..

Δεν τον εμπιστεύεται πλέον ο Μπόμπολας...

Υπό εποπτεία ο Παναγιωτόπουλος στο MEGA

Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των μετόχων αλλά και της διοίκησης του τηλεοπτικού σταθμού Mega, συνεχίζονται στα γραφεία των εκδοτών. Καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας τα ραντεβού σε Μιχαλακοπούλου (Ψυχάρης) και Μεταμόρφωση (Μπόμπολας) ήταν πυκνά, ενώ την ίδια ώρα στους διαδρόμους του καναλιού στη Μεσογείων το κλίμα είναι βαρύ από την παρατεταμένη αναμονή…
Ανάμεσα στα θέματα που συζητούνται έντονα τις τελευταίες ημέρες είναι η περίπτωση του διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του καναλιού Χρήστου Παναγιωτόπουλο. Συγκεκριμένα η συζήτηση είναι για το αν πρέπει να τεθεί υπό..

Πυρ και μανία η Βούλτεψη με Λιάτσο και «αυριανιστές»

Επειδή έγραψαν ότι έχει διορίσει στο δημόσιο τρεις συγγενείς της!

Εξω φρενών με τον Αιμίλιο Λιάτσο είναι η κυβερνητική εκπρόσωπος, με αφορμή τις αποκαλύψεις της κυριακάτικης «Κόντρα news», σύμφωνα με τις οποίες, η Σοφία Βούλτεψη έχει διορίσει στο δημόσιο τρία συγγενικά της πρόσωπα, τον σύζυγό της, την κόρη της και την κουμπάρα της.
Η υπουργός Τύπου μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά» και στην εκπομπή των Γιάννη Παπαγιάννη - Μάρως Κανελλάκη έκανε λόγο για ανυπόστατο, ψευδές και κατασκευασμένο δημοσίευμα με στόχο να πληγεί η κυβέρνηση. «Οι αυριανιστές και οι...

Που πας ρε συ Σταύρο με τον Δημητράκη;..

Ρε συ πως τα κατάντησαν έτσι «Τα Νέα»; Τι εφημερίδα είναι αυτή;
Κοίτα πρώτη σελίδα! Δες το απαράδεκτο πρωτοσέλιδο! Μα είναι δυνατόν να έχει τέτοιο τίτλο:
«Λεφτά στην τσέπη» και «Πόσο αποτιμώνται σε χρήμα οι εξαγγελίες Σαμαρά» ;..
Μα είναι δυνατόν; Τι άθλιο παιχνίδι είναι αυτό που παίζουν; Ουτε ο Ελευθερος Τύπος, η ναυαρχίδα της Δεξιάς, δεν το πάει έτσι... Ακόμη και η «δεξιά» Δημοκρατία αναφερόμενη στα όσα είπε ο Σαμαράς στη ΔΕΘ απεφάνθη με ένα τεράστιο «ΤΙΠΟΤΑ» στην πρώτη της σελίδα!
Τόσο απροκάλυπτη στήριξη της ομάδας του Ψυχάρη στο «τίποτα» του Σαμαρά και του Βενιζέλου; Χώρια ο ο άθλιος σχεδιασμός.
Οσο για την αριστερή στήλη και τον φλύαρο (υποτίθεται ευρηματικό) τίτλο για τον Τσίπρα; Ούτε σε επαρχιακή εφημερίδα  του προπερασμένου αιώνα.
Απαράδεκτοι! Εκδότης και διευθυντής.
Και μετά παραπονιέται και αναρωτιέται ο Σταύρος Ψυχάρης γιατί δεν πουλάνε πλέον το ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ -οι «μεγαλύτερες εφημερίδες» της Ελλάδας όπως τις χαρακτηρίζει. Και μετά..

Τώρα ψεκάζουν τα σύννεφα και τις παραλίες...

... κι ο Νταλάρας κάνει μεροκάματα σαν φωτογράφος σε γάμους

ΚΟΥΙΖ: Βρείτε ποιές είναι οι δύο επιχειρηματικές οικογένειες που πάντρεψαν το σαββατοκύριακο τα βλαστάρια τους. Το κείμενο που ακολουθεί είναι ένα πολύ μικρό απόσπασμα που αποδεικνύει ότι δεν ψεκάζουν μόνο τον ελληνικό λαό αλλά και τα σύννεφα για να μην βρέξει καθώς και ολόκληρες παραλίες για να εξολοθρεύσουν τα κουνούπια και να μην τσιμπήσουν  τους καλεσμένους στον γάμο!
Επίσης το κείμενο είναι αντιπροσωπευτικό για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα του 2014 και την οικονομική ανάκαμψη που είναι πλέον γεγονός μετά τις εξαγγελίες Σαμαρά στη ΔΕΘ:
 (...) Το γαμήλιο γλέντι ήταν τριήμερο αλλά η προετοιμασία είχε αρχίσει εδώ και δεκαπέντε ημέρες. Οι άμαξες του νησιού είχαν κλειστεί όλες για τους καλεσμένους, τα θαλάσσια ταξί βγήκαν για επισκευή και βαψίματα, ο παραλιακός δρόμος κατά μήκος της περιοχής Αγία Παρασκευή φυτεύτηκε με τεράστιους.. 

Στημένη ερώτηση από το κανάλι του φίλου Παναγιωτάκη...

"Εκτός από αυτό που μας είπατε την Τετάρτη (οτι αποτρέψατε το φλερτ με το ΔΝΤ), θα μας πείτε κι άλλα που δεν έχουμε ακουσει?"..
Ερώτηση- πάσα από το "Action24", που ως γνωστόν ανήκει στο φίλο του, τον Διονύση Παναγιωτάκη. Ο Βενιζέλος με ύφος πολιτικού ανδρός που θυσιάστηκε για την χωρα του και κάποιοι κακοί Έλληνες δεν του το αναγνωρίζουν, είπε συντετριμμένος:
 Εύχομαι σε όλους τους ηγέτες της Ευρώπης (μετριόφρων ήταν. Δεν είπε του πλανήτη) να μην περάσουν αυτά που πέρασα εγώ. Και να μην αντιμετωπίσουν τα διλήμματα απέναντι στα οποία βρέθηκα εγώ.
Και είπε αυτό για το οποίο ήθελε - και έστησε - την ερώτηση.  Θα πει κι άλλα, που θα..

Δυνατά στον ανταγωνισμό τα Παραπολιτικά 90,1

Mε πολλά νέα πρόσωπα ξεκίνησε το ανανεωμένο πρόγραμμα του ραδιοφωνικού σταθμού «Παραπολιτικά 90,1», μπαίνοντας δυνατά στον ανταγωνισμό.
Τα «Παραπολιτικά» επιδιώκουν να προσελκύσουν ακροατές από τους ανταγωνιστικούς ενημερωτικούς σταθμούς Real, Βήμα και Σκάι.
Το προγραμμα των Παραπολιτικών έχει πράγματι ενδιαφέρον καθώς σε αυτό έχουν ενταχθεί πολλοί έμπειροι - γνωστοί δημοσιογράφοι και δημοφιλείς ραδιοφωνικοί παραγωγοί. Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα:
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
05.00-07.00 «Ζούμε Αληθινά»- Δημήτρης Γιαγτζόγλου
07.00-09.00 «Πνίξτε τον Φουνταριστό»-Μηνάς Τσαμόπουλος- Γιώργος Θαναηλάκης..

Ψάχνεται για να φύγει από τον ΣΚΑΪ ο Μαλέλης

Νέο δράμα για τον Σταμάτη Μαλέλη στον ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου.
Ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του ομίλου ΣΚΑΪ που σχεδόν έχει παροπλιστεί στο Φάληρο, αισθάνεται στριμωγμένος και νιώθει για άλλη μια φορά το «τερας» να τον πλησιάζει...
Ο Σταμάτης Μαλέλης μετά την φυγή του πριν ένα χρόνο από το Star των Βαρδινογιάννηδων, αναζητά και πάλι τρόπους για να το σκάσει ξανά και από τον ΣΚΑΪ - όπως είχε κάνει στο παρελθόν...Οπως είπε κάποιος φίλος του «να δούμε πότε θα σταματήσει αυτός ο ικανότατος τηλεορασάνθρωπος Σταμάτης Μαλέλης να..

Τάμαθες; Η γυναίκα του Λυμπέρη έδιωξε τις αδερφές Αυγερινοπούλου από το Hello!

- Τάμαθες; Η γυναίκα του Λυμπέρη έδιωξε τις αδερφές Αυγερινοπούλου από το Hello!
- Μα είναι του Λυμπέρη το Hello; Δεν το πήρε ο Φιλιππόπουλος;
- Ετσι φαίνεται, αλλά από πίσω είναι ο Λυμπέρης και το έκανε επειδή χρωστάει παντού...
- Και η Μακρή, τι κάνει;
- Την σύμβουλο έκδοσης, ουσιαστικά όμως είναι η εκδότρια...

Χαμός στους κύκλους των celebrities μετά την δημοσιοποίηση της είδησης ότι απομακρύνθηκαν κακήν κακώς από το εβδομαδιαίο «κουτσομπολίστικο» περιοδικό Hello η Γωγώ και η Μαίρη Αυγερινοπούλου. Οι δύο αδελφές, διευθύντρια και αρχισυντάκτρια αντίστοιχα στη... βίβλο των celebrities, απολύθηκαν μετά από έντονο καβγά που είχαν με την Έλενα Μακρή, σύζυγο του.. 

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Τι κρύβει η βεντέτα Κουρτάκη με Μπούρα, Μουρούτη, Ζήση

Νέα επεισόδια στην βεντέτα που έχει ανοίξει ανάμεσα στον μιντιακό όμιλο των Παραπολιτικών και στενούς συνεργάτες, φίλους και συμβούλους του πρωθυπουργού.
Κι αυτή τη φορά το νέο επεισόδιο αφορά τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, Κώστα Μπούρα, τον «Τίγρη» και τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του Σαμαρά, Κώστα Μουρούτη.
Ο εκδότης Γιάννης Κουρτάκης από την στήλη του Πολιτικος Καφές τα βάζει και πάλι με τους δύο "διευθυντές" και επισημαίνει ότι είναι κρίμα κι άδικο που ο Σαμαράς, που πασχίζει να σώσει -λέει- την Ελλάδα, να περιβάλεται από κομπλεξικά άτομα, οπως οι προαναφερόμενοι, που χωρίς αυτόν δεν θα τους ήξερε ούτε..