ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Εξω φρενών η Βούλτεψη - Ποιος την «καπέλωσε» στη ΝΕΡΙΤ

Ιντριγκες στο Ραδιομέγαρο - Οταν πάνε βόλτα οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες

Μπορεί η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση να αποτελεί πλέον παρελθόν, αλλά η ίντριγκα στο Ραδιομέγαρο ζει και βασιλεύει. Ούτε μια μέρα δεν περνάει που να μη σκάσει καινούργια διαρροή, φρέσκο σενάριο, ανακατωσούρα απ' το πουθενά. Βλέπε και την πρόσκληση ενδιαφέροντος για καινούργιο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας.
Κανονικά, πολύ κανονικά δηλαδή, προχθες που έληγε η θητεία του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ θα έπρεπε να έχουμε ακούσει νέα από το εκείθεν μέτωπο. Οπως λένε μάλιστα οι καλές γλώσσες της Αγίας Παρασκευής (οι οποίες καλές γλώσσες συχνά μεταμορφώνονται σε κακές...), το γραφείο της Σοφίας Βούλτεψη τον είχε έτοιμο τον κατάλογο με τα καινούργια μέλη του οργάνου. Να τον στείλει fast track στη Βουλή, να τον περάσει η Βουλή με απλή πλειοψηφία (το επιτρέπει η πρόσφατη τροπολογία, μην το ξεχνάμε), να λήξει το ζήτημα τσατ πατ, να αλλάξουν οι.. 

To παιδομάζωμα στο Ε channel και η μαχητική Λαμπίρη!..

Μαζεύει κόσμο και ντουνιά το νεότευκτο, ζωηρό και παντοτινά απροσδιόριστο Ε channel. Σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις του καναλιού, στο δυναμικό του προστέθηκαν αφενός το δίδυμο Κρατερός Κατσούλης και Κατερίνα Καραβάτου και αφετέρου η Χριστίνα Λαμπίρη.
 Το οποίον σημαίνει ότι θα πρέπει να στηθούν και οι ανάλογες εκπομπές (υποθέτουμε ριάλιτι ή έστω σχολιαστικού τύπου για «κοινωνικά ζητήματα»...) προκειμένου να υποδεχθούν τα νέα φιντάνια του προγράμματος.
Χαράς ευαγγέλια λοιπόν για μια σειρά από επαγγελματικούς κλάδους του θεάματος, σε μια εποχή όπου έχει στερέψει η ροή χρημάτων στην πιάτσα. Αν υπολογίσει κανείς ότι ακούγεται ως νέα προσθήκη στο Ε channel και ο Θέμης Μάλλης, ενώ δεν λείπουν οι φήμες και για μια σειρά ακόμη από αστέρια και..

Οι τυχοδιώκτες της ενημέρωσης

Και η εφημερίδα Αυγή έπεσε θύμα της παραπληροφόρησης και κάποιων τυχοδιωκτών του διαδικτύου. Η Αυγή στην ιστοσελίδα της δημοσίευσε κι αυτή όπως και πολλά άλλα σάιτ (με πρώτο του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη) τις ανυπόστατες πληροφορίες ότι ο μουσικοσυνθέτης και ερμηνευτής Αντώνης Βαρδής έχασε  τη μάχη για τη ζωή.
Την «είδηση» του «θανάτου» του Α. Βαρδή και τα ανυπόστατα δημοσιεύματα διέψευσε ο γιος του καλλιτέχνη,  Γιάννης Βαρδής. Η Αυγή αμέσως έσπευσε -σε αντίθεση με τους περισσότερους που έκαναν «γαργάρα» την μακάβρια γκάφα τους- να ζητήσει συγγνώμη αναφέροντας χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της: "Επειδή η ιστοσελίδα της εφημερίδας μας, για λίγα λεπτά, αναπαρήγαγε την "είδηση" που απεδείχθη κακοήθης φήμη, η "ΑΥΓΗ" ζητεί συγγνώμη από τον Αντώνη..

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ο Ευαγγελάτος βγάζει εφημερίδα με τη στήριξη Μελισσανίδη!

Είναι άσχετος με το "σπορ" λένε οι γνωρίζοντες

Ανακατατάξεις στο χώρο του Τύπου δημιουργεί η επενδυτική είσοδος του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη. Το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης της Aegean Oil βρισκεται στη μετοχική σύνθεση του ΟΠΑΠ του παρέχει την ευχέρεια να «εισβάλλει» στα media και να τα ελέγξει, με δεδομένο τα μεγάλα διαφημιστικά κονδύλια που διανέμει ο Οργανισμός σε εφημερίδες, sites και κανάλια.
Ο Δ. Μελισσανίδης το τελευταίο διάστημα είχε επαφές με εκδότες και «μεγαλοδημοσιογράφους» και ήδη όπως έχει δημοσιοποιηθεί ο επιχειρηματίας έχει αποκτήσει ένα σημαντικό ποσοστό στον εκδοτικό όμιλο του Γιάννη Φιλιππάκη («δημοκρατία», «Espresso» συν μια καινούργια αθλητική εφημερίδα).
 Ανάμεσα στους «μεγαλοδημοσιογράφους» με τους οποίους ο επιχειρηματίας είχε συχνές επαφές το τελευταίο διάστημα, ήταν και ο Νίκος Ευαγγελάτος (τους ενώνει η «τρέλα» για την ΑΕΚ). O .. 

Ελευθεροφαγία

Μια δραματική επιστολή εργαζόμενου στην εφημερίδα του δικηγόρου Χάρη Οικονομόπουλου (εταιρεία Τρίτη Οψη Α.Ε.), η οποία εκδίδεται με νοικιασμένο τον τίτλο της «Ελευθεροτυπίας», έφτασε χθες στην ΕΣΗΕΑ για να μας επαναφέρει στο θλιβερό success story της Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε. σε βάρος των απλήρωτων, εδώ και τρία χρόνια, 850 εργαζομένων της.
(…) «Με βάση τη βεβαίωση της “Ελευθεροτυπίας” όπου εργάζομαι» -γράφει ο δημοσιογράφος προς τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ- «την οποία και σας επισυνάπτω, η οποία μου εστάλη προκειμένου να τη χρησιμοποιήσω για να μη γίνει στο σπίτι μου διακοπή ρεύματος λόγω χρέους 1.400 ευρώ, μου οφείλονται από την εφημερίδα περίπου 6.000 ευρώ καθαρά, ενώ έχω να.. 

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Στάη - Κοσιώνη παίζουν με τα (σπασμένα) νεύρα του Μαλέλη

To «newsroom» άναψε τα αίματα και δοκιμάζει σκληρά τις καλές σχέσεις του Σταμάτη Μαλέλη με την Ελλη Στάη. Ο λόγος για το όνομα της νέας μεσημεριανής εκπομπής του ΣΚΑΪ «Νewsroom» με την Ελενα Παπδημητρίου. Η Στάη έχει όλα τα δίκια με το μέρος της να είναι εξοργισμένη με τον σταθμό του Φαλήρου καθώς το όνομα το λανσάρισε πρώτη στο ιστότοπό της, το The Toc. Mάλιστα η διαδικτυακή της εκπομπή μεταδίδεται σε απευθείας σύνδεση και την ίδια ώρα από το The Toc. Πρόκειται για την πολυδιαφησμένη καινοτομία  όπου οι επιτελείς του portal της Στάη συσκέπτονται «ζωντανά» μπροστά στις κάμερες . Oπως γράφει το "Ποντίκι" η Στάη έδειξε την απόλυτη δυσαρέσκειά της με ένα κειμενάκι που ανέβασε στο twitter: «Δικές σας ιδέες δεν έχετε εκεί στον ΣΚΑΪ; Και  newsroom και στη 1 το μεσημέρι;». Το κείμενο προκάλεσε την αντίδραση του Σταμάτη Μαλέλη που -μέσω..

Με απολύσεις θα συνοδευτούν οι ανακοινώσεις των εκδοτών του MEGA για το δελτίο

Μέχρι τέλος της εβδομάδας αναμένεται οι μεγαλομέτοχοι του MEGA να ανακοινώσουν στη διοίκηση του καναλιού τις αποφάσεις τους σχετικά με το ποιος θα διαδεχθεί την Όλγα Τρέμη στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Ωστόσο το πιο σημαντικό στις ανακοινώσεις των εκδοτών προς τα στελέχη του σταθμού δεν είναι οι αλλαγές στον ενημερωτικό τομέα και το πρόσωπο που θα αναλάβει την παρουσίαση του δελτίου, αλλά οι περικοπές που θα συνοδεύουν τις αποφάσεις τους. Λέγεται ότι τις επόμενες ώρες ή ημέρες θα ανακοινωθούν εσωτερικά οι αλλαγές και το εύρος των περικοπών που θα είναι ένα κοκτέιλ απολύσεων και συρρίκνωσης του προϋπολογισμού του καναλιού.
Ως προς το πρόσωπο που θα αναλάβει την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA.. 

Kαιρός ήταν...

Μετά από 17 χρόνια ανασχεδιάζεται το σάιτ της ΕΣΗΕΑ

Σε ανασχεδιασμό της ιστοσελίδας της προχωράει η Ενωση Συντακτών  Ημερησίων Eφημερίδων Αθηνών (EΣΗΕΑ). Κάποιοι είπαν ότι ήταν καιρός καθώς το προηγούμενο σάιτ είχε κατασκευασθεί προ 17 χρόνων (!) και έκτοτε δεν είχε αλλαξει. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι γίνεται καλή δουλειά αλλά περιμένουμε και το τελικό αποτέλεσμα.
Οι αρμόδιοι της ΕΣΗΕΑ από την πλευρά τους ζητάνε την κατανόηση των χρηστών για τυχόν δυσκολίες ως προς τη χρήση της νέας ιστοσελίδας και  ενημερώνουν ότι το σάιτ βρίσκεται υπό κατασκευή και θα έχει αποκατασταθεί πλήρως με όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα μέχρι τέλος του μήνα.  «Η προσπάθεια είναι ιδιαίτερη και επίπονη καθώς η προηγούμενη ιστοσελίδα είχε..

Σάλος για το εξώφυλλο της New York Post

Μπορεί να έχει προκληθεί παγκόσμιο σοκ από την εικόνα του δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ να αποκεφαλίζεται από τζιχαντιστή, μπορεί μέχρι και το Twitter να αποφάσισε να αλλάξει την πολιτική του για όσους δημοσιεύουν τέτοιου είδους φωτογραφίες ανακοινώνοντας μάλιστα ότι θα κλείνει τους λογαριασμούς όσων χρηστών αναδημοσιεύουν τα φρικιαστικά στιγμιότυπα, αυτό όμως δεν έκανε «να ιδρώσει το αυτί» των υπευθύνων της εφημερίδας New York Post.
Μια ημέρα μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση και παρά τις εκκλήσεις της οικογένειας για σεβασμό της τραγωδίας τους η εφημερίδα της Νέας Υόρκης ακολούθησε τον δικό της δρόμο και κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδη φωτογραφία τη στιγμή που ο μαυροφορεμένος εκτελεστής έχει ακουμπήσει το μαχαίρι στο λαιμό του Φόλεϊ και ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την απεχθή πράξη του. Προσπαθώντας να «σώσει» το σοκαριστικό αποτέλεσμα η εφημερίδα συνοδεύει την.. 

Βίντεο-σοκ με τη δολοφονία του Αφροαμερικανού στο Μιζούρι

Δείτε τους αστυνομικούς να πυροβολούν 12 φορές τον 25χρονο Καζίμ Πάουελ

Σοκάρει το βίντεο που δείχνει δύο αστυνομικούς να πυροβολούν και να σκοτώνουν τον 25χρονο Καζίμ Πάουελ, τον δεύτερο Αφροαμερικανό που δολοφονήθηκε μέσα σε 10 ημέρες στο Μιζούρι από την αστυνομία.
Στο βίντεο εμφανίζεται ο 25χρονος να περπατάει γύρω από δύο κουτάκια αναψυκτικών που έχει αφήσει στο πεζοδρόμιο. Το ένα χέρι του είναι στην τσέπη του φούτερ που φοράει χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν κρατάει κάποιο όπλο αν και η αστυνομία ανακοίνωσε ότι κρατούσε μαχαίρι.
Σε κάποια στιγμή εμφανίζεται ένα περιπολικό με δύο αστυνομικούς που καλούν τον Πάουελ να μείνει ακίνητος. Τότε ο 25χρονος αρχίζει να φωνάζει «σκοτώστε με, σκοτώστε με» και τη στιγμή που κάνει κίνηση προς τους αστυνομικούς - χωρίς να είναι καθαρό από την εικόνα αν έχει στα χέρια του το μαχαίρι - οι ένστολοι ανοίγουν πυρ πυροβολώντας 12 φορές κατά του Πάουελ που πέφτει στο..

Τροχαίο ατύχημα για τον Κωστόπουλο στη Μύκονο

Ντεραπάρισε στον Τούρλο το τζιπ που οδηγούσε - Ποιοι ψάχνουν τον πρώην εκδότη

Κάποιοι λένε ότι τον κυνηγάει η εφορία, οι πιστωτές, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι κλπ και πως κρύβεται για να μην τον βρουν... Κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται πως διασκεδάζει ανάμεσα σε Πάτμο, Λέρο και Μύκονο μετά  της (πρώην) συζύγου και των παιδιών του. Κάποιοι τρίτοι λένε πως έχει απομονωθεί σε κάποια από τις καβάντζες του (σπιτια φίλων) και ότι τον έχει «πάρει από κάτω» γιατί τα τελευταία καλοκαίρια δεν περνάει καλά (όπως παλιά)...
Ο λόγος για τον πρώην εκδότη Πέτρο Κωστόπουλο που πάντα τα καταφέρνει να βρίσκεται στην επικαιρότητα. Σήμερα η Σάσα Σταμάτη στην Εspresso γράφει ότι ο τηλεπαρουσιαστής βρίσκεται στη Μύκονο και μάλιστα σώθηκε από θαύμα, όταν τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης το γκρι τζιπ.. 

Είναι χωνί ο βουλευτής;

του Κώστα Γιαννακίδη
 
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος πρότεινε κάτι που, δεδομένων των συνθηκών, ακούγεται θεμιτό: να πάει το αντιρατσιστικό στην ολομέλεια και έτσι ο κάθε βουλευτής να αναλάβει ευθύνες απέναντι στην ιστορία και στη συνείδησή του. Αν πετάξετε τα βαρύγδουπα και δείτε τη σκέτη αλήθεια, θα ακούσετε τον Χαρακόπουλο να λέει ότι δεν είναι κορόιδο να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο και να τον εγκαλούν μετά ως όργανο εβραιομασωνικών νεοταξικών συμφερόντων. Περίπου το ίδιο λένε και οι υπόλοιποι 37 και, όπως ίσως θα μάθατε, η κυβέρνηση επιδεικνύει κατανόηση. Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι η άρνηση και ο ευτελισμός των γενοκτονιών θα αποτελεί αδίκημα.
Κλείνει το θέμα; Πιθανότατα ναι, όμως κλείνει πάνω σε ένα άλλο που έπρεπε να ανοίξει. Δεν ξέρω αν το συνειδητοποιήσατε, αλλά αντί να συζητάμε την ουσία ενός αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, πιάσαμε τις γενοκτονίες. Αντί να πούμε δυο λόγια παραπάνω για τις ρατσιστικές συμπεριφορές, που.. 

Το διπλό φονικό της Καρδαμύλης, η Χρυσή Αυγή και τα αναβολικά

Η δολοφονία των δύο χρυσαυγιτών στην Καρδαμύλη αποκάλυψε και τους θυ­λάκους της νεοναζιστικής οργά­νωσης στις τάξεις του ελληνικού στρατού.
Μάλιστα το ένα από τα δύο θύ­ματα, ο 25χρονος επαγγελματί­ας οπλίτης του Στρατού Ξηράς, ο οποίος υπηρετούσε στη Σάμο, δεν έκρυβε τα φιλοχουντικά του αι­σθήματα ούτε στα μέσα κοινωνι­κής δικτύωσης.
Στη φωτογραφία - ντοκουμέ­ντο, που αποκαλύπτει και το «Ποντίκι», ο 25χρονος ΕΠΟΠ, ο οποίος δεν είχε διστάσει να αναρτήσει τον ύμνο της χούντας των συ­νταγματαρχών στο προφίλ τού επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, απειλούσε με.. 

Ο Νιαγάρας κι ο κωλοτούμπας

«Ο Σαμαράς φοβάται εκλογές και τάζει παροχές για να… «ξεπλύνει» την κυβέρνηση». Mε αυτό τον πρωτοσέλιδο τίτλο και την ανάλογη εικονογράφηση κυκλοφορεί σήμερα το «Ποντίκι» που δεν παραλείπει να περιλάβει και τον Γ. Καρατζαφέρη του ΛΑΟΣ:  Άπαξ κωλοτούμπας, πάντα… κωλοτούμπας - «συμπορεύεται» με τη Ν.Δ. και τον Σαμαρά, τους οποίους έβριζε ανηλεώς. Επίσης στο «Ποντίκι» μπορείτε να διαβάσετε:
ΠΑΣΟΚ Πολλές φυλές, αλλά κανένας «φύλαρχος». Λίγοι εκείνοι που μπορούν να πάρουν τα ηνία και να αλλάξουν την πορεία.
ΣΥΡΙΖΑ Διεκδικεί και συντηρητικούς ψηφοφόρους. Με πρώτο ορίζοντα τη ΔΕΘ και δεύτερο την.. 

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Πώς μπορώ να σας εξυπηρετήσω;

Οι φαρμακόγλωσσοι διαδρομιστές και η μελαγχολία της Μεσογείων

 Καλοκαίρι και καταχνιά στην Αγία Παρασκευή, μετά την πρόσφατη σύγκρουση Μακρυδημήτρη - Θωμόπουλου. Οπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ γύρισε άρον άρον από την άδειά του τον Διευθυντή Περιεχομένου της εταιρείας και τον επέπληξε με αυστηρότητα. Ο λόγος; Οπως λένε στους διαδρόμους του Ραδιομεγάρου, όλη η ιστορία αφορούσε στη μετάδοση μιας εκδήλωσης. Και στο αν τα στιγμιότυπα που θα έδινε η ΝΕΡΙΤ θα ήταν βιντεοσκοπημένα ή «ζωντανά».
 Σύμφωνα, λοιπόν, με τους φαρμακόγλωσσους διαδρομιστές, το συζητήσανε το ζήτημα στη ΝΕΡΙΤ, το κουβεντιάσανε, το φέρανε από 'δώ το πήγανε από 'κεί και εν τέλει συμφωνήσανε σε μία κοινή γραμμή πλεύσης. «Θα κάνουμε αυτό», είπαν, «και τέρμα και τελείωσε, δεν πρόκειται να..

Mόνη ή Μάνη;

Η «καραμέλα» Ουρανία Μιχαλολιάκου και οι παρεξηγήσεις

Η Ουρανία Μιχαλολιάκου, κόρη του έγκλειστου αρχηγού της Χρυσής Αυγής, πόσταρε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook μία selfie από τις διακοπές της στη Μάνη.
Η Ουρανία ανέβασε την φωτογραφία και έγραψε «Μάνη μου». Αυτό που ακολούθησε δεν είχε προηγούμενο. Αρχικά οι διαδικτυακοί της «φίλοι» χρυσαυγίτες, την καλημέρισαν και άρχισαν τα κοπλιμέντα -της έλεγαν τι όμορφη που είναι, κάποιος μάλιστα την αποκάλεσε και «καραμέλα».
Επίσης υπήρξαν και μηνύματα στήριξης από φίλους και οπαδούς του ναζιστικού μορφώματος, τα οποία ανέφεραν  «η σκευωρία θα αποκαλυφθεί» κλπ κλπ.
Ενδεικτικά κάποια από τα μηνύματα: «κουκλα θεα», «Καλημέρα κορωνίτσα μου», «KARAMELA», «Χαίρε σιδηρά κυρία!». Δημιουργήθηκε όμως και παρεξήγηση καθώς πολλοί ήταν αυτοί που.. 

Ζω στο Μιζούρι και έχω γιο 18 ετών

του Ακη Καλαϊτζίδη
Ζω στο Μιζούρι και έχω ένα γιο 18 ετών. Και για να είμαι ειλικρινής, οι πιθανότητες να πέσει ο γιος μου νεκρός από αστυνομικά πυρά, είναι πολύ λίγες. Από την άλλη, οι πιθανότητες να πέσει θύμα αστυνομικής βίας είναι πολύ περισσότερες εδώ, σε σχέση με την Ελλάδα. Ο Economist έκανε έναν συσχετισμό και έδειξε πόσο πιο συχνή είναι η αστυνομική βία στις ΗΠΑ σε σχέση με την Αγγλία. Μη σας κουράζω με αριθμούς, είναι τρομακτικοί. Η αμερικανική κοινωνία μετράει περισσότερους από 400 το νεκρούς τον χρόνο, ως θύματα αστυνομικής βίας. Όμως γιατί δεν έχει αντίστοιχα περιστατικά βίαιης αντίδρασης, όπως συμβαίνει τώρα στο Φέργκιουσον;
Το Φέργκιουσον είναι μία τυπική φτωχή αμερικανική πόλη. Οι αφροαμερικανοί αποτελούν το 67% του πληθυσμού, όμως ουσιαστικά δεν έχουν καμία αντιπροσώπευση στους φορείς εξουσίας καθώς..

Kάτω απ' την Αμφίπολη

Η υπόθεση με τον τάφο της Αμφίπολης -και η απελπισμένη προσπάθεια κάποιων ανθρώπων να λάβουν σήμερα δόξα ακόμα και από τους τάφους των ένδοξων προγόνων τους- μου θύμισε ένα παλιό καλό ανέκδοτο:
Ένας Έλληνας και ένας Αιγύπτιος συζητούν σήμερα για το ποιος τον έχει πιο μεγάλο, τον πολιτισμό:
- Εμείς έχουμε τις Πυραμίδες.
- Κι εμείς έχουμε την Ακρόπολη.
- Ναι, αλλά εμείς σκάψαμε κάτω από τις πυραμίδες και βρήκαμε..

Το επικουρικό δημοσιογράφων -τεχνικών φεύγει από το ΕΤΑΠ ΜΜΕ!

Την απόσχιση των τομέων επικούρησης ΤΕΑΙΣΥΤ (Β’ Διεύθυνσης) και ΤΕΑΤΤΑΘ (Γ’ Διεύθυνσης) από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και την ενοποίησή τους στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) από την 1η Ιουλίου 2015, προβλέπει η παράγραφος 6 στο άρθρο 220 του νόμου 4281/2014 – ΦΕΚ 160 Α’ που ψηφίστηκε από τη Βουλή στις 6 Αυγούστου 2014 (αφορά περισσότερους από 5.500 ασφαλισμένους του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, δημοσιογράφους, υπαλλήλους και τεχνικούς).
Στον ίδιο «κουβά» μπαίνουν και τα επικουρικά μηχανικών, δικηγόρων, αρτοποιών, συμβολαιογράφων, εργαζομένων στα πρατήρια υγρών καυσίμων, ναυτικών πρακτόρων και άλλων ελεύθερων επαγγελματιών, με όρους «επικουρικής ασφάλισης.. 

Πόντιοι, Εβραίοι και 38 βουλευτές

Στη χώρα που η πολιτική ορθότητα είναι το υποκατάστατο της υποκρισίας, δικαιούμαι να παρακολουθώ τις εκπομπές τηλεοπτικών πωλήσεων του Κυριάκου Βελόπουλου χωρίς να δίνω λογαριασμό σε κανέναν. Χθες, λοιπόν, την ώρα που περνούσε, με μία πιρουέτα, από τη γεωστρατηγική στις ημικρανίες, ο Βελόπουλος, έκανε μία στάση. Αναφερόμενος στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο είπε ότι, εντάξει, να ποινικοποιηθεί η άρνηση του Ολοκαυτώματος, αρκεί, βέβαια, να γίνει το ίδιο και για τα «ολοκαυτώματα που έχει υποστεί ο ελληνισμός.». Αν θυμάμαι καλά, ξεκίνησε από το Αρκάδι, πέρασε από Σμύρνη, κατέληξε στην Τραπεζούντα με πολλούς ενδιάμεσους σταθμούς. Σκέφτηκα, αφελώς, ότι σε ένα αντιρατσιστικό νομοσχέδιο αντιμετωπίζονται τα προβλήματα εκείνων που υφίστανται ρατσιστικές επιθέσεις. Σήμερα στην Ελλάδα οι Εβραίοι δέχονται ρατσιστικές επιθέσεις. Οι Πόντιοι όχι, εκτός και αν δεις αλλιώς..   

Το ΤΑΙΠΕΔ πουλάει κάμπινγκ με δώρο υδροβιότοπο..

Μια ακόμη μεγάλη παραλία και με σημαντικό υδροβιότοπο, που ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000, πουλάει το ΤΑΙΠΕΔ. Πρόκειται για το κάμπινγκ της Επανομής Θεσσαλονίκης, το οποίο όμως δεν πουλάει μόνο του, αλλά μαζί με τον υδροβιότοπο στην περιοχή Φανάρι, συνολικής έκτασης 3.200 στρεμμάτων.
Μαζί, πωλούνται επίσης το κατασκηνωτικό κέντρο ναυτοπροσκόπων, έκτασης 35 στρ. και η περιοχή «αγγελαδάρικο» συνολικής έκτασης 55 στρεμμάτων.
Όπως καταγγέλλει η Κίνηση Πολιτών Επανομής, το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά στην πώληση αγνοώντας απόφαση του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία η κυριότητα της έκτασης των 3.200 στρ., που περιλαμβάνει το κάμπινγκ αλλά και ολόκληρο τον υδροβιότοπο, επιστρέφεται στο δήμο. Βγάζει δηλαδή στο σφυρί ακόμη ένα «φιλέτο», παρά το γεγονός ότι.. 

Διαγωνισμός συγγραφής σεναρίου για ταινία μικρού και μεγάλου μήκους

Με την ευκαιρία των 25 χρόνων επιτυχημένης παρουσίας στον Κινηματογράφο και την Τηλεόραση, η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος προκηρύσσει:
Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίου για Ταινία Μικρού και Μεγάλου Μήκους
1. Πρωτότυπου Έργου
2. Διασκευασμένου Ελληνικού Λογοτεχνικού Έργου
Ο Διαγωνισμός Συγγραφής Σεναρίου για Ταινία Μεγάλου Μήκους τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, αφού προηγουμένως κατοχυρώσουν το σενάριό τους στον δικτυακό τόπο της Ε.Σ.Ε. www.senariografoi.gr, όπως το αποστείλουν ηλεκτρονικά μαζί με την απόδειξη κατοχύρωσης που θα παραλάβουν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2014 στη διεύθυνση akak1@hotmail.com
Για πλήρη ενημέρωση, επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο  www.senariografoi.gr και για τυχόν απορίες.. 

Αδωνις: Είστε συνωμοσιολόγοι, φανατικοί, κομμουνιστές, κοινώς τρελοί»!..

Eίναι γεγονός πως πλέον αποτελεί  τίτλο τιμής το να σε βρίζει ο Αδωνις (ο γνωστός τηλεπωλητής). Ετσι τίτλο τιμής -αλλά και απόδειξη του πόσο τα έχει χάσει ο "υπουργός"- αποτελούν και τα όσα καταλογίζει ο  Αδωνις προς Το ΧΩΝΙ: «Είστε συνωμοσιολόγοι, φανατικοί, κομμουνιστές, κοινώς τρελοί»!..
Σχετικά, από την εφημερίδα λάβαμε και δημοσιεύουμε:
Το ότι μας βρίζει ο Αδωνις στο twitter ασφαλώς αποτελεί παράσημο για την εφημερίδα μας. Ελάτε, όμως, να δούμε: τι έκανε τον Αδωνι να νιώσει τόσο στριμωγμένος ώστε να επιδοθεί σε ένα ακατάσχετο υβρεολόγιο, του πιο χαμηλού..

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

O «ταρίφας» του ΣΚΑΪ

Οταν ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό...

Η εκπομπή λέγεται... «Tariff» από το «ταρίφας» προφανώς, μεταδίδεται κάθε βράδυ 10 με 12 και την παρουσιάζει ο Έκτορας Κόρακας. Τις συστάσεις του καινούργιου παραγωγού τις κάνει ο ίδιος ο ραδιοσταθμός και παραθέτουμε αυτούσια την παρουσίαση, διατηρώντας συντακτικό και ορθογραφία: «Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τον κλάδο των ΤΑΞΙ. Εντάχθηκε μέσα σε αυτόν λόγω μη άλλης μορφής εναλλακτικής λύσης και μέσα από την καθημερινή αναζήτηση και την πολυετή ευρυματικότητά του, κατάφερε να δημιουργήσει κάτι νέο και πρωτόγονο, μια ραδιοφωνική εκπομπή καθαρά για τους ταξιτζήδες». Ο Έκτορας Κόρακας λοιπόν «ασχολείται με τον κλάδο των ΤΑΞΙ», πρέπει να είναι ταξιτζής δηλαδή,.. 

Ευτυχής ο Γκίκας, ευτυχέστερη η Ράνια...

Μέσα στη καλή χαρά. Αμαν παιδιά, τα καταφέραμε. Ούτε ο ίδιος ο Χαρδούβελης να ήταν.
Τα καταφέραμε! Ο ΕΝΦΙΑ σε 7 δόσεις. Και η ευτυχέστερη του ευτυχή Γκίκα, Ράνια, μας μίλησε για την ευτυχισμένη κυβέρνηση, που ξεκίνησε την προσπάθεια των δόσεων από τις 5 και τις έφτασε στις 7.
Κι όχι μόνο! Το τρισευτυχισμένο οικονομικό επιτελείο μελετάει την περίπτωση μιας μεγάλης έκπτωσης για τους φορολογούμενους (υπάρχουν τέτοιοι? Πως μας δουλεύουν οι άνθρωποι!) που θα πληρώσουν εφ άπαξ.. 

Περίεργη παραίτηση από το γραφείο Σαμαρά...

Πάταγο έχει προκαλέσει στη Βουλή η παραίτηση μετακλητού υπαλλήλου, όχι μάλιστα από κάποια τυχαία υπηρεσία, αλλά από το ίδιο το γραφείο του πρωθυπουργού. Η παραίτηση αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία καθώς πρόκειται για τον γιο  στενού φίλου του Αντώνη Σαμαρά.
Με δεδομένο ότι ο συγκεκριμένος υπηρετούσε στο γραφείο του Σαμαρά πέντε ολόκληρα χρόνια, όλοι έψαχναν να μάθουν τι ακριβώςσυμβαίνει, ωστόσο οι γνωρίζοντες την εξέλιξη ήταν "σφίγγες"...
Πρόκειται για τον..

Αφαντος ο εκδότης...

Δεν έκανε αποδεκτή το Δικαστήριο την αίτηση πτώχευσης γνωστού εκδότη και… νύχτα μάζεψε τα μπογαλάκια του από νησί των Κυκλάδων που παραθέριζε και έκτοτε αγνοείται η τύχη του!
Συγκεκριμένα έκανε μια στάση να χαιρετήσει την οικογένειά του και στη συνέχεια, μπουχός!
Ο κίνδυνος να συλληφθεί πλέον είναι ορατός καθώς εκκρεμούν αποφάσεις..

Oι βολεμένοι του Φαλήρου...

Την πραγματικότητα σε ένα “μαγαζί” την αντιλαμβάνεσαι όταν αποχωρούν οι βολεμένοι.
Στο Φάληρο αφού πέτυχαν οι εκκαθαρίσεις και επιβραβεύτηκαν με μπόνους(;) όσοι ανέλαβαν την ευθύνη, έμειναν οι θείες, οι ανιψιές, οι φίλοι και οι φίλες των φίλων των βαφτιστηριών, να έχουν πλέον, χωρίς ανταγωνισμό εκπομπές, θέσεις και ο,τιδήποτε άλλο μπορούσαν να φανταστούν.
Στα μικρόφωνα και στον τηλεοπτικό φακό, επιτέλους,  βρίσκονται γόνοι πλουσίων (και άλλοι που υποδύονται τους αριστοκράτες) που με ελευθερία μπορούσαν να αναρωτηθούν, “γιατί χρειαζόμαστε τους συνδικαλιστές”, εν μέσω της μνημονιακής καταστροφής της χώρας.
Αυτοί, λοιπόν, είναι, οι πρώτοι από την πλευρά των ευνοημένων που παίρνουν το καπελάκι τους και.. 

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Πανσέληνος μνήμη

του Χρήστου Σιάφκου
Η παράνοια της δημοσιογραφίας: γράφω ξημερώματα της Κυριακής της Πανσελήνου του Αυγούστου, όσα εσείς θα διαβάσετε μια Κυριακή αργότερα. Και το μυαλό μου τρέχει 20 χρόνια πριν, ένα βράδυ με Πανσέληνο που κάναμε το γύρο του Παγασητικού μέσα σ' ένα τρεχαντήρι.
 Στην παρέα ο μακαρίτης πια γλύπτης Αντώνης Ταβάνης και ο επίσης μακαρίτης διεθνούς εμβέλειας σαξοφωνίστας Στιβ Λέισι. Και θα μεταφέρω από ένα διήγημά μου με τίτλο «Λατρεύω τη γεύση της μπίρας στα χείλη σου» από τον τόμο «Ιστορίες στον αφρό» (εκδόσεις «Περίπλους») την αίσθηση εκείνης της νύχτας, όπως ο αφηγητής την ομολογούσε σε μια γυναίκα, Αύγουστο καλή ώρα, ενώ βρίσκονταν στην παραλία. Βοήθειά μας...
«Ωραία λοιπόν, κάναμε το γύρο του κόλπου, όχι του μικρού που είμαστε τώρα αλλά όλου του μεγάλου κόλπου μ' ένα τρεχαντήρι και είμαστε μεγάλη παρέα και είχε Πανσέληνο κι εγώ δεν ήμουν ερωτευμένος τότε κι αυτό μ' ενοχλούσε. Οχι πως το σκεφτόμουν, αλλά όταν βγήκε το φεγγάρι πίσω από τα βουνά και το είδα, ζήλεψα όσους κρατιούνταν αγκαλιά. Ηθελα κι εγώ μια αγκαλιά αλλά ..   

Ο Ψυχάρης χτυπάει πάντα δυο φορές!

Με νέο άρθρο του στο (μόλις 40 σελίδων) Βήμα της Κυριακής, ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης επανέρχεται στα των Μέσων Ενημέρωσηςκαι την αδυναμία του κράτους να... νομοθετήσει (γενικώς και ειδικώς) αναφέροντας πως ο χώρος των ΜΜΕ υπήρξε ανέκαθεν «στίβος αναμετρήσεως ιδεών αλλά και λημέρι απατεώνων»!..
Ο Ψυχάρης κάνει πάλι λόγο για «λιμοκοντόρους της ενημέρωσης» και επειδή βλέπει το... μέλλον φοβάται ότι «οι ρυθμίσεις που εψήφισε η κυβέρνηση για θέματα του Τύπου μπορεί εύκολα να καταργηθούν ». Και το μόνο που θα μείνει..

Ο ΕΝΦΙΑ ήρθε γραμμένος στα αγγλικά!

Καταγγελία από εφοριακούς: Τον είχαν ετοιμάσει ξένα δικηγορικά γραφεία

«Είναι γνωστό στους κύκλους του υπουργείου πως τα κείμενα όχι μόνο του ΕΝΦΙΑ αλλά και πολλών άλλων φορολογικών νομοσχεδίων έρχονται έτοιμα - και μάλιστα στην αγγλική γλώσσα. Το μόνο που γίνεται εδώ είναι μια απλή μετάφραση, ενώ τέτοια είναι η βιασύνη να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της τρόικας, ώστε δε γίνονται καν προσομοιώσεις των φόρων στην ελληνική πραγματικότητα».
Αυτό κατήγγειλε, μιλώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και στον ΑΝΤ1, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων, Τρύφωνας Αλεξιάδης (φωτό). Οπως ανέφερε ως προς τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, δεν έχει υπάρξει η αναγκαία εισήγηση που οι διαδικασίες του υπουργείου προβλέπουν από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, και για το λόγο αυτό υπάρχει μία σειρά πολύ σοβαρών παραλείψεων.
«Αποκλείεται υπηρεσιακοί παράγοντες με γνώση της ελληνικής πραγματικότητας να προσέθεσαν .. 

Πνίγηκε ο εκδότης Γιώργος Δραγώνας

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 67 ετών άφησε ο εκδότης Γιώργος Δραγώνας, το πρωί του περασμένου Σαββάτου, ενώ κολυμπουσε σε παραλία της Παλαιάς Φώκαιας Αττικής.
Ο Γ. Δραγώνας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947, σπούδασε οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ και νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Ταυτόχρονα με τα πρώτα του βήματα στη δικηγορία ασχολήθηκε με την οικογενειακή επιχείρηση, τα γνωστά πολυκαταστήματα Δραγώνα. To 1981 η οικογενειακή επιχείρηση που είχε ιδρυθεί το 1896 κλείνει και ο επιχειρηματίας στρέφεται στις εκδόσεις αλλά και στο real estate.Το 1994 ίδρυσε μαζί με τον Γιάννη Φιλιππάκη την εκδοτική ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ενώ διετέλεσε και πρόεδρος της ΕΡΤ για λίγο διάστημα. Aπό το 2009 έως το 2011 διοργάνωσε την Art Athina και από το 2001 έως το 2010 εξέδιδε το περιοδικό

Οι μιντιακοί δεινόσαυροι και οι δυσθεώρητοι τραπεζικοί λογαριασμοί τους

Ο εκδότης Φιλιππάκης βάλει εναντίον Ψυχάρη και Μπόμπολα

Eναντίον του Σαμαρά και της κυβέρνησης βάλει ο εκδότης των εφημερίδων «Δημοκρατία» και «Espresso».
Ο Γιάννης Ν. Φιλιππάκης μέσα από άρθρο του προ λίγων ημερών εγκαλεί τον πρωθυπουργό για την τροπολογία - δώρο σε Μπόμπολα και Ψυχάρη επισημαίνοντας τη δουλικότητα-επιπολαιότητα  με την οποία όλοι σπεύδουν να ικανοποιήσουν τους -απειλούμενους με εξαφάνιση- μιντιακούς δεινοσαύρους, αγνοώντας παντελώς τις επαπειλούμενες συνέπειες της ρύθμισης. Ο εκδότης Γ. Φιλιππάκης στο άρθρο του αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Μήπως θα ήταν πιο απλό, κ. Σαμαρά, να περάσετε μια τροπολογία όπου θα απαγορεύετε διά νόμου την κυκλοφορία εντύπων, την εκπομπή οπτικοακουστικών μέσων και την ύπαρξη διαδικτυακών μέσων, αν δεν ανήκουν στους κυρίους Μπόμπολα και Ψυχάρη; Μάλλον θα ήταν πιο εύκολο και θα ..  

Ποιος χάλασε την άδεια του Βασίλη;

Σκηνικό ρήξης στη ΝΕΡΙΤ. Μετά από απόφαση του προέδρου της εταιρείας Αντώνη Μακρυδημήτρη, ανακλήθηκε από την άδεια του ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης, Βασίλης Θωμόπουλος, για παράβαση οδηγιών της διοίκησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βασίλης Θωμόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στη θέση αυτή λίγο μετά το μαύρο της ΕΡΤ, ως στέλεχος της ΔΤ, έδωσε εντολή για τη μετάδοση τηλεοπτικού προγράμματος παρά την αντίθετη άποψη της διοίκησης της ΝΕΡΙΤ.
Η στάση αυτή προκάλεσε μεγάλη ένταση στη ΝΕΡΙΤ, σε ανώτατο επίπεδο, εντός και εκτός .. 

Ο Ψυχάρης ήθελε (και θέλει) το 60%

Το φθινόπωρο τελειώνει το παζάρι για τον «γάμο» ΔΟΛ - Πήγασου και την σύμπραξη (συγχώνευση) του Mega με το Star 
 
(...) Το κομβικό στοιχείο της όλης ιστορίας της σύμπραξης (συγχώνευσης, συνεργασίας κλπ) ΔΟΛ - Πήγασου, δεν ήταν τίποτε άλλο από το Mega, όπως σας το έγραφα και πριν από είκοσι μέρες:
«Από την πλευρά των τραπεζών λοιπόν, οι εγκυρότεροι των διαδρομιστών σκίζουν τα ρούχα τους ότι ακόμη και να προχωρήσει η συγχώνευση δεν πρόκειται να περιλαμβάνει το Mega. Εκεί θα διατηρηθεί η κατάσταση ως έχει, γιατί οι ισορροπίες είναι κάτι παραπάνω από ευαίσθητες και δεν είναι εποχή αυτή για να χαλάμε τις καρδιές μας. Αλλωστε το κανάλι υπέστη ήδη αρκετούς κλυδωνισμούς την περασμένη σεζόν, καθώς έχασε την πρώτη θέση τόσο στις γενικές ..