ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Αποδεκατίστηκε το αθλητικό της Espresso

Τα μυστήρια στον όμιλο Φιλιππάκη συνεχίζονται... 

Το αθλητικό τμήμα της Espresso, ολιγομελές έτσι και αλλιώς, διαλύεται! Και αυτό έναν περίπου μήνα πριν από τη φημολογούμενη έκδοση αθλητικής εφημερίδας από το συγκρότημα του Γιάννη Φιλιππάκη. Στη διάρκεια του Ιουλίου απολύθηκαν δυο από τους αθλητικούς συντάκτες της «Ε», με διαφορά ημερών ο ένας από τον άλλον, ενώ δόθηκε υποχρεωτική άδεια σε άλλα δυο μέλη του τμήματος. Οι εκτιμήσεις είναι ότι και αυτοί θα ακολουθήσουν τον δρόμο της εξόδου μετά την επιστροφή τους.
Αντίθετα, διατηρήθηκαν οι δύο αθλητικοί συντάκτες της «Δημοκρατίας» οι οποίοι καλύπτουν και την Espresso.
Πλέον, στην κάλυψη των αθλητικών σελίδων των δύο εφημερίδων μετέχει με διευρυμένες.. 

«Οι μισοί δεν θα είμαστε εδώ τον Σεπτέμβρη...»

Η ατάκα που έκανε όλους να ψάχνονται στο MEGA...

Κι όμως η πιο hot συζήτηση στο MEGA την εβδομάδα που πέρασε δεν ήταν, ούτε η αποχώρηση της Όλγας Τρέμη ούτε ποιος θα την διαδεχθεί στην παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων του καναλιού. Ήταν η ατάκα διευθυντικού στελέχους την οποία εκστόμισε την περασμένη Παρασκευή το βράδυ όταν κατά τον αποχαιρετισμό της παρουσιάστριας, έπεσε η ιδέα της αναμνηστικής φωτογραφίας.
Η μικρή ιστορία που κρύβεται πίσω από την εν λόγω εικόνα και αποτέλεσε το μοναδικό θέμα συζήτησης καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας σε κάθε γραφείο και σε κάθε όροφο του καναλιού,..

Χαστούκι στην εργοδοσία της Μίνωος - κι όχι μόνο

Νόμιμη η απεργία της 5ης Ιουνίου στην Ελευθεροτυπία

Λάβαμε και δημοσιεύουμε:
Νόμιμη έκρινε το δικαστήριο, την 24ωρη απεργία που κήρυξαν η ΕΣΗΕΑ, η ΕΤΗΠΤΑ και η ΕΠΗΕΑ στις 5 Ιουνίου 2014 στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, μετά από ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης και με αίτημα  την καταβολή δεδουλευμένων.
Η εργοδοσία (Τρίτη Οψη AΕ)_που οφείλει ήδη μισθούς 6 μηνών στους εργαζομενους κατέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία. Επέμεινε μάλιστα και δίκασε την υπόθεση, εκ των υστέρων, ένα ολόκληρο μηνα  μετά την απεργία.
Σύμφωνα με ενημέρωση από τον δικηγόρο Αποστόλη Τσαλαπάτη, ο οποίος παρέστη για.. 

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Μπράβο ρε Καραμήτρου!

Φαίνεται να παγιώνεται η τακτική των δημοσίων συγχαρητηρίων, των μπράβο και ζήτω που έχει καθιερώσει εσχάτως το aixmi.gr του Χρήστου Παναγιωτόπουλου στους δημοσιογράφους και τους ρεπόρτερ του μεγάλου καναλιού. Προφανώς ένας καλός λόγος βοηθάει τους ανθρώπους και συγκεκριμένα τους δημοσιογράφους, ειδικά αυτή την περίοδο που οι αμοιβές τους είναι άθλιες, ο ανταγωνισμός αδυσώπητος, ενώ μόνιμα επικρέμεται πάνω από τα κεφάλια τους η απειλή της απόλυσης…
Μήπως όμως χρειάζεται ένα μέτρο σε όλα αυτά, δεδομένου ότι συμβαίνουν δημόσια και οι παρεξηγήσεις καραδοκούν, ενώ σταθερά φλερτάρουν με τον κίνδυνο να χαρακτηριστούν γραφικά;.. 

500 φύλλα

του Γιώργου Σταματόπουλου
Φύλλο πεντακοσιοστό. Η (ωραία) προσπάθεια συνεχίζεται. Οι εσωτερικές δονήσεις, σχεδόν αυτονόητες σ’ ένα πειραματικό εγχείρημα, εξασθένησαν. Η εφημερίδα «δένει» μέρα με την ημέρα. Συντακτικές μονομανίες εξακολουθούν να αιωρούνται, απουσιάζει, όμως, η μονομέρεια, σχεδόν.
Ιδιος εξ αρχής ο στόχος: αντικειμενικότητα, ανεξαρτησία, κριτική στην εξουσία, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, χώρος στους αδύναμους και τις μειονότητες, ανάδειξη νέων κινημάτων αμφισβήτησης, φωνή στην περιφέρεια, στις γειτονιές, στις παρέες. Πολλά απ’ αυτά γίνονται, σε μερικά χρειάζεται ακόμη προσπάθεια. Η ισοτιμία γίνεται συνείδηση. Παρούσα η οικονομική.. 

150 απολύσεις ζητάει ο Μπόμπολας

Μπορεί το τελευταίο ΔΣ της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ – εκτός από την έγκριση της πρότασης για τον Μάρκο Σεφερλή – να μην πήρε κάποια άλλη απόφαση, ωστόσο τα όσα συζητήθηκαν και ειπώθηκαν σε αυτό κρίνονται εξαιρετικά κρίσιμα για το μέλλον του MEGA.
Έτσι, ξεχωριστή σημασία έχει η έντονη πίεση που ασκήθηκε από τον Φώτη Μπόμπολα για να γίνουν άμεσα και επιτακτικά – όπως χαρακτηριστικά μάς μεταφέρουν, περί τις 150 απολύσεις! Το νούμερο είναι πέρα για πέρα σοκαριστικό, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη του ότι το μεγάλο κανάλι σχεδόν είναι στα όρια του να αποψιλωθεί… Πλέον ελάχιστα περιθώρια υπάρχουν για .. 

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Τα σαράντα της μεταπολίτευσης

Σαράντα χρόνια είναι μια μεγάλη ιστορική περίοδος που δεν κατεβάζεις με μια γουλιά, όπως κάνουμε εμείς με τη μεταπολίτευση. Τα πρώτα σαράντα χρόνια του εικοστού αιώνα η Ελλάδα μεγάλωσε, έζησε τη Μικρασιατική Καταστροφή και τυλίχτηκε στις φλόγες δύο παγκοσμίων πολέμων. Ο προσδιορισμός της μεταπολίτευσης είναι, κατά κάποιον τρόπο, αυθαίρετος. Σε δέκα χρόνια θα φαίνεται και γελοίος. Μισός αιώνας από τη μεταπολίτευση; Εξήντα χρόνια; Ένας αιώνας; Όχι, κάποια στιγμή θα σταματήσει αυτό. Όταν αποχωρήσει και ο τελευταίος πολιτικός που αντλεί τις καταβολές του από τα γεγονότα του 1974, τότε η μεταπολίτευση θα είναι μια έννοια αναχρονιστική. Ήδη είναι. Η νιότη της εποχής παίρνει σύνταξη.. 

O Μπόμπολας και ο glamorous επενδυτής

Πιο κοντά έρχονται δύο ιστορικές εφημερίδες της Θεσσαλονίκης, η «Μακεδονία» και ο «Αγγελιοφόρος», και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το επόμενο βήμα θα είναι η συγχώνευση των εταιρειών που τις εκδίδουν.Ηδη η «Μακεδονία» σταματάει να τυπώνεται στο δικό της πιεστήριο και μεταφέρεται στο πιεστήριο «Φίλιππος» του «Αγγελιοφόρου». Από αυτή την εξέλιξη προκύπτει ζήτημα σχετικά με το πιεστήριο που θα τυπώνονται τα έντυπα του ομίλου του Γιάννη Φιλιππάκη, που εκδίδει τη «Δημοκρατία» και προ έτους είχε κάνει συμφωνία με τη Μακεδονική Εκτυπωτική.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η συμφωνία «Μακεδονίας» και «Αγγελιοφόρου» κλείστηκε με προσωπική παρέμβαση του Γιώργου Μπόμπολα και μετά από διαπραγμάτευση με τον βασικό μέτοχο της «Μακεδονίας», Γιάννη Ρήγα (διαβάστε εδώ για τον glamorous επενδυτή). Οι..  

O εκδότης μας είναι καλός!

Και η ζωή είναι ωραία με έναντι...
Έναντι για το ενοίκιό σου, τις άπειρες εργατοώρες σου, τις ανάγκες σου, την αξιοπρέπειά σου, το παιδί σου, το κέφι για τη δουλειά σου.
- Ο εκδότης μας είναι καλός. Ναι! Δεν τα μαθες; Είναι αυτός που έμεινε, ενώ ο άλλος έφυγε.
- Και τι διαφορά έχει;
- Το ρωτάς; Μου δίνει έναντι για τη ζωή μου. Ο άλλος έχει πάρει και όλους τους εργαζόμενους του «Επενδυτή» στο λαιμό του. Αλλά στο λαιμό, όχι στο σβέρκο. Μη του κατσικωθούν που ζητούν τα χρήματά τους οι αστείοι.

Κι αν ξυπνήσεις μια μέρα και δεν πρέπει να πάρεις 500 τηλέφωνα στο λογιστήριο, δεν κρυφτείς..  

Τελικά, αγοράζει τον Alpha o Βρυώνης;

Eντονη είναι η φημολογία τις τελευταίες ημέρες ότι ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς πουλάει τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, στον έτερο καναλάρχη - επιχειρηματία, Φίλιππο Βρυώνη που φημολογείται ότι πουλάει με τη σειρά του το κανάλι «E», του οποίου το σύνολο των μετοχών εμφανίζεται να κατέχει ο Σεραφείμ Φυντανίδης!
Φυσικά τo ίδιο έντονες είναι και οι διαρροές που διαψεύδουν τα περί πώλησης του καναλιού της Κάντζας. Μάλιστα καποιοι σημειώνουν με έμφαση ότι ο ο Κοντομηνάς διανύει την καλύτερη επιχειρηματική του περίοδό του (κι αυτό παρά το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει σοβαρές δικαστικές περιπέτειες). Και πιθανόν αυτό να ισχύει αφού ο Κοντομηνάς.. 

Καταιγιστικές εξελίξεις στη ΝΕΡΙΤ

Ποιο σημαίνον πρόσωπο στην Αγ. Παρασκευή ζητάει «εκδίκηση»

Θυμάστε την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την αξιολόγηση των υπό πρόσληψη δημοσιογράφων της ΝΕΡΙΤ. Να σας το ξαναπώ εγώ το πιο ενδιαφέρον της σημείο: «Από τους πίνακες των αποτελεσμάτων προκύπτει εξόφθαλμη υπερ-μοριοδότηση κάποιων, μέσω της «αξιολόγησης του βιογραφικού» και της συνέντευξης, προκειμένου να καλυφθούν οι διαφορές που είχαν προκύψει από το πρώτο στάδιο του διαγωνισμού (αντικειμενικά κριτήρια)».
Η ανακοίνωση δεν συνέπεσε τυχαία με τη δημοσίευση του πίνακα που αφορά στους πρώτες 22 .. 

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Να εκδότες, να μάλαμα

Διαλύθηκε το ΔΣ του Ελεύθερου Τύπου - Σε ομηρεία οι εργαζόμενοι λόγω της κοκορομαχίας Σκαναβή και Μπενέκου

Οι Σκαναβής-Μπενέκος τα κατάφεραν. Απειλούν να ρίξουν τον"Ελεύθερο Τυπο" στα βράχια κατηγορώντας ο ένας τον άλλο με βαρύτατες εκφράσεις. Στα εξώδικα, μέρος των οποίων δημοσιοποιούμε, αποκαλύπτεται ο κατήφορος στις σχέσεις των δυο μετόχων της εκδοτικής εταιρείας που μέσα σε λίγα χρόνια πήραν έναν πετυχημένο τίτλο και με την πολιτική τους τον καταστρέφουν.
Ο Δημήτρης Μπενέκος κατηγορεί τον Αλέξη Σκαναβή και τούμπαλιν. Μετά την ανταλλαγή των εξωδίκων, οι δυο τους, όπως μαθαίνουμε, συναντήθηκαν και συμφώνησαν ότι διαφωνούν σε όλα και έτσι διέλυσαν το μαγαζί.
Το ΔΣ της εταιρείας του "Ελεύθερου Τύπου" δεν υπάρχει πια! Στη "γενική συνέλευση" των μετόχων.. 

Dolce vita στη Μύκονο...

Το ζεύγος Λυμπέρη
Έτρωγε κι έπινε στο «Νammos» στην υγεία των κορόιδων…
Έχει κοροϊδέψει κόσμο, έχει αφήσει απλήρωτους και χωρίς αποζημιώσεις τους εργαζόμενους, αλλά η dolce vita στη Μύκονο, έχει συνηθίσει ο καημένος δεν μπορεί, συνεχίζεται με όλα τα τελετουργικά της χλιδής.
Τη βίλα του στη Μύκονο την έχει πάντα, δεν την έχει πειράξει κανείς και το Σάββατο το βράδυ ήταν στο «Νammos» και ‘τρωγε και ‘πινε φουμάροντας μια τεράστια πουράκλα...

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Η Αρια Αγάτσα στην υπηρεσία (και) της ΝΕΡΙΤ

Το καθεστώς ουδέν μονιμότερο του προσωρινού υπηρετείται με προσήλωση από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο διά χειρός της Αφροδίτης Γουγά ανανεώνει σε συνέχεις τις συμβάσεις των «εργαζομένων» στη Δ.Τ που προσφέρουν ως «δανεικοί» τις υπηρεσίες τους στη ΝΕΡΙΤ μέχρι αυτή να λειτουργήσει πλήρως.
Ανάμεσα στα εκατοντάδες ονόματα των καταλόγων συμβασιούχων του υπουργείου Οικονομικών που έλαβαν σε δυο δόσεις, τη νέα ανανέωση των 2μηνων συμβάσεων τους, υπάρχουν όλα τα γνωστά ονόματα δημοσιογράφων αλλά και σκηνοθετών, παραγωγών, κ.λ.π. που έχουν καταγραφεί επί λειτουργίας ΕΡΤ ως μέλη στο «καθεστώς» των εκάστοτε διοικήσεων της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Και ανάμεσα..  

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Νέα δικαστική απόφαση υπέρ των «μαύρων» στα sites

Μια ακόμα δικαστική απόφαση πρωτοδικείου έρχεται να κατοχυρώσει και θεσμικά το δίκαιο όσων αγωνίζονται για αναγνώριση των «αόρατων» εργαζόμενων στα sites/portals, ως εργαζόμενων που δικαιούνται σύμβαση συντακτών και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Ως συνέχεια της απόφασης του τμήματος ασφαλιστικών μέτρων του Πρωτοδικείου Αθηνών που στις 23/2/12 αποφάσισε ότι εργαζόμενος/συντάκτης στο site «dealnews.gr» δικαιούται να πληρώνεται με βάση τα οριζόμενα στις συμβάσεις των Ενώσεων Συντακτών, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, κατά τη συζήτηση της αγωγής για την κύρια υπόθεση κατά τη δικάσιμο της 25-11-2013, δικαίωσε ξανά τον απολυμένο, «μαύρο» εργαζόμενο με την υπ’ αριθ. 2230/2014 απόφασή του, η οποία δημοσιεύθηκε στις 30-6-2014.
Το δικαστήριο δέχθηκε ως βάσιμο τον ισχυρισμό του εργαζόμενου ότι δούλευε στο..

Η Αγία Ολγα του Μπόμπολα και του Ψυχάρη

Η Όλγα ανέλαβε να παίξει έναν πολύ συγκεκριμένο ρόλο στην κρίση των τελευταίων τεσσάρων ετών, και το έκανε πολύ καλά. Ήταν αυτή που έσυρε το χορό του μονόδρομου του μνημονίου, που ανέλαβε τη συστηματική συκοφάντηση όλων των εργαζομένων κάθε φορά που η κυβέρνηση ετοίμαζε την επίθεση σε έναν κλάδο, που δεν είχε πρόβλημα να περνάει το μισό δελτίο μιλώντας για τον κροκόδειλο της Κρήτης όταν στο θερινό τμήμα της βουλής αποφασιζόταν το μέλλον μερικών χιλιάδων εργαζομένων της ΔΕΗ (και όχι μόνο).
Η «λυσσαλέα συστηματική επίθεση που ενδυόταν τον μανδύα της δήθεν σάτιρας» (ή αλλιώς με μια..  

Ποιοι πάνε στην αθλητική εφημερίδα του Φιλιππάκη

Περί τα τέλη Αυγούστου αναμένεται, αν όλα πάνε καλά, να κυκλοφορήσει η νέα αθλητική εφημερίδα η οποία, σύμφωνα με πληροφορίας, θα εκδοθεί από τον όμιλο του Γιάννη Φιλιππάκη.
Η εφημερίδα δεν θα στεγάζεται στις έτσι κι αλλιώς υπερκορεσμένες εγκαταστάσεις του Μετς, μαζί με τη Δημοκρατία και την Espresso, αλλά σε γραφεία στο κέντρο της Αθήνας τα οποία ήδη λειτουργούν.
Από όσα έχουν γίνει γνωστά, θα δώσει έμφαση στο Στοίχημα και υπάρχει σκέψη τις καθημερινές η τιμή πώλησης να είναι χαμηλή και να αυξάνεται – αντίστοιχα μαζί με τις σελίδες – τα Σαββατοκύριακα. Στην επάνδρωση της εφημερίδας θα πάρουν ..