ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Ο Μάκης καταγγέλλει τον Σταύρο για στημένα!

Σοκ έχουν προκαλέσει στον πολιτισμένο κόσμο οι αποκαλυψεις για στημένες συνεντεύξεις του δημοσιογράφου και ιδρυτή του νέου πολιτικού κινήματος «Το Ποτάμι», Σταύρου Θεοδωράκη.
Ολοι έπεσαν από τα σύννεφα (που λένε και οι τηλερεπόρτερ) αφού ουδείς μπορούσε να διανοηθεί πως ένας δημοσιογράφος του βεληνεκούς του Σταύρου Θεοδωράκη μπορεί να υποπέσει σε ένα τέτοιο ατόπημα. Ακόμη μεγαλύτερο ήταν το σοκ αφού οι αποκαλύψεις έγιναν στην εκπομπή Ζούγκλα, του άλλου Δημοσιογράφου του Μάκη  Τριανταφυλλόπουλου ο οποίος δεν γνωρίζει τίποτε για στημένα θέματα και στημένες συνεντεύξεις.
Πολλοί αναρωτήθηκαν για τους λόγους που ο Μάκης επέλεξε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή για..

Kύπριος δημοσιογράφος έβγαλε λεφτά από το εξαφανισμένο αεροπλάνο!

Αγόρασε το domain name «mh370.com»

Δημοσιογράφος στην Κύπρο αγόρασε το domain name «mh370.com» (ο αριθμός της πτήσης) λίγο μετά την εξαφάνιση του αεροπλάνου της Malaysia Airlines (τώρα μιλάνε για αεροπειρατία), προκαλώντας αντιδράσεις τόσο συναδέλφών του όσο και από συγγενείς των επιβαινόντων στο μοιραίο Boeing, οι οποίοι θεώρησαν απαράδεκτη την κίνηση του να προσπαθήσει να βγάλει λεφτά από ένα τέτοιο τραγικό γεγονός.
Σύμφωνα με τα δεδομένα του «Who is» το domain name καταχωρήθηκε στις 7 Μαρτίου 2014 και στις 20.06 από τον Paul Maroudi, μόνιμο κάτοικο Κύπρου, ενώ η εξαφάνιση του αεροπλάνου έγινε στις 8 Μαρτίου. Φυσικά, όλα αυτά εξηγούνται με.. 

Αξιοκρατία με κολλητούς και κουμπάρους

Το παράδειγμα του κυρίου Καμίνη

Η συναλλαγή και τα ρουσφέτια είναι μία από τις μεγάλες πληγές της χώρας και παρ’ ότι χρόνια τώρα, όλοι οι πολιτικοί τα καταγγέλλουν φραστικά, στην πράξη εξακολουθούν να αποτελούν καθημερινή πρακτική τους
Η κατάσταση είναι σε όλους μας γνωστή και οικεία. Αντί για αξιοκρατία και εφαρμογή των ίδιων κανόνων για όλους, επικρατεί ο νόμος της μπανανίας: Στους φίλους τα πάντα, στους εχθρούς τίποτα, για τους «απ’ έξω» ο νόμος.
Οι πολιτικοί φίλοι ζητούν εξαιρέσεις από τους νόμους και τους κανόνες που ισχύουν για τους άλλους, προσλαμβάνονται σε περιζήτητες θέσεις χωρίς διαγωνισμούς και συχνά χωρίς να διαθέτουν καν τα προσόντα. Η αποκορύφωση της πρόκλησης είναι όταν συχνά τέτοιοι άνθρωποι μας κουνάνε και το δάχτυλο ή βγάζουν λόγους υπέρ της αξιοκρατίας και της διαφάνειας.
Κάπως έτσι συμβαίνει και με το δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γ. Καμίνη, ο οποίος φιλοτεχνεί το προφίλ του εκσυγχρονιστή-μεταρρυθμιστή, που κόπτεται υποτίθεται για την αξιοκρατία, ενώ έχει διορίσει σε..

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Το ΣΔΟΕ «ξετινάζει» γνωστό συγκροτηματάρχη των ΜΜΕ

Έξαλλος με τον Γ.Γ. του υπουργείου οικονομικών κ. Χάρη Θεοχάρη εμφανίζεται γνωστός συγκροτηματάρχης που αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα.
Αιτία ο εξονυχιστικός έλεγχος που διενεργεί το ΣΔΟΕ στο σύνολο των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων από εκδοτικές εταιρείες μέχρι ακίνητα, καταθέσεις και οφ σορ.
Γι’ αυτό μην εκπλαγείτε αν ξυπνήσετε κάποιο πρωί και δείτε κανένα περίεργο πρωτοσέλιδο για την τρόικα ή την κυβέρνηση. O εν λόγω συγκροτηματάρχης είναι..

Στον πλήρη έλεγχο της οικογένειας Αλαφούζου περνά η «Καθημερινή»

Το ποσό των 8,9 εκατ. ευρώ αναζητεί η «Καθημερινή», μέσω της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, η οποία εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η οικογένεια Αλαφούζου ελέγχει σήμερα το 76,18% της εκδοτικής εταιρείας και έχει δηλώσει πως θα συμμετάσχει πλήρως στην κάλυψη.
Ο Αριστείδης Αλαφούζος έχει το 40,75%, ο Θέμης Αλαφούζος το 21,61% ο Γιάννης Αλαφούζος το 13,82%, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ελέγχοντας τις τράπεζες Eurobank και Εθνική, το 5,1% και το επενδυτικό κοινό το 18,72%.
Αν δεν συμμετάσχουν οι τράπεζες και οι επενδυτές τότε, σύμφωνα με το σενάριο, ο Αριστείδης..

Ποιοι δημοσιογράφοι βλέπουν την έξοδο στον ΣΚΑΪ;

Το ενδεχόμενο της απομάκρυνσης των δλυο στελεχών του ομίλου του ΣΚΑΪ, Μπάμπη Παπαδημητρίου και Αρη Πορτοσάλτε έχει αρχίσει και «παίζει» δυνατά στο Φάληρο.
Αν και λίγοι είναι αυτοί που πιστεύουν ότι ο Γιάννης Αλαφούζος θα «αποχωριστεί» δύο από τους πιο έμπιστους ανθρώπους του, οι πληροφορίες από τα «Παραπολιτικά» επιμένουν ότι η απομάκρυνση των δύο δημοσιογράφων είναι κάτι περισσότερο από σίγουρη. Αλλωστε, ποιος περίμενε ότι ο  Χρηστος Παναγόπουλος θα έψαχνε τώρα για δουλειά. Σχεδόν εκτός ΣΚΑΪ βρίσκεται και..

Μηνύση της ΝΕΡΙΤ για τον διαγωνισμό και τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας

 Mηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών κατέθεσε η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ μετά τα δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, τα οποία αναφέρονται στον διαγωνισμό και στην παροχή πιστοποιητικών γλωσσομάθειας και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών από ιδιωτικά κέντρα κατάρτισης. Η μήνυση κατατέθηκε προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες οιουδήποτε εμπλεκομένου προσώπου.
Η διοίκησξ της ΝΕΡΙΤ παράλληλα, επισημαίνει πως λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση κάθε φαινομένου απόπειρας νόθευσης του αδιάβλητου των..

Όμιλος MAD, υπεράριθμα ΜΑΤ, έντονος παλμός και αλληλεγγύη στη διαδήλωση έξω από τη Eurovision

Τον Δεκέμβριο του 2011 δηλώσαμε στον ιδιοκτήτη των Metropolis Ανδρέα Κουρή ότι στο δρόμο και στα δικαστήρια θα μας βρίσκει συνέχεια μπροστά του. Ανυποχώρητοι και αποφασισμένοι εξακολουθούμε να τηρούμε αυτήν την υπόσχεση διεκδικώντας τους μισθούς και τις αποζημιώσεις μας μέχρι και σήμερα. Έτσι, δυο χρόνια και πλέον μετά, την Τρίτη 11 Μαρτίου 2014, πιστοί στο ραντεβού μας πραγματοποιήσαμε μια ακόμη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σκυλομάγαζο που ο Ανδρέας Κουρής, ιδιοκτήτης του MAD TV διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά τον ελληνικό τελικό της Eurovision. Μια διοργάνωση που παραχωρήθηκε και φέτος απευθείας και με αδιαφανείς διαδικασίες από την Δημόσιας Τηλεόρασης στον Ανδρέα Κουρή.
Οι συγκεντρωμένοι απολυμένοι των Metropolis με την στήριξη πρωτοβάθμιων σωματείων,..

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Το φτωχόπαιδο από την Αγία Βαρβάρα και το λάθος του Κώστα Γιαννακίδη

Ο citizen Κώστας Γιαννακίδης γράφει κι αυτός  (το δικαιούται άλλωστε) για την ιστορία με το Σταύρο Θεοδωράκη και το Ποτάμι του. Ο Κ. Γιαννακίδης γράφει πολλές αληθειεςγια τον φίλο και συνεργάτη του στο protagon και αναφέρεται και στο λάθος που έκανε όταν ο Θεοδωράκης του ανακοίνωσε την πρόθεσή του να εγκαταλείψει την δημοσιογραφία και να δοκιμάσει την τύχη του και στην πολιτική. Ο Κ. Γιαννακίδης δεν ξεκαθάρισε βέβαια αν θα συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στους υποψήφιους με το Ποτάμι ευρωβουλευτές ή αργότερα στο ψηφοδέλτιο για τις εθνικές εκλογές. Εαν και όποτε κατέβει τότε από εμάς θα έχει γύρω στους 15.000 σταυρούς!.. Εκτός αν κατέβει (στις επόμενες αυτοδιοικητικές) για δήμαρχος..

Ο Αντώνης Λυμπέρης πουλάει βίλες και κάνει μπίζνες...

Οι (πρώην) εργαζόμενοι των ΕκδόσεωνΛυμπέρη συνεχίζουν τον αγώνα τους διεκδικώντας τα αυτονόητα: τα χρήματά τους και την εργασιακή τους αξιοπρέπεια

Την Παρασκευή 14 Μαρτίου εκδικάζεται η αγωγή των πρώην εργαζόμενων των Εκδόσεων Λυμπέρη κατά της εταιρείας Alpha Editions. Η τελευταία είναι η εταιρεία στην οποία μεταβιβάστηκαν κατά τον πλέον αδιαφανή τρόπο και με διαδικασίες για τις οποίες πρόκειται να αποφανθεί η δικαιοσύνη, οι τέσσερις πιο εμπορικοί τίτλοι των Εκδόσεων Λυμπέρη (Hello, Εγώ Weekly, 7ΜΕΡΕΣ TV & Tηλεκοντρόλ).
Οι Εκδόσεις Λυμπέρη διέκοψαν τις εργασίες τους τον Νοέμβριο του 2012 με απόφαση του μεγαλομετόχου τους Αντώνη Λυμπέρη και στη συνέχεια κηρύχθηκαν σε πτώχευση, αφήνοντας έτσι στο δρόμο τη συντριπτική πλειοψηφία των 200 περίπου εργαζομένων χωρίς να υπολογίζουμε εξωτερικούς συνεργάτες, προμηθευτές κτλ.
Ο επιχειρηματίας, ο όμιλος του οποίου κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών της Alpha Editions, είναι..

Οταν οι δημοσιογράφοι ανακάλυψαν την διαπλοκή...

του Γιάννη Παντελάκη

Εντυπωσιακό. Οι δημοσιογράφοι ανακαλύψαμε τη διαπλοκή των μέσων ενημέρωσης με την πολιτική και οικονομική εξουσία. Προχθές (στο Star) στήθηκε ολόκληρη εκπομπή για το θέμα, ενώ παρουσιάστηκε και μια έρευνα που έδειχνε τον ιδιαίτερα χαμηλό βαθμό αξιοπιστίας των ΜΜΕ. Ακούγοντας ένα μέρος απ' όσα έλεγαν αρκετοί καλεσμένοι δημοσιογράφοι, προς στιγμήν πίστεψα πως οι περισσότεροι (ας μην γενικεύουμε, δεν είναι όλοι το ίδιο) είναι προϊόντα παρθενογέννεσης.
Κατήγγειλαν την εξίσωση μεταξύ των κυβερνήσεων, των τραπεζών, των εκδοτών και των Μέσων Ενημέρωσης, αποκάλυπταν ότι το πολιτικό ρεπορτάζ γίνεται με ραβασάκια, υπογράμμιζαν τον ρόλο που έπαιξαν εφημερίδες και ραδιοτηλεοπτικά Μέσα στο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, έλεγαν πως συγκεκριμένα μέσα στήριζαν άκριτα το μνημόνιο και άλλα πολλά. Έβγαζαν έναν σχεδόν απόλυτα..

Ψωμιάδης: Με εκβίαζε ο Οικονομόπουλος!

- Επίθεση εξαπέλυσε ο Μάκης Ψωμιάδης κατά του δικηγόρου της πολιτικής αγωγής στη δίκη για την υπεξαίρεση χρημάτων της ΑΕΚ 
- Τι απαντάει ο Χάρης Οικονομόπουλος 

Για νομότυπη συμπεριφορά προκειμένου να μην χρειαστεί να πληρώσει το ΦΠΑ, μίλησε ο Μάκης Ψωμιάδης κατά τη δεύτερη μέρα απολογίας του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για την υπόθεση υπεξαίρεσης ύψους 21,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα κατηγόρησε τον δικηγόρο Χάρη Οικονομόπουλο για εκβιασμό.
Υποστήριξε ότι στόχος του ήταν να μην πληρωθεί το ΦΠΑ για τηλεοπτικά δικαιώματα, καθώς  "αδυνατούσα να πληρώσω. Αυτή ήταν η μόνη λύση που μου έδωσε άνθρωπος από την Εφορία", ενώ ανέφερε ότι οι συγκατηγορούμενοί του δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση ούτε είχαν διαχειριστικό έλεγχο στην ΠΑΕ ΑΕΚ.
Ο Μάκης Ψωμιάδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε βάρος του δικηγόρου της πολιτικής αγωγής, Χάρη Οικονομόπουλου, υποστηρίζοντας ότι τον έχει εκβιάσει ζητώντας 2 εκατ. ευρώ, για να..

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Ομιλος Μπόμπολα: και δεν πληρώνει και απολύει!

Toν  επικεφαλής του Ομίλου «Πήγασος», Φώτη Μπόμπολα, καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ μετά και την τελευταία ανοιχτή επιστολή των εργαζομένων, που ζητούσαν την εξόφληση των δεδουλευμένων τους.
Η εργοδοσία του «Πήγασου» όχι μόνο προχώρησε κατ' επανάληψη σε περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων, αλλά πλέον καθυστερεί την καταβολή τους στην προσπάθειά της να καταλύσει κάθε εργασιακό δικαίωμα τους! Μάλιστα εικοσιτέσσερις ώρες μετά την ανοιχτή επιστολή των εργαζομένων,  απολύθηκε ακόμη ένας δημοσιογράφος από τον Ομιλο Μπόμπολα.  Την ίδια ώρα, ο Φώτης Μπόμπολας αρνείται να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου με..

Β. Παπαθεοδώρου: Κοιμάμαι... άνεργος αλλά ήσυχος

 Πως γράφτηκε ο επίλογος της συνεργασίας του με το gazzetta

Mε ένα κείμενο 728 λέξεων στο gazzetta αποχαιρέτησε τον «κόσμο» του ο τέως διευθυντής του δημοφιλούς σάιτ που απομακρύνθηκε από τη θέση του με απόφαση της διοίκησης. Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, που έγραψε τον επίλογο της συνεργασίας του με το σάιτ, δεν αναφέρεται στους λόγους της απόλυσής του τονίζοντας ότι  από σεβασμό απέναντι στους ανθρώπους που του έδωσαν τη δυνατότητα να δημιουργήσει το gazzetta.gr, δεν θα ήθελε να επεκταθεί στα γιατί. Μάλιστα επισημαίνει ότι «τις επιχειρηματικές κινήσεις του καθενός ιδιοκτήτη που θέλει να προστατεύσει την εταιρία του» δεν είναι καθήκον του να τις κρίνει.
Το άρθρο του Βασίλη Παπαθεοδώρου τελειώνει με το επιμύθιο «...Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε...», χωρίς όμως να διευκρινίζει τι ακριβώς εννοεί. Επίσης ο τέως διευθυντής του gazzetta δεν αναφέρεται στα όσα εγράφησαν περί σύμπραξής του με τον Γιάννη Αλαφούζο (του..

Ο Σερ. Κοτρώτσος και οι «μπαταχτσήδες των ΜΜΕ»

Από τον δημοσιογράφο και πρώην εκδότη της εφημερίδας Αποκαλύψεις, Σεραφείμ Κοτρώτσο, λάβαμε επιστολή με την οποία αντικρούει τα όσα αναφέρονται σε ανάρτησή μας (αναδημοσίευση από την Εφημερίδα των Συντακτών) υπό τον τίτλο «Ιδού οι "μπαταχτσήδες" των ΜΜΕ».
O Σεραφείμ Κοτρώτσος στην επιστολή αναφέρει ότι "έχει επέλθει συμφωνία με τους εργαζόμενους κι έχει ήδη καταβληθεί το ήμισυ των οφειλομένων ενώ έχει διατυπωθεί ακριβές χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής του υπολοίπου".
Αναδημοσιεύουμε αυτούσια την επιστολή του κ. Κοτρώτσου:
"Αγαπητοί zoornalistas,
Με αφορμή ανάρτηση δημοσιεύματος της Εφημερίδας των Συντακτών υπό τον τίτλο << Ιδού οι «μπαταχτσήδες» των ΜΜΕ>> σας ενημερώνω ότι από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου έχει επέλθει συμφωνία με τους εργαζόμενους που είχαν εισβάλλει βιαίως στην παρουσίαση του βιβλίου μου στις 21 Νοεμβρίου.
Κατά τη συμφωνία έχει ήδη καταβληθεί το ήμισυ των οφειλομένων και έχει διατυπωθεί ακριβές..

Παρέμβαση εισαγγελέα για την πιστοποίηση γλωσσομάθειας στη ΝΕΡΙΤ

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η καταγγελία του προέδρου της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλη Κουρουτού, για ψευδείς πιστοποιήσεις γλωσσομάθειας που θα χρησιμοποιούνταν ως προσόν υποψηφίων σε διαγωνισμό προσλήψεων για το νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα (ΝΕΡΙΤ).
Ο Μ. Κουρουτός είχε αποκαλύψει πως τις τελευταίες ημέρες είχε γίνει αποδέκτης πληθώρας καταγγελιών από εργαζόμενους  ότι «η πιστοποίηση γλωσσομάθειας (και πιο συγκεκριμένα της αγγλικής γλώσσας) για ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό υποψήφιων εργαζόμενων στη ΝΕΡΙΤ οι οποίοι κατοικούν στην Αθήνα έχει γίνει από Κέντρο Ξένων Γλωσσών πόλης της Βόρειας Ελλάδας (!) που λειτουργεί ως παράρτημα αθηναϊκού φροντιστηρίου. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι Αθηναίοι υποψήφιοι που πιστοποίησαν…

Ο μέγας Δικαστής Ιωάννης Πρετεντέρης

Ο Γιάννης δικαιούται να ζητάει εξεταστικές, ο Γιάννης ξέρει από ιερές εξετάσεις και δικαστήρια

Ποιος είδε τον Πρετεντέρη και δεν τονε φοβήθηκε. Τι το ‘θελε ο Γιώργος Παπανδρέου να μην πάει στα γενέθλια της «Ελιάς»; Έξαλλος έγινε ο Ιωάννης μας. «Ήταν θλιβερή η απόφαση του Παπανδρέου, γιατί υπονομεύει τη πιο δύσκολη μάχη της παράταξής του. Ήταν ενοχλητική η απόφαση του Παπανδρέου, επειδή ο απών τυχαίνει να είναι ταυτοχρόνως και πρωταγωνιστής των δεινών του τόπου και της παράταξής του. Ήταν ανόητη η απόφαση του Παπανδρέου γιατί υπονοεί ότι το πρόβλημα είναι ο Βενιζέλος», έγραψε στα ΝΕΑ και μετά το χόντρυνε το πράγμα:..

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το «δημοσιογραφικό ολίσθημα» της Καθημερινής

«Μια απλή ανάγνωση των επίσημων θέσεων του Die Linke και των αποφάσεων του ΚΕΑ θα αρκούσε για να αποφευχθεί το εν λόγω δημοσιογραφικό ολίσθημα» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Καθημερινής» που όπως λέει, προβάλλει την ανακριβή θέση πως το κόμμα της γερμανικής Αριστεράς δεν υιοθετεί την θέση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για διαγραφή του ελληνικού χρέους.
Γράφει χαρακτηριστικά η Καθημερινή:
«Ενώ η Κουμουνδούρου έχει πολλές φορές επικαλεσθεί την αλληλεγγύη που εκδηλώνεται από το Die Linke για τη χώρα μας και επιχαίρει για τις πολιτικές παρεμβάσεις του στο γερμανικό Κοινοβούλιο με θέσεις που ευνοούν τις ελληνικές διεκδικήσεις, στον ιστότοπο iskra.gr, που πρόσκειται στην..

Συνελήφθησαν για χρέη οι Μαρτίνης - Παπαδημητρίου του «Ντυνάν»

Στη σύλληψη του προέδρου και του αντιπροέδρου του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. για χρέη προς το ΙΚΑ. Πρόκειται για τον Ανδρέα Μαρτίνη και τον Αλέξανδρο Παπαδημητρίου που συνελήφθησαν για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς το Ι.Κ.Α. συνολικού ύψους 623.465,11 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.
Eπίσης συνελήφθη στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 58χρονος διευθύνων σύμβουλος εταιρείας, για μη καταβολή χρεών..

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Κι εσύ φίλε, Ανδρέα;

Ο Ανδρέας Πετρουλάκης με άρθρο του στο protagon ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμιά σχέση με το κόμμα του φίλου του Σταύρου θεοδωράκη. Ο γνωστός σκιτσογράφος πήρε σειρά και μετά τον Αυγουστο Κορτώ, διευκρινίζει ότι δεν είναι τίποτε περισσότερο  από ένας παλιός φίλος του Θεοδωράκη.
«Δεν είμαι ούτε μέλος, ούτε υποψήφιος, ούτε φυσικά μετέχω σε κάποιο κομματικό όργανο. Είμαι και θα είμαι φίλος του Σταύρου και τίποτα περισσότερο. Δεν θέλησα να μιλήσω νωρίτερα γιατί δεν ήθελα να εκληφθεί ως διάψευση και να τον βλάψει...Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, ανήκω στη δημοσιογραφία. Πάγια αρχή μου είναι ότι δημοσιογραφία και εμπλοκή με κόμματα δεν..

Διέγραψαν την Ελένη Σπανοπούλου από την ΕΣΗΕΑ

Διεγράφη από τα μητρώα της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημεριδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) η πρώην πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, Ελένη Σπανοπούλου. Με απόφαση ( 25/2013) του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου η Ελένη Σπανοπούλου, κρίθηκε ομόφωνα πειθαρχικά ελεγκτέα:
α) Για την αντιδεοντολογική κίνηση να επιχειρήσει την αυθαίρετη λύση της από 23.06.12 Γενικής Συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ.
Ποινή:Παμψηφεί προσωρινή διαγραφή έξι μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ.
 β) Για την περιφρόνηση της υπόδειξης του Εποπτικού Οργάνου Δεοντολογίας, να αποσύρει συγκεκριμένη προσωπική της ανακοίνωση από την ιστοσελίδα του ΕΔΟΕΑΠ.
Ποινή:Παμψηφεί προσωρινή διαγραφή ενός έτους από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ.
γ) Για την αντιποίηση Δικαστικής Αρχής, χαρακτηρίζοντας στην ιστοσελίδα του ΕΔΟΕΑΠ άκυρη τη..

Ιδού οι «μπαταχτσήδες» των ΜΜΕ

Εναρμονισμένες πρακτικές από τους εργοδότες, διασπασμένοι οι εργαζόμενοι

Κόμμα «Δεν πληρώνω» έχουν συστήσει οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ, αφήνοντας χιλιάδες εργαζόμενους απλήρωτους και εγκλωβισμένους σε επιχειρήσεις που, είτε έκλεισαν οριστικά είτε καρκινοβατούν, χρωστώντας μισθούς μηνών και ξεγελώντας τους εναπομείναντες εργαζόμενους με «έναντι». Εκμεταλλευόμενοι τις μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης και νομικά παραθυράκια που τους επιτρέπουν να ξανανοίγουν επιχειρήσεις με παρένθετες εταιρείες, οι «μπαταχτσήδες» των ΜΜΕ εφαρμόζουν παρόμοιες παρελκυστικές μεθόδους με τους συναδέλφους τους άλλων κλάδων, διαπρέποντας στο «διαίρει και βασίλευε», εναλλάσσοντας το μαστίγιο της ανεργίας με το καρότο των υποσχέσεων.
Ακολουθεί η λίστα με τους μπαταχτσήδες εκδότες και τα πεπραγμένα τους:
ΑΛΤΕΡ (Koυρής-Γιαννίκος): Απλήρωτοι πάνω από τρία χρόνια παραμένουν οι περίπου 650 εργαζόμενοι του Αλτερ, που στα τέλη του 2011 ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας, αφού οι συν-ιδιοκτήτες του ομίλου Γ. Κουρής και K. Γιαννίκος τούς χρωστούσαν μισθούς ενός χρόνου,..

«Ωμή λογοκρισία» του Ανδρέα Κουρή στο Διαδίκτυο

Οι απολυμένοι των Metropolis τον καταγγέλλουν ότι κατέβασε το βίντεο-κάλεσμα για τη διαδήλωση έξω από τη Eurovision

Λάβαμε με email ανακοίνωση των απολυμένων εργαζόμενων στα Metropolis οι οποίοι καταγγέλλουν για «ωμή λογοκρισία» τον πρώην εργοδότη τους, επιχειρηματία Ανδρέα Κουρή που κατέχει τον όμιλο MAD.
Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι ο Α. Κουρής κατέβασε το βίντεο- κάλεσμά τους για τη σημερινή διαδήλωση έξω από τη Eurovision. Θυμίζουμε ότι ο επιχειρηματίας Κουρής εξαγόρασε και διέλυσε μέσα σε τρία χρόνια την άλλοτε κραταιά αλυσίδα καταστημάτων Metropolis απολύοντας 180 εργαζόμενους και βάζοντας λουκέτο σε 13 καταστήματα.
Οι απολυμένοι των Metropolis, που εδώ και δύο χρόνια δίνουν αγώνα προκειμένου να λάβουν τους..

Εργαζόμενοι προς Μπόμπολα: Εμείς δείχνουμε κατανόηση. Εσύ γιατί δεν μας πληρώνεις;

Στις προσωπικές παρακλήσεις το έριξαν οι εργαζόμενοι στο συγκρότημα του Μπόμπολα μπας και καταφέρουν να πάρουν τους μισθούς τους, θυμίζοντας στον εκδότη πως αυτοί κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στην επιχείρηση, δείχνοντας υπομονή και ανοχή...
Στην ΕΣΗΕΑ και τα άλλα σωματεία η επιστολή που έφθασε δεν προκάλεσε και μεγάλη έκπληξη. Εδώ και μήνες στο συγκρότημα του "εθνικού εργολάβου" έχουν αρχίσει καθυστερήσεις μισθών που πλέον ξεπερνάνε τον έναν μήνα! Μέχρι που κυκλοφόρησε πως ο Μπόμπολας δεν κατάφερε να πάρει το ομολογιακό δάνειο!
Είδαν και απόειδαν οι εργαζόμενοι μετά την τελευταία καθυστέρηση, αποφάσισαν να στείλουν γράμμα στον εκδότη τους. Μετά από γενική συνέλευση έστειλαν επιστολή, που κατατέθηκε και στα σωματεία, στην οποία του λένε πως παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις του ότι η κατάσταση σταδιακά θα εξομαλυνθεί, υπάρχουν διαρκώς νέες καθυστερήσεις, οι οποίες αγγίζουν πλέον τον ένα μήνα.
Σε αυτήν του θυμίζουν ότι η κατάσταση αυτή υπάρχει εδώ και 9 μήνες, όπως επίσης ότι οι..

Ο Αντώνης Λυμπέρης πουλάει βίλες...

...και οι (πρώην) εργαζόμενοί του συνεχίζουν να διεκδικούν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις

Δεκαέξι μήνες μετά την παύση εργασιών της εταιρείας -και οκτώ μήνες μετά την πτώχευσή της-, οι (πρώην) εργαζόμενοι των Εκδόσεων Λυμπέρη συνεχίζουν να μην έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ από τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις (ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ) που τους οφείλει ο (πρώην) εργοδότης τους Αντώνης Λυμπέρης. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
Την ώρα που συνεχίζουμε ενωμένοι τις προσπάθειες για δικαίωσή μας και απόδοση των οφειλόμενων προς εμάς, παρακολουθούμε, με δικαιολογημένη αγανάκτηση, από τις στήλες του Τύπου τα κάτωθι:
- Τη δικαστική δίωξη, με βαρύτατες κατηγορίες, του γνωστού μεγαλοεπιχειρηματία Δ. Κοντομηνά, σχετικά με την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Υπενθυμίζουμε ότι, κατά την κατάρρευση..

Η φοβία της Ελλης Στάη

Τι φοβάται περισσότερο από όλα η Ελλη Στάη; Το live_newsroom της Δευτέρας στην ιστοσελιδα της η τηλεπαρουσιάστρια ασχολήθηκε με ένα πολύ σοβαρό θέμα, το Αλτσχάιμερ. Αφορμή ένα νέο τεστ που υπόσχεται έγκαιρη διάγνωση του κινδύνου, το οποίο αν επιβεβαιωθεί θα μπορούμε να μιλάμε για ιστορικό ορόσημο.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η Ελλη Στάη μοιράστηκε με τους συνεργάτες και συνομιλητές της μια προσωπική της φοβία. Εξομολογήθηκε στον «αέρα» ότι από μικρή φοβόταν -κι όσο περνάει ο καιρός το φοβάται όλο και πιο πολύ- το.. 

Σοβαρότατη καταγγελία για πάρτι εκατομμυρίων με την πιστοποίηση γλωσσομάθειας, στη ΝΕΡΙΤ...

Λάβαμε και δημοσιεύουμε κείμενο-καταγγελία του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ και Εκπροσώπου της ΓΣΕΕ στο ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ Μιχάλη Κουρουτού:
«Πριν από μερικούς μήνες είχα αναδείξει το ζήτημα της ακραίας οικονομικής εκμετάλλευσης από ιδιωτικές εταιρείες παροχής προγραμμάτων ECDL απολυμένων εργαζόμενων της ΕΡΤ που αναγκάζονταν, προκειμένου να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό πρόσληψης της Δημόσιας Τηλεόρασης, να παρακολουθήσουν σεμινάρια – αστραπή (ημερήσια ή διήμερα) γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών με αντίτιμο σχεδόν ένα μηνιαίο μισθό.
Σήμερα ένα ανάλογο σκάνδαλο, πάλι με φόντο διαγωνισμό πρόσληψης της Δημόσιας Τηλεόρασης (νυν ΝΕΡΙΤ), φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη. Τις τελευταίες ημέρες έχω γίνει αποδέκτης πληθώρας καταγγελιών από εργαζόμενους ότι η πιστοποίηση γλωσσομάθειας (και πιο συγκεκριμένα της αγγλικής γλώσσας) για ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό υποψήφιων εργαζόμενων στη ΝΕΡΙΤ οι.. 

Η χαμένη αξιοπιστία των ΜΜΕ και ο Καψής που πήγαινε γυρεύοντας

Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τα ΜΜΕ. Αυτό προκύπτει από τις τάσεις της εταιρείας ΜRB για την αξιοπιστία των θεσμών. Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο, παρουσιάζει την εμπιστοσύνη των πολιτών σε 22 θεσμούς, μεταξύ των οποίων τα ΜΜΕ (Τύπος και τηλεόραση)
Στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στην εκπομπή "στον ενικό" του Νίκου Χατζηνικολάου στο Star, τα ΜΜΕ βρίσκονται πολύ χαμηλά, στη 15η και 16η θέση σε επίπεδο εμπιστοσύνης. Συγκεκριμένα ο Τύπος έχει ποσοστό 18,6% ενώ η τηλεόραση 17,2% .
Στην ιδια εκπομπή που είχε ως θέμα «Τα ΜΜΕ και ο ρόλος των δημοσιογράφων στην εποχή του μνημονίου» παρέστη κι ο υφυπουργός Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής που ήρθε σε πολύ δύσκολη θέση καθώς σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι καλεσμένοι δημοσιογράφοι (Φίλης, Ακριβοπούλου,.. 

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Άλλη μια δικαστική δικαίωση των απλήρωτων της Χ.Κ.Τεγόπουλος

Με την 616/2014 απόφασή του το Πρωτοδικείο Αθηνών - Τμήμα Εργατικών Διαφορών δικαίωσε τριάντα επτά (37) απλήρωτους εργαζόμενους της Χ.Κ.Τεγόπουλος.
Συγκεκριμένα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών συνεδρίασε δημόσια στις 28 Μαΐου 2013 για να δικάσει την υπόθεση μεταξύ των 37 εναγόντων (...) και της εναγομένης Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία "Χ.Κ.Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε.".
Οι ενάγοντες ζητούσαν να γίνει δεκτή η από 30/7/2012 αγωγή τους και η οποία είχε προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 29-11-2012, αλλά πήρε αναβολή και συζητήθηκε στις 28/5/2013.
Στην αγωγή ζητούσαν να υποχρεωθεί η "Χ.Κ.Τεγόπουλος" να καταβάλει για δεδουλευμένες..

Νίκος Δήμου: Από τη «Δράση» του Μάνου στο «Ποτάμι» του Θεοδωράκη...

Εσείς δεν ήσασταν στη "Δράση"; ρώτησε τον Δήμου ο Τάκης Χατζής.Ο συγγραφέας χαμογέλασε αμήχανα. " Μπα,λόγω φιλίας συμμετείχα.Ήμουν άλλωστε στις τελευταίες θέσεις του ψηφοδελτίου".
Ο σοβαρός,πετυχημένος,σπουδαίος κύριος Νίκος Δήμου τα΄κανε μούσκεμα στο δελτίο του Skai. Δεν ήξερε να απαντήσει ούτε σε στοιχειώδη ερωτήματα.
"Θα συνεργαστείτε με τη Ν.Δ;".Δεν ξέρω, δεν μπορώ να πω, είμαστε πιο αριστερά από τη ΝΔ, μπλα μπλα μπλα.
"Με τον ΣΥΡΙΖΑ;". Το ίδιο. "Δεν", "ίσως","αν", μπλα μπλα μπλα.
Δήλωσε πως είναι εχθρός του νεοφιλελευθερισμού,αλλά παρα ταυτα μπήκε στο ψηφοδέλτιο-από φιλία,ρε γαμώτο!- του εκπροσώπου του νεοφιλελευθερισμού στη Ελλάδα, Στέφανου Μάνου.
Για τις απολύσεις μετά από "αξιολόγηση" είπε πως "όσοι πάρουν κακό βαθμό,χάσανε". Και ανάμεσα..

Αθλητικό site από Αλαφούζο – Παπαθεοδώρου;

Αναστάτωση επικρατεί στην δημοφιλή ιστοσελίδα gazzetta μετά την απομάκρυνση του διευθυντή Βασίλη Παπαθεοδώρου και την επιστολή 38 συντακτών με την οποία ζητούν από την διοίκηση να αναθεωρήσει την απόφασή της.
Την ίδια ώρα πληροφορούμαστε από δημοσιεύματα ότι ο τέως διευθυντής της gazzetta, Βασίλης Παπαθεοδωρου, δέχθηκε πρόταση συνεργασίας απο τον Γιάννη Αλαφούζο (του ΣΚΑΙ και του Παναθηναϊκού).
Μάλιστα όπως διαβάσαμε στα (φίλα προσκείμενα στον Ολυμπιακό) Παραπολιτικά, οι Αλαφούζος και Παπαθεοδώρου μετά απο μια..

Γιατί ο Notis έστησε καρτέρι στον Παπαχρήστο, στο Κολωνάκι

Ενα «προσωπικό μήνυμα» μέσα από τη στήλη του στην εφημερίδα Τα Νέα στέλνει ο πολιτικός συντάκτης Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος. Το μήνυμα απευθύνεται σε υφυπουργό της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου και αποτελεί κατα κάποιον τρόπο απάντηση σε παραπολιτικό σχόλιο σαββατιάτικης εφημερίδας. Γράφει λοιπόν ο Γ. Παπαχρήστος στο Στίγμα:
«Ενημερώθηκα από τη στήλη παραπολιτικών της ομώνυμης εφημερίδας οτι προ ημερών με αναζητούσε, λέει στο Da Capo για να μου διαμαρτυρηθεί για κάποιο σχόλιο μου ο ιδιαίτερα... επιτυχημένος υφυπουργός της κυβέρνησης Notis Μηταράκης. Επειδή εκείνη την ημέρα που με αναζητούσε, είχα κάτι τραβήγματα στα δικαστήρια με Καμμένο και Καπερνάρο, τον ενημερώνω ότι από σήμερα και εφεξής,και εκτός σοβαρου απροόπτου, θα βρίσκομαι στο «πόστο» μου, οπότε και τον αναμένω».
Εμείς βέβαια δεν καταλάβαμε τι σημαίνουν όλα αυτά και προς τι αυτό το σχεδόν... απειλητικό ύφος (και εκ μέρους των δύο). Διότι εάν θέλουν να συζητήσουν προκειμένου να λυθεί η (όποια)..

H Eύα και ο Οφις

Εντονη δυσαρέσκεια της Αντωνοπούλου για τον Λαμπράκο

** ΠΑΓΩΣΕ η Εύα Αντωνοπούλου όταν άκουσε στους διαδρόμους του κτιρίου στο Φάληρο, τη φήμη ότι αρχισυντάκτης των δελτίων ειδήσεων του Σαββατοκύριακου στον ΣΚΑΪ αναλαμβάνει ο Γιώργος Λαμπράκος,. Κι αυτό γιατί οι σχέσεις της με τον συγκεκριμένο δεν ήταν οι καλύτερες από την περίοδο της εκπομπής. Εκτός από την Αντωνοπούλου δυσαρεστημένοι εμφανίζονται και οι νυν παρουσιαστές του δελτίου, καθώς από το κανάλι ουδείς μπήκε στον κόπο να τους ενημερώσει για τα νέα δεδομένα. 
** ΚΑΤΙ ετοιμάζουν στο ALTER. Προ εκπλήξεως βρέθηκαν οι πρώην εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού όταν προσερχόμενοι στο παλιό κτίριο, για να παραλάβουν προσωπικά τους αντικείμενα,..

Προς οριστική συγχώνευση «Αργους» και «Ευρώπης»

Eνα βήμα πριν από την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στα πρακτορεία «Αργος» και «Ευρώπη» βρίσκονται οι Ψυχάρης - Φιλιππόπουλος και Μπόμπολας - Αλαφούζος, αντίστοιχα. Οι δύο πλευρές φέρεται ότι είναι πολύ κοντά στο να προχωρήσουν άμεσα στη συγχώνευση του δικτύου τους στην επαρχία, κίνηση που θα αποτελέσει και πιλότο για την περαιτέρω ενοποίηση των δύο επιχειρήσεων.
Από τη διαδικασία της συγχώνευσης του δικτύου της επαρχίας εκτιμάται ότι θα υπάρξει μεγάλη εξοικονόμηση στα λειτουργικά κόστη. Πράγμα που είναι και το ζητούμενο για τα δύο πρακτορεία, από τη στιγμή που υπάρχει μεγάλη μείωση στον κύκλο εργασιών, λόγω των λουκέτων σε εφημερίδες - περιοδικά και μείωση του τιράζ, σε σχέση με τα..

Συμπεριλαμβάνεται ο Ψυχάρης στους «χρήσιμους ηλίθιους»;

Η εφημερίδα το Βήμα παραδέχθηκε σήμερα ότι ζήτησε και πήρε συνέντευξη από τον Δ. Κουφοντίνα την οποία όμως τελικά αποφάσισε να μην δημοσιεύσει χαρακτηρίζοντάς την «ανεπαρκή, αρκούντως προπαγανδιστική και μη δημοσιεύσιμη».
Το βασικό επιχείρημα που έδωσε η εφημερίδα είναι ότι ο συνεντευξιαζόμενος δεν απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις της εφημερίδας.
Προφανώς από την υπόθεση προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα.
Συμπεριλαμβάνεται ο Ψυχάρης στους «χρήσιμους ηλίθιους», την κατηγορία δηλαδή που είχε εξαπολύσει ο Γ. Πρετεντέρης, εναντίον της Εφημερίδας των Συντακτών, λέγοντας ότι δίνει φωνή σε εγκληματίες δημοσιεύοντας τις συνεντεύξεις τους;
Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι ο Ψυχάρης δεν είναι χρήσιμος ηλίθιος αφού τελικά δεν τη.. 

Η γοητεία του «νέου»

Από τον Γιάννη Τριάντη

Το «νέον» είναι γοητευτικό. Παραπέμπει στο άφθαρτον και στην ευχυμία απόψεων και ιδεών, που αδυνατεί να εισφέρει το «παλιό». Διαχρονικής ισχύος η γοητεία αυτή, λειτουργεί ως ηλεκτρική εκκένωση σε περιόδους σαν τη σημερινή, κατά την οποία το «παλιό» βαρύνεται με μύρια όσα και έχει απαξιωθεί. Αν, δε, βρεθεί η κατάλληλη συσκευασία ή ένας χαρισματικός «πωλητής», δικαιωμένος από την «αγορά», τότε το «νέον» κάνει πάταγο. Οπως τώρα το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη.
Ο πρώην συνάδελφος ήξερε πάντοτε το «πότε» και το «πώς». Οταν του δόθηκε η ευκαιρία να ξεφύγει από την μάλλον μικρής εμβέλειας παρουσία του στην έντυπη δημοσιογραφία, και να ξανοιχτεί στην τηλεοπτική θάλασσα, το έπραξε επιτυχώς. Δεν αρκέστηκε σ' ένα στρογγυλό τραπέζι στο οποίο συγχρωτίζονται εκπρόσωποι κομμάτων και μαλώνουν για το φύλο των αγγέλων. Ιδιαίτερη θεματική (περιφρονημένα θέματα και πρόσωπα) και πρωτότυπη παρουσίαση. Ελλιπείς συνήθως -και συχνά αβαθείς- οι προσεγγίσεις, με.. 

Όταν η ανεργία είναι υποχρέωση - η περίπτωση ΕΡΤ

της Δήμητρας Ακριώτου*

11/06/2013, Το Σοκ
2.650 άνθρωποι, ανάμεσα τους κι εγώ, βρεθήκαμε άνεργοι. Γιατί; Γιατί έτσι.
Mας πέταξαν στον δρόμο χωρίς προειδοποίηση, χωρίς ούτε καν ένδειξη, χωρίς διαβούλευση με τους εργαζομένους, καταπατώντας κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος, χωρίς να τηρηθεί η εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις ομαδικές απολύσεις, με κάτι μπακαλόχαρτα για χαρτιά απόλυσης. Σοκ, κεραμίδα, σφυριά, χαστούκι, βιασμός. Και όλα αυτά ως αποτέλεσμα της εφαρμογής μιας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία τίθεται σε ισχύ μόνο σε περιπτώσεις «εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης».
22/07/2013, Οι Επιλογές
α. Η μόνη «εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη» είναι η επιβίωση. Να μη μείνεις άνεργος,

Οι τεχνικοί της ραδιοφωνίας στηρίζουν τον αγώνα των απλήρωτων στα Metropolis

Ανακοίνωση - Οι τεχνικοί της ραδιοφωνίας στηρίζουμε τον αγώνα των απλήρωτων εργαζομένων στα καταστήματα Metropolis

Το  Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας στηρίζει την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οποία καλούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι των καταστημάτων Metropolis έξω από τον «ελληνικό τελικό» της Eurovision (στο Acro Music Hall, Ιερά Οδός 11-13), την Τρίτη 11 Μαρτίου, στις 7:30 μ.μ.
Η ιστορία είναι γνωστή και επαναλαμβανόμενη: ο Ανδρέας Κουρής, ιδιοκτήτης των καταστημάτων Metropolis και διοργανωτής τόσο της φετινής όσο και της περσινής φιέστας της «ελληνικής» Eurovision, (άλλη μία από τις πολλές ευγενικές χορηγίες του ελληνικού δημοσίου και της αμαρτωλής ΔΤ προς το πρόσωπό του), όχι μόνο εξακολουθεί να.. 

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Το ραντεβού Θεοδωράκη με τον Κυριακού και ο αιφνιδιασμός με το Ποτάμι

Κυκλοφορεί στους διαδρόμους των δημοσιογραφικών γραφείων και πολλοί σπεύδουν άκριτα να το υιοθετήσουν: Το τελευταίο διάστημα οι δουλειές του Σταύρου Θεοδωράκη δεν πήγαιναν και τόσο καλά. Το σάιτ protagon.gr κινούνταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας ενώ η παραμονή του στο Mega ήταν κάτι περισσότερο από αβέβαιη, όπως και η συνέχιση της συνεργασίας του με τον ΔΟΛ και Τα Νέα... Οι κακές γλώσσες ισχυρίζονται ότι μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα και αφού δεν διαφαινόταν άλλη λύση ο Σταύρος αποφάσισε να το πάρει το ποτάμι και να φτιάξει κόμμα...
Bέβαια ο Σταύρος Θεοδωράκης μπορεί να μην τα πήγαινε καλά στο Mega και στον ΔΟΛ, αλλά είχε επαφές με τον αντιπρόεδρο του ΑΝΤ1 Θοδωρή Κυριακού και τον νέο managing director Στρατή Λιαρέλλη για το ενδεχόμενο οι «Πρωταγωνιστές» να ενταχθούν στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1. Eπίσης είχε επαφές και με εκδότες κυριακάτικων φύλλων για ενδεχόμενη συνεργασία μαζί τους. Μάλιστα ..

Μια συνέντευξη, ένα «παραμύθι» και ο... κύριος Κουφοντίνας

Με μια ανάρτηση στο σάιτ της εφημερίδας Το ΒΗΜΑ οι αρμόδιοι της κυριακάτικης ναυαρχίδας του ΔΟΛ απαντούν στα όσα τους καταλογίζει Το Χωνί περί «απαγορευμένης συνέντευξης» του Δημήτρη Κουφοντίνα της 17Ν.
Συγκεκριμένα στην απάντηση του ΒΗΜΑΤΟΣ για τη συνέντευξη του... κυρίου (ο ψεύτικος «καθωσπρεπισμός» του ΔΟΛ) Κουφοντίνα αναφέρεται:
«Σχετικά με δημοσιεύματα και αναφορές για δήθεν «απαγορευμένη» συνέντευξη Κουφοντίνα και άλλα τινά το «Βήμα της Κυριακής» διευκρινίζει τα εξής: Όντως το "Βήμα της Κυριακής" έστειλε ερωτήσεις στον κ. Κουφοντίνα, ελπίζοντας ότι θα λάβει απαντήσεις επί όλων των θεμάτων που απασχόλησαν τελευταίως την κοινή γνώμη, με αφορμή την έκδοση του επίμαχου βιβλίου του.
Ο κ. Κουφοντίνας απάντησε επιλεκτικά στις ερωτήσεις που έκρινε πολιτικά ορθές γι' αυτόν,

Οι αταίριαστοι του ΣΚΑΙ και το ανέκδοτο της «συνεργασίας» με τη Δρούζα

Η Άννα Δρούζα με κείμενο της στο προσωπικό της σάιτ εξηγεί, εμφανώς συγχυσμένη, τους λόγους για τους οποίους σταμάτησε τη συνεργασία της με τον Σκάι. Μάλιστα η τηλεπαρουσιαστρια της «φραπελιάς», ανέφερε πως αυτή έθεσε στη διοίκηση του σταθμού θέμα αποχώρησής της για λόγους αξιοπρέπειας καθώς από την πρώτη εκπομπή κατάλαβε ότι υπήρχαν σοβαρές αποστάσεις με τον ΣΚΑΙ ως προς τη φιλοσοφία της εκπομπής.
Βέβαια η πολυδιαφημισμένη «συνεργασία» της Δρούζα με τον ΣΚΑΙ θα καταγραφεί ως ανέκδοτο στην... ιστορία της τηλεόρασης, καθώς δεν κράτησε ούτε μια εβδομάδα.
Ιδού τι αναφέρει η Δρούζα:
«Σε καμιά τηλεοπτική πραγματικότητα μιας καθημερινής εκπομπής, σε έναν σταθμό που η συνολική..

Eπίθεση κατά του ανταποκριτή της Καθημερινής στην Κριμαία

Επίθεση από αγνώστους δέχθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας ο ανταποκριτής της «Καθημερινής» Κώστας Ονισένκο.
Όπως μετέδωσε από την Κριμαία ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ, Αχιλλέας Τόπας, ο Κώστας Ονισένκο, μαζί με ουκρανούς δημοσιογράφους, μετέβη σε στρατιωτική εγκατάσταση λίγο έξω από το λιμάνι της Σεβαστούπολης, όπου ένοπλοι χωρίς διακριτικά, με φορτηγά, είχαν διεμβολίσει την είσοδο της βάσης.
Αρχικά οι ένοπλοι σταμάτησαν τους δημοσιογράφους έξω από τη βάση και άγνωστα άτομα με πολιτικά ρούχα που βγήκαν από αυτοκίνητα και τους χτύπησαν διακρίτως. Κατάφεραν να ξεφύγουν, αλλά τους ακολούθησαν και τους σταμάτησαν εκ νέου.
Η ομάδα των δημοσιογράφων δέχτηκε και άλλη μία επίθεση όταν τους σταμάτησαν για τρίτη φορά,.. 

Mάνος Αντώναρος: gazzetta-telos

Αντίο! Ευχαριστώ για όλα! 
O Mάνος Αντώναρος γράφει για τελευταία φορά στο blog του... αποχαιρετά τους αναγνώστες του και θυμάται πόσο υπέροχα πέρασε μαζί τους στο gazzetta

Είναι δύσκολο και στενάχωρο πράγμα οι αποχαιρετισμοί.
Ειδικά όταν πρέπει να αποχαιρετήσεις ανθρώπους που αγαπάς και καταστάσεις που έχεις συνηθίσει. Εφτασε όμως η ώρα να αποχαιρετιστούμε.
Πριν από 3  ½ χρόνια ο Βασίλης Σκουντής μου άνοιξε τον δρόμο για να γράφω στο gazzeta. Σε μια εποχή που ήμουν απολύτως σίγουρος ότι είχα τελειώσει με τη δημοσιογραφία μίλησε για μένα (κι αυτό Βασίλη δεν θα το ξεχάσω ποτέ) στον Βασίλη Παπαθεοδώρου.
Και ενώ ήμουν έτοιμος να κλείσω πίσω μου έναν επαγγελματικό κύκλο 35+ ετων, βρίσκομαι..

Gazzetta: 38 δημοσιογράφοι στο πλευρό του απολυμένου διευθυντή τους

Ζητούν από την ιδιοκτησία του δημοφιλούς σάιτ να αναθεωρήσει την απόφασή της

Aναστάτωση και έντονη ανησυχία στο gazzetta.gr μετά την απομάκρυνση του διευθυντή Βασίλη Παπαθεοδώρου. Τα τελευταία γεγονοτα προκάλεσαν την αντίδραση των δημοσιογράφων της δημοφιλούς ιστοσελίδας, οι οποίοι με ανοιχτή επιστολή τους προς την ιδιοκτησία δηλώνουν πως η απόφαση για την απόλυση Παπαθεοδώρου, θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Κι αυτό γιατί πιστεύουν ότι εκτός του κύρους και της εικόνας του Gazzetta που πλήττονται, η απόλυση του διευθυντή θα ορθώσει σημαντικά εμπόδια στη συνέχιση της καθόλα επιτυχημένης πορείας της κορυφαίας αθλητικής ιστοσελίδας.
Στην επιστολή τους  προς τους «αγαπητούς Ροδόλφο (Οντόνι) και Γιάννη (;)» οι 38 δημοσιογράφοι της ιστοσελίδας αναφέρουν ότι η λύση της συνεργασίας με τον διευθυντή Παπαθεοδώρου, έχει..