ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Όταν η ανάθεση της Eurovision στον Ανδρέα Κουρή γίνεται σκάνδαλο διετίας

Όπως πληροφορούμαστε από πληθώρα δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, η ανάθεση της διοργάνωσης του φετινού ελληνικού τελικού της Eurovision στο τηλεοπτικό κανάλι MAD του επιχειρηματία Ανδρέα Κουρή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είναι μια τελειωμένη υπόθεση. Σε  τέτοιο βαθμό που αποτελεί μια ακόμη πιο εξόφθαλμη σκανδαλώδη διαδικασία σε σχέση με πέρσι, κατά την οποία ένας κρατικός φορέας παραχωρεί δωρεάν και ως δώρο μια τέτοια μεγάλη, κερδοφόρα διοργάνωση μαζί  με ένα (άγνωστο) μέρος των κερδών της σε έναν ιδιώτη με τεράστιες οφειλές, εκτός των άλλων, και προς το Δημόσιο.
Υπενθυμίζουμε ότι και ο περσινός ελληνικός τελικός  της Eurovision, διοργανώθηκε από το MAD  με απευθείας ανάθεση από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ, λίγους μήνες πριν μπει το λουκέτο στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα από την κυβέρνηση. Και,..

Έκκληση UNICEF 2014 «Ανθρωπιστική Δράση για τα Παιδιά»

Γενεύη / Αθήνα, Φεβρουάριος 2014
 Η UNICEF απευθύνει έκκληση για 2,2 δισ. δολάρια για την παροχή σωτήριας ανθρωπιστικής βοήθειας το 2014 σε 85 εκατομμύρια ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 59 εκατομμυρίων παιδιών, που αντιμετωπίζουν συρράξεις, φυσικές καταστροφές και άλλες σύνθετες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σε 50 χώρες.
«Μόλις επέστρεψα από το Νότιο Σουδάν, την πιο πρόσφατη μεγάλης κλίμακας σύρραξη που έχει επιπτώσεις στη ζωή εκατομμυρίων αθώων παιδιών. Πάνω από 400.000 παιδιά και οι οικογένειές τους έχουν εκτοπιστεί από τις συγκρούσεις και πάνω από 3,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια. Η περίοδος των βροχών πλησιάζει και πρέπει να αποθηκεύσουμε προμήθειες και να ενισχύσουμε τις βασικές υπηρεσίες, που για να καταστεί δυνατό χρειαζόμαστε επειγόντως χρηματοδότηση ώστε να αποτρέψουμε μια καταστροφή», λέει ο Ted Chaiban, επικεφαλής των Προγραμμάτων Έκτακτης Ανάγκης της UNICEF.
«Στα παιδιά του Νότιου Σουδάν έρχονται να προστεθούν εκατομμύρια ακόμα που πλήττονται από
συγκρούσεις στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και τη Συρία. Αλλά ενώ τα σημερινά πρωτοσέλιδα

«Οχι στο κλείσιμο του Ντυνάν»

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν (ΣΕΝΕΝ) μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την ενεργοποίηση όλων των προπαγανδιστικών μέσων, κυβέρνησης και επίδοξων επενδυτών, με πρόσχημα τις τελευταίες δικαστικές αποφάσεις, «ότι το Ντυνάν κλείνει», τονίζει ότι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι κρατούν το Νοσοκομείο ανοικτό απλήρωτοι ,δίνοντας το αίμα και την ψυχή τους, αταλάντευτοι στα αιτήματά τους:
1. ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΤΥΝΑΝ
2. Άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων.
3. Διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
4.Να τεθεί το Ντυνάν υπό άμεσο κρατικό με πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον.. 

Eσύ είσαι ΜΕΣΑ;

Νέα συνδικαλιστική παράταξη ιδρύεται στα μέσα του Μαρτίου, «απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα των μνημονίων, στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση των πολιτικών λιτότητας, στον κοινωνικό αυτοματισμό που προωθεί τον κοινωνικό κανιβαλισμό δημιουργούμε ένα αγωνιστικό, αυτόνομο και διεκδικητικό ρεύμα, για τη δημιουργία μαζί με άλλες συλλογικότητες και δυνάμεις ενός μαζικού ταξικού πόλου που θα βάλει τη σφραγίδα του στην ίδια την πορεία την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη του κινήματος.
Το όνομα της παράταξης είναι «Μέτωπο Εργαζομένων για τη Συνδικαλιστική Αντεπίθεση»..

Μια Υπονομευμένη Άνοιξη

Οι Εναλλακτικές Εκδόσεις και το Polis Art Cafe σας προσκαλούν τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00 στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Καραμπελιά: Μια υπονομευμένη Άνοιξη στις ρίζες της οικονομικής εξάρτησης.
Θα μιλήσουν:
O Θανάσης Καλαφάτης, αναπλ. καθ. Οικονομικής Ιστορίας ΠΑ.ΠΕΙ,  o Βασίλης Καραποστόλης, καθ. Πολιτισμού & Επικοινωνίας παν. Αθηνών και ο συγγραφέας του βιβλίου Γιώργος Καραμπελιάς.
Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιάννης Τριάντης στον χώρο του..

Στο πλευρό της Πόπης Χριστοδουλίδου το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ

Την αμέριστη υποστήριξή του στην δημοσιογράφο  Πόπη Χριστοδουλίδου, μέλους του Δ.Σ και Προέδρου ΤΥΠ ΕΔΟΕΑΠ , δηλώνει  το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ που τάσσεται στο πλευρό της και καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απόπειρα εκφοβισμού και στοχοποίησής της.
Η Χριστοδουλίδου έχει αποδείξει σε όλη της την επαγγελματική διαδρομή ότι υπηρετεί το δημοσιογραφικό λειτούργημα με ήθος, ζήλο και τόλμη ως γνήσια και μαχητική ρεπόρτερ. Η επίμαχη μάλιστα ανάρτηση επικυρώνει το ρεπορτάζ της συναδέλφου με σαφή αναφορά σε σχετικό ΦΕΚ, τεκμηριώνοντας με αυτόν τον τρόπο απολύτως την είδηση.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ υπογραμμίzει ότι τέτοια περιστατικά πλήττουν βάναυσα την ελευθερία του Τύπου και προσβάλλουν το δικαίωμα του πολίτη για ενημέρωση. Έρχονται μάλιστα να στιγματίσουν την εικόνα της χώρας μας, την ώρα που διαγράφει κατακόρυφη πτώση στην παγκόσμια κατάταξη για το..

Στα όρια τους οι εργαζόμενοι της Μίνωος - Τελεσίγραφο σε Χάρη και Μάνια

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση στην  «Ελευθεροτυπία» των Χάρη Οικονομόπουλου και Μάνιας Τεγοπούλου μετά και τις τελευταίες απολύσεις και παρά η ρητή δέσμευση της εργοδοσίας ότι οι πρόσφατες μειώσεις μισθών έγιναν για να διασωθούν οι θέσεις εργασίας.  Το πρόβλημα με την μη καταβολή των δεδουλευμένων συνεχίζεται και οι εργαζόμενοι έστειλαν  «τελεσίγραφο»  στην εργοδοσία, ζητώντας να τους ενημερώσει μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, για όλα τα σχέδια που τυχόν έχει καταστρώσει για τη βιωσιμότητα της εφημερίδας, ώστε να εξασφαλισθεί η ομαλή καταβολή της μισθοδοσίας.
Οι εργαζόμενοι που έχουν ξαναστείλει «τελεσίγραφο» (φαίνεται πως τώρα ο κόμπος έφτασε στο χτένι) απαιτούν από Οικονομόπουλο και Τεγοπούλου να εξηγηθούν οι λόγοι για τους οποίους ενώ..

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Στα χνάρια της Ελλης και η Πόπη - Μπαίνει δυναμικά στο διαδίκτυο

Μετά την Ελλη Στάη, άλλη μια τηλεοπτική περσόνα δοκιμάζει τις δυνάμεις της στον δύσκολο χώρο του διαδικτύου και της ιντερνετικής ενημέρωσης. Ο λόγος για την τηλεπαρουσιάστρια - δημοσιογράφο και εσχάτως ηθοποιό, Πόπη Τσαπανίδου που ετοιμάζει την διαδικτυακή πλατφόρμα ipop.gr που σύντομα βγαίνει στον αέρα του διαδικτύου.
Η Πόπη Τσαπανίδου φιλοδοξεί το ipop.gr εκτός από ενημέρωση να προσφέρει και πρακτική πληροφόρηση για όλα όσα ενδιαφέρουν και απασχολούν καθημερινά τους πολίτες. Η δημοσιογράφος μέσα από το καινούργιο της σάιτ θέλει, λέει, να αναδείξει την προσφορά και τις δραστηριότητες «ενεργών πολιτών» σε κάθε γειτονιά και να τους προσφέρει τη βάση για να οργανώσουν τις όποιες δράσεις τους.
Η Πόπη Τσαπανίδου θα έχει την ευχέρεια να προμοτάρει το νέο της σάιτ μέσα από την καθημερινή.. 

Εχασε τη μάχη ο Σάκης Μπουλάς

Συγκίνηση στο πανελλήνιο για τον Σάκη Μπουλά που απεβίωσε σήμερα το πρωί, σε ηλικία 60 ετών, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ο καλλιτέχνης νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό στο ιδιωτικό θεραπευτήριο «Υγεία»
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου: «O Αθανάσιος Μπουλάς απεβίωσε σήμερα Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ο χαρισματικός καλλιτέχνης καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του επέδειξε γενναιότητα και αξιοπρέπεια».
Ο Σάκης Μπουλάς γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου του 1954 στο Κιλκίς και μεγάλωσε στον Πειραιά. Διέγραψε μία πλούσια πορεία στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο, ενώ ιδιαίτερα δραστήριος ήταν και στον χώρο του τραγουδιού και της σάτιρας.
Λόγω της ασθένειας του είχε διακόψει και τις εμφανίσεις του στην Ακτή Πειραιώς, όπου.. 

Η ΕΣΗΕΑ ορίζει ποιος είναι και ποιος δεν είναι δημοσιογράφος;

Εν μέσω των πρόσφατων αποκαλύψεων για τον ιδρυτή της ΜΚΟ, που φέρεται ότι «αποναρκοθέτησε» μερικά εκατ. ευρώ από το Δημόσιο και ο ίδιος εμφανίζεται ως δημοσιογράφος, προέκυψε μέχρι και αντίδραση της ΕΣΗΕΑ.
Τι μας είπε, δηλαδή, η ένωση των δημοσιογράφων; Οτι ο κύριος αυτός δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και άστοχα του αποδόθηκε η δημοσιογραφική ιδιότητα. Μάλιστα, κύριοι και κυρίες της Ενώσεως Συντακτών! Ο συγκεκριμένος δεν είναι μέλος! Και λοιπόν; Η ΕΣΗΕΑ ορίζει ποιος είναι και ποιος δεν είναι δημοσιογράφος; Οι χιλιάδες συνάδελφοι -ναι συνάδελφοι!- που εργάζονται σε ιντερνετικά μέσα, κατά την ΕΣΗΕΑ δεν είναι δημοσιογράφοι! Δημοσιογράφοι, επίσης, δεν αναγνωρίζονται από την.. 

«Ακατάλληλη» για δημοσιεύσεις ισολογισμών η ΕΞΠΡΕΣ

Στην αφαίρεση της δυνατότητας φιλοξενίας δημοσίευσης ισολογισμών και προσκλήσεων Γενικών Συνελεύσεων από την εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ (ιδοκτησίας της οικογένειας Καλοφωλιά) προχώρησε το Υπουργείο Ανάπτυξης.
Σε σχετική απόφαση του Υφυπουργού Θανάση Σκορδά αναφέρεται ότι:
«Ορίζουμε ότι οι ημερήσιες οικονομικές εφημερίδες που πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις για τη δημοσίευση, κατά το Α΄ εξάμηνο του έτους 2014, των προσκλήσεων των Γενικών Συνελεύσεων των μετόχων των Ανωνύμων Εταιρειών και των ισολογισμών των Ανωνύμων Εταιρειών και των Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης είναι οι εξής: «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», «ΚΕΡΔΟΣ», «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» και «ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ».
Όπως είναι αντιληπτό εκτός λίστας βγαίνει η εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ η οποία έτσι κι αλλιώς βρίσκεται.. 

Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Κανελλόπουλος

Σε ηλικία 67 ετών έφυγε χθες από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βασίλης Κανελλόπουλος. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, στις 13.00, στον Βλόγγο Αρκαδίας.
Ο Βασίλης Κανελλόπουλος γεννήθηκε στο Βλόγγο Αρκαδίας, το 1947 και, μετά το πέρας των γυμνασιακών του σπουδών, σπούδασε Δημοσιογραφία σε ιδιωτική σχολή και Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Τη δημοσιογραφική του καριέρα ξεκίνησε το 1981 στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ» ως ελεύθερος ρεπόρτερ και εν συνεχεία ως συντάκτης του Υπουργείου Εργασίας και του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. Ακολούθως.. 

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Mείωση της εγγύησης για Κοντομηνά εισηγείται τώρα η εισαγγελέας

Να γίνει δεκτή η προσφυγή του Δημήτρη Κοντομηνά, για μείωση τoυ ποσού της χρηματικής εγγύησης που του έχει επιβληθεί, προτείνει η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου. Συγκεκριμένα η δικαστική λειτουργός στην εισήγησή της προς τον ανακριτή, προτείνει να μειωθεί η χρηματική εγγύηση από 5 εκατ. στα 4 εκατ. ευρώ για τον επιχειρηματία που ως γνωστόν κατηγορείται για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου,
Θυμίζουμε ότι στις 14 Ιανουαρίου, στην κλινική όπου νοσηλευόταν ο Δ. Κοντομηνάς, είχε προκύψει διαφωνία για την ποινική μεταχείριση του, με τον ανακριτή της υπόθεσης να κρίνει ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 5 εκατομμυρίων ευρώ και την επιβολή περιοριστικών όρων και την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου να γνωμοδοτεί υπέρ..

Φράκαρε το ΤΣΠΕΑΘ λόγω ΝΕΡΙΤ!

Τι το 'θελαν από τη ΝΕΡΙΤ να ζητήσουν σε hard copy όλα τα στοιχεία των δημοσιογράφων που συμμετέχουν στο διαγωνισμό για τις θέσεις αορίστου χρόνου; Σας το γράφαμε και την Κυριακή ότι με τόσες υποψήφιες και τόσους υποψηφίους θα ήταν λίγο δύσκολο να βγουν τα χαρτιά της προϋπηρεσίας.
Κι αυτό ακριβώς έγινε, με τις υπηρεσίες του ΤΣΠΕΑΘ να κοντεύουν να χάσουν το φως τους από την πληθώρα όσων ενέσκηψαν απαιτώντας εδώ και τώρα τα μαγικά χαρτάκια. Πράγμα το οποίον βεβαίως θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν στη σχετική προκήρυξη περιλαμβάνονταν και κάποιο χρονοδιάγραμμα που να καθορίζει τα πώς και τα πότε των σχετικών δικαιολογητικών.
Αντ' αυτού, όλα είχαν αφεθεί στο καθεστώς της αοριστίας, με αποτέλεσμα σήμερα να λήγει η..

Στο γραφείο εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς η δικογραφία για το δάνειο του Mega

Το γραφείο εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς θα λάβει την απόφαση για το αν θα εγκρίνει την αρχειοθέτηση της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί για τα δάνεια του Mega . Έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή κάνει γνωστό ότι η σχετική ποινική προκαταρκτική δικογραφία που σχηματίστηκε στο γραφείο του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, διαβιβάστηκε στις 2.5.2013 στην εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς. Επίσης, σύμφωνα με έγγραφο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών/Γραφείο Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφοράς, σχετικά με την κρινόμενη υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία η οποία αρχειοθετήθηκε κατ΄ άρθρο 43&2 ΚΠΔ από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εκκρεμεί στο ως άνω γραφείο εισαγγελέα..

Στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ ο Γιώργος Σπανός

Ο πρόεδρος του Ατρομήτου και της ΕΤΕΚΑ πήρε προθεσμία για να απολογηθεί για το λαθρεμπόριο καυσίμων

Προθεσμία για να απολογηθούν κατά ομάδες, το Σάββατο 22/02, την Κυριακή 23/02 και τη Δευτέρα 24/ 02, πήραν από τον ανακριτή Πειραιά, οι 15 συλληφθέντες για την υπόθεση του μεγάλου κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων, στο οποίο εμπλέκονται συνολικά 24 πολίτες.
Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες, οι οποίοι κρατούνται στη ΓΑΔΑ και ανάμεσα τους είναι και ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ και του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός, είναι η σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση λαθρεμπορία καυσίμων σε βαθμό κακουργήματος, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ενεργητική και.. 

Παραιτείται ο Παντελής Καψής

Ο υφυπουργός ΔΤ στην κυβέρνηση Σαμαρά έχει φιλοδοξίες για την Ευρωβουλή και για πρωταγωνιστικό ρόλο στην Κεντροαριστερά...
Nέοι πολιτικοί ορίζοντες ανοίγονται για τον Παντελή Καψή καθώς με συνέντευξή του στην “Εφημερίδα των Συντακτών” εκφράζει την πρόθεσή του να υποβάλλει την παραίτησή του από την κυβέρνηση Σαμαρά, και το αξίωμα του υφυπουργού αρμόδιου για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Ο Παντελής Καψής προσδιορίζει τον επόμενο μήνα, Μάρτιο, ως σημείο καμπής για την υποβολή της παραίτησής του και δεν κρύβει ότι τον ενδιαφέρει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της ελληνικής “Ελιάς” για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ενδεχόμενη συμμετοχή του Παντελή Καψή στις ευρωεκλογές του Μαϊου, θα αποτελέσει πρόκριμα..

Ενδιαφέρει τους «μπλοκάκηδες» ...

Γνωμοδότηση: Αντισυνταγματική η διακοπή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Μείζον ζήτημα για χιλιάδες ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ - μεταξύ των οποίων και εκατοντάδες «μπλοκάκηδες» εργαζόμενοι στη βιομηχανία των ΜΜΕ - προκαλεί η γνωμοδότηση του ομότιμου καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στο ΑΠΘ, Αντώνη Μανιτάκη και του λέκτορα της Νομικής του ίδιου Πανεπιστημίου, Ακρίτα Καϊδατζή, που κρίνουν ως αντισυνταγματική τη μονομερή διακοπή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, που είναι οφειλέτες του, λόγω του υποχρεωτικού..

Αποθρασύνθηκαν κι οι εκδότες της Θεσσαλονίκης

Ζόφος σε όλους τους εργασιακούς χώρους και ειδικά στο χώρο των media. Ολοι δουλεύουν υπό τον απειλή της απόλυσης, δεν πληρώνονται σχεδόν ποτέ στην ώρα τους με τα αδίστακτα αφεντικά να έχουν αποθρασυνθεί.
Στις εφημερίδες της Θεσσαλονίκης, όπως μας πληροφορεί ο Ασύνταχτος Τύπος ,υπάρχουν πολύμηνες καθυστερήσεις στις πληρωμές των εργαζομένων και αποθράσυνση των εκδοτών Μπακατσέλου (Αγγελιοφόρος), Ανδρώνη (Μετροσπορ) και Σουλοπούλου (Μακεδονία). Συγκεκριμένα:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ Έχοντας πραγματοποιήσει την 48ωρη απεργία την περασμένης βδομάδα, ο εκδότης της εφημερίδας Α. Μπακατσέλος κατέθεσε στους εργαζόμενους τον μισθό Δεκεμβρίου, τον οποίο όμως… βάφτισε Ιανουαρίου! Ναι, ακόμη και τέτοια..

Κέρδη 4,4 εκατ. δολ. για τα πειρατικά site

Το ποσό τον 4,4 εκατομμυρίων δολαρίων τον χρόνο κερδίζουν κατά μέσο όρο τα πειρατικά site και τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα προέρχονται από διαφημίσεις ακόμη και από μεγάλες εταιρείες όπως η Amazon, η Lego και τα McDonalds.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έκθεσης «Good Money Gone Bad», που δημοσίευσε η οργάνωση Digital Citizens Alliance (DCA) τα πειρατικά site σε ένα χρόνο κέρδισαν στο σύνολο 250 εκατομμύρια εκατομμύρια δολάρια.
Τα 30 μεγαλύτερα πειρατικά - κυρίως αυτά που έχουν υλικό από ταινίες και τηλεοπτικές σειρές- βγάζουν περίπου 4,4 εκατομμύρια δολάρια από διαφημίσεις τον χρόνο. Οι BitTorrent και P2P ιστοσελίδες είναι οι δημοφιλέστερες και μπορούν να κερδίσουν πάνω από 6 εκατομμύρια δολάρια.. 

Δικαίωση από την Επιθεώρηση Εργασίας για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ

Μια καλή είδηση για τους πρώην εργαζομένους της ΕΡΤ: τους δικαιώνει ο Επιθεωρητής Εργασίας της Αγίας Παρασκευής! Αν θυμάστε, είχαμε γράψει αρκετές φορές ότι εκατοντάδες εξ αυτών είχαν κινηθεί νομικά (μέσω του γραφείου της Κωνσταντίνας Φουντέα) για το θέμα των αποζημιώσεών τους.
Οι οποίες αποζημιώσεις είτε δίνονται με το σταγονόμετρο (σε όσους μονιμοποιήθηκαν προ του 2006), είτε δεν δίνονται πλέον καθόλου (σε όσους μονιμοποιήθηκαν μετά το 2006) καθότι το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι ξεμπέρδεψε με τις δύο δόσεις των δύο μισθών εκάστη.
Τώρα λοιπόν, έρχεται ο Επιθεωρητής Εργασίας Αγίας Παρασκευής Ευάγγελος Θεοδώρας και σημειώνει στην έκθεσή του ότι ο ειδικός εκκαθαριστής της ΕΡΤ οφείλει να καταβάλει άμεσα..   

Επίθεση στο site της Ελευθεροτυπίας

Στις 19:45 το απόγευμα της Τετάρτης (19 Φεβρουαρίου) το σάιτ της Ελευθεροτυπίας (enet.gr) δέχτηκε για δεύτερη φορά, μέσα σε 30 ώρες, επίθεση DoS με σκοπό τη διακοπή της λειτουργίας του. Η πρώτη επίθεση έγινε την Τρίτη στη 1μ.μ. και κράτησε για περίπου μισή ώρα, ενώ η σημερινή ήταν σφοδρότερη και «έριξε» το site για 50 λεπτά της ώρας.
Στις 9:40 μμ η επίθεση συνεχίστηκε με σφοδρότητα. Τόσο οι τεχνικοί της «Ε» όσο και οι τεχνικοί της εταιρείας Eworx που έχει κατασκευάσει το site δίνουν μάχη "κόβοντας" δεκάδες IP-ζόμπι από όλο..

Νέες εφημερίδες στα σκαριά;

** ΝΕΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ οικονομικό φύλλο σχεδιάζουν να εκδώσουν πρώην εργαζόμενοι από «Ναυτεμπορική», «Κέρδος» και «Εξπρές», καθώς διαβλέπουν εμπορικό κενό και εκτιμούν ότι υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες επιτυχίας. Αντίστοιχα σχέδια έχουν και οι συντελεστές του FM voice, Κώστας Ψωμιάδης και Νίκος Μανεσιώτης, που έχουν ξεκινήσει τις επαφές με γνωστούς πολιτικούς συντάκτες. Η εφημερίδα θα κινείται πολιτικά στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.
** O ΕΚΔΟΤΗΣ Γιώργος Κουρής δεν σκοπεύει να προχωρήσει στην πώληση του τηλεοπτικού σταθμού Kontra. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι δεν αληθεύουν οι πληροφορίες που τον θέλουν να βρίσκεται σε συζητήσεις με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του ΣΚΑΪ, Χρήστο Παναγόπουλο.  Oι δύο άνδρες έχουν σχεδόν συμφωνήσει  να ξεκινήσουν συνεργασία με τον Παναγόπουλος να αναλαμβάνει το..  

Σαράφογλου ή Κοσιώνη για το δελτίο ειδήσεων;..

Τη χαμένη του αξιοπιστία στις ειδήσεις αναζητεί το Mega. Η υποχώρηση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στη δεύτερη θέση της θεαματικότητας είναι ένα σαφές μήνυμα πως το κοινό που στηρίζει το Μνημόνιο έχει περιοριστεί σημαντικά και το μοντέλο μετάδοσης του φόβου στην κοινωνία έχει ξεθωριάσει. Όσοι πλέον βλέπουν το δελτίο του Mega το κάνουν για πολύ συγκεκριμένους λόγους, οι οποίοι δεν συνδέονται με την τάση της υπόλοιπης κοινωνίας, που είναι σχεδόν έτοιμη να βγει στα κάγκελα.
Την περίοδο αυτή είναι συνεχείς οι συζητήσεις μεταξύ των μετόχων για αλλαγές στο δελτίο ειδήσεων. Αν καταλήξουν σε συμφωνία, αυτές θα εφαρμοστούν μετά τις εκλογικές αναμετρήσεις, αν δεν ακολουθήσουν εθνικές εκλογές. Στο επίκεντρο των συνομιλιών δεν είναι η καταστροφική παρουσία των περισσότερων σχολιαστών, αλλά η αντικατάσταση της Όλγας Τρέμη από άλλη παρουσιάστρια, με δύο πιθανές υποψηφιότητες. Της..

Ο Γιώργος Μπόμπολας είπε το «ναι»

...για τη συγχώνευση του Mega με το  Star

Ξανά στο προσκήνιο τα σενάρια  περί συγχώνευσης του Mega και του Star. Οι σχετικές επαφές έχουν αρχίσει αλλά αυτό που «καίει» τους ισχυρούς του «Τηλέτυπου» είναι το οικονομικό σκέλος, όπου οι οιωνοί από το μέτωπο μιας νέας αναχρηματοδότησης των δανείων του Mega από τις τράπεζες κάθε άλλο παρά θετικοί είναι. Γεγονός που θα τους αναγκάσει πιθανότατα να βάλουν για μία ακόμη φορά το χέρι στην τσέπη. Ομως με τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, αυτό δεν μπορεί να γίνεται επ' άπειρον.
Ως εκ τούτου, η πλευρά Βαρδινογιάννη θέτει και πάλι στο τραπέζι των συζητήσεων το σενάριο..  

Επιδοτούμενα προγράμματα ανεργίας αναζητά η ΕΣΗΕΑ

Μετά το σύμφωνο συνεργασίας με την Εκκλησία της Ελλάδας να μπορούν να σιτίζονται οι άνεργοι και εξαθλιωμένοι δημοσιογράφοι του κλάδου, η Ένωση Συντακτών προχωρά στην ίδρυση γραφείου ευρέσεως εργασίας!
Μας ενημερώνουν πως στην Ένωση συζητείται η ίδρυση και λειτουργία "ανεξάρτητου" γραφείου-υπηρεσίας το οποίο θα κυνηγά και θα εξασφαλίζει επιδοτούμενα προγράμματα για ανέργους μέλη της. Λογική κίνηση από την ΕΣΗΕΑ που διακρίνεται πλέον για το ρόλο της ως επαγγελματικός φορέας και όχι για το ρόλο της ως συνδικαλιστικό σωματείο που απαιτεί. Οπότε και η εξασφάλιση ενός 500άρικου για κάποιους μήνες σε ανέργους συντάκτες..

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Μπάχαλο με τις αλλαγές στον ΣΚΑΪ

Παραιτήθηκε ο Μαυρογιάννης, στη θέση του η Μαραγκουδάκη

Παρελθόν αποτελεί για το κανάλι των Αλαφούζων ο Βαγγέλης Μαυρογιάννης. Ο διευθυντής προγράμματος του ΣΚΑΪ, που βρισκόταν σε αυτή τη θέση για πάρα πολλά χρόνια, υπέβαλε την παραίτησή του, γιατί όπως ακούγεται «έφτασε στα όρια του».
Στην απόφαση της αποχώρησής του συνετέλεσε το άσχημο κλίμα που έχει δημιουργηθεί στον ΣΚΑΪ μετά τις αλλαγές και ανακατατάξεις στο πρόγραμμα του σταθμού. Συγκεκριμένα, η έλευση της Άννας Δρούζα, το τέλος στην εκπομπή της Εύας Αντωνοπούλου αλλά και το επικείμενο «ψαλίδι» στην  εκπομπή της Χριστίνας Λαμπίρη, ήταν αρκετά, λέει, για να φέρουν τον Βαγγέλη Μαυρογιάννη στα..

Οι «υποτακτικοί»

 Στην κατηγορία των «υποτακτικών» ο Λαζόπουλος έβαλε τους Ντερμπεντέρη, Παπαδημητρίου και Αυτιά.
Παρουσίασε, μάλιστα, τις φωτογραφίες τους μαζί με τον Σαμαρά σε υποθετικούς διαλόγους, με βάση την στιχομυθία που είχε ένας Τούρκος καναλάρχης με τον Ερντογάν, που τον αποκαλούσε «αφέντη».
Για τον Ευαγγελάτο, είχε ειδική μνεία, παρουσιάζοντάς τον ως άνθρωπο του πολιτικού κατεστημένου…

Δεκάδες οι νεκροί στο Κίεβο - Εκτός ελέγχου η κατάσταση

Δεκάδες ειναι οι νεκροί στο φλεγόμενο Κίεβο μετά την επιδρομή  των αστυνομικών στο «στρατόπεδο» των διαδηλωτών στην Πλατεία Ανεξαρτησίας όπου χιλιάδες Ουκρανοί διαδηλωτές δεν εγκαταλείπουν τις θέσεις τους.
Η κατάσταση στην Ουκρανία βρίσκεται εκτός ελέγχου και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερους από 20 νεκρούς - διαδηλωτές και αστυνομικούς. Την ίδια ώρα υπάρχουν εκτιμήσεις για περισσότερους από 1.000 τραυματίες εκ των οποίων πολλοί βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Φωτιές υψώνονται παντού, διαδηλωτές πετούν πέτρες και ό,τι άλλο βρουν προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης, δακρυγόνα και αντλίες νερού.
Οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου προκαλούν σοκ, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός.. 

Σοκ από την άγρια επίθεση νεοναζί σε δημοσιογράφο

Αναστάτωση στον δημοσιογραφικό κόσμο από την άγρια επίθεση γνωστών νεοναζί τραμπούκων εναντίον της Διονυσίας Λάγιου στο Περιστέρι. Η δημοσιογράφος δέχτηκε επίθεση από ομάδα θρασύδειλων φασιστοειδών, γνωστών στις αστυνομικές αρχές, για τις ρατσιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών.
Οι τραμπούκοι επιτέθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα εναντίον της Διονυσίας Λάγιου και αποπειράθηκαν να την πνίξουν, βρίζοντάς την ταυτόχρονα με χυδαίο τρόπο. Ευτυχώς η δημοσιογράφος και παρά το ότι δεν είχε καμία βοήθεια, κατάφερε τελικώς να ξεφύγει, σώζοντας τη ζωή της από την πρωτοφανή αγριότητα των φασιστοειδών.
Η Διονυσία Λάγιου είναι γνωστή στην κοινωνία του Περιστερίου για τον προσωπικό της αγώνα..

Νέες υπηρεσίες εγκαινιάζει το ΑΠΕ -ΜΠΕ

Τις νέες εξειδικευμένες υπηρεσίες οπτικό-ακουστικών εφαρμογών και ενημέρωσης με υψηλής ευκρίνειας εικόνα και ήχο, παρουσίασε στους ξένους ανταποκριτές, αλλά και ακολούθους Τύπου των ξένων πρεσβειών στην Αθήνα το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η εκδήλωση έγινε στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρουσία του γενικού γραμματέα Μέσων Ενημέρωσης, Ιωάννη Παναγιωτόπουλου, του διευθυντή του Γραφείου του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα, Λεωνίδα Αντωνακόπουλου, εκπροσώπων Πρεσβειών και δημοσιογράφων.
Ο πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αντώνης Σκυλλάκος τόνiσε ότι το ΑΠΕ-ΜΠΕ προσφέρει πλέον όλη την γκάμα τηλεοπτικών προϊόντων της αγοράς (videos) δίνοντας δυνατότητες άμεσης διάθεσης,

Καπρίτσια...

Σάλος μετά την απόλυση των τριών αρχισυντακτών της Ελλης Στάη

Για νέους (όχι σε ηλικία) αρχισυντάκτες ψάχνει η πρώην τηλεπαρουσιάστρια και νυν γενική διευθύντρια του The Toc μετά την απόλυση τριών βασικών στελεχών του σάιτ.
Συγκεκριμένα η κυρία Ελλη Στάη απέλυσε τον Παντελή Ζαγοριανίτη (τον άνθρωπο που έστησε το σάιτ) και τους ικανότατους στον τομέα τους Γιώργο Βούλγαρη και Πάνο Μπαϊλη.
Οπως μας επισημάνθηκε, με mail που μας εστάλη, αφορμή ήταν μια ανάρτηση των zoornalistas με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν και στην στήλη media insider της εφημερίδας «Παραπολιτικά» το περασμένο Σάββατο. H ανάρτησή μας αναφέρονταν στις γκρίνιες που υπάρχουν στο σάιτ της κυρίας Στάη (συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες) καθώς και στον..

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Ζητούν την συναίνεση της ΕΣΗΕΑ για τις μειώσεις στην «Αυγή»

Είναι γνωστό πως το επισημο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, η «Αυγή» προτίθεται να προχωρήσει σε μεσοσταθμική μείωση μισθών κατά 20% . Προς τούτο είχε συγκροτηθεί πενταμελής επιτροπή εργαζομένων προκειμένου να διαπραγματευτεί με την διοίκηση τον τρόπο που θα γίνει η μείωση μισθών ώστε να επιτευχθεί ο περιορισμός του μισθολογικού κόστους που επιθυμούσε η Κουμουνδούρου.
Η διεύθυνση της Αυγής με τη σειρά της έστειλε επιστολή στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με την οποία ζητάει από την Ενωση να εγκρίνει τη μείωση κατά 20% των αποδοχών των δημοσιογράφων, που εργάζονται στο πρωινό έντυπο της Αριστεράς. Θα έχει ενδιαφέρον η απάντηση  της ΕΣΗΕΑ καθώς στο.. 

Αγωνία για την επόμενη κίνηση Βαλλιανάτου - Θα αποκαλύψει ότι είναι στρέιτ;

Νέα βόμβα από τον υποψήφιο για τη δημαρχία της Αθήνας

Φωτιά στην προεκλογική μάχη για τον δήμο της Αθήνας έβαλε ο υποψήφιος δήμαρχος Γρηγόρης Βαλλιανάτος. Ο κ. Βαλλιανάτος αποκάλυψε μέσω της σελίδας του στο Facebook πως είναι οροθετικός και πήρε κεφάλι στις δημοσκοπήσεις και 500 like.
Η αποκάλυψη του Γρηγόρη Βαλλιανάτου πως είναι οροθετικός αιφνιδίασε τους άλλους υποψηφίους που δεν περίμεναν πως ο Βαλλιανάτος είχε ένα τόσο γερό χαρτί κρυμμένο στην τσέπη του.
Οι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι έχουν πανικοβληθεί από την δήλωση Βαλλιανάτου πως είναι οροθετικός -και τον κατηγορούν για αθέμιτο ανταγωνισμό-, αφού βλέπουν πως ο δήμος της Αθήνας κινδυνεύει να χαθεί πριν ξεκινήσει η προεκλογική εκστρατεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τα επιτελεία των υποψηφίων δημάρχων της Αθήνας, μετά την.. 

Παρών του Μάκη Κουρή και στον αθλητικό Τύπο

Την έκδοση εβδομαδιαίας αθλητικής εφημερίδας σχεδιάζει ο εκδότης της εφημερίδας «Το Παρόν», Μάκης Κουρής. Oπως ακούγεται θα είναι ένα φύλλο που θα στηρίζεται στις αποκαλύψεις και το παρασκήνιο. Ο Μάκης Κουρής λένε ότι φιλοδοξεί να εκδώσει ένα αθλητικό «Παρόν» καθώς εκτιμά ότι ένα τέτοιο προϊόν λείπει από την αγορά του αθλητικού Τύπου.
Την ίδια ώρα, όπως γράφει το Secret,  φαίνεται πως έχουν παγώσει τα σχέδια για την επανέκδοση του «Φίλαθλου» τον οποίο επρόκειτο να βγάλει στα περίπτερα ο Γιώργος Κουρής. Κι αυτό γιατί υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις αναφορικά με τις πιθανότητες επιτυχίας του εγχειρήματος.
Ο Γ. Κουρής φαίνεται προς το παρόν να αρκείται στην έκδοση της Kontra News που κυκλοφοριακά έχει «κάτσει» γύρω στις 4.000 φύλλα πανελλαδικά σε ημερήσια βάση. Η κυκλοφορία της Kontra ..

Οι ραδιοσταθμοί των Αθηνών και οι ιδιοκτήτες τους

Οι μετοχικές συνθέσεις τους αναλυτικά. Ποιοι έχουν ποια ραδιόφωνα!

87.7 Εν Λευκώ - Frontstage A.E.
95,28% Braverman Investiments LTD. (100% Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου)
4,72% Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου
88.0 Μέντα - Ραδιοφωνικές Παραγωγές Α.Ε.
50% Δίφωνο Ραδιοφωνικές Εκμεταλλεύσεις Α.Ε. (Pepper 96.6)
50% Ελληνικές Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις Α.Ε. (88.6 Radio)
88.6 - Ελληνικές Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις Α.Ε.
77% Διαπασών Α.Ε. (89% Νίκος Μπιλίρης - 11% Αντώνης Ανδρικάκης)
11,58% Βασίλης Κοσμόπουλος 6,14% Μάγδα Γιαννίκου 6,14% Αμαλία Γιαννίκου 6,14% Ανδρέας Γιαννίκος..

Οι «αόρατοι» εργαζόμενοι – μπλοκάκια…

Από τον Λυμπέρη στον Αλαφούζο, στον Μπενέκο και τον Σκαναβή

Την εργοδοτική ασυδοσία και την απουσία κάθε έννοιας εργασιακού δικαιώματος για τους δημοσιογράφους που δουλεύουν με δελτίο παροχής υπηρεσιών, περιγράφει με γλαφυρό τρόπο εργαζόμενος, μέλος της ΕΣΠΗΤ:
Τι σημαίνει να είσαι μπλοκάκι σήμερα; Σημαίνει απόλυτη παραφροσύνη, αν, δηλαδή, οι λέξεις είχαν νόημα. Το μπλοκάκι έχει όλες τις υποχρεώσεις που έχει ένας μισθωτός αλλά κανένα από τα δικαιώματα. Στην πραγματικότητα, είναι αόρατος. Το αόρατο μπλοκάκι.
Ένα μπλοκάκι πληρώνει 20% παρακράτηση για την εφορία, 21% παρακράτηση για το ταμείο του -ή περισσότερα, ανάλογα με την περίπτωση- και 23% ΦΠΑ που θεωρητικά, θα έπρεπε να του.. 

Η Ελίζα, τα μάρμαρα και ο Κλούνεϊ!

Η Ελίζα Χριστοδουλίδη, η δημοσιογράφος που πήρε τη (θετική για την Ελλάδα) ατάκα από τον Τζορτζ Κλούνεϊ, μίλησε στο gazzetta.gr και τον Νίκο Μποζιονέλο

Ποια Ελληνίδα ήταν το πρόσωπο της εβδομάδας παγκοσμίως;  Δεν είναι και δύσκολο, αν το καλοσκεφτείτε: η Ελληνίδα που ρώτησε τον Τζορτζ Κλούνεϊ για το αν συναινεί στην επιστροφή των Ελγίνειων Μαρμάρων στη χώρα μας! Κι αν θεωρείτε ότι το θέμα (της επιστροφής) έχει πια κουράσει ή είναι ανώφελο διότι εσαεί θα ταξιδεύουμε στη Βρετανία για να αντικρίσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά, η Ελίζα Χριστοδουλίδη με μια ερώτηση κατόρθωσε να ανακινήσει ένα θέμα που έλαβε πια παγκόσμιες    

«Η παραχώρηση του αεροδρομίου είναι έγκλημα σε βάρος του λαού»

Ανακοίνωση της ΠΡΩτοβουλίας ΚΑΤοίκων στα Νότια για τα σχέδια της "Ελληνικό Α.Ε."

Κρίσιμο πολιτικό στόχο για την κυβέρνηση φαίνεται να αποτελεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας εκποίησης του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Μετά από διαδοχικές αποτυχίες, καθυστερήσεις, «ατυχήσαντες» καταριανούς και κάθε είδους «μαγειρέματος» των συμβατικών όρων με τους τελικά υποψηφίους επενδυτές, η κατάθεση των δεσμευτικών (οικονομικών) προσφορών έχει οριστεί για τις 27 Φεβρουαρίου και η τελική επιλογή ανάδoχου μέχρι το τέλος Μαρτίου.
Από τους 9 αρχικά ενδιαφερόμενους υποψήφιους επενδυτές το 2012, μετά την ολοκλήρωση και της Β΄ Φάσης το 2013, τρία είναι τα εναπομείναντα υποψήφια σχήματα που έχουν την δυνατότητα..     

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Οταν ο Βαλλιανάτος επιχειρεί να γκετοποιήσει το πολιτικό του ακροατήριο

Ο εξαιρετικός για άλλη μια φορά, Κώστας Γιαννακίδης γράφει για τον υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας Γρηγόρη Βαλλιανάτο με αφορμή την ανάρτησή του στο facebook όπου «αποκαλύπτει» ότι είναι οροθετικός... Ο Citizen αποδεικνύει με πολύ απλό (όχι απλοϊκό) τρόπο ότι ο Βαλλιανάτος επιχειρεί να γκετοποιήσει το πολιτικό του ακροατήριο και ότι το μεταχειρίζεται όπως εκείνοι που κατηγορεί: ως περιθώριο, «νομιμοποιώντας» τις διακρίσεις εις βάρος του... Ακολουθεί το κείμενο του Κ. Γιαννακίδη

Το δικαίωμα του Βαλλιανάτου
«Υπερασπίζομαι το δικαίωμα κάθε δημότη και δημότισσας(!!), να είναι αδελφή, γκέουλας, λεσβία, τρανς, κουηρ, μπάι, στρέιτ ή όπως αλλοιώς ποθεί η ψυχούλα του της του, και να το λέει!!! Οπως και το δικαίωμα κάθε οροθετικού όπως εγώ, να το λέει Η να μην το λέει!!! Τέλος!! Οι άλλοι να μη με ψηφίσετε!!!»
H ανάρτηση είναι του Γρηγόρη Βαλλιανάτου, στο Facebook. Μας αποκαλύπτει ότι είναι οροθετικός. Είναι είδηση; Όχι, είναι κουτσομπολιό. Κάτι τόσο προσωπικό δεν στοιχειοθετεί θέμα δημοσίου..

H νέα παρέα της οδού Μηλιώνη στο Κολωνάκι

Εντυπωσιάζει η σύνθεση της νέας παρέας που κυκλοφορεί εσχάτως στον πεζόδρομο της Μηλιώνη στο Κολωνάκι και αφήνει άφωνους περαστικούς και θαμώνες.
Το νέο παρεάκι συνθέτουν ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Ρέππας και ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, Ανδρέας Μαζαράκης.
Καθημερινά και οι τρεις φίλοι δίνουν το παρών σε γνωστό στέκι του πεζόδρομου, περνώντας ατελείωτες ώρες συζητώντας για τα παλιά, αλλά και τα καινούργια… Η εικόνα των τριών φίλων δε, είναι τόσο συναρπαστική που μαγνητίζει τα..

Ποιος είναι ο επικεφαλής δημοσιογράφος της αμαρτωλής ΜΚΟ

Απέσπασαν 9 εκατ. ευρώ από το ΥΠΕΞ για αποναρκοθέτηση σe Λίβανο, Βοσνία και Ιράκ  χωρίς να αποδεικνύουν ότι προσέφεραν έργο

Η δράση άλλης μια αμαρτωλής ΜΚΟ αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα πολλών μηνών από την Ελληνική Αστυνομία. Πρόκειται για μια απίστευτη υπόθεση απάτης σε βάρος του Δημοσίου και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης», που είχε ως ειδικότερο αντικείμενο την αποναρκοθέτηση περιοχών, χωρίς καμία δραστηριότητα και χωρίς να έχει επιδείξει οποιοδήποτε έργο,κατάφερε να πάρει περίπου 9 εκατομμύρια  από κονδύλια της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (Υ.Δ.Α.Σ.) του υπουργείου Εξωτερικών, για προγράμματα αποναρκοθέτησης σε τρίτες χώρες (Λίβανο, Βοσνία, Ιράκ).
Πρόεδρος της Οργάνωσης,  ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί με κατηγορίες κακουργηματικού..

Ο Σαμαράς δεν «παίζει» τον Ψυχάρη κι αυτός επιστρέφει στον μπαμπά του

Παλιές ευτυχισμένες στιγμές
Αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης εμφανίζεται δυσαρεστημένος και απογοητευμένος από τη γενικότερη αντιμετώπιση που είχε από την ηγεσία του κόμματός του μετά την είσοδό του στη Βουλή.
Το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει αξιοποιηθεί, καθώς και το ότι όταν εθεσε το θέμα της υποψηφιότητάς του για τον Δήμο της Αθήνας  ουδείς ασχολήθηκε σοβαρά μαζί του, τον οδηγεί σε δεύτερες σκέψεις αναφορικά με το μέλλον του στην πολιτική.
Οσοι συνομιλούν μαζί του αποκομίζουν την αίσθηση ότι στην παρούσα φάση μάλλον γέρνει προ την κατεύθυνση  της σταδιακής αποχώρησής του από την πολιτική. Αλλωστε με τα δεδομένα που υπάρχουν αντιλαμβάνεται πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να αξιοποιηθεί από τον Αντώνη Σαμαρά και ..

Πολλές γκρίνιες και «ανασχηματισμός» στο σάιτ της Στάη

«Ανασχηματισμός» στο καινούργιο σάιτ της Ελλης Στάη καθώς από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του υπήρξαν πολλές γκρίνιες στο The Toc. Κι αυτό παρά την ειδυλλιακή εικόνα και ατμόσφαιρα που έβγαινε προς τα έξω από το καθημερινό newsroom.
Η περιορισμένη δυναμική της ιστοσελίδας στην απογευματινή ζώνη δημιούργησε την ανάγκη για ενισχύσεις. Ετσι, όπως γράφεται στα media insider, επιστρατεύθηκαν Ζαγοριανίτης και Βούλγαρης, οι οποίοι κλήθηκαν από το πρωί προκειμένου να «φρεσκάρουν» και την απογευματινή ζώνη.
Πάντως αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη για συμπεράσματα φαίνεται ότι κάτι λείπει από το σάιτ της Στάη. Και πολύ καλά θα κάνει η γενική διευθύντρια να το εντοπίσει γρήγορα ακούγοντας και λίγο.. 

Μπάχαλο στον ΣΚΑΪ - Στο στόχαστρο και η Αντωνοπούλου

Γιατί ο Αλαφούζος θέλει να διώξει τη Λαμπίρη κι ο Μαλέλης την Αντωνοπούλου

Εναγωνίως για νεανικά κοινά ψάχνουν στον τηλεοπτικό σταθμό του Φαλήρου. Προς την κατεύθυνση αυτή: η Αννα Δρούζα της «φραπελιάς» έρχεται, η Ευα Αντωνοπούλου μετακινείται και η Χριστίνα Λαμπίρη φεύγει! Η Δρούζα είναι το πρόσωπο που θα αναλάβει να προσελκύσει το γυναικείο κοινό στη μεσημεριανή ζώνη, καταλαμβάνοντας τη θέση της Ευας Αντωνοπούλου, η οποία είναι αλήθεια πως δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα.
Ταυτόχρονα οι διοικούντες τον ΣΚΑΪ θα έχουν απομακρύνει τη Χριστίνα Λαμπίρη εως το τέλος της σεζόν. Ο Γιάννης Αλαφούζος θέλει γρήγορα τη διακοπή της εκπομπής της, ο Σταμάτης Μαλέλης όμως..

Το… φτωχικό του «θείου» Πέτρου και οι απλήρωτοι της ΙΜΑΚΟ

Πρόσφατα Γάλλοι κομμωτές απέκτησαν το «φτωχικό» του Πέτρου Κωστόπουλου στη Μύκονο. Το σπίτι είχε περάσει από τον Ιανουάριο του 2012 στα χέρια της τράπεζας Eurobank που τελικώς το εκποίησε έναντι τιμήματος 5,5 εκατ.  ευρώ. Το σπίτι είχε χτίσει ο ιδιοκτήτης της ΙΜΑΚΟ  στα μέσα της δεκαετίας του '90, όταν μεσουρανούσε η βιομηχανία Τύπου που είχε χτίσει με τον κόπο και τον ιδρώτα των εργαζομένων του, αλλά και με την αρωγή διαφόρων ταγών της πολιτικής και οικονομικής ελίτ της εποχής.
Η μεγαλομανία του νεόπλουτου Πέτρου δεν μπορούσε να χωρέσει παρά μόνο σε μια βίλα τεραστίων διαστάσεων, 1500 τετραγωνικών μέτρων, σε πανάκριβη περιοχή του  νησιού.
Γιατί τα ξαναθυμόμαστε όλα αυτά; Γιατί ο τύπος αυτός, που σήμερα μυξοκλαίγεται δεξιά και..

Φαγούρα...

Το τελευταίο διάστημα νιωθαμε μια έντονη, δυσεξήγητη, φαγούρα. Η φαγούρα αυτή γινόταν όλοένα και πιο ενοχλητική χωρίς να γνωρίζουμε την αιτία. Αυτό μέχρι χθες που διαβάσαμε στη Ρeal News και επιτέλους δόθηκε εξήγηση:
Χώρισε ο Σίμος Κεδίκογλου με την Μαντώ Κόλλια κι έπεσαν, λέει,  τίτλοι τέλους στον δεσμό του κυβερνητικού εκπροσώπου με την28χρονη οικονομολόγο!..
Η σχέση Κεδίκογλου και Κόλλια είχε βρεθεί στην επικαιρότητα  από το καλοκαίρι και ο δεσμός τους επισημοποιήθηκε όταν παραβρέθηκαν μαζί σε επιθεώρηση αγήματος κατά την επίσκεψη ρωσικού πολεμικού στον Πειραιά.
Μάλιστα τον περασμένο Ιούλιο είχε προκληθεί σάλος όταν αποκαλύφτηκε ότι η Αδαμαντία Κόλλια, είχε προσληφθεί ως μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο.. 

Οι μεγαλοεργολάβοι αφύπνισαν τους πολίτες

Χιλιάδες κάτοικοι και μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω διαδήλωσαν χθες στα διόδια Αφιδνών, Κορίνθου και Ελευσίνας και σήκωσαν τις μπάρες, διαμαρτυρόμενοι για τις νέες (υπέρογκες) αυξήσεις.
Παρά την ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ και τις πολυπληθείς δυνάμεις καταστολής, η δυναμική και μαζικότατη παρουσία των πολιτών έστειλε το δικό της μήνυμα.
Στις Αφίδνες χαρακτηριστικό είναι ότι οι αστυνομικές δυνάμεις αρχικά προσπάθησαν να αποκλείσουν την εθνική οδό αλλά η προσπάθειά τους αυτή απέβη άκαρπη εξαιτίας της μαζικότατης αντίστασης των συγκεντρωμένων κατοίκων του ..

Οι νέες φυλές των μιντιαρχών

Νέες φυλές μιντιαρχών συνθέτουν μια ανερχόμενη μικρή κοινωνία ιδιοκτητών Μέσων, αφήνοντας στην ιστορία του ελληνικού Τύπου, τον ντεπασέ διαχωρισμό «παραδοσιακοί εκδότες – καναλάρχες» ή «μικρομεσαίοι – μεγιστάνες».
Σήμερα το τοπίο έχει αλλάξει άρδην με τον αριθμό των μηδενικών των τραπεζικών λογαριασμών ή αντίστοιχων του δανεισμού κάθε Μέσου να συνιστά τον κρίσιμο παράγοντα για να χαρακτηρισθεί και να καταγραφεί ως «υπολογίσιμη» δύναμη ένας ιδιοκτήτης Μέσου. Οι νέες φυλές είναι εδώ και η εξουσία – κυρίως δε τα παράκεντρά της – αδυνατεί να συναγελάζεται με ορισμένες από αυτές. Όταν και όποτε το κάνει έχει τους λόγους της.
Είτε εκβιάζεται (άραγε γιατί;) είτε προσδοκά κάτι. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει μια στρατιά ανθρώπων που πληρώνουν την ανατροπή του σκηνικού και την αποκαθήλωση αρκετών μηντιαρχών από την..

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Σκοτεινό κείμενο

Χωρίς να με τρομάξει κανείς, από πολύ μικρός φοβόμουν το σκοτάδι. Αργότερα κατάλαβα γιατί. Και κατάλαβα ποιο σκοτάδι φοβόμουνα. Όχι το απλό, που εξαφανίζεται με το ευεργετικό κλικ ενός διακόπτη. Το άλλο, που κάθε τόσο ορμάει στη ζωή και παίρνει έναν από μας.
Ζούμε, εργαζόμαστε, ερωτευόμαστε, διασκεδάζουμε, χτίζουμε, σαν να μην υπάρχει. Όμως το σκότος καραδοκεί συνεχώς κι αναπάντεχα ξεχύνεται. Για μια στιγμή ο κόσμος σκοτεινιάζει. Μετά κάποιος λείπει, μερικοί κλαίνε. Οι άλλοι απτόητοι συνεχίζουν.
Τελικά το μόνο σοβαρό πρόβλημα της ζωής είναι ο θάνατος. Είναι και το μόνο σίγουρο. Όλα τα υπόλοιπα κοντά του ξεθωριάζουν και εξατμίζονται. Και ζούμε μόνο επειδή (και όσο) τον ξεχνάμε...