ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Ελευθεροτυπία: και απλήρωτοι και ξεσπιτωμένοι

 Σαν να μην έφταναν οι μήνες απληρωσιάς, τα χρεωστούμενα δεδουλευμένα που ξεπερνούν το ενάμιση εκατομμύριο ευρώ, το lock out της εργοδοσίας και η άδηλη τύχη των 140 εργαζομένων για την "Ελευθεροτυπία" και το Enet, η διοίκηση της Τρίτης Οψης αποφάσισε να αλλάξει κλειδαριές στο κτίριο της Μίνωος, κλειδώνοντάς μας απέξω.
Επίσημη δικαιολογία, ο φόβος για "λεηλασίες και δολιοφθορές". Για όποιον ξέρει τι συνέβη τα τελευταία 3 χρόνια, είναι τουλάχιστον προσβολή. Το κτίριο είχε μείνει επί ένα χρόνο ανενεργό, αλλά δεν έλειψε από αυτό ούτε μια καρφίτσα. Οι εργαζόμενοι περιφρουρούσαν το χώρο εργασίας τους, δείχνοντας περισσότερο ενδιαφέρον γι΄αυτόν απ' ότι η ιδιοκτήτρια εταιρεία.
Στα δυο χρόνια που η εφημερίδα εκδίδεται από την Τρίτη Οψη, οι εργαζόμενοι δούλεψαν για μέρες χωρίς νερό, χωρίς θέρμανση, χωρίς Διαδίκτυο, χωρίς ειδησεογραφικά πρακτορεία, με γεννήτρια..
αντί για ρεύμα, υπερβάλλοντας εαυτούς. Εκαναν τη δουλειά τους - και κάτι παραπάνω.
Αντίθετα, η διοίκηση της Τρίτης Οψης αποδείχτηκε ανίκανη να διαχειριστεί τις τύχες της εταιρείας και της εφημερίδας. Συμπεριφερόταν σαν πολυεθνική, ενώ δεν μπορούσε να φέρει βόλτα ούτε περίπτερο... Οι "χτεσινοί" εμφανίζονται σαν ιδιοκτήτες, σε ανθρώπους που δούλεψαν και δουλεύουν για δεκαετίες στην εφημερίδα, έχοντάς την παραπάνω από σπίτι τους. Αυτοί είναι τα "ξένα σώματα", όχι οι εργαζόμενοι...
Κ.Π. (elefenet)