ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Στρατηγική της έντασης ελέω ΜΜΕ

Γράφει ο Τάσος Παππάς 

Σε όλα τα τηλεοπτικά δελτία, πρώτη είδηση ήταν τα επεισόδια και οι καταστροφές που έγιναν κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της πορείας για τα έξι χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η ίδια η πορεία, το μέγεθός της και τα αιτήματα των διαδηλωτών ή απουσίαζαν ή υποεκπροσωπήθηκαν. Συγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι κάλυψη γεγονότος, αυτό είναι προμελετημένη καταδολίευση της πραγματικότητας. Θα μου πείτε πού βρίσκεται η έκπληξη. Πάντα αυτό κάνουν οι τηλεοράσεις.
Είναι στη φύση του μέσου να αναδεικνύει το εντυπωσιακό και να μινιμάρει το θέμα, ιδιαίτερα αν αυτό δεν συνάδει με την τρέχουσα καθεστωτική λογική. Η μαζικότητα της συγκέντρωσης ξάφνιασε τα επιτελεία των τηλεοπτικών μέσων. Φρόντισαν λοιπόν να την προβοκάρουν προβάλλοντας τα επεισόδια, χωρίς να πουν λέξη για την ύποπτη δράση οργανωμένων ομάδων που κυκλοφορούσαν με άνεση μεταξύ των αστυνομικών και με την κατάλληλη ενδυμασία χτύπαγαν διαδηλωτές, έκαιγαν κάδους και έσπαγαν βιτρίνες. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με τις παραδοσιακές παρακρατικές..
πρακτικές, γνωστές στους παλιότερους, αλλά με ασφαλίτες που δρούσαν σαν την αιχμή του δόρατος για λογαριασμό των μηχανισμών καταστολής. Υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες από δημοσιογράφους, φωτογράφους και βουλευτές.
Η κυβέρνηση παίζει επικίνδυνα με τη φωτιά. Πολύ φοβάμαι ότι το κάνει συνειδητά. Επειδή σε όλα τα άλλα μέτωπα οι επιδόσεις της είναι θλιβερές, προκρίνει τη στρατηγική της έντασης. Στόχος της είναι να τρομοκρατήσει τον πληθυσμό, να δημιουργήσει συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας και να εμφανιστεί αυτή ως η δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την τάξη και την ασφάλεια που απειλούνται από τις «ορδές των αναρχικών». Για να το πετύχει χρειάζεται και τη δύναμη πυρός των επικοινωνιακών δικτύων. Και φαίνεται πώς την έχει. 
- efsyn