ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Εκβιαστικές πρακτικές εργοδοσίας και διεύθυνσης

Με το πιστόλι στον κρόταφο οι εργαζόμενοι στο εκδοτικό συγκρότημα της «Μακεδονίας», εκ των οποίων όσοι δεν υπογράψουν ατομικές συμβάσεις θα απολυθούν!

Νέοι εκβιασμοί της εργοδοσίας και της διεύθυνσης του συγκροτήματος της Μακεδονίας προς τους εργαζόμενους, από τους οποίους ζητάνε τη (νέα) υπογραφή ατομικών συμβάσεων με -30%. Κι αν κάποιοι δεν υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, τότε το κόστος θα  επιμεριστεί στους υπόλοιπους εργαζόμενους. Κι αν αυτοί δεν δεχθούν, τότε οι διαφωνούντες θα απολυθούν! Μιά πρακτική που φέρνει τις ναζιστικές μεθόδους περί συλλογικής ευθύνης και αντιποίνων!
Καλά κρατεί εδώ και χρόνια η γνωστή τακτική της ιδιοκτησίας-διοίκησης του εκδοτικού συγκροτήματος της Μακεδονίας, με τα συνεχή σχέδια σφαγής των εργαζομένων, των απολύσεων, των περικοπών, των ατομικών συμβάσεων. Αυτές τις μέρες ξεδιπλώνεται ένα νέο σχέδιο, μετά την δικαστική απόρριψη μεσοβδόμαδα της αίτησης ένταξης της επιχείρησης στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Σε αυτήν την διαδικασία ήθελε να εντάξει μόνο τα οφειλόμενα δεδουλευμένα των εργαζομένων και των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, επιδιώκοντας να μεταθέσει την..
αποπληρωμή τους το… 2020! Μια αίτηση που δεν είχε άλλο σκοπό παρά μόνο τα πάγωμα των διεκδικήσεων εργαζομένων με δικαστικές αποφάσεις. Οι νυν εργαζόμενοι αρνήθηκαν την εν λευκώ εξουσιοδότηση, οι πρώην εργαζόμενοι αντιτάχθηκαν και παρέστησαν εναντίον στο δικαστήριο, το οποίο επίσης δέχθηκε ότι πίσω από την εμφάνιση κάποιων μικροομολογιούχων να συγκατατίθενται στο άρθρο 99, βρίσκονται εξωχώριες εταιρείες συμφερόντων του ίδιου του ιδιοκτήτη των εφημερίδων Ι. Ρήγα.
Μετά την απόρριψη του σχεδίου, σε πλήρη πανικό η εκδότρια Βίκυ Σουλοπούλου αντί να αφήσει κατά μέρος τις επιχειρήσεις επιβολής, επανήλθε με ένα ακόμη σκαρίφημα της -πάντα σε βάρος των εργαζομένων και με αποκλειστικό σκοπό την περαιτέρω αφαίμαξη των εναπομεινάντων εργαζομένων στο συγκρότημα. Σε συνάντησή της με τα διοικητικά συμβούλια και τους εργασιακούς εκπροσώπους των Ενώσεων Συντακτών, Τεχνικών και Προσωπικού, δεν δίστασε να βγεί και να αναφερθεί σε ένα ακόμη σχέδιο, από αυτά που κατά καιρούς πετάει στους εργαζόμενους και μάλιστα πάντα με τον γνωστό της εκβιαστικό τρόπο: αν δεν γίνει δεκτό θα κλείσουν οι εφημερίδες!
- περισσότερα στο asyntaxtostypos