ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Οι συνέπειες για ό,τι συμβεί θα βαραίνουν την κυβέρνηση

Tι είπαν οι γονείς των απεργών πείνας Νίκου Ρωμανού και Γιάννη Μιχαηλίδη


Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ενημερώσουν για την κατάσταση της υγείας των απεργών πείνας έδωσαν στο ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο «Εμπρός» οι γονείς των απεργών πείνας Νίκου Ρωμανού και Γιάννη Μιχαηλίδη, μαζί με γιατρούς, δικηγόρους και αλληλέγγυους.
Η αίθουσα του θεάτρου γέμισε από νωρίς με αλληλέγγυους των απεργών πείνας, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν πορεία στις 6 μ.μ. στο Μοναστηράκι.
«Η απεργία πείνας δεν είναι αυτοθυσία και θυματοποίηση, είναι κραυγή αξιοπρέπειας», ανέφερε αρχικά η γιατρός του Νίκου Ρωμανού, Λίνα Βεργοπούλου, σημειώνοντας πως ο Νίκος Ρωμανός έχει χάσει πάνω από 10% του βάρους του.
«Οι γιατροί δε θα γίνουμε μηχανισμός καταστολής των απεργών πείνας» ανέφερε η γιατρός Όλγα Κοσμοπούλου, εξηγώντας πως στα νοσοκομεία υπάρχει αστυνομοκρατία λόγω των απεργών πείνας.
Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι γονείς των απεργών πείνας, με τον πατέρα του Νίκου Ρωμανού..
να τονίζει πως η ζωή του παιδιού του είναι σε μεγάλο κίνδυνο. «Οι συνέπειες για αυτό που θα συμβεί βαραίνουν τον υπουργό και την κυβέρνηση» υπογράμμισε, ενώ συμπλήρωσε πως δεν θα βγάλει το συναίσθημά του σε κοινή θέα.
«Κάνω έκκληση σαν πατέρας να αφήσουν τους πολιτικούς κρατούμενους να φοιτήσουν» ανέφερε ο πατέρας του Γιάννη Μιχαηλίδη και συμπλήρωσε πως «προσπαθούν να εξαφανίσουν τα παιδιά μας».
Η μητέρα του Γιάννη Μιχαηλίδη ανέφερε πως δεν έχουν δοθεί άδειες σε 6 πολιτικούς κρατουμένους για να φοιτήσουν σε ΙΕΚ μέσα στη σχολή. «Ποτέ η μόρφωση δε μπορεί να χρησιμοποιείται τιμωρητικά!» ανέφερε χαρακτηριστικά. (πηγή: efsyn)