ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Ο κυρίαρχος της πολιτικής ενημέρωσης στην Ελλάδα του '14...

Aν δεχθούμε ότι η τηλεόραση είναι το πιο ισχυρό ΜΜΕ για τον επηρεασμό της κοινής γνώμης, σήμερα ο πλέον ισχυρός μηντιάρχης είναι ο Γιώργος Κουρής.
Από τις 8 το βράδι έως την ώρα που τελειώνει η εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου το Kontra έχει τις πιο δυνατές πολιτικά εκπομπές ξεκινώντας από το δελτίο των Παπαγιάννη-Βέλιου.
Στις ειδήσεις του Mega το πολιτικό ρεπορτάζ κρατάει γύρω στο 10λεπτο κι όταν ολοκληρώνει ο Πρετεντέρης το σχόλιό του αλλάζεις κανάλι αβλεπί και προσγειώνεσαι στο Kontra.
Tι θέλουμε να πούμε με αυτό;
Είναι απλό: Παραδοσιακοί καναλάρχες και ισχυροί επιχειρηματίες όπως οι Κυριακού, Μπόμπολας, Βαρδινογιάννης, Ψυχάρης, Κοντομηνάς, δεν διαθέτουν την πολιτική δύναμη πυρός του Γιώργου Κουρή.
Πιθανόν και οι ίδιοι να μην επιθυμούν να κάνουν πιο πολιτικά τα κανάλια τους. Το θέμα είναι ότι..
παρουσιάζονται ανίσχυροι απέναντι στον Κουρή, ο οποίος κάνει μόνος του παιγνίδι χωρίς αντίπαλο.
Ο Κουρής με το Kontra και την ομώνυμη εφημερίδα του διαμορφώνει πολιτικά την κοινή γνώμη περισσότερο από κάθε άλλον.
Αν μάλιστα προσθέσεις στα ΜΜΕ που ελέγχει τον Real FM και την Realnews (τα οποία ήταν δικά του δημιουργήματα μέσω της ευκαιρίας που έδωσε πριν μερικά χρόνια στον άνεργο τότε Χατζηνικολάου), αντιλαμβάνεσαι ότι ο Γιώργος Κουρής είναι ο κυρίαρχος των πολιτικών ΜΜΕ στην Ελλάδα.
Τίποτε λιγότερο.

kourdistoportocali